We wtorek wieczorem gra League One i Two , tak , że jedziemy:
League One :
Walsall - Peterborough 2 2.25 7/10 - dla mnie TYP KOLEJKI.
Jedna z najsłabszych ekip ligi spotyka się z jednym z głównych kandydatów do awansu.
Wiem , że Posh ostatnio mocno w kratkę - ale pomiędzy tymi akurat drużynami różnica w potencjale jest naprawdę duża - na korzyść POsh.
Tak myśląć o tym meczu doszedłem do wniosku , że Posh mogliby to uwalić chyba tylko wtedy gdyby zespół chciał zagrać p-ko własnemu managerowi. Ale na to się nie zanosi. Jak wynika z newsów Johnson ma poparcie zarządu i nie ma jakichkolwiek podstaw aby przypuszczać , że zawodnicy mogą chcieć grać p-ko niemu.
POnieważ największą bolączką gości ostatnimi czasy była ich defensywa sprowadzili właśnie z Bristol City obrońcę - Lewin Nyatanga - reprezentant Walii wyjdzie jutro w I składzie.
Z przodu co prawda zabraknie George'a Boyd'a - ale Posh ma takie bogactwo dobrych ofensywnych zawodników , że bez problemu BOyda na lewym skrzydle ktoś zastąpi. W zespole widać dużą mobilizację i wszystkie znaki wskazują , że jutro powinni to wygrać.
Southampton - D&R 1 1.40 7/10 - wiem , że kurs śmieszny - ale z drugiej strony kto np. nie zagrałby po takim kursie meczu Chelsea - WB?? A to są porównywalne pary.
Święci z każdym meczem prezentują się lepiej , a po zmianie managera kryzys z początku sezonu mają już dawno za sobą.
Bez większych absencji - a zwłaszcza z przodu po prostu spokojnie mogliby wystawić ze 2 ataki , które większość zespołów ligi chciałaby mieć u siebie. Ja stawiam na Lamberta + Barnarda i ono powinni zmiażdżyć Daggersów.
Kurs po prostu adekwatny do różnicy poziomów - a na siłę handi z tego robić nie będę.
League Two :
Chesterfield - Accrington 1 1.75 6/10 - do składu gości co prawda wraca 3 zawodników , którzy ostatnio pauzuowali z powodu kartek , ale i z nimi w składzie na wyjazdach Accrington prezentowało się co najwyżej przeciętnie.
Chesterfield u siebie tymczasem po prostu miażdży - w ostatnich 5 meczach - aż 4 zwycięstwa.
Znakomicie odnalazł się u nich Craig Davies - on loan z Brighton. Ten zawonik (swego czasu nawet w kadrze Walii) nawet na poziomie League One miał naprawdę duży potencjał i w poprzednich sezonach prezentował się w League One całkiem dobrze.
No a teraz w Chesterfield na poziomie League Two po prostu miażdży - już 9 bramek !! A pamiętać trzeba , że w ataku będzie mu partnerem Jack Lester - standartowo co sezon także w czołówce strzelców League Two.
Kurs z
betfair - bo u większości buków "normalnych" ok.1.60
Hereford - Aldershat 1 2.40 6/10 - nareszcie gospodarze zaskoczyli. POczątek sezonu mieli po prostu tragiczny , ale teraz od 4 kolejek nie przegrali.
Ja zwracam uwagę zwłaszcza na 2 zawodników , których ściągneli on loan - Rob Purdie - ostatnio 2 braki - walczy o kontrakt na stałe w zimowym okienku
oraz Stuart Fleetwood. Ten ostatni 2 sezony temu był prawdziwym fenomenem w Conference - miał tam bodaj grubo powyżej 30 bramek w sezonie. POtem przyszedł transfer do Charlton i chudsze lata. Ale teraz znowu jakby odzyskał swoją skuteczność - a na poziomie niższych angielskich to prawdziwy "łowca bramek".
Aldershat ostatni mecz z Bury - po pierwsze wtopiło - po drugie jego większą część grało w 10. W dodatku za czerwo stracili właśnie swojego najlepszego snajpera Marvin'a MOrgan'a. Czyli 2 ważkie argumenty - zmęczenie + brak czołowego snajpera - za wtopą jutro.
KUrs fajny.
Nadto z takich ogólniejszych przemyśleń - kolejki wtorkowe kojarzą mi się z zazwyczaj wyższą overkowością.
Tak , że dla marzycieli polecam zestaw overków3,5 4 z 7 :
Rochdale - Oldham
Southampton - D&R
Brentford-Bournemouth
Chesterfield - Accrington
Bury-Bradford
Hereford-Aldershat
Oxford-Torquay
Ale za to odpowiedzialności już nie biorę. ???? ...choć nieskromnie się pochwalę , że w sobotnią kolejkę podobny blokowy opver3,5 4 z 7 sklecony z meczów League One i Two wszedł (właśnie 4). :razz:
A - i wszelkie uwagi, dyskusja mile widziana... ja też jakbym miał coś do powiedzenia o cudzych typach to nie będę się krępował - :razz: - tak , żę bez urazy - co kilka głów to nie jedna.
I tyle na razie.