>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

NHL - sezon 2009/2010

Status
Zamknięty.
baku193 5,7K

baku193

Użytkownik
Spotkanie: Calgary Flames- Columbus Blue Jackets
Typ: powyżej 5.5 bramki
Kurs: 1.95
Buk: Expekt
Analiza: Dziś o godzinie 3:30 czasu polskiego rozpocznie się spotkanie pomiędzy drużyna Calgary Flams a Columbus Blue jackets. Faworytem u bukmacherów w tys spotkaniu jest drużyna gospodarz. Ja uważam natomiast,że ekipa gości nawiąże walkę i mecz będzie wyrównanym widowiskiem obfitującym w dużą ilość bramek. Patrząc na ostatnie spotkania tych drużyn oraz na formę strzelecką wyraźnie widać że drużyna Calgary strzela przynajmniej 3 bramki na własnym lodowisku zaś drużyna gości nie dość że zdobywa bramki na lodowiskach rywali to jeszcze wywozi stamtąd punkty. Ja stawiam w tym spotkaniu na powyżej 5.5 bramki i polecam mój typ do zagrania.

K 9

kamis_145

Użytkownik
Hokej na lodzie, 1:00
Spotkanie: Pittsburgh Penguins - St. Louis Blues
Typ: X2
Kurs: 1.95
Bukmacher: Bet-at-home
Analiza: Dzisiejszej nocy naprzeciw siebie staną drużyny Pittsburgh Penguins i St. Louis Blues. Stawiam na zwycięstwo gośći lub remis, ponieważ myślę, że świetna seria Pingwinów musi się w końcu skończyć. I mam nadzieję, że to będzie dzisiaj. W ostatnim spotkaniu St. Louis Blues pokonało na wyjeździe aż 5-0 drużynę Anaheim Ducks. Jeśli zagrają tak jak w spotkaniu z Ducks to Pittsburgh Penguins nie będzie miało łatwego spotkania. Natomiast Pingwiny ostatnie spotkanie wygrali 4-1 z Tampa Bay Lighting. Ogólnie Pittsburgh Penguins wygrało dwa spotkania i jedno przegrało, natomiast Nutki na wyjeździe wygrały dwa spotkania i też jedno przegrali. Na początku mówiłem, że świetna seria Pittsburgh Penguins musi się skończyć. A więc tak, ponieważ wygrali oni ostatnie pięć spotkań!! Proszę zobaczyć:

18/10-09 NHL Pittsburgh Penguins vs. Tampa Bay 4:1
15/10-09 NHL Carolina vs. Pittsburgh Penguins 2:2
2:2 (OT)
2:3 (Po karnych)
13/10-09 NHL Ottawa vs. Pittsburgh Penguins 1:4
11/10-09 NHL Toronto vs. Pittsburgh Penguins 2:5
09/10-09 NHL Philadelphia Flyers vs. Pittsburgh Penguins 4:5

W NHL długo takie coś utrzymywać się nie może, w ogóle w hokeju coś takiego jest ciężko osiągnąć... 5 meczów bez porażki ???? Mam nadzieję, że dzisiaj St. Louis Blues urwie jakieś punkty w Pittsburghu.

botshek 360

botshek

Użytkownik
Calgary-Columbus
TYP: ML2

Bardzo ciekawy pojedynek dwóch nieźle spisujących się ekip w tym sezonie oraz dwóch bardzo dobrych bramkarzy Mason i Kiprusoffa. Już w tym sezonie raz doszło do pojedynku, który wygrali hokeiści Blue Jackets 2:1. Podczas analizowania tego spotkania najbardziej moją uwagę zwrócił ranking PP% i PK%, a więc będzie to pojedynek najlepiej broniącej się w tym sezonie drużyny podczas gry w osłabieniu PK% 95,8 to rewelacyjny wynik oraz jednej z najlepiej wykorzystujących w tym sezonie grę w przewadze drużyn 34,8% to wynik Calgary. Kto będzie górą w tym spotkaniu wydaje mi się, że po bardzo wyrównanym meczu z małą ilością bramek górą będą hokeiści CBJ w szeregach tej drużyny gra znakomity Nash, który samodzielnie może rozstrzygnąć ten pojedynek, po stronie Calgary Iginla, ale jak do tej pory nie błyszczy w tym sezonie natomiast forma dotychczasowego lidera punktacji Flames - R. Bourque jakby spadała. Wracając do bramkarzy młody Mason wydaje się być pewniejszy i rzadziej zdażają mu się &quot;głupie&quot; bramki.​

odi 2,3K

odi

Forum VIP
Minnesota Wild - Colorado Avalanche -&gt; under 1,5 goal in 1T [1,86] ✅
Dziś zdecydowanie trudne mecze do obstawiania, z kilku możliwych do grania opcji wybrałem tą którą tu prezentuje, całkiem ciekawie prezentuje się też typ na zwycięstwo Anaheim (60min) ale do rzeczy o typie który tu podaje. Minnesota czyli zespół z nowym trenerem którego główną zapowiedzią jeszcze przed sezonem było - Wild zaczną atakować i zdobywać bramki ! Na zapowiedziach jak na razie się skończyło bo MIN zdobyła zaledwie 15 bramek w 7 meczach, wygrali tylko jedno spotkanie i siłę ataku tej drużyny jeśli w ogóle można oceniać to tylko i wyłącznie źle. Dodatkowo wielkim problemem są kontuzji i to na złość dla fanów tej ekipy (do których się zaliczam) kontuzje napastników - Pierre-Marc Bouchard, Cal Clutterbuck, Martin Havlat i Petr Sykora pozostają wyłączeni ze składu. Sprowadzono kilka dni temu Kobasewa z Bostonu ale zanim wkomponuje się on w zespół i wszystko zacznie grać parę meczy minie i tak oto rysuje nam się obraz marnej zdobyczy bramkowej dla Wild. A Colorado też swoim stylem gry przekonuje do grania tego typu : Avalanche mimo jak dla mnie słabszej dyspozycji w obronie podczas gry 5 on 5, świetnie rozbijają ataki w PK a kluczową postacią całego zespołu pozostaje bramkarz Anderson. Goalie COL wpuszcza co prawda bramki ale i tak jego obrony i ich liczba w każdym meczu sprawia że można go tylko oklaskiwać. Under w tym meczu to bardzo prawdopodobny wynik, ja stawiam jednak na to że under padnie w pierwszej tercji zanim jeszcze zespoły zdołają się rozkręcić.

J 7K

juanroman08

Forum VIP
New York Islanders vs Carolina Hurricanes
Typ: 1 (2.30) ML ✅ 4:3 SO
Buk: bet365​

Postanowiłem kontynuować swoją taktykę tzw. &quot;anty-racjonalną&quot; czyli podążam drogą przeczucia. Tak jak wspomniał Odisio dziś kawałek ciężkiego hokeja do wytypowania i jedyny być może lżejszym typem wydaję się być zwycięstwo Anaheim.
Pora przejść do mojego super typu, aż sam się dziwię jednak uważam że to już najwyższa pora na pierwszą wygraną w tym sezonie. Wydawało się że Wyspiarze przed sezonem wykonali wystarczające ruchy na rynku, by móc zacząć swobodnie grać. Jednak rzeczywistość okazuje się brutalna o ile trzy pierwsze spotkania przegrane pechowo 2 x SO i raz OT, o tyle już kolejne trzy porażki to nie kwestia przypadku a przewaga rywala. Myślę że z czystym sumieniem mogę powiedzieć że Jhon Tavares jak na zawodnika wybranego z no. 1 w drafcie pokazuje się z bardzo dobrej strony i stara się ze wszystkich sił ruszyć tą drużynę. Jego dorobek w 6 dotychczasowych spotkaniach to 3G i 4A, jak na razie z pomocą przychodzi mu jedynie nieznany dotąd drugoroczniak Matt Moulson, którego dorobek punktowy jest identyczny. W mojej ocenie jak na razie zawodzą bramkarze, od pierwszego spotkania widać że coach Scott Gordon stosuje system rotacyjny wobec Birona i Rolosona, ale jak do tej pory ani jeden ani drugi nie zachwycili pomimo tego iż są już dość doświadczonymi goalie i na pewno wiązano z nimi duże nadzieję. Nie ma się co oszukiwać dzisiejszy typ jest pięknym przykładem stawiania na przełamanie się drużyny, która w mojej ocenie ma spory potencjał jednak jak na razie doświadczenie nie może porozumieć się z młodością, nie ukrywam że zawodzi mnie postawa Kyl&#39;a Okoposo, który zdobył jak na razie tylko jedną bramkę, małym usprawiedliwieniem jest to że gra w linii z najlepiej punktującymi, jednak sądze że jego bramki dodały by na wartości drużynie Islanders.
Co do drużyny Huraganów, to też póki co nie wiedzie im się za dobrze jedynie dwa zwycięstwa w siedmiu potyczkach to właściwie marna zdobycz jak na finalistę konferencji. Carolina na dzień dzisiejszy jest po 3 porażkach z rzędu a przed nimi jeszcze dość ciężkie trzy wyjazdy(wliczam w to dzisiejszy). Jak na tą chwilę to chyba nikogo nie można wyróżnić z ekipy gości ponieważ świadomy tego na co stać poszczególnych zawodników, to jak na razie wszyscy prezentują się słabo. Tyle że Carolina ma to do siebie, że początek sezonu to nie pora dla nich na granie ze 100% poświęceniem.
Z garstki statystyk wynika, że Carolina ma jak na razie ogromne problemy z grą w PP, gorsi od nich są tylko hokeiści NSH. Wyspiarze w porównaniu z CAR wypadają nad wyraz dobrze co jest na pewno argumentem na plus. Jeśli chodzi o &quot;penalty killing&quot; to obie drużyny na bardzo zbliżonym poziomie.
Kończąc moją &quot;litanie&quot; chciałbym zaznaczyć, że w bramce Hurricanes na pewno zobaczymy Ward&#39;a dla którego będzie to już ósme spotkanie w tym sezonie czyli widać, że jak na razie Huragany grają bez drugiego bramkarza co jest chyba ewenementem ligi.
Liczę po cichu, że w końcu bariera pęknie i zawodnicy z Nowego Yorku będą mieli powody do radości, bo gdzie można wygrywać :?: jak nie u siebie i z kim :?: jak nie z będącą w obecnej formie ekipą Canes.
Zapomniałbym że w bramce Islanders dziś Roloson.
Good Luck :spokodfhgfh:

botshek 360

botshek

Użytkownik
JuanRoman mnie wyprzedził, ale dziś zakładam podobnie jak on oglądałem ostatni mecz Islanders z Rekinami i prezentowali się żeby nie mówić bardzo dobrze to powien, że dobrze. Świetnie poczyna sobie fish Tavares, nic tu raczej więcej nie dopiszę, ale zagram nieco inaczej niż JuanRoman bo czystą 1 na Islanders ;) Powodzenia wszystkim !!!​

shen 408

shen

Użytkownik
Tampa Bay-San Jose 2 2,10 ⛔ hmm
Gospodarze są w małym kryzysie.Przegrali 2 ostatnie spotkania łącznie różnicą aż 9 bramek,do tego ich bilans z Rekinami jest bardzo niekorzystny,w ostatnich 4 meczach nie wygrali ani razu,ponosząć 4 porażki,w bramkach przegrywając aż 4-15.Dziś też nie są faworytami w spotkaniu z ekipą z San Jose,ekipą która ostatnio ograła niepokonany od 7 spotkań zespół New York Rangers na ich tafli 7-3.Dziś w bramce gospodarzy wystąpi Mike Smith -bramkarz bardzo przeciętny,(0.864 SV %,4.08 GAA w 4 spotkaniach)który jeszcze nie wygrał meczu w tym sezonie,a ostatnio puścił aż 7 bramek w meczu z Senators,z drugiej strony solidny Evgeni Nabokov (0.911 SV % 2.67 GAA, który w tym roku wygrał już 5 spotkań jako starting goalie.Liczę na &quot;normalny&quot; mecz Nabokova i niezły offence z Heatleyem na czele :spokodfhgfh:.​

odi 2,3K

odi

Forum VIP
Phoenix Coyotes - Detroit Red Wings -&gt; Detroit win (60min) [2.35] ⛔
Pierwsze w tym sezonie spotkanie obu tych ekip, w sezonie ubiegłym na cztery spotkania trzykrotnie lepsi okazywali się Red Wings - na ten sezon nie przewiduje aby Phoenix udało się wypaść korzystniej na tle zespołu Detroit. Phoenix jedna z kilku niespodzianek początku sezonu z pięcioma wygranymi na koncie oraz zaledwie 10 straconymi bramkami - dziś przejdą prawdziwą próbę podejmując u siebie Czerwone Skrzydła. Detroit grające co prawda bez Franzena ale i tak dysponujące mocną paczką, wciąż pozostają bez zwycięstwa na wyjeździe - jeśli dziś uda się pokonać Kojoty to DET osiągną w statystykach 50 % skuteczności co do zwycięstw (4 zwycięstwa i 4 porażki). Red Wings od dawna znani byli z tego że nie przeszkadzało im to że grają w hali rywala, nie miało znaczenia czy u siebie czy na wyjeździe praktycznie zawsze byli trudnym niewygodnym rywalem i większość spotkań wygrywali - zwłaszcza jeśli grali z zespołem potencjalnie dużo gorszym a takim właśnie teamem jest Phoenix. Kogoś może zmylić dobra seria Coyotes jednak według mnie są oni wybrykiem koniecznych niespodzianek na początku każdego sezonu, nie jest to zespół dysponujący tak silną obronę jak to w tej chwili wygląda, a chociaż w ataku jest lepiej to i tak nie spodziewałbym się żeby ten zespół był w czołówce zdobyczy bramkowych za jakiś czas. W Detroit jak myślę wyczerpał się też limit na niespodzianki i porażki ze słabszymi zespołami na ten moment sezonu - porażka po karnych z Avalanche to chyba była ostatnia tego typu wpadka Skrzydeł w tym momencie rozgrywek.Poprawy wymaga przede wszystkim gra Zetterberga który zawodzi, ale najbardziej nad swoją dyspozycją popracować musi Osgood - popularny Ozzie potrafi bronić dobrze i musi tylko zanotować jeden, dwa dobre występy aby forma pozostała ustabilizowana. Do formacji wraca Datsyuk po niegroźnej kontuzji i sądzę że powinien zapunktować, wraz z Holmstromem będzie on głównym zagrożeniem dla Kojotów. Obrona Coyotes jak wspomniałem nie należy do najmocniejszych, ich mocną stroną wydaje się punktowanie i gra w ataku jednak mocno przyciśnięci Yandle czy Jovanovski popełniają dużo błędów. Nie ma się co oszukiwać że przewagę mają gracze Red Wings także w elemencie gry Power Play - są w tej chwili jedną z najlepszych drużyn ligi jeśli chodzi o zdobycze bramkowe w PP.
Ottawa Senators - Nashville Predators -&gt; Nashville win (ML) [2,70] ✅
Typ obdarzony większym ryzykiem ale oczywiście nie podawałbym go jeśli nie widziałbym dużej szansy na powodzenie ???? Jedyne w tym sezonie spotkanie tych drużyn, Nashville kontynuuje serie spotkań na wyjeździe i ich wyniki są dużo gorsze niż ich gra. Bardzo dobry mecz przeciwko Bostonowi w ostatnim przegranym 2-3 meczu, dobra gra w pojedynku z Washingtonem również przegranym 2-3 - to prognostyki jak dla mnie ważne że zespół Predators w końcu złapie wiatr w żagle i wygra, może w tych dwóch pojedynkach rywale okazali się po prostu zbyt mocni ale dziś gra z zespołem Senators powinna wyglądać podobnie a wynik może być korzystny bo Ottawa nie należy w chwili obecnej do mocarzy ligowych. NAS przeżywają ciężkie chwile jeśli chodzi o atak, zdobyli do tej pory zaledwie 11 bramek - może jest to wina braku lidera i kapitana drużyny Arnotta, może jest to zwyczajnie wynik tego że Predators mierzyli się z dobrymi do tej pory goealtenderami którym trudno było wlepić dużo bramek - dziś ich przeciwnikiem na bramce Leclaire - więc sprawa dużo prostsza niż z Thomasem, Varlamovem czy Huetem i Turco z którymi atak Nashville mierzył się ostatnio. Szansę dla tej ekipy widzę też w bardzo słabej grze w PP Ottawy, a na bramce NAS dziś Pekka Rinne który wciąż walczy z Danem Ellisem o miano pierwszego więc ma o co grać i bronić. Jeśli mogę coś pozytywnego napisać o offensywie Pred&#39;s to to że do gry wraca J.P. Dumont - człowiek ważny jeśli chodzi o tą ekipę. Przełamanie złej passy Predators jest w tym meczu jak najbardziej możliwe, jeśli tylko duet Dumont - Hornqvist będą punktować.

J 7K

juanroman08

Forum VIP
Phoenix Coyotes vs Detroit Red Wings
Typ: 2 (2.20) ⛔ 3:2 OT
Buk: bet365​

Zacznę od rozpędzonych Kojotów, które od trzech meczy są niepokonane, a przy tym każde z tych zwycięstw było okraszone bardzo dobrą grą defensywną w czym duży udział miał goalie Ilya Bryzgalov(6 występów i średnia GAA 1.14). Jeszcze przed sezonu portale hokejowe dużo pisały o dużych kłopotach finansowych, o możliwości przenosin drużyny z Phoenix do innego miasta, no i w końcu finałem tego jest świetna postawa dzisiejszych gospodarzy od początku sezonu. Jak do tej pory Cayotes zdążyli wygrać pięć z siedmiu możliwych pojedynków. Drużyna Kojotów jak na razie ma wielu bohaterów ponieważ od początku sezonu już kilku zawodników przesądzało o wygranej, myślę że najrówniejszą formę prezentuje czołowa postać tej drużyny Shane Doan, który co prawda zdobył na razie tylko jedną bramkę ale przy 5 asystował, małym zaskoczeniem na plus na pewno jest postawa Jovanovskiego, który aktywnie punktuje od pierwszego spotkania. Drużyna Cayotes wygląda na dobrze poukładaną a przede wszystkim bardzo dobrze broniącą ekipę, to jak na razie był ich klucz do zwycięstw.
Detroit Red Wings dzisiejsi goście na pewno nie mają takich powodów do radości jak gospodarze, jak do tej pory ich bilans jest co najwyżej przeciętny (3-3-1), a do tego doszły dwie kontuzję kluczowych zawodników jakimi są Franzen i Datsyuk. Franzena na pewno dziś nie zobaczymy co do Datsyuka sprawa nie jest rozstrzygnięta. Wiem, że każdy ma swoje wytłumaczenie na obecną postawę Detroit i na pewno wielu uważa, że po prostu hokeiści Red Wings nie podchodzą do spotkań na 100% swoich możliwości. Nie będę się z tym spierał, jednak w mojej ocenie widać że nie do końca mamy już tu tylko problem z rzekomym brakiem zaangażowania lecz również uwidacznia się wyrównanie poziomu, Detroit to już nie jest drużyna nieosiągalna, kosmiczna w swej grze. Jednak trzeba zaznaczyć że pojedynki z takimi drużynami jak Washington lub Chicago były potwierdzeniem wielkiego potencjału Red Wings(Oba wygrane 3:2). Dziś pierwszy mecz wyjazdowy z serii 5 jakie przed graczami Skrzydeł i cóż, chciałbym wierzyć w to, że po kilku dniach odpoczynku Detroit pokaże nam kawałek dobrego hokeja. Myślę że nie będzie tu mowy o lekceważeniu Kojotów, jedyną obawą jest widmo remisu, które przy tak usposobionych drużynach wcale nie jest wydumanym rezultatem. Myślę że śmiało mogę liczyć na Thomasa Holmstroma, który z 4 bramkami jest najskuteczniejszym strzelcem drużyny. Jeszcze chciałbym wspomnieć o bardzo słabej defensywie Detroit, w siedmiu rozegranych spotkaniach Skrzydła straciły 24 bramki, postawa Chrisa też pozostawia wiele do życzenia, stąd też to że jestem po stronie Detroit wynika tylko i wyłącznie z tego powodu, że potrafią grać z dobrymi drużynami i są na drodze niektórych znakiem STOP, jak na razie wychodzi im to całkiem skutecznie, jednak poza tym liczę na to że powoli będą dostrajać się do swojego stylu zwycięzców. Bądź co bądź potrzebują tego zwycięstwa, kolejne spotkania wcale nie będą łatwiejsze.
W bramkach obu drużyn raczej bez zmian i dziś po raz kolejny zobaczymy Osgood&#39;a i Bryzgalova.

odi 2,3K

odi

Forum VIP
Co myslicie o meczu New York Rangers - New Jersey Devils ?
Zapowiada się na wyrównane spotkanie, bramki dosyć mocno obsadzone, nie wiem jak tam z Gaborikiem tzn wystąpi ale podobno jakieś przeziębienie było więc może grać mniej minut niż zwykle. Typersko patrząc jedyna opcja warta gry to może jakiś under ale też niekoniecznie ????

B 39

bunik

Użytkownik
Ostatnio sromotnie przegrali, ale mam nadzieję, że teraz będą chcieli się troche zrehabilitować. Nie znam się za dobrze na hokeju, od pewnego czasu stawiam i po patrze co nieco na rosyjską, to tyle ????
Postawiłem ostatecznie na NYR, zobaczymy co z tego będzie.

J 20

janek58

Użytkownik
Jeśli w meczach tegorocznego sezonu następujący bramkarze mają statystyki:
T.Thomas-GAA 3.00, SV%.902
S.Varlamov GAA 3.02, SV%.895
M.Turco GAA 2.35 SV% .909
C.Huet GAA 3.25 SV% .844
a P.Leclaire GAA 2.17 SV% .918
to jak można napisać że:&quot;Predators mierzyli się z dobrymi do tej pory goealtenderami którym trudno było wlepić dużo bramek - dziś ich przeciwnikiem na bramce Leclaire - więc sprawa dużo prostsza niż z Thomasem, Varlamovem czy Huetem i Turco z którymi atak Nashville mierzył się ostatnio.&quot; Na razie cała czwórka ma osiągnięcia gorsze od bramkarza Ottawy.
Dalej,Ottawa dotychczas straciła 16 bramek, a Boston 25, Wasz 24, Dallas 26, Chicago 26. Na tej podstawie można by przypuszczać iż Ottawie będzie równie trudno strzelić bramkę jak powyższym drużynom, jeśli nie trudniej.
Jeśli się na poparcie swojego typu używa argumentu, że Ottawa słabo gra w PP to dla rzetelności analizy można by dodać, że:
&quot;Nashville went 0 for 3 with the man advantage in Wednesday&#39;s 3-2 loss at Boston and is 1 for 27 in such situations this season.&quot; Tak więc w tym elemencie gry są jeszcze gorsi od Ottawy.
To,że akurat zagra dziś w bramce gości P.Rinne to w świetle jego statystyk GAA 3.46, SV% .894 przemawia raczej przeciw gościom. Uważam ,że jego kolega D.Ellis jest lepszy.
Mam świadomość, że zaraz zostanę skarcony przez starszych stażem tu kolegów za to że się wymądrzam i szukam dziury w całym. Raz już tu mi się dostało.
Chodzi mi o jedno-rzetelność analizy. Przecież jesteście czytani przez wielu użytkowników.
Można uważać że Nashville wygra ale czy na uzasadnienie tego typu trzeba używać argumentów lekko mówiąc naciąganych pod z góry przyjęte założenie.
Z góry przepraszam, że ośmielam się zabierać głos i kwestionować cokolwiek.

odi 2,3K

odi

Forum VIP
Jeśli w meczach tegorocznego sezonu następujący bramkarze mają statystyki:
T.Thomas-GAA 3.00, SV%.902
S.Varlamov GAA 3.02, SV%.895
M.Turco GAA 2.35 SV% .909
C.Huet GAA 3.25 SV% .844
a P.Leclaire GAA 2.17 SV% .918
to jak można napisać że:&quot;Predators mierzyli się z dobrymi do tej pory goealtenderami którym trudno było wlepić dużo bramek - dziś ich przeciwnikiem na bramce Leclaire - więc sprawa dużo prostsza niż z Thomasem, Varlamovem czy Huetem i Turco z którymi atak Nashville mierzył się ostatnio.&quot; Na razie cała czwórka ma osiągnięcia gorsze od bramkarza Ottawy.
Dalej,Ottawa dotychczas straciła 16 bramek, a Boston 25, Wasz 24, Dallas 26, Chicago 26. Na tej podstawie można by przypuszczać iż Ottawie będzie równie trudno strzelić bramkę jak powyższym drużynom, jeśli nie trudniej.
Jeśli się na poparcie swojego typu używa argumentu, że Ottawa słabo gra w PP to dla rzetelności analizy można by dodać, że:
&quot;Nashville went 0 for 3 with the man advantage in Wednesday&#39;s 3-2 loss at Boston and is 1 for 27 in such situations this season.&quot; Tak więc w tym elemencie gry są jeszcze gorsi od Ottawy.
To,że akurat zagra dziś w bramce gości P.Rinne to w świetle jego statystyk GAA 3.46, SV% .894 przemawia raczej przeciw gościom. Uważam ,że jego kolega D.Ellis jest lepszy.
Mam świadomość, że zaraz zostanę skarcony przez starszych stażem tu kolegów za to że się wymądrzam i szukam dziury w całym. Raz już tu mi się dostało.
Chodzi mi o jedno-rzetelność analizy. Przecież jesteście czytani przez wielu użytkowników.
Można uważać że Nashville wygra ale czy na uzasadnienie tego typu trzeba używać argumentów lekko mówiąc naciąganych pod z góry przyjęte założenie.
Z góry przepraszam, że ośmielam się zabierać głos i kwestionować cokolwiek.
Kolego fajnie że umiesz korzystać z nhl.com i kopiujesz tu statystykę , ja jej w żadnym zdaniu mojej analizy nie kwestionuje. Natomiast NHL to nie tylko te parę meczy tego sezonu lecz jak dla mnie co najmniej 3 sezony wstecz od których wnikliwie śledzę rozgrywki i zawodników. Rinne to dobry bramkarz, w tamtym sezonie miał kilka fantastycznych meczy i parę razy zanotował SO. To że Ottawa straciła na razie mniej bramek niż zespoły które wymieniłeś nie musi świadczyć o ich dobrej grze w defensywie czy na bramce bo wymień mi kilku dobrych obrońców OTT ... (wklikaj nhl.com i szukaj jak znajdziesz powiadom). Co innego Nashville - ich grę obronną ja sobie cenie dużo bardziej a styl tej drużyny preferuje właśnie grę na bandach i szukanie szybkich ataków.
Co do głównego zarzutu to tez jest to śmieszne, parę w miarę udanych występów Leclaire nie stawia go w jednym rzędzie z Thomasem, Huetem czy Turco (przeglądnij proszę historie wszystkich Panów zobacz jakie osiągneli wyniki i sukcesy na przestrzeni ostatnich lat) a moim zdaniem nawet Varlamov w bramce porusza się lepiej i ma lepszy zmysł bramkarski. Zobaczymy gdzie w klasyfikacji bramkarskich będzie Twój Leclaire w połowie lub pod koniec sezonu - na chwile obecną lekko wyprzedza statystyce której podałeś Turco i Hueta, minie kilka kolejek i przewiduje że i Thomas i Varlamov przeskoczą go w każdej z tych statystyk ...
Po raz drugi widzę Twój wpis w temacie i po raz drugi &quot;dolepiasz&quot; się do mojej analizy kwestionując moje zdania. Po raz drugi przychodzi mi Ci napisać że ja się nie opieram na statach typując. Ja oglądam analizuje obserwuje a statystyki służą mi tylko czasami jako potwierdzenie tego co twierdze. Zapraszam Ciebie do stworzenia czegoś na forum napisania własnej analizy, a jeśli już chcesz się doczepiać to rób to stylowo i pooglądaj trochę NHL - te cyferki na których się podpierasz to naprawdę nie jest cała święta prawda o tej grze :spokodfhgfh: gdyby tak było sprawa byłaby banalnie prosta
PS : Z góry przyjmuje Twoje przeprosiny ???? (nie mogłem się powstrzymać bo to ostatnie zdanie a może cały ostatni akapit, w twoim poście mnie rozwalił)

odi 2,3K

odi

Forum VIP
Colorado Avalanche - Carolina Hurricanes -&gt; Carolina win (ML) [2.00]
W tym sezonie każdy mój typ z udziałem zespołu Colorado to typ nie trafiony więc z uwagi na to minimalnie mniejsza stawka, dziś nie duży wybór więc i opcje grania ograniczone. Avalanche wracają po niezwykle udanej serii wyjazdowych spotkań do własnej hali, u siebie nie potwierdzili oni jeszcze tak dobrej formy jaką świecili na wyjazdach - nie wiadomo do końca jak ta młoda drużyna reaguje na presję kibiców i bliskiego otoczenia, być może trochę ich to sparaliżuje ale takie wnioski będę mógł wyciągnąć dopiero po kilku spotkaniach na własnym lodzie. Carolina odwrotnie do Avs - jest w trakcie swojej wyjazdowej serii i do tej pory spisywała się słabo - spójny kolektyw jaki tworzą gracz Huraganów nie może na razie odnaleźć wspólnego języka chociaż w ostatnim przegranym po rzutach karnych meczu przeciwko Islanders widać było już spory progres w &quot;chemistry&quot; zespołu CAR. Jednego podczas meczy Caroliny można być pewnym - sporo się dzieje, zazwyczaj dużo strzałów akcji a także kar i gier w przewadze - Hurricanes są w czołówce ligi jeśli chodzi zarówno o wymuszanie kar na przeciwnikach jak i o łapanie kar. Dużą szansę na powodzenie tego typu widzę w ... postawie Andersona ! Tak, nie chodzi mi tu o to że Craig zaczął nagle źle bronić ale o to że już od dłuższego czasu wiadome było że przeciwko CAR swoją szansę na bronienie dostanie Budaj a Anderson odpocznie sobie co każdemu dobremu goalie się przydaje. Niestety Budaj jest chory na tyle poważnie że nie zdoła dziś wyjechać na lód - Anderson będzie więc bronił już po raz 10 z rzędu, tym samym zostanie jednym z nielicznych bramkarzy którzy zagrali jak dotąd we wszystkich meczach swoich ekip. Zmęczenie i brak odpoczynku mogą dać o sobie znać zwłaszcza dlatego że Anderson do tej pory nie był w żadnej z drużyn w których grał numerem 1. Nie ukrywam że spodziewam się ogólnej tendencji spadkowej zespołu Avs, potencjałem, grą obronną i indywidualnościami nie zasługują oni z pewnością na zajmowanie pierwszego miejsca w Western Conference. Przełamanie Caroliny na tym właśnie zespole jest bardzo prawdopodobne.

J 7K

juanroman08

Forum VIP
Ja jestem dziś odmiennego zdania niż kolega Odisio:jezora: i sądzę że Hurricanes nie zdołają pokonać Lawin.
Dziewięć spotkań rozegranych z czego sześć wygranych, myślę że taki dorobek nie jest już dziełem przypadku tak jak wszyscy podejrzewali na początku sezonu.
Młody zespół i dość spory potencjał jak się okazuję względem poprzedniego sezonu w Colorado na razie wszystko sukcesywnie idzie do przodu, spory progres w PP i co chyba najważniejsze dość dobra defensywa, od razu chciałbym zaznaczyć że nie jestem zwolennikiem stwierdzenia, że wszystkie mecze wygrane są zasługą Andersona, fakt że jego forma jest bardzo wysoka i jak na razie stabilna, ale nie odbierajmy zasług innym graczom, w końcu samym bramkarzem nie da się wygrać większości meczy. Jeśli chodzi o argument zawarty w analizie wyżej, o tym że Anderson może być nad wyraz przemęczony to jakoś do mnie nie trafia ponieważ w przeciągu ostatnich pięciu dni bronił tylko raz, a to że do tej pory rozegrał już 9 spotkań to i owszem na pewno wpływa na formę fizyczną ale nie w tym etapie ligi, na dobrą sprawę to dopiero rozwinięcie wprowadzenia, taki argument mogę przyjąć około 30-40 spotkania.
Colorado na własnym lodzie prezentowało się tylko w pierwszych dwóch spotkaniach sezonu, wygranych z SJS i VAN, tu mogę się zgodzić że prejsa wyniku na pewno będzie ciążyła jednak przy wsparciu, zakładam że kompletu widzów Lawiny mogą być tym bardziej zdeterminowane by odprawić z kwitkiem Caroline.
Już ostatnio pisałem o tym co się dzieje z Huraganami i nie ma sensu żebym się powtarzał, może i byli bardzo blisko zwycięstwa z Islanders jednak nie zapominajmy, że Wyspiarze to jak na razie głębokie dno ligi, także z tym progresem w grze byłbym ostrożny. Co na pewno mnie cieszy przed dzisiejszym spotkaniem to fakt iż Hurricanes czasami masowo łapią kary, a to może się okazać dużym ułatwieniem dla Colorado. Tak czy siak mój typ podpieram, gdyż ostatnio jakiego pojedynku się nie chwycę, kończy się w dogrywce lub karnych.

Colorado Avalanche vs Carolina Hurricanes
Typ: 1 (1.90) ML ✅ 5:4
Buk: Ladbrokes​

odi 2,3K

odi

Forum VIP
Jeśli chodzi o argument zawarty w analizie wyżej, o tym że Anderson może być nad wyraz przemęczony to jakoś do mnie nie trafia ponieważ w przeciągu ostatnich pięciu dni bronił tylko raz, a to że do tej pory rozegrał już 9 spotkań to i owszem na pewno wpływa na formę fizyczną ale nie w tym etapie ligi, na dobrą sprawę to dopiero rozwinięcie wprowadzenia, taki argument mogę przyjąć około 30-40 spotkania.
Colorado na własnym lodzie prezentowało się tylko w pierwszych dwóch spotkaniach sezonu, wygranych z SJS i VAN, tu mogę się zgodzić że prejsa wyniku na pewno będzie ciążyła jednak przy wsparciu, zakładam że kompletu widzów Lawiny mogą być tym bardziej zdeterminowane by odprawić z kwitkiem Caroline.

Ależ drogi kolego ???? Sam dwie analizy wcześniej pisałeś o podobnej sytuacji apropo Cam&#39;a Warda, że gra już ósme spotkanie w bramce Caroliny i że grają praktycznie bez drugiego goalie. Nawet podkreśliłeś czyli wyróżniłeś to zdanie jako jeden ze znaczących argumentów na korzyść Islanders więc negowanie teraz mojego identycznego myślenia w stosunku do bramkarza Colorado wydaje się być dziwne ????

30-40 spotkań ? Mam nadzieje że nie mówisz o tym że któryś z bramkarzy miałby bronić pod rząd w tylu spotkaniach ???? Przy obecnym tempie tych rozgrywek back-upowi goalie pojawiają się średnio co 6-7 spotkań

Co do samego spotkania to różnimy się po prostu w ocenie potencjału i tego co już się wydarzyło, dla mnie Colorado podobnie jak Phoenix to wybryk początku sezonu i przewiduje ich powolny aczkolwiek systematyczny spadek w dół jeśli chodzi o tabele.

J 7K

juanroman08

Forum VIP
Wiedziałem że na tym mnie złapiesz :spokodfhgfh: w sumie to zaprzeczyłem sam sobie :-D no cóż trudno zdarza się i tak, ale podsumowując zawsze jest opcja trzeciego bramkarza, ściągniętego choćby z fili Colorado. Skoro takiego ruchu nie ma można sądzić że gospodarze dość poważnie traktują to spotkanie i Anderson ma jeszcze na tyle mocy by sprostać wyzwaniu.

A co do tego zapowiadanego regresu, to tak ciężko przewidzieć w mojej ocenie ponieważ to bardziej zabawa w jasnowidztwo niż rzeczywistość, Kojoty wczoraj miały już zwalniać, a tu malutka niespodzianka, dlatego też uważałbym póki co z takimi werdyktami, myślę że jeszcze potrzeba tu przynajmniej z 6 spotkań na jakieś dalsze werdykty :spokodfhgfh:

A i 30-40 oczywiście rozegranych spotkań ogółem nie z rzędu :-D

odi 2,3K

odi

Forum VIP
Wiadomo JR 08 ???? każdy ma jednak jakieś swoje wyobrażenie na temat rozkładu sił w lidze, tego jak wyglądać będą Play Off itd każdy ma też swoje zdanie na temat ekip NHL. Na dzień dzisiejszy moje zdanie o zespole Colorado i Phoenix wygląda tak a nie inaczej ale zobaczymy, lubię uczyć się na błędach a NHL już nie raz nauczyło pokory więc nie będę zdziwiony bardzo jeśli pomylę się raz drugi trzeci itd
???? za dyskusje i powodzenia
Gratki za typ na COL ????

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom