>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Temat z analizami NHL (National Hockey League) - Sezon zasadniczy 2024/2025

roshi 239,1K

roshi

Użytkownik
Zakład długoterminowy na sezon 24/25 w NHL

333.png
Próbowałem na live upewnić czy wystarczy jedna bramka ww zawodnika i czy liczy się tylko regular season czy playoffy również. W odpowiedzi otrzymałem żebym bardziej doprecyzował pytanie ... oczywiście czat prowadziłem w języku angielskim ale i z tym u nich kiepsko. Wracając Valeri Nichushkin jest jednym z napastników Colorado, zakład specjalny pojawił się pewnie z powodu jego wpadki w playoffach ubiegłego sezonu a mianowicie przeszedł on pozytywnie testy na obecność narkotyków co od razu skutkowało zawieszeniem go w dalszych rozgrywkach. Zawieszenie otrzymał 13 maja które trwa 6 miesięcy więc w połowie listopada powinniśmy zobaczyć go na tafli o ile NHL oraz NHLPA ( stowarzyszenie graczy NHL ) dopuści go do rozgrywek. Jeżeli tak uważam że spokojnie zaliczy on minimum jedną bramkę patrząc na jego zeszły sezon w rozegranych 54 meczach zdobył on 28 bramek (regular season) i w 8 spotkaniach playoff aż 9 uśredniając daje nam to 0.6GPG. Jeżeli ktoś gra więcej zakładów wieloterminowych MOIM zdaniem warto dorzucić sobie bramkę Valeriego do kuponu.
Jeżeli Nichushkin będzie zawieszony na nadchodzący sezon mimo zakończenia kary myślę że rozliczą typ po kursie 1.00 Jeżeli typ rozliczą jako przegrany to można się kłócić no bo jak zawodnik może strzelić bramkę nie rozgrywając żadnego meczu w lidze.

PS: Typ można pograć między innymi na 22bet / megapari
PS2: dostałem odpowiedź, wystarczyło napisać do nich w języku polskim
121.png 412.png

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +508
sunxl 2,1M

sunxl

Typer
Buffalo Sabres vs New Jersey Devils:
JJ Peterka strzeli gola @3.30 Fortuna🟥

Na mecz otwierający sezon NHL w Pradze idę w stronę JJ Peterki.

Dla Niemca jak i dla całego Buffalo powinien być to przełomowy sezon. Jest sporo młodych i jakościowych talentów, szczególnie ze Skandynawii u popularnych Szabli.

Jako, że interesuje się młodzieżowym hokejem, to z głowy mogę wymienić Heleniusa, Ostlunda, Wahlberga, Rosena. Potrzeba czasu, aby Ci młodzieńcy okrzepli na tak wysokim poziomie, ale przyszłość z pewnością należy do Buffalo.

Wracając do Peterki miałem napisaną analizę tydzień temu na jego trafienie w spotkaniu otwierający SAP Garden w Monachium, ale żaden bukmacher nie chciał wystawić mi zakładu na jego gola. Szkoda, bo zaliczył właśnie bramkę w rywalizacji z byłym swoim klubem.
Liczę, że tej sztuki dokona w Pradze.

Będzie występował w pierwszym linku z Tuchem i Thompsonem i z pewnością będą to grube minuty. W poprzedniej kampanii Niemiec zaliczył 28 bramek, obok wcześniej wspomnianego Thompsona najwięcej z Sabres, teraz myślę, że zakręci się koło 40.

JJ jest w formie przed rozpoczęciem sezonu. W sparingach zdobył łącznie 4 trafienia na 3 występy i mam nadzieję, że dzisiaj dołoży cegiełkę do triumfu swojej drużyny. Większa odpowiedzialność, ale i presja ciąży na Niemcu, oby to sprostał.

Ostatnia edycja:
deepred 1,1M

deepred

Moderator
Członek Załogi
Zaproponowane do wyróźnienia:
+1
Spróbujemy troszkę ruszyć ten dział. Z jakim skutkiem to nie wiem, ale dobrze by było zobaczyć tu trochę życia.

Idę dzisiaj w Devils, którzy grają na swoich śmieciach z Leafs grającymi b2b. Wczoraj goście oddali aż 48 SOG na bramkę Montembeault i nie strzelili ani jednego gola. Super występ bramkarza Montrealu. Co do bramkarzy, to Woll ma cały czas jakieś problemy zdrowotne, i dzisiaj w klatce będziemy oglądali Dennisa Hildeby, który zaliczy dzisiaj swój debiut w NHL. Jak na debiut to już "stary", 23-letni bramkarz. Leafs włożyli we wczorajsze spotkanie dużo sił, 48 strzałów robi wrażenie, ale w meczach b2b raczej nie ma co się spodziewać wielkiej strzelaniny i dominacji drużyny grającej takie spotkanie. Spodziewam się dzisiaj sporo mniejszej intensywności, Devils zatrudnili Markstroma, który rozegrał bardzo dobry pierwszy mecz przeciwko Sabres w Pradze. Wydaje mi się, że tutaj właśnie doświadczenie bramkarzy może wziąć górę, bo potencjał obydwu ekip jest bardzo podobny. Próbujemy.

Devils OT @1,70 superbet

Ostatnia edycja:
jaroslav_ 670,2K

jaroslav_

Mistrz Typer MLB 2024
Członek Załogi
+2
vs

Dallas Stars vs Seattle Kraken
Dallas Stars wygrana @ 1.79
Dallas Stars wygrana (-1.5) @ 2.27

Fortuna

Jeszcze 2 sezony temu regularnie grałem NHL, czasami nawet popisałem coś w tematach z analizami. Ostatni sezon z uwagi na brak czasu odpuściłem całkowicie, ale przez to, że na Viaplay ostatnio wpadłem na mecz Dallas Stars postanowiłem znowu pobawić się z łyżwiarzami. Sezon dopiero się zaczyna, więc głównie swoje typy opieram na dotychczasowych dwóch spotkaniach i przeczuciu jeśli chodzi o przyszłą formę obu zespołów.

Stars mają za sobą bardzo dobry początek sezonu, w którym Jake Oettinger prezentuje się znakomicie, notując jedynie trzy stracone gole na 67 strzałów. W ostatnim meczu bramkarz Dallas zanotował czyste konto przeciwko New York Islanders - akurat oglądałem to spotkanie i zarówno Oettinger jak i obrona Dallas wyglądała bardzo jakościowo. Dallas wyraźną przewagę w bezpośrednich meczach z Kraken, wygrywając ostatnich pięć spotkań na własnym lodowisku przeciwko tej ekipie. Historia tych pojedynków pokazuje, że Stars są w stanie regularnie dominować nad Seattle, strzelając znacznie więcej bramek - praktycznie w każdym wygranym meczu z Seattle pokrywali oni -1.5 handicap.

Kraken mają problem z defensywą, co potwierdza siedem straconych bramek w dwóch meczach. Niepewna forma Philippa Grubauera w bramce (średnia 3,09 goli na mecz) może być istotnym czynnikiem, który pozwoli Dallas na kontrolowanie tempa meczu. W połączeniu z przewagą domowego lodowiska oraz mocną formą Oettingera, Dallas ma wszystkie argumenty, by odnieść zwycięstwo. Dodatkowo Seattle będzie grało drugi mecz wyjazdowy w ciągu dwóch dni.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +4765
jaroslav_ 670,2K

jaroslav_

Mistrz Typer MLB 2024
Członek Załogi
+1
vs

Dallas Stars vs Seattle Kraken
Dallas Stars wygrana @ 1.79
Dallas Stars wygrana (-1.5) @ 2.27
Fortuna

Jeszcze 2 sezony temu regularnie grałem NHL, czasami nawet popisałem coś w tematach z analizami. Ostatni sezon z uwagi na brak czasu odpuściłem całkowicie, ale przez to, że na Viaplay ostatnio wpadłem na mecz Dallas Stars postanowiłem znowu pobawić się z łyżwiarzami. Sezon dopiero się zaczyna, więc głównie swoje typy opieram na dotychczasowych dwóch spotkaniach i przeczuciu jeśli chodzi o przyszłą formę obu zespołów.

Stars mają za sobą bardzo dobry początek sezonu, w którym Jake Oettinger prezentuje się znakomicie, notując jedynie trzy stracone gole na 67 strzałów. W ostatnim meczu bramkarz Dallas zanotował czyste konto przeciwko New York Islanders - akurat oglądałem to spotkanie i zarówno Oettinger jak i obrona Dallas wyglądała bardzo jakościowo. Dallas wyraźną przewagę w bezpośrednich meczach z Kraken, wygrywając ostatnich pięć spotkań na własnym lodowisku przeciwko tej ekipie. Historia tych pojedynków pokazuje, że Stars są w stanie regularnie dominować nad Seattle, strzelając znacznie więcej bramek - praktycznie w każdym wygranym meczu z Seattle pokrywali oni -1.5 handicap.

Kraken mają problem z defensywą, co potwierdza siedem straconych bramek w dwóch meczach. Niepewna forma Philippa Grubauera w bramce (średnia 3,09 goli na mecz) może być istotnym czynnikiem, który pozwoli Dallas na kontrolowanie tempa meczu. W połączeniu z przewagą domowego lodowiska oraz mocną formą Oettingera, Dallas ma wszystkie argumenty, by odnieść zwycięstwo. Dodatkowo Seattle będzie grało drugi mecz wyjazdowy w ciągu dwóch dni.
Kursy poszły do góry. Dzisiaj w bramce Dallas wychodzi Casey DeSmith.

sunxl 2,1M

sunxl

Typer
Dyscyplina: Hokej na lodzie/NHL
Godzina: 19:00
Spotkanie: New Jersey Devils vs Utah
Typ: Jack Hughes powyżej 1.5 punktu w punktacji kanadyjskiej
Kurs: 2.80🟥
Bukmacher: Fortuna
Post w dziale:
Analiza:

Ekipa z Newark pragnie w najbliższym czasie wrócić do play-off i tym samym walki o Puchar Stanleya. Niestety poprzednia kampania nie była dobra i tylko 13. pozycja w konferencji wschodniej to potwierdza. Potrzebne były zmiany w drużynie i przede wszystkim oglądamy innego menadżera głównego. Trenerem New Jersey Devils został Sheldon Keefe, a więc szkoleniowiec, który związany był przez wiele lat z Toronto. Najpierw prowadził farmę Marlies, a potem Maple Leafs. Nie spełniał jednak oczekiwań włodarzy i kibiców, dlatego też oglądamy go teraz w innym projekcie.

Gospodarze brali udział w „dwumeczu” w ramach Global Series w Pradze i tam udało się dwukrotnie pokonać Buffalo Sabres. Drugie starcie było zdecydowanie lepsze w wykonaniu zespołu z Prudential Center, ale trzeba było wrócić do amerykańskiej rzeczywistości. Porażka z byłym klubem Sheldona Keefe’a boli, ale rehabilitacja nadeszła bardzo szybko. Wygrana 5:3 z Capitals pozwala myśleć o zbudowaniu serii zwycięstw.

Na początku rozgrywek mocno wyróżnia się Paul Cotter i napastnik ten w poprzednim sezonie reprezentował barwy Vegas Golden Knights. W nowym otoczeniu wykorzystuje swoje szanse i wyrasta na lidera. Stefan Noesen czy Tomas Tatar to kolejne trafne nabytki. Kibice czekają jeszcze na Jacka Hughesa, który nie obudził się jeszcze po wakacjach i na swoim koncie ma dwie asysty zanotowane w jednym z meczów w Pradze. Czy jeden z liderów New Jersey Devils z ostatniej kampanii pokaże klasę na własnej tafli?

Utah to naturalnie nowy projekt na hokejowej mapie i przeniesienie klubu z Arizony do Salt Lake City wyszło jak na razie na dobre. Oczywiście jest to dopiero start rozgrywek, ale w tej chwili możemy pozytywnie wypowiadać się na temat przyjezdnych. Widoczna jest świeżość i chęć gry zawodników i być może taki ruch pozytywnie wpłynie na całą organizację.

Goście do tej pory rozegrali 3 spotkania i wszystkie zostały wygrane. O ile w domowej rywalizacji z Chicago Blackhawks Utah było faworytem, tak w dwóch wyjazdowych starciach z ekipami z Nowego Yorku już nie i jest to wymagające zadanie, aby właśnie w tym mieście sięgnąć po podwójne zwycięstwo. Ofensywa to jest coś, co wyróżnia nowy projekt i tak naprawdę każdy link jest tutaj groźny. Nick Schmaltz, Barrett Hayton, Clayton Keller, Dylan Guenther, czy też Logan Cooley każdy z nich potrafi wziąć ciężar gry na swoje barki i tym samym pokusić się o gola lub asystę.

Z pewnością jest jeszcze wiele do poprawy u przyjezdnych i defensywa to jest coś, na co warto zwrócić uwagę. Średnia traconych bramek wynosi niespełna 4 na mecz i być może Connor Ingram dostanie dzisiaj odpoczynek. Na jego miejsce powinien wskoczyć Karel Vejmelka. Czy ta zamian wpłynie pozytywnie na obronę gości?

Jestem zdania, że New Jersey Devils u siebie mogą pokusić się o zwycięstwo. Aby pokonać rewelację startu sezonu NHL gospodarze potrzebują przebudzenia się liderów z poprzedniego sezonu. Ja zdecydowałem się na dwa punkty Jacka Hughesa.

Tak jak wspomniałem wyżej, do tej pory zanotował dwie asysty i wszystkie one padły w Pradze. Czas się przełamać, a lepszej okazji niż u siebie nie będzie. Jest to napastnik, który wiele widzi na tafli i ma dobre wykończenie akcji. Naturalnie wyjeżdża na lód w najważniejszych momentach jak PP i obok siebie ma takich graczy jak Timo Meier, Jesper Bratt, Nico Hischier, czy też Tomas Tatar, a więc jest komu podawać. Liczę mocno na centra gospodarzy.

Utah zwycięża, ale traci wiele goli i spodziewam się też zmiany w bramce, co pozytywnie powinno wpłynąć na trafienia New Jersey Devils. Mam nadzieję, że faworyci nie zawiodą.

Ostatnia edycja:
jaroslav_ 670,2K

jaroslav_

Mistrz Typer MLB 2024
Członek Załogi
vs

Florida Panthers vs Vancouver Canucks
Florida Panthers wygrana ML @ 1.90
Florida Panthers wygrana @ 2.44
Florida Panthers powyżej 2.5 bramki @ 1.77

STS

W nadchodzącym meczu między Florida Panthers a Vancouver Canucks moim zdaniem faworytem do zwycięstwa są gospodarze z Florydy. Panthers rozpoczęli sezon solidnie, notując bilans 3-2-0 i wygrywając dwa ostatnie spotkania - gdzie pokonali dobrze dysponowanych Bruins na ich lodowisku. Ich ofensywa jest w dobrej formie, zdobywając średnio 3,40 gola na mecz. Szczególnie wyróżnia się Sam Reinhart, który z ośmioma punktami (cztery gole, cztery asysty) jest jednym z liderów punktacji NHL (2 miejsce). Wsparcie od takich graczy jak Sam Bennett czy Anton Lundell sprawia, że atak Panthers jest wszechstronny i trudny do powstrzymania.

Z kolei Vancouver Canucks mają trudny początek sezonu, wciąż szukając pierwszego zwycięstwa z bilansem 0-1-2. Wydaje się, że ofensywa Canucks nie może znaleźć rytmu, do tej pory tylko ich otwarcie sezonu, pomimo porażki, skończyło się solidną zaliczką 5 bramek - dwa kolejne starcia to 2 i 1 bramka. Dodatkowo, defensywa Canucks pozwala przeciwnikom na sporo bo tracą średnio 4,00 gole na mecz. Problemy w bramce potęguje kontuzja podstawowego bramkarza Thatchera Demko, który nabawił się kontuzji w zeszłym sezonie.

Biorąc pod uwagę formę obu zespołów, przewagę własnego lodowiska oraz skuteczność ofensywną Panthers, liczę na ich zwycięstwo w tym spotkaniu. Wydaje mi się, że roszady w składzie jakie miały miejsce nie wpłynęły mocno na ekipę z Florydy i po wygraniu Stanley Cup - wciąż pozostają jedną z lepszych ekip w NHL.

Ostatnia edycja:
deepred 1,1M

deepred

Moderator
Członek Załogi
Spróbujemy pograć over Lawin. Goście fatalnie weszli w sezon, Georgiyev chyba nie wie, że ten krążek lecący w jego kierunku trzeba odbijać, a nie przed nim spieprzać. I to zdecydowanie on zawodzi, bo Colorado pozwala przeciwnikom na oddawanie nieco ponad 25 SOG/PPG co jest czwartym najlepszym wynikiem w lidze.

Wracając do tego overu, to Avs mają zabójczy atak i to wiadomo od dawna, oddają aż 34 SOG na mecz, drugi wynik w lidze zaraz po Predators. Sharks słabiutko bronią, goalie też nie pomagają, bo tam w klatce są same backupy. Dzisiaj w klacie Vanecek, 3.14 GAA i .889% obron. Sharks pozwalają rywalom na 34,2 SOG, co jest trzecim najsłabszym wynikiem w lidze. Dodatkowo Avs strzelają w co trzeciej grze w przewadze. Mocno statystycznie, ale jeżeli Avalanche mają się na kimś odbić i wygrać w miarę spokojnie ten mecz, to jest to odpowiedni rywal.

Avalanche powyżej 3,5 gola (z dogrywką i rzutami karnymi) 1,70 superbet

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +2978
verno 761,6K

verno

Znawca - Hokej
1729629245319.png

Florida Panthers vs Minnesota Wild
Pantery over 30.5 strzałów
@1.90

1729629163651.png

Philadelphia Flyers vs Washington Capitals
Flyers over 2.5
@1.63

1729629266826.png

Montreal Canadiens vs New York Rangers
Montreal gol w pp
@2.20

1729629293040.png

New Jersey Devils vs Tampa Bay Lighting
Timo Meier over 2.5 strzałów
@1.50

1729629313739.png

Buffalo Sabres vs Dallas Stars
Buffalo over 2.5
@1.90

1729629332651.png

New York Islanders vs Detroit Red Wings
Patrick Kane over 0.5pkt
@1.68

1729629385010.png

Anaheim Ducks vs San Jose Sharks
over 5.5
@1.78

Sezon już się rozpoczął więc wypadałoby coś naskrobać. Na pierwszy ogień idą lotnicy, którzy zmierzą się z ekipą ze stolicy. Obie drużyny dość nieoczekiwanie zaczęły ten sezon bo Capsi po pierwszej porażce zanotowali 3 zwycięstwa na dość mocne drużyny oraz Flyers, które po zwycięstwie dostało bęcki w 4 kolejnych spotkaniach. Dzisiaj widzę przełamanie serii i to Lotnicy powinni dzisiaj więcej strzelać gdyż z gry nie wyglądali źle jednak nie zawsze wszystko wychodzi, inną kwestią jest też obrona, która kuleje od dawna. Z drugiej strony Capsi, którzy mimo ładnej sytuacji w tabeli nie wyglądają jakoś mocno i myślę że niedługo wszystko się unormuje a oni będą podobnie jak w poprzednim sezonie walczyć o PO. Skłaniam się ku Flyersom jednak bezpieczniej jest raczej pograć na ich bramki. Kolejny mecz pod lupę to zeszłoroczni mistrzowie czyli Pantery vs Minnesota i tutaj również faworyt jest jeden ale jak to w nhl bywa że tu nigdy nie ma faworyta :D znowu zagramy bezpieczniej i pójdziemy w opcję strzałów czyli coś co gospodarze uwielbiają robić, duża presja na bramkę przeciwnika oraz dużo strzałów aż coś w końcu wpadnie a przy niekorzystnym wyniku jeszcze bardziej potrafią podkręcić linię a dzisiejsi gości raczej pozwalają na wiele a przynajmniej na tyle aby Pantery miały dogodne sytuacje do strzału. Koleje spotkanie to Montreal vs Rangersi i tutaj poszukam bramki w power playu. Montreal dzisiaj co prawda bez Slafkovskiego jednakże Suzuki, Caufield, Newhook, Dach, Matheson to mocna ekipa do pp a na ten moment w 5 na 6 spotkań takiego gola zdobywali. Następny mecz to NJ Devils z Tampa. Ekipa z New Jersey na pozycji lidera w konferencji wschodniej jednak nijak to ma się do rzeczywistości bo po prostu zagrali już 8 spotkań, w których wygrali 5 razy. Bilans bramkowy 27;20 i wszystko pięknie jednak ta gra jest bardzo podobna do tej z zeszłego sezonu czy dosyć chaotyczna przez co dużo tracą oraz dużo strzelają. Granie tego meczu 1x2 to czysta loteria jednak ja mam tutaj swojego bohatera i jest nim Timo Meier, który wszedł bardzo dobrze w ten sezon w 8 spotkań 2 bramki oraz 5 asyst co daje 7pkt, bardzo aktywny również jeśli chodzi o strzały bo oddał ich aż 28 i cały czas próbuje, widać że się nie boi podjąć szybko decyzji i dać sobie szanse dlatego tak śmieszna linia powinna być jak najbardziej dzisiaj do zrobienia. Kolejne spotkanie to Buffalo Sabres z Dallas Stars i tutaj widzę niespodziankę po stronie gospodarzy. Dallas zaczęli świetnie ten sezon 5 wygranych na 6 spotkań z bilansem 18:9 robi wrażenie jednakże oprócz Oilers mieli dość prosty początek. Te mecze nie były jakąś mocną dominacją tylko spokojną kontrolą i robieniem przewagi natomiast dzisiejszy rywal raczej na to nie pozwoli. Gra szabelek od zawsze jest bardzo ciężko do ujarzmienia o jak trafią w swój dzień to nikt ich nie powstrzyma bo grają jak jeźdźcy bez głowy. W skrócie Dallas będzie miało duże problemy żeby zagrać swój mecz a raczej będą musieli reagować na to co zrobią szable. Kolejne spotkanie to Detroit Red Wings vs NY Islanders i tutaj poszukam punktu Patricka Kane. Skrzydełka kiepsko zaczęli ten sezon i dalej nie jest najlepiej ale być może ostatnie zwycięstwo ich trochę natchnęło. Kurs 1.68 na pkt Kane wygląda apetycznie gdyż nie mają mocnego rywala po drugiej stronie a doświadczenie Kane może zrobić swoje, power play z Larkinem i Debricatem powinno zamknąć temat. Na koniec idzie "wolna amerykanka" czyli Anaheim Ducks vs San Jose Sharks. Rekiny jak w poprzednim sezonie będą drużyną do bicia ale dzisiaj mają takiego rywala że mogą coś powalczyć postrzelać także powinniśmy zobaczyć w miarę "radosny mecz" a kurs na over 5.5 w tej sytuacji zaskakująco duży.​

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +521
deepred 1,1M

deepred

Moderator
Członek Załogi
Spróbujemy ukąsić Franka Vatrano. Napastnikowi Anaheim Ducks urodziła się dzisiaj córka. Frank był na porannym treningu i ma być dostępny do gry. Ducks póki co grają przeciętnie i zajmują 11. miejsce w konferencji zachodniej, tak jak się tego można było spodziewać, ale takie spotkania i mecz z równie słabymi Sharks to idealne warunki na przełamanie. Według raportów ma być w pierwszym unicie Ducks podczas gry w przewadze, spodziewam się dzisiaj mocnego występu w jego wykonaniu, we wszystkie zakłady wliczona jest ewentualna dogrywka.

Frank Vatrano strzeli gola @2,90 superbet
Frank Vatrano powyżej 2,5 SOG @1,70 superbet
Frank Vatrano powyżej 0,5 punktu @1,88 superbet

Trochę niefartownie, 6 SOG i nic nie wpadło.

Ostatnia edycja:
verno 761,6K

verno

Znawca - Hokej
1729704091551.png

Philadelphia Flyers vs Washinghton Capitals
Flyers over 2.5
@1.85

Flyers over 3.5
@3.10

1729704110771.png

Konecny over 0.5pkt
@1.58

Konecny over 1.5 pkt
@3.95

Strasznie szkoda bo bez przesadzania to tutaj powinno wszystko wejść..

Dzisiaj b2b zagrają rewanż ekipy Caps oraz Flyers i również poszukam bramek lotników. Wczorajszy mecz był dość mocno pechowy, ciężko nie wspomnieć o 2 straconych golach shorthanded natomiast sporo dołożyli aby był taki wynik jaki był bo defensywnie wyglądali kiepsko. Capsi nie zagrali jakiegoś świetnego meczu a wręcz przeciwnie bo też popełniali sporo błędów w obronie i dali szansę rywalom jednak oni z niej nie skorzystali także gospodarze są na spokojnie do zrobienia. Flyers na streaku 5 porażek i zaledwie z 1 golem na 2 ostatnie mecze ale myślę że dziś mogą sobie odbić z nawiązką. Wczoraj pokazali że potrafią tworzyć dobre okazje ale zabrakło szczęścia i skuteczności a ten wynik mógł być zupełnie inny. Głównym motorem napędowym był Konecny, który był blisko gola oraz pkt poprzez świetne podania do tego bardzo dobra gra całościowo, wszystko płynnie, dobra kontrola nad krążkiem, odbiory, generalnie aż dziwne że skończył ten mecz bez punktu bo zdecydowanie mu się należał. Myślę że jak Flyers dołożą trochę więcej niż wczoraj i poprawią skuteczność to mogą sobie odkuć za poprzednie mecze i w to dzisiaj idę.​

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +289
kombajn 282,8K

kombajn

Użytkownik
Florida Panthers @ New York Rangers | 10/25/2024; 1 AM

Pantery będą dzisiaj osłabione absencją Barkova (kapitana), powinien jednak wrócić już Tkachuk. Brak Barkova jest dla Ekipy z Florydy b.odczuwalny (nie tylko w ofensie, ale również w difensie). Ostatni mecz Panter to wpuszczonych 5 bramek przeciwko Wild z Minnesoty i przeciwko Rangers przewiduję spore problemy dla bramkarzy (czy to dla Bobrovskyego czy Knighta - jeszcze nie potwierdzono goalies).
Dla mnie mocnym faworytem do wygrania meczu są Rangersi. Dobra postawa bramkarzy w obecnym sezonie (Shesterkin, Quick) - do tego Rangers to Ekipa, z niemal idealnym rekordem w obecnym sezonie - doznali w 6ciu meczach jedynej porażki - przeciwko Utah (w dogrywce, w meczu, w którym zdobyli 5 bramek...). Ofens Rangers wymiata - prawie wszyscy zawodnicy mają wkład w zdobywanie bramek - zdobyli w każdym z pierwszych 6ciu meczów 4 lub więcej bramek w każdym meczu, oddali sporo SOG (drugie miejsce w lidze). Panarin ma 13 punktów w klasyfikacji kanadyjskiej w 6 meczach (6G, 7A)... Revenge factor (potencjalnie powtórka Finału Konferencji Wschodniej z ubiegłego sezonu) i w MSG powinno być dzisiaj głośno...
Dzisiaj w nocy spróbuję pograć na wygranie meczu przez Ekipę z Nowego Jorku przeciwko urzędującym Mistrzom.

NY Rangers ML @ 1.66 s t s
No Mistrzowie nie pozwolili na wiele Rangers - dobra presja na całej tafli (straty) + Bobrovsky dobre zawody...

New Jersey Devils @ Detroit Red Wings | 10/25/2024; 1 AM

No tutaj może być potencjalny 'mecz bez trzymanki'. Napakowany ofens Diabłów + problemy w difensie Red Wings (niech nikogo nie zwiedzie postawa Lyona (goalie DRW) w ostatnich dwóch meczach). Problemy w obsadzeniu bramki u Ekipy Red Wings są powszechnie znane, a Devils wpuścili w ostatnich dwóch meczach 14 goli, co prawda w każdym z nich wpakowali krążek po 5 razy do bramki oponentów, ale oba spotkania przegrali i są po porażkach b2b i liczę na Ich motywację dzisiaj. Red Wings będą dzisiaj na własnej tafli i 'tanio skóry nie powinni oddać'.

OVER 5.5 (OT/pen.) @ 1.50 s t s

Ostatnia edycja:
verno 761,6K

verno

Znawca - Hokej
1729792366760.png

Florida Panthers vs NY Rangers
over 6.5 kar 2min
@1.64

1729792402520.png

Toronto vs Blues
over 5.5
@1.63

1729792419931.png

Toronto vs Blues
Matthews over 4.5 strzałów
@1.8

Toronto vs Blues
Matthews gol
@1.72

1729792455631.png

Utah vs Colorado
over 5.5
@1.63

1729792479886.png

1729792510345.png

NJ Devils vs Detroit Red Wings
Patrick Kane over 0.5pkt
@1.67

1729792317001.png

1729792330674.png

LA Kings vs San Jose Sharks
Mikael Grunlund over 1.5 strzałów
@1.59

Na pierwszy ogień idą Pantery z Rangersami i tak jak kolega wyżej wspomniał może być to ciężko mecz dla ekipy z Florydy. Ostatnie spotkanie też do najlepszych nie należało bo dostali mocne "bęcki" i wyglądali trochę bezradnie a dzisiaj ekipa zdecydowanie z wyższej półki. Jedni jak i drudzy w tym sezonie łapią trochę kar i myślę że dzisiaj Panterom mogą puścić trochę nerwy a Rangersi też lubią bawić się w tą grę i możemy dzisiaj zobaczyć dość fizyczny mecz z dużą ilością przerw. Kolejny mecz to spotkanie Toronto z Blues i tutaj zdecydowanie poszukam bramek. W tym sezonie radzą sobie póki co dość przeciętnie z podobnym bilansem goli strzelonych jak i straconych. Ja tutaj głównie skupiam się na H2H gdyż ich mecze zawsze był dość ofensywne z dużą ilością bramek a nawet gdy padało ich mniej to te mecze był dość szybkie z okazjami z obu stron. Dodatkowo poszukam strzałów oraz gola Auston Matthews, który średnio zaczął sezon i mimo wielu strzałów nie mógł się przebić natomiast na 4 ostatnie mecze strzelał 3 razy i widać że się już rozgrzał i wygląda to coraz lepiej a przypominając sobie co robił w zeszłym sezonie to znowu może się rozkręcić. Kolejny mecz jaki biorę to Utah z Colorado i tutaj również poszukam bramek. Colorado po kiepskim początku wraca do żywych co nie zmienia faktu że potracili tych bramek sporo. Po drugiej stronie mamy Utah czyli starą Arizone, która gra podobnie czyli mocna ofensywa, dość energicznie a problemy w defensywie nadrabiają atakiem i dzisiaj może być podobnie że zobaczymy szybki mecz z jednej pod drugą bramkę. Makar w ten sezon wszedł na mocnym "speedzie" gdzie w 7 spotkań zdobył aż 14 punktów jako obrońca chociaż w ataku wygląda lepiej niż większość zawodników ofensywnych :D. Następnie przejdziemy do meczu NJ Devils vs Detroit Red Wings i tutaj znowu poszukam punktu Patricka Kane'a. W ostatnim spotkaniu ze zwycięskim golem i myślę że dzisiaj również może poszukać kolejnych punktów. NJ Devils grają bardzo chaotycznie co sprawia im wiele kłopotów w defensywie oraz błędy muszą nadrabiać przewinieniami a potem dostają karę co daje kolejne szansę rywalowi. Kane jest bardzo cennym zawodnikiem szczególnie w pp jest mózgiem całej operacji i potrafi bardzo ładnie wystawić koledze a Larkin czy DeBrincat potrafią takie podania wykończyć. Na koniec biorę jeszcze mecz LA Kings vs San Jose Sharks a dokładniej Mikael Granlund. Aktualnie po 7 meczach 1 gol i 6 punktów co jak na tą drużynę wygląda bardzo dobrze, do tego bardzo aktywny w ofensywie oddając sporo strzałów bo aż 23 co daje średnio 3.2 na mecz a dzisiaj linia wystawiona na over 1.5 co zachęca do gry.​

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +817
kombajn 282,8K

kombajn

Użytkownik
Pittsburgh Penguins @ Edmonton Oilers | 10/26/2024; 3 AM

Jak to brzmi: Penguins mają trzy zwycięstwa w 8 meczach, a Oilers dwa w 7? Ale takie są fakty. Żaden z w/w Teamów nie może polegać na swoich goalies i moim zdaniem dzisiaj jest szansa na odreagowanie przez Ekipę Oilers (Vicemistrzowie z ubiegłego sezonu są po dwóch kolejnych porażkach).
Oprócz goaltendingu kuleją w Oilers special teams - Ekipa z Edmonton gra na cyfrach 2-19 w przewadze i 12-22 w osłabieniu... Jestem zdania, że siła ognia Oilers jest dużo większa, niż wskazują na to liczby z obecnego sezonu i powinni strzelać w niedalekiej przyszłości więcej bramek. Mam nadzieję, że dzisiaj zdobędą minimum 5 bramek w czasie podstawowym na własnej tafli i tak gram, bo przeciwnik wydaje się do tego zadania idealny - w ostatnich 5ciu meczach z Penguins tylko raz nie pokryli tej linii (kiedy to wygrali w Pittsburghu 4:0). Mam nadzieję, że dzisiaj nie będą grać na zaciągniętym ręcznym hamulcu przeciwko Ekipie naszpikowanej gwiazdami, którą trzeba mocno przycisnąć, żeby mieć szanse na zwycięstwo w końcowym rozrachunku.
Penguins nie najlepiej idzie gra jeżeli chodzi o bronienie w sytuacji 5 na 5 - dolne rejony tabeli ligi, goaltending nie pomaga za dużo - goalies ratują sytuację na procencie 0.87, ale Penguins mają też Zabójczy atak z Crosbym, Malkinem, Ellerem czy Rakellem, który może zapunktować o każdej porze dnia czy nocy przeciwko każdej drużynie i Oilers na własnej tafli będą pewnie musieli się sporo napocić, żeby osiągnąć oczekiwany rezultat...

Team Total (60') - Oilers - OVER 4.5 @ 2.70 s t s

Ostatnia edycja:
verno 761,6K

verno

Znawca - Hokej
1729977040734.png

1729977160811.png

Toronto vs Boston
Matthews gol
@1.94

1729977081116.png

Montreal vs Blues
Montreal gol w pp
@2.10

1729977096690.png

Tampa vs Caps
Tampa over 3.5
@2.05

1729977132221.png

1729977146548.png

NY Rangers vs Anaheim Ducks
Panarin gol
@2.10

1729977117662.png

Chicago vs Dallas
Chicago over 2
@1.90

Chicago vs Dallas
Chicago over 3
@4.20

Na początek idzie mecz Montrealu z Blues. Bardzo podoba mi się granie znowu w stronę gola w PP ekipy z Montrealu. W tym sezonie jest to ich mocną stroną i tak samo jak w ostatnim meczu bez Slafkovskiego dalej uważam że Suzuki, Caufield, Newhook, Dach, Matheson to mocne zagrożenie i jest to ich teraz silna bronią a nutki łapią trochę niepotrzebnych kar więc szanse na pewno będą. Kolejny mecz i tutaj również zagram to co ostatnio czyli gol Matthews, który ostatnio dość pechowo bez gola jednakże próbował dużo i jak zwykle znajdował się w dogodnych sytuacjach a ten gol mocno wisiał w powietrzu i myślę że przeniesie się na dzisiejszy mecz. Kolejny mecz to Tampa vs Capsi i tutaj poszukam bramek ekipy lightings. Capsi ten sezon zaczęli wyśmienicie bo mają 5 zwycięstw na 6 spotkań jednakże na pewno nie grali jakoś świetnie i nie zdominują zaraz ligi a wręcz przeciwnie obstawiam że dostaną w końcu lanie bo uważam że lecą dosyć nad kreską a Tampa jest idealnym rywalem aby dokonać egzekucji. Następny mecz może być dużym zaskoczeniem ale poszukam valu w underdogu. Dallas w tym sezonie nie gra wybitnie chociaż wyniki wskazują na coś zupełnie innego i myślę że również mogą zostać pokarani tym bardziej od tak niepozornego przeciwnika. Chicago kolejny sezon będzie w dołu tabeli jednak potrafią zaskoczyć i mimo wszystko nie grają tak źle a ofensywnie wyglądają na pewno o wiele lepiej niż w zeszłym sezonie. Bedard klasycznie na czele i ciągnie zespół ale teraz wygląda to jakoś bardziej optymistycznie, dodatkowo z Toronto zawitał Bertuzzi, który tez pomoże ekipie z Chicago, pierwsza piątka pp i w tym aspekcie są również mocni. Kolejny mecz to Rangersi vs Ducks. Ekipa z NY ostatnio przegrała z Panterami gdzie nie mieli za wiele do powiedzenia jednakże w tym sezonie wyglądają bardzo dobrze i przegrana na mistrza nie jest powodem do wstydu. Ofensywnie wręcz pożerają przeciwników a dzisiaj dostaną słabiutke kaczki, które nie będą w stanie postawić się takiemu gigantowi. Granie w stronę Rangersów nie ma wielkiego sensu za względu na kursy dlatego ja poszukam gola zawodnika a dokładniej Panarin'a, który ten sezon gra świetnie 7 spotkań i 6 goli oraz 8 asyst co daje 14 pkt o_O. Od 2 meczów bez gola a dzisiaj raczej będzie bramkobicie także sądzę że wpiszę się na listę strzelców a kurs bardzo przyzwoity.​

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +539
verno 761,6K

verno

Znawca - Hokej
1730060664898.png

Detroit vs Oilers
Detroit over 2.5
@1.92

1730060702043.png

Montreal vs Flyers
Montreal over 2.5
@1.78

1730060716290.png

Montreal vs Flyers
Suzuki gol
@2.85

1730060682675.png

NJ Devils vs Anaheim Ducks
Ducks over 2
@1.68

NJ Devils vs Anaheim Ducks
Ducks over 3
@3.45

Dzisiaj szukam value w underdogach bo wydaje mi się że buki dość mocno przeceniają faworytów. Zaczynając od meczu Oilers z Red Wings, wiadome że goście są tutaj zdecydowanie lepszą drużyną na papierze i pod koniec sezonu będą w topce ale jesteśmy tu i teraz a teraz nie jest najlepsze. Ten sezon zaczęli tragicznie i zaczynają lekko wracać ale to dalej dużo brakuje a po drugiej stronie dość dobry okres i widać że ofensywnie to zaczyna hulać. Ekipa Detroit jest dosyć doświadczoną drużyną i nie muszą mieć mnóstwo okazji czy dużo strzałów aby zdobywać gole, ich mocną stroną jest cierpliwość oraz dokładność i czasem lepiej chwile przytrzymać krążek aby dostrzec okazje do dobrego podania z czego bardzo znany jest Patrick Kane i wyczynia magiczne rzeczy i mam nadzieję że dzisiaj również to zobaczymy. Kolejny mecz idę śmiało w ofensywny Montreal, który mimo że jest przeciętny potrafi napsuć krwi wielu drużynom. Tracą dużo bramek ale potrafią rozmontować każdą defensywę a dzisiejszy rywal jest zdecydowanie w nie najlepszej sytuacji gdzie defensywnie jest tam sporo do poprawy i zostawia dużo pola do popisu rywalowi. Dodatkowo spróbuję gola Suzuki bo patrząc na ostatni sezon to w tym poniżej swojej formy strzeleckiej bo na 8 spotkań tylko 2 gole i to w jednym meczu czyli w 7 nie strzelał a co jak co potrafi to robić i dzisiaj może mieć kilka sytuacji. Na koniec idę w over kaczek, które strzelają najmniej w lidze i poszukam małego przełamania. Nie grają wcale tak źle jak to wygląda a długo nie mogą lecieć na tak niskiej skuteczności a do tego rywal w małym dołku. Od początku sezonu grają chaotycznie i mimo że dużo strzelają to równie dużo tracą więc nawet jak ma być scenariusz 1 za 1 to jak najbardziej na plus dla nas, dodatkowo 4 ostatnie mecze wręcz katastrofalne gdzie popełniali sporo błędów i stracili 23 bramki co daje prawie 6 na mecz co jest absurdalnym wynikiem..​

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +539
kombajn 282,8K

kombajn

Użytkownik
12 AM - Edmonton Oilers @ Columbus Blue Jackets
Team Total (60') - Blue Jackets - OVER 2.5 @ 1.96
2 AM - Chicago Blackhawks @ Colorado Avalanche

OVER 6.5 (OT/PEN.) @ 1.90
3 AM - Carolina Hurricanes @ Vancouver Canucks
Hurricanes -1.5 @ 2.90

s t s

Edmonton b2b w delegacji, baaaaardzo dużym faworytem jak na tą porę sezonu (ze względu na swój rekord w ostatnich 6ciu meczach - 4-1-1) - Columbus rozjaśnia ligę swoim ofensem - zdobywając prawie 4 gole/mecz... Linia (tzn. kurs prawie 2) przyjemna i ja ją testuję ;)
Avalanche b2b i raczej kiepski goaltending, w ogóle kuleje w Colorado cała gra w difensie, i mogę sobie wyobrazić Chicago aplikujące kilka bramek. No ale Avalanche z drugiej strony mają zabójczy atak - Nathan MacKinnon, Mikko Rantanen czy Cale Makar są zdolni do strzelania bramek, power play Avalanche jest zaj*isty - wymiatają oponentów na procencie prawie 40% i jak dostaną swoje szanse powinni zdobyć kilka bramek w pp...
No i Hurricanes (kontynuujące swoją road trip) z handiciem - defensywka Canes (drugie miejsce w lidze pod kątem goli/mecz, są też w czubie ligi w penalty kill) powinna wytrącić argumenty ofensowi Canucks. Jak tak się stanie - możliwe jest pokrycie handicapu (po kursie prawie 3 ja tam próbuję). W ostatnich 3 meczach Carolina wpuściła tylko 5 goli. Necas nie tylko kreuje sznse bramkowe swoim kolegom, ale gra też b.odpowiedzialnie w difensie. Obie ekipy w gazie ostatnio i dzisiaj powinno być to b. interesujące spotkanie. Dzisiaj Vancouver bez Thatchera Demko i Dakoty Joshua, ale Canes nie wygrali żadnego z ostatnich 3 spotkań z Vancouver i liczę na dobrą koncentrację Caroliny dzisiaj...

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1611
verno 761,6K

verno

Znawca - Hokej
1730144927673.png

Pantery vs Sabres
over 5.5
@1,68

1730144944741.png

CBJ vs Oilers
CBJ over 2.5
@1.9

1730144870849.png

Colorado vs Chicago
Colorado over 32.5 strzałów
@1.9

1730144816107.png

Colorado vs Chicago
Makar gol
@3.6

1730144831023.png

Utah vs Sharks
Utah over 3.5
@1.85

1730144901499.png

Toronto vs Jets
Toronto over 2.5
@1.70

1730144983466.png

Toronto vs Jets
Matthews gol
@2

Dzisiaj nienajlepsze samopoczucie to tak dość po krótce. Na pierwszy ogień idzie mecz Szabelek z Panterami i tutaj poszukam bramek z obu stron a kurs całkiem przyzwoity patrząc na te drużynki. Bardzo duży potencjał ofensywny z jednej i drugiej strony połączone z dość dziurawą defensywą może nam dać niezłe widowisko. Kolejny mecz to "skopiuje" od kolegi czyli bramki CBJ. Columbus ofensywnie wyglądają nad wyraz dobrze i potrafią uprzykrzyć życie rywalowi a Oilersi grają b2b bo dość ciężkim meczu i to może być ich bolączka. Goście są tutaj murowanym faworytem jednak cały czas mnie nie przekonują póki co a wczorajszy mecz mógł się skończyć o wiele gorzej dlatego myślę że warto poszukać bramek gospodarzy. Kolejny mecz Colorado vs Chicago i tutaj poszukam bramki Makara. Zaczął świetnie sezon i jest w niesamowitym gazie tak samo jak całe Colorado a dzisiaj przyjdzie im zagrać że słabymi Blackhawks, którzy w defensywie popełniają sporo błędów i w tym meczu nie powinni mieć wiele do gadania. Utah po dobrym początku zaliczyła lekki kryzys ale drużynowo dalej jest to ekipa półkę wyżej niż rekiny, które kolejny sezon są dziećmi do bicia więc myślę że Utah będzie chciała wrócić na właściwe tory i że tak powiem "pojadą z nimi do spodu" bo grzechem byłoby narobić sobie problemów z takim rywalem. Na koniec dokładam mecz Toronto z Jetsami i idę tutaj na typową "odbitkę" Jetsi ze świetnym bilansem póki co bez porażki i wygląda to aż za dobrze. Toronto ostatnio z lekkimi problemami ale oni potrafią zawsze zaskoczyć szczególnie patrząc jaką mają ofensywę. Defensywnie wygląda to już trochę inaczej i często jest tam duża niewiadoma bo chyba nikt jak Toronto potrafi wypuścić mecz i na zwycięstwo ciężko grać dlatego szukam bramek gdyż powinni ich mieć więcej patrząc na to jakie mieli sytuacje w wielu meczach, tak samo jest z Matthews, który mimo że ostatnio strzelił gola to również powinien to zrobić wcześniej oraz więcej razy, generalnie lekko poniżej swoich możliwości, troszkę podnieść skuteczność i kilka bramek powinniśmy zobaczyć.​

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1668
sunxl 2,1M

sunxl

Typer
Bolts vs Preds: Steven Stamkos gol @3.40 Fortuna 🟥 dwie asysty tylko i 6 SOG

Rzadko kiedy grywam NHL, ale dzisiaj jest dobra okazja, aby upolować Stamkosa. Kanadyjczyk wraca w innych barwach do Tampy i jak to bywa przy takich wydarzeniach włodarze Bolts z pewnością przygotują ceremonię dla swojej legendy. Jest to przecież napastnik, który sięgnął dwukrotnie po Puchar Stanleya i wpisał się w historię Tampa Bay Lighting. Na razie ma tylko 1 trafienie na swoim koncie i dzisiaj nadchodzi dobra szansa, aby poprawić tę statystykę. Preds nie są wcale bez szans w tej rywalizacji i warto przełamać negatywną serię w Amelie Arena. Do tego potrzebują skuteczny atak i doświadczonego Stevena.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +654
Do góry Bottom