>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

NHL - sezon 2008/2009

Status
Zamknięty.
sajuken 35

sajuken

Użytkownik
Dzisiaj stawiam na San Jose. Nie widze jakiejkolwiek mozliwosci wygranej dla Thrashers. Udalo im sie to tylko raz po dogrywce na ostatnie 10 meczy obydwu druzyn. Fakt Rekiny maja troche przetrzebiona lawke, ale to nie znaczy ze dzisiaj nie wyjda zwyciesko z druzyna na ktora maja wyrazny &quot;trik&quot;. Ostatnie spotkanie obydwu druzyn zakonczylo sie wygrana San Jose 5:1 w 2007 roku. Zreszta Atlancie wrecz juz na niczym nie zalezy a San Jose po prostu musza zbierac pkt..
San Jose - Atlanta 1 ✅
P.S. 4 trafiona z rzedu analiza w temacie:spokodfhgfh::spokodfhgfh:. Oby tak dalej (male rzeczy a ciesza) :jezora:

odi 2,3K

odi

Forum VIP
✅ St. Louis Blues - Nashville Predators (ML) ✅
Typ : 2
Kurs: 2.15
Buk: Gamebookers
Sytuacja w Konferencji Zachodniej sprzyja obu ekipom, zarówno St Louis Blues jak i Nashville Predators mają jeszcze szanse na załapanie się do fazy PO. By jednak tego dokonać przydało by się wygrywać i to seriami, dziś ochotę na zwycięstwo mają z pewnością hokeiści obu zespołów.
Oba zespoły grają w Dywizji Centralnej, a więc mecz można powiedzieć będzie miał podwójne znaczenie w kontekście walki o końcową pozycje. Zarówno Blues jak i Predators to jak się można domyślić nie są zespoły wiodące w lidze NHL i zaliczają się raczej do tych słabszych średniaków, ogólnie sytuacja obu drużyn wydaje się być bardzo zbliżona. Ciekawy więc jest fakt że w tegorocznych (chodzi mi o aktualny sezon) pojedynkach w pięciu grach między NAS a STL aż czterokrotnie górą byli gracze St Louis. Wygrali także ostatni mecz który odbywał się zaledwie przedwczoraj, trzeba jednak przyznać że każdy z tego sezonowych pojedynków tych zespołów był niezwykle zażarty i kończyło się raczej na zwycięstwach jednobramkowych a często także decydowała dogrywka lub karne. Skoro dwa zespoły znajdują się w podobnym miejscu w lidze, a ich bilans H2H jest tak korzystny na korzyść jednego, to moim zdaniem dojdzie tutaj do dodatkowej chęci zrewanżowania się za ostatnią porażkę ze strony NAS, tym bardziej że rywalizacja odbywa się pomiędzy przeciwnikami z dywizji.
St Louis zaskakiwało ostatnio dobrą dyspozycją, niezłe wyniki jakie osiąga zespół Blues mogą trochę uśpić ich czujność przed spotkaniem rewanżowym z Nashville, dodatkowo lista kontuzji w zespole STL jest dosyć długa czego o Predators powiedzieć nie można. Nashville natomiast po bardzo dobrym występie przeciwko Bostonowi i zwycięstwie w rzutach karnych, przegrało 3 spotkania z rzędu lecz w każdym z nich gracze Predators stawiali zaciekły opór i walczyli do końca o punkty.
Kolejnym &quot;smaczkiem&quot; w tym spotkaniu jest fakt że bramkarz St Louis Blues, Chris Mason w poprzednich latach występował w Nashville Predators. Kluczem do wygranej w dzisiejszym spotkaniu może być dyspozycja w ofensywie, ostatnie mecze kiepsko wychodziły NAS w ataku, dziś jest duża szansa na odblokowanie się bo ST Louis to jednak nie jest rywal na tyle klasowy by nie dało mu się strzelić kilku ładnych bramek. Wysoką dyspozycje odkąd wrócił po kontuzji utrzymuje Steve Sullivan, jeśli obudzi się i dołoży do tego punkt lub dwa as Nashville czyli Jason Arnott to o końcowe zwycięstwo Predators można być spokojnym.
W bramkcę NAS - najprawdopodobniej Pekka Rinne zaś w STL - Chris Mason, ich statystyki są bardzo podobne i wyrównane więc tutaj żadnej wyższości nie upatruje.
Dawno już nie wygrała ekipa Predators w czasie regulaminowym, dziś mają do tego dobrą okazje bo grają z rywalem którego bardzo dobrze znają, są doskonale zmotywowani a także żądni rewanżu, to wszystko sprawia, że tak wysoki kurs wydaje mi się niezwykle atrakcyjny.​

xael 83

xael

Użytkownik
Przewaźnie z twoimi meczami się zgadzałem , ale niestety z tym nie mogę się zgodzic. Jak już pisałeś wczesniej o tym podwójnym znaczeniu , i to lepszym bilansie h2h. St.Louis pasuje grac z NAshville , NSH to jest drużyna która gra bardziej denensywny hokej. Teraz im przyjdzie się zmierzyc 6 raz. Kiedy nutki grały z NSH na wyjazdach w kazdym meczu dochodziło do dogrywki , nastomiast w St.Louis na 2 spotkania nutki wygrywały conajmniej 3 bramkami. Jednak tutaj Scottrade Center odgrywą tutaj pewną role na korzysc St.Louis. Po drugie piszesz że se strony St.Louis większe absencje . Z tym się również nie zgodzę. Fakt faktem że w NSH nie ma żadnej kontuzji , ale w St.Louis jedynie nie zagra R.Polak który nie jest jakimś super obrońcą.(ciekawy jestem z jakiego źródła się dowiadujesz o tych absencjach? , jak możesz powiedz) Uważam że jeśli ograli ich już 4 razy to czemu nie mieliby ograc i piąty? Zwłaszcza że jak tak się stanie to &quot;przeskoczą&quot; NSH w dywizji jak i w konferencji. Jeżeli chodzi o PO to większe szanse wg mnie na St.Louis.
Dla mnie tutaj jednak bez wahania St.Louis powinno byc góry w tym ostatnim , szóstym pojedynku. Nie wykluczam również że może paśc też dużo bramek. To chyba tyle

odi 2,3K

odi

Forum VIP
XAEL z pewnością za wygraną StL również przemawiają jakieś argumenty które Ty przytoczyłeś, jak będzie to się okaże bo bazujemy na różnych argumentach, z pewnością możemy się spodziewać że żadna ekipa nie zdominuje drugiej w jakimś ogromnym stopniu. Co do kontuzji to źródeł informacji z reguły nie zdradzam ale powiem tylko że korzystam z ogólnodostępnej w internecie strony, brak trzech obrońców w Blues (Brewer, Johnson, Polak) i Paula Kariya w ataku, to osłabienie zespołu, obrońcy owszem nie pierwszoliniowi ale Brewer czy Polak swoje grali jeśli byli zdrowi zaś Kariya w ataku swoje również robił (w tym sezonie tak mało punktów bo zagrał tylko w 11 spotkaniach co nie oznacza że zespół nie odczuwa jego braku). Z pewnością nie jest jednak tak jak piszesz że bez wahania można zaufać dziś Blues, swoją argumentacje opierasz głównie na h2h a to nie wszystko, ja napisałem obiektywnie że zespoły prezentują się bardzo podobnie w tym sezonie.
Pozdrawiam

sajuken 35

sajuken

Użytkownik
Co do tego meczu z mojego zrodla:
Injuries:
Nashville
Player Injury
S. Nichol Concussion
A. Sulzer Shoulder

St. Louis
Player Injury
E. Brewer Back
D. Hinote Upper body
E. Johnson Knee
P. Kariya Hip
D. King Shoulder
R. Polak Foot

W mojej opinii jest to mecz &quot;NO BET&quot;, ale jesli mialbym wskazac faworyta byloby nim Predators ze wzgledu na styl gry jaki ostatnio pokazuja.
Mam nadzieje ze sie wam to do czegos przyda
Na wieczor dodam:
New York vs. New Jersey 2ML
Kurs moze nie jest zastraszajacy. Chwytam 1.5 ale bedzie ciezko. Tutaj po prostu ciezko bedzie samemu bramkarzowi NY wygrac mecz przeciwko tak dobrze dysponowanej druzynie Czerwonych Diablow. Wszystkie 4 przegrane w tym sezonie &quot;Wyspiarzy&quot; do tego w kazdym z nich srednia bramek 1.5 dla nich przy 3.5 Devils wskazuje tylko jednego zwyciezce tego meczu. Oprocz tego ze graja w hali Islanders nic wiecej nie bedzie za nimi. W sumie juz takze nie walcza o nic, przeciwnie NJ ktore musi trzymac pozycje. Juz pewne widzieliscie to milion razy, ale warto podkreslic najwazniejsze:
NY Islanders
Player Injury
R. DiPietro Knee
F. Meyer Groin
R. Park Ribs
T. Pock Hand
M. Sillinger Hip
A. Sutton Foot
N. Thompson Shoulder
D. Weight Knee

botshek 360

botshek

Użytkownik

New York Islanders - New Jersey Devils
Typ:2
Kurs:1,75

Nie ma co się dużo rozpisywać na temat tego spotkania. Islanders po krótkim przebudzeniu wrócili na właściwe w tym sezonie dla siebie tory. Osłabienia oraz poziom sportowy graczy z NY moim zdaniem wykluczają dziś inny wynik niż pewną wygraną Diabełków.

Florida Panthers - Boston Bruins
Typ:2
Kurs:2,05

Pantery to drużyna bardzo dobrze spisujaca się na własnym terenie. Dziś przyjdzie im się zmierzyć z liderem rozgrywek Miśkami z Bostonu. Kurs na czystą 2 w tym meczu jest bardzo ciekawy i warty ryzyka, Miśki obudziły się z zimowego snu trwającego 4 spotkania i rozniosły Caroline na ich własnym terenie natomiast Panters po wygranej z NJD 4-0 poniosły klęskę o takim samym rozmiarze z Chicago. Dłuższy okres na przygotowanie do tego spotkania miały Miśki i na pewno go nie zmarnowały.​

wielki_szlem 4

wielki_szlem

Użytkownik
No właśnie to jest nieprzewidywalnośc NHL - po raz kolejny, nawet ML nie pomogło NJD - 4:0 w plecy. Wszystko przemawiało za NJ: bilans, kontuzje, forma, miejsca w lidze i co? Chłopaki nie grajcie po takim kursie w NHL, przecież to parodia, po o wiele lepszym kursie zagrajcie sobie tenisa - o wiele pewniejszy:jezora:

gutek84 93

gutek84

Forum VIP
Washington Capitals - Pittsburgh Penguins ML 2/2,85/Pinnacle

Bardzo ciekawe spotkanie i przede wszystkim bardzo ciekawy kurs na Pingwiny, rozumiem, że w tym sezonie grają znacznie poniżej swoich możliwości, ale buki chyba jednak ich zbyt nie doceniają, nawet pomimo tego, że grają dziś na bardzo trudnym terenie czyli w Verizon Center. Można z różnych stron spojrzeć na to spotkanie. Za Pingwinami z pewnością przemawia zwyżka formy, niby to tylko 2 wygrane spotkania, ale pokonali nie byle kogo bo Montreal i Philadelphie. Na pewno istotny wydaje się fakt, że jest to praktycznie ostatni dzwonek dla nich żeby zawalczyć jeszcze o play-off i muszą zacząć regularnie gromadzić punkty jeśli nie chcą zakończyć sezonu po fazie regularnej, poza tym Pingwiny regularnie wygrywały w Waszyngtonie w ostatnich latach, czemu więc nie mieliby wygrać i tym razem? Na pewno sporą przeszkodą może być zmęczenie, jest to 3 kolejny dzień na tafli dla Pingwinów a ciężkie mecze z Philadelphią i Montrealem na pewno pozostawiły jakiś ślad w organizmach hokeistów, trzeba pamiętać, że Capitals są typem drużyny grającej siłowo i nieunikającej ostrych starć na bandach. I jest to pierwszy argument przemawiający za nimi przed dzisiejszym spotkaniem, drugi to taki, że będą chcieli jak najszybciej zmazać plamę ze spotkania z Colorado (wszyscy wiemy jak bardzo Owca nie lubi przegrywać :]) i na pewno nie odpuszczą ani centymetra tafli gościom z Pittsburgha. Jakby nie patrzeć szykuje się świetne i wyrównane widowisko, ja zdecydowałem się zagrać za umiarkowaną stawkę na Pingwiny bo kurs jak dla mnie zachęcający. Myślę również, że warto tu zainwestować w jakiś overek najlepiej 6 bądź 6,5. W końcu na jednej tafli będziemy mieli dziś 3 najlepiej punktujących zawodników ligi, więc powinno się z tego urodzić kilka brameczek ????

sekular 47

sekular

Użytkownik
Witam, ja sobie na dzis upatrzylem mecz ...

Carolina Hurricanes - Colorado Avalanche (under/over 5.5) 1. Prawde mowiac zagram tak dlatego ze jest zachecajacy kurs 2.0 a intuicja podpowiada mi ze nie zobaczymy w tym meczu za wielu bramek. Osobiscie sadze ze zakonczy sie to remisem 2:2 ???? Colorado moze byc zachecone zwyciestwem nad Capitals, ale sadze ze Carolina bez walki sie nie podda...Obie ekipy w bardzo zblizonej formie, punktuja i traca dosc wyrownana liczbe bramek....

J 7K

juanroman08

Forum VIP
Chicago Blackhawks vs. Minnesota Wild ✅
Typ: 2 [2,75] ML -&gt; bet365

Dzisiejszej nocy spotykamy się w Chicago gdzie gospodarze podejmą drużynę Dzikusów z Minnesoty. Krótko na wstępie wspomnę o wczorajszych pojedynkach obu drużyn, Chicago pokonało na wyjeździe Dallas 3:1, zaś Wild wygrali u siebie z Detroit 5:2.
Śmiało można powiedzieć, że owy pojedynek będzie bardzo ciekawym wydarzeniem dzisiejszej nocy. Chicago wraca do domu po serii trzech wyjazdowych zwycięstw, co więcej tą serię poprzedzało spotkanie z Dallas u siebie, a jeszcze wcześniej Blackhawks odbyli tour ośmiu wyjazdowych meczy, co daje razem jedenaście spotkań poza domem, a w dodatku przy świetnym bilansie 8-3-0. Wild natomiast mieli odwrotną sytuację, ponieważ ostatnio grywali głównie u siebie, mowa o liczbie siedmiu spotkań, z przerwą na wyjazd do Detroit. Bilans ich domowych starć to 4-2-1. Skupiając się już tylko na dzisiejszym spotkaniu trzeba jasno powiedzieć, że faworytem są gospodarze, którzy ostatnio prezentują wysoką formę, za czym idą przekonywujące zwycięstwa. Wczorajszy strzelec pierwszej bramki Wisniewski, powiedział że Hawks prezentują już poziom zbliżony do tego jakim będą raczyć przeciwników w PO. Dziś w ekipie z Chicago zabraknie jednego z czołowych strzelców drużyny Sharpa, który od paru meczy zmaga się z urazem. W bramce najprawdopodobniej zobaczymy Cristobala Huet&#39;a (2,24). Jeśli chodzi o zawodników Wild trzeba przyznać, że wczorajsze spotkanie z Detroit nie było w ich wykonaniu perfekcyjne jednak dało się zauważyć dużo pozytywów, jak choćby to że potrafili z zimną krwią wykorzystać gry w przewadze, a także bardzo dobrze organizować się w grze defensywnej zwłaszcza przez większą część drugiej tercji, ponieważ końcówka była w ich wykonaniu perfekcyjna co zostało udokumentowane zdobyczą dwóch bramek. Kolejne bardzo dobre zawody rozegrał Owen Nolan, który znajduję się ostatnio w bardzo dobrej dyspozycji i jest liderem pod względem najskuteczniejszych w swej drużynie z dorobkiem 17 bramek. Ci którzy myślą, że Detroit przegrało wczoraj tylko dlatego że bronił nieznany nikomu Howard grubo się mylą ponieważ Wild w dobrym stylu wypracowywali sobie akcje bramkowe, nie dając większych szans Howardowi.
Myślę że dzisiejszy pojedynek Wild mogą zwyciężyć dzięki dobrej defensywie z czego są przede wszystkim znani w lidze. Twarda obrona, skuteczne interwencje Backstroma i przynajmniej jedna bramka Nolana powinna być kluczem do sukcesu dla Minnesoty. Oczywiście nie popadajmy w skrajności, że Wild wygrają 1:0. Nawet przy progresywnym graniu, jest to dobry moment by zagrać przeciwko Chicago, ich znakomita seria nie może trwać wiecznie.

odi 2,3K

odi

Forum VIP
Witam wszystkich po krótkiej przerwie w której mieliśmy tylko jeden mecz (wczorajsze spotkanie SJS 1-0 DAL) dzisiaj NHL &quot;atakuje&quot; nas dużą ilością spotkań i atrakcji :

Co do ostatnich najciekawszych wydarzeń w lidze z pewnością zaliczają się do tego :
1) Zmiana szkoleniowca w zespole NY Rangers gdzie po kilku latach pracy z posadą pożegnał się Tom Renney zaś jego miejsce zajął John Tortorella&#39;. Mówi się jednak o tym że to nie w szkoleniowcu tkwi prawdziwy problem zespołu strażników.
2) Starcie pomiędzy dwoma wielkimi gwiazdami ligi - Sydney&#39;iem Crosby oraz Alexem Ovechkin&#39;em. Kto nie oglądał pojedynku Caps - Penguins może zobaczyć materiał na ten temat tutaj :
http://www.youtube.com/watch?v=2k_N22zMj2I
Komu w tej &quot;rywalizacji&quot; kibicujecie ? Obu hokeistów darze szacunkiem aczkolwiek ani za jednym ani za drugiem nie przepadam. Ciekawy jestem jaki mógłby być wynik bokserskiego starcia Alex - Sydney
Zapraszam do analiz i komentarzy

sajuken 35

sajuken

Użytkownik
Wczorajszy i dzisiejszy dzien to specyfika w nhl. Naprawde trudno wytypowac jakiegokolwiek faworyta. Przesledzmy mecze:
Flo - Bost

Przeciwko miskom grajacym u siebie naprawde glebokim ryzykiem jest stawiac. Ale tym razem widac wyraznie ze sa oni w nie najlepszej formie. Ostatnie 3 minuty z Tampa to byla tragedia w ich wykonaniu gdzie byli sami sobie winni za doznana porazke lapiac glupie kary. Floryda dala ich rade pokonac u siebie i to do 0. No Bet jak dla mnie.
Ana - Buff
Anaheim wreszcie w formie. Ale czy wystarczy to na Sabres bez Ryan-a Miller-a. Obydwa zespolu beda walaczyc zeby jakos wepchnac sie do nastepnej fazy rozgrywek. Takze dla mnie &quot;No Bet&quot;.
Phi - Washi
No i nastepny mecz w ktorym ciezko cokolwiek wytypowac. Patrzac tylko na sklady i forme pewniakiem powinni byc Capitols. Problem jest tylko jeden. Ostatni mecz w stolicy zakonczyl sie ich zwyciestwem po zacietym meczu 2:1 lecz gdy druzyny spotkaly sie w philadelphi pogromiono ich 7:1. No Bet (tym bardziej jesli ktos gra progresje na Oveczkin-a:-D)
Colorado - Atlanta
Dwa zespoly ktorym &quot;nie zalezy&quot; (kolejno 5 miejsce w Northwest i Southeast). Avalanche w formie a Atlanta zawsze nas potrafi zaskoczy.
Vancuver- Montreal
Vancuver w formie lecz juz chyba wszyscy oczekuja przebudzenia Canadiens (na pewno maja wystarczajaca dobra druzyne zeby dzisiaj odniesc zwyciestwo).
Carolina - Ottawa
Carolina musi juz teraz liczyc pkt. za pkt. a nie dawno wygrywajaca seria Ottawy robi wrazenie.
Chicago - Nashville
Forma Chicago moim zdaniem to w ogole ostatnio jest No Bet. Wygrywaja przegrane mecze, przegrywaja mecze ktore powinni wygrac. Nashville natomiast blysneli ostatnio i wygrali z St. Louis przelamujac dluga serie niepowodzen z ta druzyna co na pewno podzialalo na nich mobilizujaco.

LA - Minnesota

Dwie wyrownane druzyny nic dodac nic ujac.

Phoneix - St Louis

Patrz wyzej:-D.
5th Pacific
5th Central
Tu jednakze sklanialbym sie za ML St Louis

Columbus - Calgary

Blue Jackets ostatnio blysneli forma ukazujac nam ze silowy hokej moze prowadzic do zwyciestwa, a owe sa im bardzo teraz potrzebne. Natomiast czy wystarczy to na plomienie. No Bet

Tampa - Edmonton

Niby faworytem sa Oilers ale jesli blyskawice pokaza taka sama skutecznosc jak w meczu z Miskami to nie bedzie po zespole z Edmonton co zbierac.
To sa moje szybkie spotrzezenia poparte krotka analiza. Jeszcze pozniej powinienem zamiescic moj wybor na dzisiaj.

odi 2,3K

odi

Forum VIP
Colorado - Atlanta

Dwa zespoly ktorym &quot;nie zalezy&quot; (kolejno 5 miejsce w Northwest i Southeast). Avalanche w formie a Atlanta zawsze nas potrafi zaskoczy.
Nie zgodzę się, Atlanta owszem już chyba nawet matematycznie nie ma żadnych szans ale sytuacja na zachodzie jest na tyle wyrównana że nawet ostatni tam Avalanche są jeszcze w grze i zwycięska seria może ich realnie przybliżyć do PO. Co nie znaczy że akurat dziś Atlante pokonają

LA - Minnesota

Dwie wyrownane druzyny nic dodac nic ujac.
Dużo dodać dużo ująć. Przynajmniej według mnie Wild to ekipa o klase jednak lepsza i pewniejsza niż Kings, zwłaszcza na własnym lodzie, bardzo solidna defensywa niestety jest trochę kontuzji w ataku więc trudniej będzie o zdobywanie bramek. LA również ma młodych i ambitnych graczy zwłaszcza formacji atakujących jednak ciężko im będzie dzisiaj z doświadczonymi obrońcami Wild

Phoneix - St Louis

Patrz wyzej:-D.
5th Pacific
5th Central
Tu jednakze sklanialbym sie za ML St Louis
To będzie prawdopodobnie mój typ na dzisiaj do którego analize postaram się zamieścić niebawem, i będzie to typ na Phoenix ML. Tu akurat się zgodzę spotkanie powinno być wyrównane (nie ma to jednak odwzorowania w kursach)

maritos 4

maritos

Użytkownik
Witam wszystkich ????

Ja na dziś widzę 2 typki ????
NR1
Buffalo Sabres vs Anaheim Ducks @ 2 @ 2,75 - kurs złoto jak dla mnie ???? i przy zaistniałych warunkach meczu bardzo korzystny. W tym meczu powołuję się przede wszystkim na kontuzje - w Buffalo zabraknie najlepszego strzelca Thomasa Vanka, prowadzącego drużynę i ich mistrza bramki Millera. Mimo iż Lalime występujący za Millera nie jest taki zły to i tak nie sięga mu do pięt ???? Buffalo to drużyna bez jakiś &quot;super gwiazd&quot; - każdy gra dobrze ich siła polega na całej drużynie. Niestety nie za bardzo widzę tę drużynę, kiedy zabraknie jej prowadzącego - Thomasa Vanka. W Anaheim również brakuje najlepszego zawodnika - Getzlafa, lecz w tej druzynie jest bez wątpienia kto go zastąpić i poradzą sobie bez większych problemów z tą absencją. Na bramce ANA Giguere także powinno być dobrze ???? Kurs bardzo świetny i polecam!

Edmonton Oilers vs Tampa Bay Lightning @ 1 @ 1,80 - w tym meczu gospodarze są stawiani za faworytów z czym absolutnie się zgadzam. Grają bardzo solidnie - przede wszystkim na własnym lodzie. Myślę, że w tym meczu najważniejszy będzie pojedynek bramkarzy - Roloson vs Ramo. Roloson mimo dośc zaawansowanego wieku bardzo mnie zaskakuje i pięknie broni. Obrona jak i atak Edków jest solidny i zdarząją się oczywiscie słabsze momenty wiadomo, ale nie często ????

odi 2,3K

odi

Forum VIP
⛔ St. Louis Blues - Phoenix Coyotes (ML) ⛔

Typ : 2

Kurs: 2.30

Buk: Betsson

Oba nadchodzące spotkania Phoenix Coyotes kontra St Louis Blues zapowiadają się niezwykle ciekawie. Jeśli któraś z tych ekip załapie się jeszcze na tegoroczną fazę Play Off będzie to z pewnością zespół który wygra ten dwu mecz. Obie ekipy bowiem spotykają się ze sobą dziś w nocy oraz za kilka dni w rewanżu. Ja faworyta w tym meczu a także w dwu meczu upatruje w zespole Phoenix Coyotes

Wspominałem już wielokrotnie że sytuacja w Konferencji Zachodniej jest niezwykle napięta, każdy z zespołów na zachodzie ma jeszcze szanse pokazać się w Play Off i każdemu z pewnością na tym zależy. Zarówno Phoenix i St Louis ostatnio przerwały bardzo złe okresy dla siebie, kto okaże się lepszy ? Myślę że dużo lepiej zbilansowanym zespołem jest ekipa Coyotes, która w pewnej części sezonu była nawet na bardzo wysokiej pozycji na zachodzie. St Louis solidarnie przez całą długość sezonu zasadniczego okupywała dolne rejony tabeli i jak dla mnie nic nie wskazuje na to żeby nagle z tej drużyny miał wyskoczyć potencjał na miarę PO. Dodatkowo trzeba napisać że Phoenix posiadają lidera w swoim zespole którym nie wątpliwie jest Shane Doan i to właśnie on ma poprowadzić zespół PHX do tegorocznych Play Off. W zespole z St Louis na próżno szukać kogoś takiego, właściwie najjaśniejszą postacią zespołu Blues jest póki co bramkarz Chris Mason (GAA = 2,46) który potrafi od czasu do czasu zaliczyć bardzo dobry występ. Jest to po krótkim przemyśleniu jedyna pozycja na której można przyznać jakąkolwiek przewagę St Louis, w każdej innej formacji widzę jednak nieznaczną wyższość zawodników Kojotów.

Bilans spotkań obu drużyn przemawia na korzyść Coyotes, jednak jedyne spotkanie tych ekip w tym sezonie zakończyło się nieznacznym zwycięstwem Blues 4-3. Z pewnością więc pojedynek będzie zażarty i wyrównany, w końcu idzie o dużą stawkę i bezpośrednią rywalizacje na Zachodzie. Tak jak już wcześniej pisałem w pewnym momencie Phoenix było zespołem którego można się było bać, zwłaszcza na własnym lodzie potrafili strzelić dużo bramek i tym samym zagrozić każdej drużynie, wszystko jednak popsuło się mniej więcej od momentu przerwy w grze na czas All Stars Game, od tamtej pory PHX przegrali 9 z 10 następnych gier i zanotowali znaczny spadek w tabelach. Jednak ostatnio Kojoty znów zaczęły wygrywać, dwa ostatnie spotkania to zwycięstwa z LA (6-3) oraz Atlanta (4-3) co prawda przeciwnicy niezbyt wymagający ale zwycięstwa z pewnością dały podbudowę psychiczną graczom Coyotes.

W dosyć wysokiej dyspozycji znajduje się Olii Jokinen, który w spotkaniu przeciwko LA uraczył kibiców hat trickiem, jeśli dziś także będzie w formie i pomoże Shan&#39;owi Doan w zdobywaniu punktów to zespół Kojotów powinien pokonać bądź co bądź niewiele mocniejsze od ATL czy LA - St Louis Blues

Sumując wszystko na korzyść St Louis przemawia bramkarz Chris Mason (jeśli będzie miał dobry dzień), pozostałe aspekty oceniam na raczej pozytywne dla PHX chociaż rywalizacja zapowiada się na naprawdę wyrównaną. Kursy wystawione przez bukmacherów są jak dla mnie dziwnie wyważone i można znaleźć mniej więcej 3.0 na ekipę PHX, ja jednak skorzystam z typu ML bo wszystko może rozstrzygnąć się dopiero po czasie regulaminowym.​

J 7K

juanroman08

Forum VIP
Hello my friend&#39;s :-D (głupi wstęp wiem :jezora ????
Dziś bez jednostkowej analizy, ale za to pozbieram kilka myśli i przedstawię swoje spostrzeżenia na temat kilku spotkań, które w moim mniemaniu wyglądają bardzo ciekawie.
Rozpocznę od pojedynków już przedstawionych a mianowicie zgadzam się z typami moich Kolegów po fachu, w wypadku Phoenix i Ducks gra jest o wielką stawkę, oczywiście ich dzisiejsi rywale, też są cały czas w grze, jednak jak już napisał Maritos w Sabres zabraknie opoki Millera, który ostatnio prezentował równą wysoką formę i jego brak jest &quot;wielkim&quot; osłabieniem, nie ubliżając dzisiejszemu zastępcy Lalime. Ducks ostatnio w końcu zwycięsko z Columbusem i ich podróż trwa dalej, dlatego nawet typ asekuracyjny ML po kursie 2,0 warty świeczki.
Phoenix to moi ostatni bohaterowie z analizy, trzeba przyznać że od tego momentu drużyna Gretzkiego złapała wiatr w żagle, Oli Jokinen prawdopodobnie przebudził się w najlepszym momencie dla swej drużyny, większy ciężar powinien na siebie wziąć Doan, ale myślę że i na niego przyjdzie pora, jednak wracając do dzisiejszego spotkania, jak wspomniał Odisio dwumecz z Blues jest prawdopodobnie jednymi z najważniejszych spotkań w tym sezonie, zwycięzca bierze 4 pkt i teoretycznie obraca w pył nadzieje drugich na PO.
Kolejne spotkanie Atlanta - Colorado i w tym wypadku skłaniam się ku gościom, którzy znajdują się obecnie w najgorszym położeniu w konferencji Zachodniej, jednak jak wiemy różnice punktowe są minimalne do składu Lawin wraca Stastny, w bramce na pewno wystąpi Budaj, w dobrej formie zdaje się być Wolski i Smyth. Colorado jest w stanie wygrywać z każdym co pokazali choćby w konfrontacji z Caps 1:4, jednak gra na wyjazdach ma swoje prawa i aby zebrać komplet punktów trzeba być w świetnej formie, ostatnia porażka z Hurricanes niczego nie przesądza. Dzisiejszy gospodarz Atlanta też miewała ostatnio dobry okres, który został szybko sprowadzony do parteru w wyjazdowych spotkaniach z Phoenix i San Jose. Kontynuując Lawiny mają przed sobą cztery spotkania prawdy, wszystkie na wyjazdach i myślę że będą to kluczowe spotkania do ostatecznego rozrachunku. Typ ML 1,86
Jeszcze krótko o spotkaniu Bruins vs. Panthers i podobnie jak w przypadku Buffalo dziś w bramce Floridy zabraknie świetnie spisującego się w ostatnich spotkaniach Vokuna, do tego wystarczy dołożyć fakt że Niedźwiadki wracają do domu po nie zbyt udanych wyjazdach do Tampy i właśnie na Florydę, dlatego reasumując dziś Bruins win.
Na zakończenie chyba najciekawsze spotkanie nocne, a mianowicie starcie rozpędzonych Canucks z odbudowującymi się powoli Canadiens. Vancouver dzięki świetnej passie już praktycznie jest w PO, i dziś zawitają na ciężki grunt do Montrealu, spotkanie dwóch kanadyjskich drużyn, które w tym sezonie miały swoje wzloty i upadki, aktualnie gorzej wypadają gospodarze, ale myślę że dzisiejsza noc to odpowiedni moment by powstrzymać rozpędzony pociąg z Vancouver, z pełnym szacunkiem dla Ork ale grają oni dziś 4 mecz na wyjeździe jak do tej pory mają 3 zwycięstwa i nie ulega wątpliwości że zawsze Vancouver dobrze spisywało się na wyjeździe jednak na dziś upatrywałbym przerwania passy i zwycięstwa Montrealu. W bramce Habss na pewno Halak, także jest to już pozytywny aspekt, do składu powraca Kovalev i myślę że ostatnie zwycięstwo nad Sens dodało więcej pewności siebie i motywacji do kolejnych pojedynków graczom Habss. Nie muszę wspominać że w wysokiej dyspozycji nadal Plekanec, jeśli dziś wesprą go choćby bracia Kostitsyn do spółki z Kovalevem, zobaczymy bardzo dobry pojedynek, ponieważ nie sądzę by Vancouver łatwo się poddało. Pomijam wszystkie zamieszania jakie ostatnio były w klubie z Montrealu, skupiam się na czysto sportowych kwestiach. Montreal ML 1,95 myślę że warto.

odi 2,3K

odi

Forum VIP
Dokładnie tak , w tej chwili większość drużyn ma rozegranych po 58-60 , sytuacja zwłaszcza na zachodzie powinna być interesująca i to praktycznie do ostatnich kolejek, oczywiście nie w przypadku wszystkich drużyn, ale nie zapominajmy że rozstawienie w play off też ma nie małe znaczenie dla poszczególnych ekip

sekular 47

sekular

Użytkownik
Aha dzieki wielkie ???? to zostalo jeszcze tego:p
Nie bede pisal dzis analizy bo pozno juz...ale nie mniej jednak zagram na Buffalo, Anaihem sa w formie, ale mnie sie osobiscie wydaje ze dzis noga im sie podwinie ????
Jeszcze raz dzieki za info, a jakas porzadniejsza analize napsize jutro bo graja Lotnicy;P
pozdrawiam

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom