vs
Dallas Stars vs Seattle Kraken
Dallas Stars wygrana @ 1.79
Dallas Stars wygrana (-1.5) @ 2.27
Fortuna
Jeszcze 2 sezony temu regularnie grałem
NHL, czasami nawet popisałem coś w tematach z analizami. Ostatni sezon z uwagi na brak czasu odpuściłem całkowicie, ale przez to, że na Viaplay ostatnio wpadłem na mecz Dallas Stars postanowiłem znowu pobawić się z łyżwiarzami. Sezon dopiero się zaczyna, więc głównie swoje typy opieram na dotychczasowych dwóch spotkaniach i przeczuciu jeśli chodzi o przyszłą formę obu zespołów.
Stars mają za sobą bardzo dobry początek sezonu, w którym Jake Oettinger prezentuje się znakomicie, notując jedynie trzy stracone gole na 67 strzałów. W ostatnim meczu bramkarz Dallas zanotował czyste konto przeciwko New York Islanders - akurat oglądałem to spotkanie i zarówno Oettinger jak i obrona Dallas wyglądała bardzo jakościowo. Dallas wyraźną przewagę w bezpośrednich meczach z Kraken, wygrywając ostatnich pięć spotkań na własnym lodowisku przeciwko tej ekipie. Historia tych pojedynków pokazuje, że Stars są w stanie regularnie dominować nad Seattle, strzelając znacznie więcej bramek - praktycznie w każdym wygranym meczu z Seattle pokrywali oni -1.5 handicap.
Kraken mają problem z defensywą, co potwierdza siedem straconych bramek w dwóch meczach. Niepewna forma Philippa Grubauera w bramce (średnia 3,09 goli na mecz) może być istotnym czynnikiem, który pozwoli Dallas na kontrolowanie tempa meczu. W połączeniu z przewagą domowego lodowiska oraz mocną formą Oettingera, Dallas ma wszystkie argumenty, by odnieść zwycięstwo. Dodatkowo Seattle będzie grało drugi mecz wyjazdowy w ciągu dwóch dni.