Podobnie jak rok temu podczas końcówki rozgrywek zasadniczych z overów/typowania zwycięskich drużyn przerzucam się na kary czasowe. Dzisiejszej nocy jest kilka perełek miejmy nadzieję że będzie podobny zysk jak rok temu ???? Na wstępie napiszę, że pisane chaotycznie i w lekkim pośpiechu.
Carolina Hurricanes - Pittsburgh Penguins
Zaczynamy od hitu w dywizji Metropolitarnej gdzie zrobiło się bardzo ciasno w grupie drużyn awansujących do PO.
Na PNC Arena Carolina Hurricanes będzie gościć drużynę Pingwinów, owe drużyny dzieli różnica zaledwie 3 punktów. Pingwiny mają ich 88 natomiast Carolina 85, zajmują kolejno 3 oraz 4 miejsce. Tuż za plecami Caroliny znajduje się drużyna Columbus Blue Jackets, dzieli ich tylko 1 punkt, do grona drużyn awansujących wspina się również drużyna z Philadelphi, która posiada 78 punktów. Wracając do meritum, gospodarze rozegrali najmniej spotkań w całej lidze ( 71 ) natomiast Penguins rozegrali ich o dwa więcej co daje sporą przewagę drużynie z Karoliny. Moim zdaniem drużyna z Pittsburgha od samego początku będzie cisnąć przeciwników aby odskoczyć im na dodatkowe 2 punkty, według mnie mecz będzie nerwowy, dlatego moim zdaniem warto pograć Pittsburgh Penguins powyżej 6.5 karnych minut @2.24.
Philadelphia Flyers - Montreal Canadiens
Tak jak pisałem wyżej pnąca się ku awansowi Philadelphia na własnym lodzie podejmować będzie ekipę z Montrealu. Tutaj wywodzić się nie będę, po prostu nie widzę awansu Canadiens do Play-off, zobaczymy co czas przyniesie. Co do Philadelphii, ostatnia wygrana z Pingwinami na 100% dodała im wiary we własne siły i możliwość awansowania do PO. W moim odczuciu Phlidelphia zaraz po rozpoczęciu meczu rzuci się do ataku, a kiedy przeciwnik zbliży się do bramki gospodarzy obrońcy z Myers`em na czeel zrobią swoje. Liczę tutaj na sporą liczbę przewinień w ekipie Flyers. Phliadelphia Flyers powyżej 3.5 mniejszych kar @2.39
Minnesota Wild - Colorado Avalanche
Kolejny nocny hit tylko zmieniamy dywizję na Centralną, różnica punktowa jest jeszcze bardziej mniejsza niż w dywizji Metropolitarnej. St. Louis Blues znajdujące się na 3 pozycji posiadają 82 punkty, zaraz za nimi znajduje się Dallas Stars z dorobkiem 80 punktów, następnie mamy naszych gospodarzy, którzy posiadają 77 punktów na ostatniej lokacji mamy ex aequo Chicago Blackhawks oraz drużynę przyjezdną czyli Colorado Avalanche z dorobkiem 74 punktów. W tej dywizji może wydarzyć się wszystko dlatego tak jak pisałem na samym początku typuję karne minuty, Colorado są znani z częstego otrzymywania kar lecz ich przeciwnicy nie pozostają im dłużni i również lubią ich sfaulować. Mój typ na to wydarzenie Colorado Avalanche powyżej 6.5 karnych minut @2
St. Louis Blues - Edmonton Oilers
Sytuację ściśniętej dywizji Centralnej opisałem wyżej ( St. Louis ). Co do dywizji Pacyfiku, pewny awans wywalczyli już sobie Płomienie, wczorajszej nocy mogli zapewnić sobie również Rekiny, nie wyszło. Nas interesuje ostatnia lokata dająca awans do PO, którą zajmuje Arizona Coyotes z dorobkiem 78 punktów, Edmonton ma ich 71. Edmonton musi wykorzystać nieobecność jednego z podstawowych zawodników Nutek, Tarasenko, który pauzuje z powodu kontuzji. Oilers podobnie jak Colorado nie szczędzą przeciwników i często za przewinienia na nich zostają ukarani karną ławką. Podobnie jak w spotkaniu Minnesota - Colorado typuje na przewinienia gości i gram Edmonton Oilers powyżej 3.5 mniejszych kar @2.28.
Dla tych co nie chcą czytać moich wypocin :
Pittsburgh Penguins powyżej 6.5 karnych minut @2.24
Phliadelphia Flyers powyżej 3.5 mniejszych kar @2.39
Colorado Avalanche powyżej 6.5 karnych minut @2
Edmonton Oilers powyżej 3.5 mniejszych kar @2.28
Typy grane na
1xbet
Życzę wysokich wygranych ????