>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Niższe Ligi Angielskie 2010/2011

Status
Zamknięty.
K 108

kefir70

Użytkownik
League One
Swindon - na dobre po kontuzji do składu wraca Charlie Austin- z ławki wszedł już w ubiegłotygodniowym meczu z Peterborough - strzelił zresztą bramkę z karnego. W tym tygodniu w meczu p-ko Leyton powinien wyjść w podstawowym składzie
Walsall - Wolves odwołali wypożyczenie David&#39;a Davis&#39;a. Duże osłabienioe , zagrał w trakcie kiedy był on loan w 7 spotkaniach, był jednym z tych , który odwrócił ich fatalną passę porażek z początku sezonu.

K 108

kefir70

Użytkownik
Ciężki weekend...ale coś chyba da się ugrać....
Swindon - Leyton O 1 1.95 Betfair 7/10 -⛔ w ubiegłym tygodniu grałem z sukcesem p-ko nim, teraz pogram na nich. Dlaczego ? Ano dlatego , że pomimo porażki5-4 z Posh zebrali naprawdę dobre recenzje - tradycyjnie zresztą zwłaszcza za 2 połowę.
Zgodnie z tym co można było poczytać , także wśród wypowiedzi kibiców Posh - w II poł. ubiegłotygodniowego meczu Posh- Swindon - właśnie Swindon miało zdecydowaną przewagę - a mecz ocalił Peterborough ich bramkarz Joe Lewis.
Ha, skoro więc potrafili tak zagrać z głównym kandydatem do wygrania ligi- tym bardziej powinni dać radę słabemu Leyton.
W ubiegłym tygodniu szczególnie dobre recenzje ze składu Swindon zebrali Matt Ritche- skrzydłow(wypożyczony z Portsmouth) oraz David Ball(wypożyczony z MC). Ten pierwszy rozegrał dopiero 2 mecze - w 1 z Bristol R. został wybrany Player of The Match. Ma swoją wymowę.
Do składu po kontuzji powrócił Charlee Austin. Najprawdopodobniej niestety nie zagra Jonathan Douglas-ich rozgrywający - jest jako doubt - i to niestety jest już poważne osłabienie. Ale jak pochodziłem po forach kibiców to z wypowiedzi tych którzy co tydzień oglądają ich mecze wynika , że będzie kim go zastąpić.
Leyton to przeciętniak - chociaż i u nich w ostatnim meczu z dobrej strony pokazali się 2 loanies - zwłaszcza Paul-Jose M&#39;Poku - wszedł w II poł. z ławki i ponoć mocno rozruszał zespół.
Podsumowując jednak wszystkie za i przeciw - argumenty za Swindon mocno przeważają. Nie będzie to łatwy mecz - ale wygrają.
LIncoln - Stockport 1 dnb 1.58 7/10 - ZWROT i również tutaj zagram na zespół p-ko któremu z sukcesem ostatnio obstawiałem.
Ogłoszono objęcie wakatu managera przez Steve&#39;a Tilson&#39;a - znany i szanowany w Anglii manager , który Southend wprowadził właśnie z League Two do Championship.
Mamy więc efekt &quot;nowe miotły&quot;.
LIncoln także za poprzedni mecz zebrali całkiem dobre opinie , gdy tymczasem Stockport masakrycznie męczyło się z osłabionym absencjami Barnet.
Martwi mnie trochę ,że LIncoln nie ma w składzie klasowego napastnika - pewnie niedługo się pojawi - ale na razie trzeba grać tym co jest.
Wierzę jednak w magię Tilsona.
Na meczu będzie naprawdę dużo fanów - to ma być manifestacja poparcia dla nowego managera. Każdy z zawodników przy nowym &quot;wodzu&quot; też zrobi wszystko żeby się pokazać.
Ot i.
POgrałbym Southampton - ale nie wiem czy zagra Lambert.
Myślę , że warte do grania jest także Gillingham - to typowa drużyna swojego boiska - ale , że i tu nie wiadomo czy będzie fit Akinfenwa - ich podstawowy snajper - chyba sobie daruję.
Coraz większy szpital robi się w Barnet i Macclesfield - ale akurat grają p-ko sobie.
A jeśli ktoś chciałby poszukać wysokiego kursu - ja polecałbym Shrewsbury....po 3.40. Chesterfield bowiem to taka ekipa , że wygrywa jak nikt się nie spodziewa...i przegrywa kiedy są faworytem.
A manager Shrewsbury - tak jak pisałem w ubiegłym tygodniu zaczął właśnie ściągać loanies - Temitope Obadeyi z Bolton(pomocnik-napastnik).
Zawodnicy Shrewsbury będą wypluwać płuca bo każdy z nich wie , że za chwilę na jego miejsce Turner sprowadzi jakiegoś loanee.
Z takim &quot;szczerym sercem&quot;polecić tego oficjalnie nie mogę bo Shrewsbury gra mocno w kratkę na wyjazdach - ale po takim kursie (a pewnie i gdzieś znajdziemy po 4.00) ja sam zagram.
Zastanawiam się jeszcze nad Peterborough i Sheffield Wednesday - może w nocy coś mnie natchnie - w te czy wewte.

K 108

kefir70

Użytkownik
Jednak warto i do 2 wcześniejszych typów dorzucę :
Brentford - Peterborough 2 2.45 6/10⛔ - goście wystąpią w najbardziej optymalnym zestawieniu. O ich ataku już wspominałem z parę razy ale powtórzę - to najbardziej bramkostrzelne duo ( a w zasadzie trio z Boydem) w lidze. Dodajmy , że też najbardziej zgrane - bo McLean, Mackail-Smith i Boyd razem grają już ponad 3 sezony.
czyli starczy poprawić grę defensywną i przekonany jestem , że po 4 straconych bramkach w meczu ze Swindon mocno nad tym popracowano.
W bramce wbrew pozorom zaliczył bardzo dobry występ Joe Lewis - a pamiętajmy , że on w czasach kiedy Posh grało jeszcze w League Two dostawał powołanie do podstawowej reprezentacji Anglii.
Liczę na maksymalną koncentrację, na dobrą postawę Joe Lewis&#39;a w bramce i na te standartowe 2-3 bramki ich napastników.
Brentford to solidna ekipa , z paroma ciekawymi zawodnikami. TYle , że czy dość solidna na Posh? Jak dla mnie nie - zwłaszcza po takim kursie.
Zagram i to.

K 108

kefir70

Użytkownik
I fajne staty się usrały w tym tygodniu
Na dzisiaj wyglądają one tak :

Wygrane
/przegrane

Kursy &lt; 2.00 8/4
Kursy 2.00-2.99 1/2
Kursy &gt;3.00

K 108

kefir70

Użytkownik
LIncoln - nowy manager rozpoczął wzmacnianie składu.
Z MK Dons on loan przechodzi Luke Howell - pomocnik - w tym sezonie raczej okazyjnie w składzie Donsów., ale już np. w ubiegłym sezonie był raczej podstawowym pomocnikiem w zespole.
W mojej ocenie solidne wzmocnienie. Na najbliższy mecz z Wycombe to będzie jeszcze za mało - ale jak ściągnie Tilson jeszcze jakiegoś klasowego napastnika , kogoś na skrzydła - to Lincoln naprawde stanie się groźne dla każdego. A więć lornetki na Lincoln.

K 108

kefir70

Użytkownik
Jedziemy :
League Two
Shrewsbury - Barnet 1 1.62 9/10 - jak dla mnie TYP KOLEJKI.
Barnet nadal z ogromnymi absencjami w składzie - wszyscy Ci zawodnicy o których pisałem przez ostatnie 2 tygodnie są out. Żeby nie powtarzać - w największym skrócie ok.5-6 z podstawowego składu nie zagra. Doszło do tego , że ich manager w podstawowym składzie wystawia swojego syna - lat 18!.To nadal nic dobrego im nie wróży.
Shrewsbury - po pierwsze u siebie szczególnie mocne, po drugie zwłaszcza z drużynami z dolnej półki raczej u siebie nie tracą punktów. W 2 ostatnich meczach strzelili przeciwnikom aż 5 bramek! czyli wygląda na to , że ich napastnicy wreszcie się odblokowali. Dla nich to mecz must win i zakładam , żę tak też będzie.
Kurs nie powala - ale po prostu adekwatny do różnicy poziomu prezentowanego przez oba zespoły.
League One :
Tranmere - MK Dons x2 1.50 7/10 - kurs nie powala. Ale już dawno temu powiedziałem sobie , że o ile tylko będę przekonany co do określonego typu - to gram to nie przejmując się za bardzo kursem.
Donsi - z naprawdę całkiem niezłym składem po prostu szokują swoją kiepską formą na wyjazdach - 5 ostatnich meczy pod rząd przegranych.
TYle , że każda seria ma swój koniec - a ten zespół naprawdę reprezentuje siłę składu w niczym nie uzasadniającą tak potwornie słabych statystyk wyjazdowych.
Donsi to zespół z ambicjami i całkiem dobrymi finansami. Nadal liczą się w walce przynajmniej o play-offy i tam po prostu musi zaskoczyć.
Do składu wraca ich as atutowy i filar pomocy - Peter Leven - i to jest dodatkowy kamyczek za tym typem.
Jakby co idę w progresję na x2 na wyjazdach. Choć nie sądzę żeby było trzeba.
Tranmere - beznadziejne tak u siebie , jak i na wyjazdach. W dodatku znowu z poważnymi osłabieniami.
Jakoś nie wiem czy chcę ryzykowac pełnej 2 ale x2 to naprawdę bardzo bardzo bardzo prawdopodobny typ.
Jest jeszcze kilka ciekawych meczów - ale żę brak czasu dzisiaj na analizy - it pogram to co powyżej - pewnie w zgrabnym dubelku.
I tyle.

diegoray 33

diegoray

Użytkownik
30.10.2010
Piłka Nożna / Anglia / League One
Notts Country - Southampton 2 @ 2.30
Stawka: 5/10
Buk: Betclic
FT` 1:3 ✅
Jest to spotkanie dwóch drużyn, które w tym sezonie mają całkowicie odmienne ambicje. Gospodarze to przeciętny zespół, którego celem jest utrzymanie się w League One. Goście natomiast poszukują sposobu na zdobycie mistrzostwa i awans. Ostatnie słabiutkie wyniki Nottsów doprowadziły do zwolnienia trenera, a nowy trener Paul Ince nie będzie miał dziś łatwego zadania. Nie będzie mógł dzisiaj skorzystać z kapitana - Johna Thompsona (który jest kontuzjowany),Craiga Westcarra, Neala BishopBena Burgess i najlepszego napastnika Lee Hughesa.
W drużynie gości do składu wraca kapitan - Dean Hammond.
Większość graczy Southamptonu to piłkarze o klase lepsi niż przeciętni kopacze Nottsów.
Dziś stawiam na zwycięstwo gości.
Pozdrawiam

Otrzymane punkty reputacji: +1
K 108

kefir70

Użytkownik
I krótki komentarz.
TYP KOlejki na Shrewsbury wszedł - warto konsekwentnieuj na ten zespół u siebie stawiać.
Donsi znowu dali dupy - kompletnie nie rozumiem co się z nimi dzieje.
W tak League One i Two wpadło mnóstwo kartek - w tym od groma czerwa - warto zwrócić uwagę pod kątem absencji w kolejnych kolejkach.
I sugeruję zwrócić uwagę na LIncoln - remis z bardzo mocnym Wycombe dobrze wróży im na przyszłość. Tilson zaczyna robić dobrą robotę.
Gratki dla Diegoraya - dobrze wyczajony typ - Święci też mogą być typem na dłużej.

Otrzymane punkty reputacji: +16
K 108

kefir70

Użytkownik
JUż we wtorek kolejna kolejka
League One :
Brentford - A.F.C. Bournemouth 2.20 3.30 3.05
Brighton &amp; Hove Albion - Exeter 1.50 3.85 6.25
Carlisle - Tranmere Rovers 1.80 3.50 4.15
Colchester United - Leyton Orient 1.80 3.50 4.15
Hartlepool United - Notts County 2.25 3.35 2.90
Milton Keynes - Yeovil 1.75 3.40 4.50
Plymouth Argyle - Bristol Rovers 2.25 3.35 2.90
Rochdale - Oldham Athletic 2.25 3.35 2.90
Sheffield Wednesday - Huddersfield Town 2.25 3.35 2.90
Southampton - Dagenham &amp; Redbridge 1.40 4.30 7.00
Swindon Town - Charlton 2.30 3.35 2.85
Walsall - Peterborough United 3.05 3.40 2.15
League Two :
Barnet - Stevenage Borough 2.95 3.40 2.20
Burton Albion FC - Port Vale 2.75 3.40 2.35
Bury - Bradford City 1.85 3.40 4.00
Cheltenham - Southend 2.20 3.30 3.00
Chesterfield - Accrington Stanley 1.55 3.60 6.00
Crewe Alexandra - Shrewsbury Town 2.25 3.30 2.95
Gillingham - Wycombe Wanderers 2.35 3.30 2.80
Hereford - Aldershot 2.30 3.30 2.85
Lincoln City - Northampton Town 2.25 3.30 2.95
Morecambe - Stockport County 2.00 3.30 3.50
Oxford United - Torquay United 2.25 3.30 2.95
Rotherham United - Macclesfield Town 1.70 3.40 4.85

doberman 4,8K

doberman

Forum VIP
Jednak dziś jeszcze zespoły Rezerw grają....
Wolves B-Chelsea B -----&gt; 2 @@ 1,78 TipSport ⛔
Wchodząc dziś na stronę tego bukmachera dostrzegłem to spotkanie rezerw. Chelsea to znakomita już akademia w Anglii. Wolves natomiast ma tę drużynę aby mieć rzadko który przedstawiciel trafia do pierwszego zespołu.Trener Drużyny rezerw Steve Holland mówi otwarcie że jego zespól to melodia przyszłości wielu zawodników nacodzień trenuje z pierwszym zespołem jak Fabio Borini, Jeffrey Bruma, Patrick Van Aanholt oraz wielu innych talentów jak Gohan Tore. Dzisiaj na pewno walczyć będa z zespołem który stracił najwięcej bramek w lidze zaraz po West Brom. Chelsea jest znakomita w ofensywie i dzisiaj liczą na zwycięstwo. Kurs jest bardzo zachęcający zastanawiam się skąd wręcz wziął się taki wysoki ostatnio przegrywali z West Brom by wygrać 5:4. Muszę przyznać że na dzisiejszy wieczór na kanale Chelsea TV zarezerwuje właśnie by obejrzeć to ciekawe spotkanie. Typuje zwycięstwo młodych The Blues.

K 108

kefir70

Użytkownik
We wtorek wieczorem gra League One i Two , tak , że jedziemy:
League One :
Walsall - Peterborough 2 2.25 7/10 - dla mnie TYP KOLEJKI.
Jedna z najsłabszych ekip ligi spotyka się z jednym z głównych kandydatów do awansu.
Wiem , że Posh ostatnio mocno w kratkę - ale pomiędzy tymi akurat drużynami różnica w potencjale jest naprawdę duża - na korzyść POsh.
Tak myśląć o tym meczu doszedłem do wniosku , że Posh mogliby to uwalić chyba tylko wtedy gdyby zespół chciał zagrać p-ko własnemu managerowi. Ale na to się nie zanosi. Jak wynika z newsów Johnson ma poparcie zarządu i nie ma jakichkolwiek podstaw aby przypuszczać , że zawodnicy mogą chcieć grać p-ko niemu.
POnieważ największą bolączką gości ostatnimi czasy była ich defensywa sprowadzili właśnie z Bristol City obrońcę - Lewin Nyatanga - reprezentant Walii wyjdzie jutro w I składzie.
Z przodu co prawda zabraknie George&#39;a Boyd&#39;a - ale Posh ma takie bogactwo dobrych ofensywnych zawodników , że bez problemu BOyda na lewym skrzydle ktoś zastąpi. W zespole widać dużą mobilizację i wszystkie znaki wskazują , że jutro powinni to wygrać.
Southampton - D&amp;R 1 1.40 7/10 - wiem , że kurs śmieszny - ale z drugiej strony kto np. nie zagrałby po takim kursie meczu Chelsea - WB?? A to są porównywalne pary.
Święci z każdym meczem prezentują się lepiej , a po zmianie managera kryzys z początku sezonu mają już dawno za sobą.
Bez większych absencji - a zwłaszcza z przodu po prostu spokojnie mogliby wystawić ze 2 ataki , które większość zespołów ligi chciałaby mieć u siebie. Ja stawiam na Lamberta + Barnarda i ono powinni zmiażdżyć Daggersów.
Kurs po prostu adekwatny do różnicy poziomów - a na siłę handi z tego robić nie będę.
League Two :
Chesterfield - Accrington 1 1.75 6/10 - do składu gości co prawda wraca 3 zawodników , którzy ostatnio pauzuowali z powodu kartek , ale i z nimi w składzie na wyjazdach Accrington prezentowało się co najwyżej przeciętnie.
Chesterfield u siebie tymczasem po prostu miażdży - w ostatnich 5 meczach - aż 4 zwycięstwa.
Znakomicie odnalazł się u nich Craig Davies - on loan z Brighton. Ten zawonik (swego czasu nawet w kadrze Walii) nawet na poziomie League One miał naprawdę duży potencjał i w poprzednich sezonach prezentował się w League One całkiem dobrze.
No a teraz w Chesterfield na poziomie League Two po prostu miażdży - już 9 bramek !! A pamiętać trzeba , że w ataku będzie mu partnerem Jack Lester - standartowo co sezon także w czołówce strzelców League Two.
Kurs z betfair - bo u większości buków &quot;normalnych&quot; ok.1.60
Hereford - Aldershat 1 2.40 6/10 - nareszcie gospodarze zaskoczyli. POczątek sezonu mieli po prostu tragiczny , ale teraz od 4 kolejek nie przegrali.
Ja zwracam uwagę zwłaszcza na 2 zawodników , których ściągneli on loan - Rob Purdie - ostatnio 2 braki - walczy o kontrakt na stałe w zimowym okienku
oraz Stuart Fleetwood. Ten ostatni 2 sezony temu był prawdziwym fenomenem w Conference - miał tam bodaj grubo powyżej 30 bramek w sezonie. POtem przyszedł transfer do Charlton i chudsze lata. Ale teraz znowu jakby odzyskał swoją skuteczność - a na poziomie niższych angielskich to prawdziwy &quot;łowca bramek&quot;.
Aldershat ostatni mecz z Bury - po pierwsze wtopiło - po drugie jego większą część grało w 10. W dodatku za czerwo stracili właśnie swojego najlepszego snajpera Marvin&#39;a MOrgan&#39;a. Czyli 2 ważkie argumenty - zmęczenie + brak czołowego snajpera - za wtopą jutro.
KUrs fajny.

Nadto z takich ogólniejszych przemyśleń - kolejki wtorkowe kojarzą mi się z zazwyczaj wyższą overkowością.
Tak , że dla marzycieli polecam zestaw overków3,5 4 z 7 :
Rochdale - Oldham
Southampton - D&amp;R
Brentford-Bournemouth
Chesterfield - Accrington
Bury-Bradford
Hereford-Aldershat
Oxford-Torquay
Ale za to odpowiedzialności już nie biorę. ???? ...choć nieskromnie się pochwalę , że w sobotnią kolejkę podobny blokowy opver3,5 4 z 7 sklecony z meczów League One i Two wszedł (właśnie 4). :razz:
A - i wszelkie uwagi, dyskusja mile widziana... ja też jakbym miał coś do powiedzenia o cudzych typach to nie będę się krępował - :razz: - tak , żę bez urazy - co kilka głów to nie jedna.
I tyle na razie.

Otrzymane punkty reputacji: +11
diegoray 33

diegoray

Użytkownik
02.11.2010
Piłka Nożna / Anglia / League One
Colchester [-0.5 AH] - Leyton Orient 1 @ 2.02
Stawka: 4/10
Buk: 12bet
Zespoł gości na wyjazdach nie spisuje sie najlepiej. Wedle opinii wielu ekspertów nie dzieje się tak bynajmniej z powodu słabej gry. Powodem takiego stanu rzeczy jest ustawienie 4-5-1, którym posługuje się trener wyjazdowo. Kompletnie burzy ono potencjał tego zespołu. Na dzisiejszy mecz Orienci wyjdą ponownie w takim ustawieniu.
Ponadto ich szeregi będą osłabione brakiem McGleisha, M&#39;Poku, Coxa i Dawsona. O ostatnich trzech nie ma jeszcze oficjalnych informacji ale wszystkie znaki na niebie i ziemi mówią, że nie będą dziś w pełni sił.
Pozdrawiam

K 108

kefir70

Użytkownik
W ekipie MK Dons jakas zaraza - trener oświadczył , że ma tylko 12 zdrowych zawodników którzy trenowali przed meczem.....i może czasami nie wystawić żadnych rezerwowych!!
Co do grania bez rezerwy - to pewnie dużo zwykłego pieprzenia - ale od ewentualnego grania na Donsów chyba powinno jednak odwieść...
czy uzasadnia zagranie na gości????????????? Nie wiem.... ale tuż przed meczem warto sprawdzić składy i o ile absencje faktycznie były by tak duże to wówczas na przyjezdnych uderzyć...
Obserwujemy..

leon92mielonka 355

leon92mielonka

Użytkownik

Anglia, League Two
Edgar Street Athletic Road, 02-11-2010, 20:45
Hereford United - Aldershot Town
Typ: Hereford United
Kurs: 2,30

Gospodarze zajmują odległe, 23. miejsce w tabeli League Two. Aldershot jest na 11. pozycji. Skąd zatem typ na Hereford?
Klub miesiąc temu zwolnił trenera. Obecnie tymczasowym managerem jest Jamie Pitman. Prezes David Keyte (od czerwca br.) miał do niedawna nie lada problem. Klub dręczyły problemy, głównie ze zdobywaniem punktów. Zespół zanotował serię 10 meczów bez zwycięstwa... Jednak wreszcie po zwolnieniu trenera Hereford zaczęło grać zdecydowanie lepiej. W tym okresie rozegrało 4 mecze i zanotowało 2 remisy i 2 zwycięstwa, zdobywając 11 goli. W zeszłym tygodniu Hereford rozgromiło na wyjeździe Stockport aż 5-0! Te wyniki nie przyszły same z siebie, piłkarze mają teraz motywację aby wydostać się ze strefy spadkowej, a zwycięstwo w tym meczu pozwoli się przesunąć nawet w rejony środka tabeli. Morale w klubie są wysokie, sytuacja coraz lepsza. Nie pozostaje nic, jak dziś wygrać.
Przeciwnik nie jest specjalnie wymagający, to przeciętna drużyna ze środka tabeli. Bywało już lepiej gorzej, aktualnie forma chyba nie jest najwyższa, bo Aldershot przegrało dwa ostatnie mecze. Co więcej mecz sprzed 4 dni z Bury został okupiony aż dwoma czerwonymi kartkami graczy Aldershot. Oczywiste jest, że ci gracze nie zagrają dziś przeciw Hereford. To Darrenie Jonesie, który jest zdecydowanie podstawowym obrońcą gości oraz Marvin Morgan, podstawowy napastnik i najlepszy strzelec Aldershot (6 goli).
Do tego wszystkiego dodajmy fakt, że obie drużyny grały ze sobą dotąd 11 razy. Bilans to 8-2-1 na korzyść dzisiejszych gospodarzy.
Hereford odzyskało wiarę we własne możliwości po ostatnich dobrych wynikach i dzisiaj jest moim faworytem do wygrania spotkania z osłabionym Aldershot.

Anglia, League Two
B2net Stadium, 02-11-2010, 20:45
Typ: Chesterfield
Kurs: 1,65
Cóż taki kurs na gospodarzy wydaje się być bardzo dobry, wręcz podejrzany :wink: Nie znalazłem jednak nigdzie informacji na temat tego, żeby Chesterfield było dzisiaj osłabione itp.
Statystyki mówią natomiast jednoznacznie, kto powinien wygrać. Chesterfield to lider rozgrywek, zdobywający sporo goli i nie zaliczający większych wpadek. Lider ma w swoich szeregach dwóch bardzo bramkostrzelnych piłkarzy: Daviesa (9) i Whitakera (7). Poza tym prezentuje równą formę, jest niepokonany w 6 kolejnych meczach. Na własnym terenie bilans Chesterfield to 6-1-0 (bramki 22-11).
Accrington natomiast nie prezentuje niezwykle wysokiej formy, ostatnie 4 mecze to tylko 1 punkt. Jest to zespół, który zdobywa najmniej goli na wyjeździe (3 w 11 meczach). Accrington to straszny przeciętniak, dlatego sądzę, że Chesterfield jako pretendent do awansu do League One powinien spokojnie zgarnąć komplet punktów.
W historii spotkań tych drużyn Chesterfield podejmowało Accrington u siebie 3 razy. Za każdym razem wygrywało.

K 108

kefir70

Użytkownik

Anglia, League Two
Edgar Street Athletic Road, 02-11-2010, 20:45
Hereford United - Aldershot Town
Typ: Hereford United
Kurs: 2,30

Gospodarze zajmują odległe, 23. miejsce w tabeli League Two. Aldershot jest na 11. pozycji. Skąd zatem typ na Hereford?
Klub miesiąc temu zwolnił trenera. Obecnie tymczasowym managerem jest Jamie Pitman. Prezes David Keyte (od czerwca br.) miał do niedawna nie lada problem. Klub dręczyły problemy, głównie ze zdobywaniem punktów. Zespół zanotował serię 10 meczów bez zwycięstwa... Jednak wreszcie po zwolnieniu trenera Hereford zaczęło grać zdecydowanie lepiej. W tym okresie rozegrało 4 mecze i zanotowało 2 remisy i 2 zwycięstwa, zdobywając 11 goli. W zeszłym tygodniu Hereford rozgromiło na wyjeździe Stockport aż 5-0! Te wyniki nie przyszły same z siebie, piłkarze mają teraz motywację aby wydostać się ze strefy spadkowej, a zwycięstwo w tym meczu pozwoli się przesunąć nawet w rejony środka tabeli. Morale w klubie są wysokie, sytuacja coraz lepsza. Nie pozostaje nic, jak dziś wygrać.
Przeciwnik nie jest specjalnie wymagający, to przeciętna drużyna ze środka tabeli. Bywało już lepiej gorzej, aktualnie forma chyba nie jest najwyższa, bo Aldershot przegrało dwa ostatnie mecze. Co więcej mecz sprzed 4 dni z Bury został okupiony aż dwoma czerwonymi kartkami graczy Aldershot. Oczywiste jest, że ci gracze nie zagrają dziś przeciw Hereford. To Darrenie Jonesie, który jest zdecydowanie podstawowym obrońcą gości oraz Marvin Morgan, podstawowy napastnik i najlepszy strzelec Aldershot (6 goli).
Do tego wszystkiego dodajmy fakt, że obie drużyny grały ze sobą dotąd 11 razy. Bilans to 8-2-1 na korzyść dzisiejszych gospodarzy.
Hereford odzyskało wiarę we własne możliwości po ostatnich dobrych wynikach i dzisiaj jest moim faworytem do wygrania spotkania z osłabionym Aldershot.

Anglia, League Two
B2net Stadium, 02-11-2010, 20:45
Typ: Chesterfield
Kurs: 1,65
Cóż taki kurs na gospodarzy wydaje się być bardzo dobry, wręcz podejrzany :wink: Nie znalazłem jednak nigdzie informacji na temat tego, żeby Chesterfield było dzisiaj osłabione itp.
Statystyki mówią natomiast jednoznacznie, kto powinien wygrać. Chesterfield to lider rozgrywek, zdobywający sporo goli i nie zaliczający większych wpadek. Lider ma w swoich szeregach dwóch bardzo bramkostrzelnych piłkarzy: Daviesa (9) i Whitakera (7). Poza tym prezentuje równą formę, jest niepokonany w 6 kolejnych meczach. Na własnym terenie bilans Chesterfield to 6-1-0 (bramki 22-11).
Accrington natomiast nie prezentuje niezwykle wysokiej formy, ostatnie 4 mecze to tylko 1 punkt. Jest to zespół, który zdobywa najmniej goli na wyjeździe (3 w 11 meczach). Accrington to straszny przeciętniak, dlatego sądzę, że Chesterfield jako pretendent do awansu do League One powinien spokojnie zgarnąć komplet punktów.
W historii spotkań tych drużyn Chesterfield podejmowało Accrington u siebie 3 razy. Za każdym razem wygrywało.
Jeśli można : na Betfair dostaniemy jeszcze lepszy na Chesterfield - prawie pod 1.80.....tam dopiero sie zdziwiłem i zadałem sobie to samo pytanie - czy o czymś nie wiem ??? ale w innych bukach właśnie standartowe 1.60....a żadnych niespodziewanych informacji nie ma.
W każdym razie jeśli oboje dochodzimy do tych samych wniosków - to powinno to dobrze wróżyć typom.

K 108

kefir70

Użytkownik
I może jeszcze jedna sugestia...
jak tak patrze na polecane typy - Posh, Southampton, Hereford, Chesterfield - to myślę także , że nie najgorszym zakładem byłoby handi(-1) na wszystkie te typy - 2 z 4 . Ja coś takiego puszczę.

A nadto jako , że wszystkie te drużyny strzelają ostatnio sporo bramek to już tak bardziej zabawowo puszę correct scory 3-1 we wszystkich spotkaniach. Kursy winny być ok.15 , a więc starczy , że jeden wejdzie.

K 108

kefir70

Użytkownik
Jest dobrze :razz:
Świętowanie troszkę popsuło Aldershat wyrównując pod koniec - ale ja nie narzekam :razz::grin:
3 podstawowe typy weszły , w tym TYP POLejki na Posh
Uwzględniając odwołane mecze wpadnie parę groszy na overkach3,5
oraz na blokowym 2 z 4 (weszły 3!) handicupy na South, POsh i Chesterfield.
No i nawet jeden sc3-1 wszedł na Posh:razz:
Jest dobrze.
Gratki dla kolegów i dzięki za typ na Colchester - skorzystałem ????
Miło , żę rodzi się grupa , która mam nadzieję równie fajnie będzie rozpracowywała niższe angielskie.
Ponoć najtrudniejsze do typowania - ale za to jakie smakowite kursy :grin::razz:
Na dzisiaj moje staty wyglądają tak :
Wygrane/przegrane
Kursy &lt; 2.00 11/5
Kursy 2.00-2.99 2/3
Kursy &gt;3.00
w tym tzw. TYP KOLejki
3/0

K 108

kefir70

Użytkownik
Jakby ktoś nie wiedział - w tę sobotę nie ma rozgrywek League One i Two - bo zespoły grają w FA Cup - i ewentualne przemyślenia i typy w dziale FA Cup.

K 108

kefir70

Użytkownik
TYp z FA Cup wszedł ale ogólnie FA Cup to już nie na moje zdrowie....żeby Lincoln męczyło tę 1 bramkę do 90min??
I swoją drogą skoro LIncoln tak masakrycznie męczy się z ekipą z 7 ligi to o ile Tilson naprawdę szybko nie wzmocni ofensywy drużyny - to czarno ich widzę - nawet pomimo zatrudnienia naprawdę dobrego managera
W każdym razie na dzisiaj staty mają się tak :
Wygrane/przegrane
Kursy &lt; 2.00 12/5
Kursy 2.00-2.99 2/3
Kursy &gt;3.00
w tym tzw. TYP KOLejki
3/0

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom