Hello my friend's :-D (głupi wstęp wiem :jezora ????
Dziś bez jednostkowej analizy, ale za to pozbieram kilka myśli i przedstawię swoje spostrzeżenia na temat kilku spotkań, które w moim mniemaniu wyglądają bardzo ciekawie.
Rozpocznę od pojedynków już przedstawionych a mianowicie zgadzam się z typami moich Kolegów po fachu, w wypadku Phoenix i Ducks gra jest o wielką stawkę, oczywiście ich dzisiejsi rywale, też są cały czas w grze, jednak jak już napisał Maritos w Sabres zabraknie opoki Millera, który ostatnio prezentował równą wysoką formę i jego brak jest "wielkim" osłabieniem, nie ubliżając dzisiejszemu zastępcy Lalime. Ducks ostatnio w końcu zwycięsko z Columbusem i ich podróż trwa dalej, dlatego nawet typ asekuracyjny ML po kursie 2,0 warty świeczki.
Phoenix to moi ostatni bohaterowie z analizy, trzeba przyznać że od tego momentu drużyna Gretzkiego złapała wiatr w żagle, Oli Jokinen prawdopodobnie przebudził się w najlepszym momencie dla swej drużyny, większy ciężar powinien na siebie wziąć Doan, ale myślę że i na niego przyjdzie pora, jednak wracając do dzisiejszego spotkania, jak wspomniał Odisio dwumecz z Blues jest prawdopodobnie jednymi z najważniejszych spotkań w tym sezonie, zwycięzca bierze 4 pkt i teoretycznie obraca w pył nadzieje drugich na PO.
Kolejne spotkanie Atlanta - Colorado i w tym wypadku skłaniam się ku gościom, którzy znajdują się obecnie w najgorszym położeniu w konferencji Zachodniej, jednak jak wiemy różnice punktowe są minimalne do składu Lawin wraca Stastny, w bramce na pewno wystąpi Budaj, w dobrej formie zdaje się być Wolski i Smyth. Colorado jest w stanie wygrywać z każdym co pokazali choćby w konfrontacji z Caps 1:4, jednak gra na wyjazdach ma swoje prawa i aby zebrać komplet punktów trzeba być w świetnej formie, ostatnia porażka z Hurricanes niczego nie przesądza. Dzisiejszy gospodarz Atlanta też miewała ostatnio dobry okres, który został szybko sprowadzony do parteru w wyjazdowych spotkaniach z Phoenix i San Jose. Kontynuując Lawiny mają przed sobą cztery spotkania prawdy, wszystkie na wyjazdach i myślę że będą to kluczowe spotkania do ostatecznego rozrachunku. Typ ML 1,86
Jeszcze krótko o spotkaniu Bruins vs. Panthers i podobnie jak w przypadku Buffalo dziś w bramce Floridy zabraknie świetnie spisującego się w ostatnich spotkaniach Vokuna, do tego wystarczy dołożyć fakt że Niedźwiadki wracają do domu po nie zbyt udanych wyjazdach do Tampy i właśnie na Florydę, dlatego reasumując dziś Bruins win.
Na zakończenie chyba najciekawsze spotkanie nocne, a mianowicie starcie rozpędzonych Canucks z odbudowującymi się powoli Canadiens. Vancouver dzięki świetnej passie już praktycznie jest w PO, i dziś zawitają na ciężki grunt do Montrealu, spotkanie dwóch kanadyjskich drużyn, które w tym sezonie miały swoje wzloty i upadki, aktualnie gorzej wypadają gospodarze, ale myślę że dzisiejsza noc to odpowiedni moment by powstrzymać rozpędzony pociąg z Vancouver, z pełnym szacunkiem dla Ork ale grają oni dziś 4 mecz na wyjeździe jak do tej pory mają 3 zwycięstwa i nie ulega wątpliwości że zawsze Vancouver dobrze spisywało się na wyjeździe jednak na dziś upatrywałbym przerwania passy i zwycięstwa Montrealu. W bramce Habss na pewno Halak, także jest to już pozytywny aspekt, do składu powraca Kovalev i myślę że ostatnie zwycięstwo nad Sens dodało więcej pewności siebie i motywacji do kolejnych pojedynków graczom Habss. Nie muszę wspominać że w wysokiej dyspozycji nadal Plekanec, jeśli dziś wesprą go choćby bracia Kostitsyn do spółki z Kovalevem, zobaczymy bardzo dobry pojedynek, ponieważ nie sądzę by Vancouver łatwo się poddało. Pomijam wszystkie zamieszania jakie ostatnio były w klubie z Montrealu, skupiam się na czysto sportowych kwestiach. Montreal ML 1,95 myślę że warto.