Edmonton Oilers - Minnesota Wild
Oilers to win in RT, @2.4
Oilers & over 5.5, @4.0
Oilers & over 6.5, @5.2
Edmonton po krótkim roadtripie wraca na swoje lodowisko, żeby zmierzyć się z Wilds, którzy po solidnym starcie sezonu ostatnio zaliczają lekki regres. Edmonton odwrotnie, źle zaczęli sezon i pomimo sporych oczekiwań po tym zespole na razie oscylują w środkowo-dolnej części tabeli, gdzie moim zdaniem zbyt długo nie pozostaną. Wiadomo jakimi indywidualnościami dysponują Oilers i myślę, że to kwestia czasu i złapania odpowiedniego rytmu żeby pewnie rozsiąść się w górnej części tabeli konferencji zachodniej. Myślę że mecz u siebie z takim przeciwnikiem jak Minnesota jest idealnym meczem na złapanie punktów i zwycięskiego rytmu. Następne spotkanie grają z Calgary i będzie to spotkanie trudniejsze niż dzisiejsze. Ostatnio Oilers nie strzelali zbyt dużo mimo ogromnej siły ognia jaką niewątpliwie mają. Liczę dziś na solidne strzelanie ze strony Oilers, a i Wild pewnie dorzucą coś od siebie. Ja osobiście stawkuję te typy kolejno 4j , 2j i 1j.
GL !
Co do typów nie będę ich negował, sam odpuszczam spotkanie, myślę że może się zakręcić koło remisu. Co jednak do analizy raczej mało kto spodziewa się Oilers w górnej części tabeli KZ, trudno też mówić o jakiś wyjątkowych indywidualnościach poza McDavidem, od którego ta ekipa jest całkowicie zależna co między innymi ostatnio pokazał mecz ze średnim w tym sezonie Dallas, gdy Connor nie był obecny na lodzie. Oilers to w mojej ocenie ekipa na dolną część tabeli tam gdzie obecnie się znajdują, raczej mało kto spodziewa się ich w PO podobnie jak to się dzieje w ostatnich latach z małym wyjątkiem na sezon 2016-17. Nie spodziewałbym się również po Oilers dłuższych serii zwycięstw, po prostu brakuje pod tym kątem potencjału w tej ekipie. Swoją drogą trudno zrozumieć McDavida, który w tej ekipie po prostu się marnuje. Natomiast Wilds to ekipa z potencjałem na PO, występująca tam w ostatnich sezonach i personalnie mocniejsza niż Oilers.Kursy w tym spotkaniu wyrównane ze względu na to, że Oilers na własnym lodzie natomiast Minnesota w lekkim dołku i B2B. Jednak co do ogólnej oceny ekip wydaje się, że Wilds to ekipa, która zawalczy o więcej w tym sezonie niż Oilers.
Jets -1,5 @2,22
Jets+ over 5,5 @2,76
Jets over 4,5 @3,1
Jeśli chodzi o typy ode mnie widzę dziś zwycięstwo po stronie Jets. Mocna personalnie ekipa, która świetnie radzi sobie na swoim lodzie kontra Nutki, które w bieżącym sezonie radzą sobie słabo, tracą dużo bramek, często gubią się w defensywie, swoją drogą w ostatnim meczu porażka po karnych z omawianymi wyżej Oilers. Zarówno personalnie jak i pod kątem formy ekipa Jets na wyższym poziomie z zupełnie innymi celami na sezon niż St. Louis. Kurs na czyste zwycięstwo dość niski, dlatego proponuje to co powyżej, handi, zwycięstwo z overem oraz over bramkowy Jets. Myślę, że ekipa Rakiet powinna zdominować zespół Nutek tak jak to było w niedawnym spotkaniu tych drużyn, gdy padło aż 12 bramek. Aż takiej strzelaniny się nie spodziewam, jednak Jets po ostatnim underze z NYI dziś powinni zagrać na swoim lodzie skuteczniej, liczę na przełamanie po lekkiej blokadzie Laine.
Co do pozostałych spotkań teoretycznie Ducks powinni sobie poradzić bez problemów ze słabą obecnie Caroliną. Tak jak wspomniano powyżej brak Rakella, możliwe również, że Huragany w końcu coś zaczną grać, obudzi się Aho, dlatego ten mecz raczej dla hobbystycznego postawienia, dlatego za mniejszą stawkę coś nieco bardziej ryzykownego:
Ducks -1.5 @3.65
Trudno również ugryźć spotkanie Dallas - SJS. Personalnie wydaje się, że Rekiny na wyższym poziomie, w Dallas dalej brakuje Klingberga więc obrona nieco kuleje, ostatnio dobra seria, jednak przeciwnicy nie powalali jakością. Natomiast Rekiny wydaje się, że w ostatnich dwóch spotkaniach w końcu się odbiły i możliwe, że pójdą za ciosem, jednak ze względu na tą słabą wyjazdową serię lekki niepokój pozostaje. O ile przed ostatnim spotkaniem z Caroliną byłem ich pewny, o tyle dziś jakoś nie do końca czuje to spotkanie. Pójdę więc w kierunku SJS jednak podobnie jak w przypadku Kaczek raczej delikatnymi stawkami.
SJS -1,5 @3,15
SJS +4,5 @2,9
SJS 1tercja/spotkanie @3,75
wszystkie kursy
fortuna
Niestety za dobrze szło w ostatnich dniach by to się utrzymało. RS NHL znów musiał dać nauczkę. To co dzień wcześniej Pens, Caps i Canucks dali to dziś Sharks, Ducks i Jets zabrali. Co do Jets to była jakaś porażka, żałuje że zabrałem sobie sen tym spotkaniem, po piątym PP w trzeciej tercji wyłączyłem spotkanie. Ponad 35% skuteczności w PP, a dziś taka posucha, czy NHL da się zrozumieć??? niestety, w RS logiki brak, można tylko wyczuć. No nic, dziś sporo spotkań, coś spróbujemy. Szkoda, że noc wcześniej nie udało się nic napisać bo typy wchodziły perfekcyjnie. Jeśli ktoś ze mną zagrał to przepraszam.