>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

NHL by Piscatella

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 11/11
Boston Bruins - Tampa Bay Lightning

Mecz za parę minut więc króciutko. Do TD Garden w Bostonie zawitają dziś przyjezdni z Tampy, bedzie to dla nich drugi mecz road tripu. Nie wygrali tutaj od ośmiu spotkań i nie sądze by dzisiaj miało by sie to zmienic. W bramce gości Lindback, który pozostaje mocno w cieniu Bishopa, i nie wydaje mi sie by był stanie zatrzymać dziś niedzwiadki. Po drugiej znów zobaczymy bardzo pewnego Raska. Goście żeby napsuć krwi gospodarzom muszą ruszyć do ataku od samego początku, jeśli uda im sie coś trafić, to gospodarze nie pozostaną dłużni i również pokonają Lindbacka, co ogółem nie powinno stanowić wiekszej przeszkody. Proponuję dziś over.
Typ: Over 5 (3:0) ⛔
Kurs: 1.79
Buk: Pinnacle

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 12/11
Ottawa Senators - Philadelphia Flyers

Senators kontynuują homestand i dziś przyjdzie im sie zmierzyć z ekipą Flyers. Do bramki gospodarzy wraca dziś Anderson, który wyleczył już kontuzje szyji doznaną w meczu ze Stars i ponownie zobaczymy go między słupkami. Warto odnotować że w trakcie jego nieobecności bardzo błystkotliwie zastępował go Robin Lehner, który wygrał wszystkie trzy starty, za co został wybrany graczem tygodnia w lidze. Na przeciwko gospodarzy staną wspomniani już wczesniej Flyers, ze Stevem Masonem miedzy słupkami. Trzeba przyznać że goście ogólnie bardzo słabo jak na ich spory potencjał rozpoczeli tegoroczny sezon. Grali bezbarwnie, i bez wiekszego polotu. Ostatnio jednak wygrali z Oilers, mecz może i bez wiekszej historii, ale według mnie może być tutaj punktem zwrotnym, ponieważ swoją niemoc strzelecką przełamał wkońcu Claude Giroux. Dziś spodziewam sie kontynuacji tej serii, ponieważ Flyers zaczeli okazywać nareszcie wiekszy zapał do gry. Senators w oczach bukmacherów są faworytami tego meczu, ale w moim odczuciu wystawienie w bramce Andersona jest tutaj nieco lekkomyślnym krokiem, fakt, faktem Anderson przed kontuzją prezentował sie poniżej oczekiwań, jak i teraz po tygodniowej przerwie może być nadal nieco przyrdzewiały. Goście to ekipa o sporym potencjale, są w stanie wygrać z każdym, wystarczy tylko odpowiednie podejście mentalne i zdyscyplinowanie. Mam nadzieję że niemoc w ofensywie minęła wraz z przełamaniem mentalnym ich lidera. Tak więc celuje w kontynuacje tej passy na delegacji w stolicy Kanady.
Typ: Flyers OT (0:5) ✅
Kurs: 2.29

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 13/11
Pittsburgh Penguins - Philadelphia Flyers

Na dzisiejszą analizę zdecydowałem wybrać drugie w tym sezonie derby Pensylwanii.
Tym razem do miasta stali zawitają Flyers, którzy będą b2b po wczorajszym pewnym zwycięstwie w Ottawie. Pens przystąpią do tego meczu po kilkudniowej przerwie co z pewnością będzie tutaj na ich korzyść. W bramce gości stanie dziś Ray Emery, który zasłynął jak do tej pory tylko bandyckim mordobiciem w meczu z Capitals. Dziś przed nim bardzo trudny matchup, ponieważ Penguins bedzie go stale dręczyć. Nie inaczej zapewne bedzie z Fleurym, ponieważ Flyers przebudzili sie już w ataku i również bedą w stanie kilka razy pokonać Flowera. Jak już wspomniałem, są to derby. A derby jak wiadomo rządzą sie swoimi prawami. Penguins przegrali dwa ostatnie spotkania, a dziś są u siebie z grającymi b2b Flyers. Mecz powinien być otwarty i obfitujący w sporo bramek, obie ekipy mają sporą moc w ofensywie, co zapowiada świetne widowisko. W normalnych okolicznościach bez wahania grałbym tutaj gości, ale dlatego że są oni b2b, to mogą być nieco zmęczeni. Swoje napewno strzelą, ale nie jestem pewny czy wystarczy to na tyle by wygrac to spotkanie. Zdecydowanie najlepiej wyglada tutaj over.
Typ: Over 5,5 (1:2) ⛔ U/O to jednak nie dla mnie...
Kurs: 2.08

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 14/11
Calgary Flames - Dallas Stars

Granie ilości bramek w moim wykonaniu, nie ma większego sensu, tak więc w najbliższym czasie podaruje sobie tego typu zakłady. Dziś po lupę biorę mecz w Calgary, gdzie miejscowi Flames podejmą przyjezdnych z Teksasu. Goście zagrają dzisiaj b2b po wczorajszej wygranej w Edmonton, gdzie ich bramkarz Kari Lehtonen zaliczył pierwszy shutout w sezonie. Jak wiadomo Oilers to aktualnie jedna z najsłabszych ekip w lidze i zaliczyć czyste konto przeciwko im to według mnie żadna sztuka, najlepszym przykładem tej tezy jest tutaj Petr Mrazek z Red Wings. Gospodarze to ekipa typowo domowa, od lat grają właściwie bardziej dla publiczności niż o wysokie cele. Ostatnio złapali mały dołek, ponieważ nawet u siebie przegrali trzy ostatnie potyczki, dziś liczę szczerze na przełamanie tej passy. Stars są w moich oczach zespołem lekko przecienianym. Wygrali co prawda ostatnio z Bruins czy też Red Wings, ale trzeba przyznać że mieli w tych meczach sporo szczescia. Potem już tak różowo nie było, gdy zostali łatwo ograni u siebie przez mistrzów z Chicago. W bramce gospodarzy po raz kolejny zagra dziś Reto Berra, który po świetnym debiucie w Chicago, nieco obniżył loty i przegrał trzy kolejne starty, dziś jednak wierze że Szwajcar stanie na wysokości zadania i bedzie pewnym punktem w bramce gospodarzy. U gości znów zobaczymy Lehtonena, nie dostał wolnego mimo że przecież bronił wczoraj, może być nieco zmęczony, co niewątpliwie jest na plus dla gospodarzy. Flames bedą sie starać zagrać na miare oczekiwań. Stars na ten moment nie można jeszcze z pewnością zaliczyć do grona ligowych potentatów, i takie starcia jak dziś w Calgary bedą sprawiać im problemy. Stawiam na gospodarzy, bo w mojej ocenie to oni obronią dziś honor prowincji Alberty i zatrzymają najeźdźców z Teksasu
Typ: Flames OT (3:7) ⛔ Masakra, i tyle w temacie.
Kurs: 1.96

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 15/11
New Jersey Devils - Los Angeles Kings

Mecz za pare chwil, wiec nie bedą sie zbytnio rozpisywał. Wielki rewanż za finały pucharu Stanleya 2012, Kings przybędą dziś do Prudencial Center by zmierzyć się z Devils po raz pierwszy od pamietnych finałów 2012. Goście są lekko osłabieni gdyż ostatnio w Buffalo, kontuzji doznał Quick. Dziś w bramce prawdopobnie wystąpi nominalna trójka, czyli Martin Jones. U gospodarzy po kilkudniowej przerwie zobaczymy Coriego Schneidera, czyli tego który ma przejąć schede po odejściu Brodeura. Gospodarze w ostatnim czasie najwyraźniej zażegnali już kryzys. Pewnie wygrali z Predators, a następnie po świetnym widowisko pokonali Rangers na ich tafli. Dziś przyjdzie im stoczyć bój z ekipą, która pokonała ich w finałach, w sezonie 11/12. Kings są dzisiaj b2b po wczorajszej, trzeba przyznać dość szczęśliwej wygranej z Islanders. Devils mają tutaj swój interes i niewątpliwie rachunki do wyrównania. Goście po kontuzji Quicka nie są już tak pewni w defensywie, i nie sądze by dziś byli w stanie zatrzymać miejscowych na tafli w Prudencial. Gospodarze są faworytami tego meczu, i ja sie z tym w pełni zgadzam. Devils mają kryzys za sobą i wychodzą na prostą. Dodatkowo Schneider, który powinien dziś pokazać swoją wartość. Nie widze tutaj innej opcji jak wygrana Diabłów.
Typ: Devils OT (0:2) ⛔
Kurs: 1.85

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 20/11
Washington Capitals - Pittsburgh Penguins

Po kilkudniowej przerwie, przeznaczonej na przemyślenie ostatnich porażek, wracam do pisania analiz, by nieco poprawić moje żenujące statystyki.​

Capitals podejmą dziś u siebie gości z Pittsburgha, i będzie to niewątpliwie hit dzisiejszej nocy na lodowiskach w Ameryce Północnej. Capitals są na fali, o czym świadczą ostatnie zwyciestwa w świetnym stylu, z miedzy innymi Red Wings czy też Blues. Gospodarze czują sie ostatnio naprawde pewnie na własnej tafli, i obecnie tafla w Verizon Center jest bardzo trudnym terenem. Dziś przyjechali Penguins, którzy grają ostatnio nijako, w mojej ocenie kurs na ich wygraną jest dzisiaj co najmniej lekko zaniżony Wiadomo Crosby i spółka, to zawsze mocny konkurent, ale Capitals to również mocna paka, i nie sądze by mieli być dzisiaj w gorszej sytuacji. W bramce gospodarzy zagra dziś Holtby, który ostatnio notuje bardzo dobre występy i dziś również powinien to potwierdzić, po przeciwnej stronie Fleury, który gra miewa ostatnio spore wahania formy, i na pewno nie jest tak pewnym punktem w bramce, jak w pierwszych meczach sezonu. W mojej ocenie Capitals pójdą dzis za ciosem w tym prestiżowym pojedynku, goście mimo że mocni kadrowo i zazwyczaj nieobliczalni powinni dziś zostać zastopowani przez zdesperowanych gospodarzy. Stawiam na miejscowych.
Typ: Capitals OT (0:4) ⛔
Kurs: 2.06

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 23/11
Nashville Predators - New York Rangers

Rangers kontynuują swój road trip i kolejnym przystankiem na ich drodze bedzie Nashville w stanie Tennessee. Do składu wrócił już Rick Nash, który niewątpliwie pomógł swojej drużynie w ostatnim spotkaniu na cieżkim terenie w Dallas. Dziś rywal nieco prostszy, gdyż predators to mimo wszystko team, który nie ma w swoim składzie takich indywidualności jak ekipa z Teksasu. Predators ostatnimi dniami na fali wznoszącej, niewątpliwie przez dobrą gre w bramce Marka Mazańca. Tegoroczny mistrz Czeskiej Extraligi z zespołem HC Skoda Pilzno, przebojem wdarł sie do NHL i dzieki kontuzji Pekki Rinne, po zaledwie po dwóch tygodniach pobytu w AHL, znalazł sie pierwszym zespole. Jest to nieąpliwie atut po stronie gospodarzy, jednakże vis a vis młodego czecha stanie dziś Cam Talbot, któremu również nieco sie poszczęściło, i dzięki odejściu Birona, mógł zaprezentować pełnie swoich umiejętności w NHL. Mniejsza jednak o bramkarzy, ponieważ to nie oni bedą dziś głównym czynnikiem wpływającym na wynik spotkania. Rangers od trzech spotkań posiadają pełne formacje w ataku, ponieważ po kontuzji wrócił Nash, jak i wcześniej Hagelin. Goście mogą pokazać zatem pełnie swoich możliwości. U gospodarzy nie ma takich osobowości w ataku. Dysponują za to wyrównanym składem, a to oznacza że punktuje wiele graczy. To jednak nie zapewnia regularności, ponieważ w niektórych meczach zdarzało im sie kompletnie kaleczyć w ataku, przez co nie mieli nic do powiedzenia. Według mnie dziś bedzie podobnie, ponieważ Rangers dysponują solidną defensywą i jak mnie to powinno wystarczyć by zdobyć punkty w Nashville.
Typ: Rangers OT (0:2) ✅
Kurs: 1.88

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 25/11
Boston Bruins - Pittsburgh Penguins

Bruins podejmą dziś na własnej tafli gości z Pittsburgha. Jest to spotkanie dwóch ligowych potentatów, co zapowiada z pewnością nie małe emocje. Bedzie to starcie dwóch różnych filozofii gry w hokeja. Bruins grają zdysplinowany, defensywny hokej, z dużym naciskiem na fizyczną grę na bandach. Zaś Penguins to przede wszystkim ofensywa, i spora ilość bramek strzelonych jak i straconych. W mojej osobistej ocenie, bardziej korzystny jest styl gry gospodarzy. Bruins słyną ze swojego świetnego opanowania i jeśli dziś to udowodnią, to powinni bez wiekszego trudu zatrzymać tutaj przyjezdnych. Dodatkowo świetnie dysponowany Rask bedzie tutaj ciężkim matchupem dla gasnącego Fleurego. Proponuje dzisiaj gospodarzy.
Typ: Bruins OT (4:3 OT) ✅
Kurs: 1.87

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 27/11
New Jersey Devils - Carolina Hurricanes

Hurricanes zawitają dzisiejszej nocy do hali Prudencial, by zmierzyć sie z miejscowymi Devils. Goście po powrocie Cama Warda do bramki powoli zaczynają łapać własciwy rytm. Najlepiej świadczy o tym ostatnia pewna wygrana z Senators. Dziś pora na Devils. W obozie gospodarzy ostatnimi czasy panowały pozytywne nastroje po bardzo udanym road tripie. Dziś zagrają drugi raz z rzędu u siebie. Zanotowali widoczny progres, lecz w mojej ocenie to jeszcze może być troche mało jak na aktualną sytuacje w tabeli i goście bedą dziś w stanie pokonać gospodarzy. W ekipie Devils starterem jest nadal leciwy Brodeur, który według mnie nie daje już tego powera grając kilka spotkań pod rząd. Pierwszym bramkarzem już teraz powinien być Schneider i nie mam bladego pojecia dlaczego coach Pete DeBoer nadal widzi w tej roli Brodeura. Hurricanes powinni znalezc wkońcu właściwy rytm, ponieważ stać ich w tym sezonie na playoff i są ekipą z dużym potencjałem. Devils są w okresie przejściowym i idą w kierunku przebudowy składu. W mojej ocenie dzisiejszy matchup obu ekipy bedzie dość wyrównany, a więc bardzo możliwa jest dogrywka, cały mecz jednak widzę w kierunku przyjezdnych, i tak też dziś zagram.
Typ: Hurricanes OT (3:4) ✅
Kurs: 2.21

Otrzymane punkty reputacji: +3
piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 29/11
Dallas Stars - Chicago Blackhawks

Po raz kolejny spróbuje uderzyć w zwyciestwo Stars nad rywalem, który w ostatnim czasie im nie leży. Blackhawks ostatnio notorycznie wywożą komplet z Teksasu i powiem szczerze że już mnie to nudzi. Stars budują nową, bardzo ciekawą ekipe, która ma walczyć o wysokie cele. Dzisiaj do dyspozycji trenera Lindiego Ruffa bedą wszyscy zawodnicy, a zatem wszystkie formacje zagrają w swoim nominalnym ustawieniu, tak więc gospodarze powinni pokazać całą swoją moc. Goście są znów na fali, wygrali cztery ostatnie mecze i są cieżkim rywalem. Stars to jednak zespół z dużym potencjałem, i wierze że dziś odprawią wkońcu gości z kwitkiem, jestem pewien że ma mają dzisiaj dużą motywacje aby tego dokonać.
Typ: Stars OT (1:2 SO) ⛔
Kurs: 2.22

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 30/11
New York Rangers - Vancouver Canucks

Drugim przystankiem Canucks podczas aktualnego road tripu bedzie Nowy Jork, gdzie w Madison Square Garden przyjdzie im sie zmierzyć z miejscowymi Rangers. Bedzie niejako powrót dla stare śmieci, dla trenera Johna Tortorelli, który kilka ostatnich lat pracował jako coach miejscowych. Dziś wróci z nowym zespołem, i z pewnością bedzie miał coś do udowodnienia, ponieważ jest on uważany za bardzo dobrego specjaliste i szefostwo Rangers być może postąpiło zbyt pochopnie. Goście to na ten moment ekipa grająca solidny hokej i dzisiaj również spodziewam sie podobnego podejścia. Zaś Rangers ostatnimi czasy znów łapią lekko zadyszke. Mecz za pare minut więc nie bedę sie tu wiecej rozpisywał. Stawiam na gości, ponieważ są zespołem lepiej ułożonym od gospodarzy tego meczu
Typ: Canucks OT (5:2) ⛔
Kurs: 1.91

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 1/12
Dallas Stars - Edmonton Oilers

Oilers na zakończenie road tripu zagrają w Dallas, gdzie czeka ich starcie z miejscowymi Stars. Goście z pewoscią nie są już tymi samymi chłopcami do bicia, jakimi byli jeszcze pare tygodni temu. Formacja ofensywa wkońcu odnajduje własciwe tory, a między słupkami, słabo spisujący sie Dubnyk został zastąpiony przez nieco zapomnianego już Bryzgałowa. Rosjanin dobrze rozpoczął przygode z Oilers, zalicząc S/O w Nashville. Dzień pozniej już nie było tak dobrze, gdy dostał 4 bramki od zawodników Blue Jackets. Można jednak mu to wybaczyć, gdyż jego zespół był wtedy b2b, i Bryzowi przypadł drugi start w bramce, w ciągu dwóch dni. Dziś kolejny mecz w Dallas, i sądze że bedzie w stanie pokazać pełnie umiejetności, przeciwko gasnącym ostatnio Stars. Gospodarze stracili ostatnio obrońce Robidasa, przez co ich formacja defensywna zapewne straci nieco polotu. W ofensywie ostatnio wyglądało to całkiem dobrze, ponieważ trafili szesc bramek w meczu przeciwko Ducks, przez co udało im sie wygrać w dobrym stylu, warto jednak odnotować że Hiller nie miał wtedy dobrego dnia. Dziś zawitają goście z Alberty, którzy z nowym nabytkiem między słupkami próbują odkuć swój słaby bilans, bedący skutkiem słabego początku sezonu. Stars są ekipą przecenianią, dlatego tutaj gram gości, na których kurs jest moim zdaniem warty gry.
Typ: Oilers OT (2:3 SO) ✅
Kurs: 2.50

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 2/12
Los Angeles Kings - St Louis Blues

W hali Staples Center w Los Angeles, o 4:30 rano czasu polskiego, miejscowi Kings podejmą gości ze stanu Missouri, dla których będzie to ostatnie spotkanie w trakcie trzy-meczowego road tripu. Gospodarze tego meczu obniżyli ostatnio swoje loty, jak widać zmęczenie łapie Scrivensa, który z początku bardzo dobrze zastępował kontuzjowanego Quicka, lecz aktualnie już nieco przygasł, a to oznacza problemy dla Kings. w obozie gości zawiódł ostatnio ich backup Brian Eliott, który zaprzepaścił szanse na punkty w San Jose, zastępujący go po pierwszej tercji Halak zagrał dobrze, dzieki czemu Blues przez chwile postraszyli gospodarzy tamtego meczu. Dziś zagra on od początku, i jest to niewątpliwie dobry wybór gdyż broni bardzo solidnie i jest na ten moment stabilniejszy od Eliotta. Ogólnie rzecz ujmując aktualna dyspozycja przyjezdnych jest znacznie lepsza niż miejscowych, którzy przeżywają ostatnio słabszy okres i bardzo prawdopodobne że dzisiaj również bedą musieli przełknąć gorycz porażki. Niewątpliwym atutem gości w każdym meczu jest ich głębią składu, tam może zapunktować każdy od Steena, przez Sobotke,Stewarta czy też Tarasienke, aż do czwartoliniowców w osobach Morrowa, czy też Lapierra. Blues to naprawde świetnie ułożona ekipa, co niewątpliwie jest zasługą trenera Hitchkocka. Dziś w Los Angeles są faworytami, i jeśli wszystko ułozy sie po ich myśli, to wrócą do domu z czterema punktami.
Typ: Blues OT (3:2) ⛔

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 3/12
Columbus Blue Jackets - Tampa Bay Lightning

Z dzisiejszej oferty spotkań rozgrywanych za oceanem wybrałem mecz który zostanie rozegrany w stanie Ohio, gdzie miejscowi Blue Jackets podejmą przyjezdnych z Tampy. Gospodarze ostatnio nijako, grają bardzo kratke przeplatając okazałe zwycięstwa z łatwymi porażkami. Dzis zmierzą się z ekipą Lightning, która po stracie Stamkosa znacznie obniżyła loty, jednakże ich dyspozycja i tak jest lepsza niż się spodziewano. Obie ekipy to na ten moment typowi ligowi średniacy, którzy błakają sie w okolicach środka tabeli. Goście jak narazie spisywali sie lepiej, ale z czasem grając wąskim składem, jak wiadomo przychodzi zmęczenie i dziś przed nimi trudne wyzwanie, gdyż miejscowi mają w tym sezonie aspiracje na playoffy i takie mecze jak ten dzisiejszy poprostu muszą wygrywać. Miedzy słupkami po obu stronach staną nominalni starterzy a więc Bobrovsky oraz Bishop, szczególnie goalie ma tutaj coś do udowodnienia, ponieważ jak dotychczas jego gra jest lekko poniżej oczekiwań. Jak już pisałem wyżej, gospodarze grają w kratke, ja jednak zaufam im dzisiaj i pójde w ich stronę w meczu przeciwko gościom z Florydy, którzy po świetnym początku, wkońcu zaczeli odczuwać brak swojej najwiekszej gwiazdy.
Typ: Blue Jackets OT (1:0) ✅
Kurs: 2.02

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 4/12
Calgary Flames - Phoenix Coyotes

Sory że tak pózno ale z braku nie czasu, nie byłem w stanie prędzej sie tym zając. A więc do rzeczy. Dzisiaj druga część road tripu Coyotes po Albercie, a wiec po zczorajszym zwyciestwie w Edmonton, zawitają do Calgary. Gospodarze zaliczyli udane wejscie w sezon, ale już w następnym miesiącu wrócili właściwie tam gdzie ich miejsce, czyli do dolnych pozycji w tabeli zachodu. Dziś przyjdzie im zagrać u siebie, z ekipą bedącą b2b i wystawiającą backupa (Greiss). Mimo wszystkie nie bedzie to dla nich łatwy mecz, gdyż goście to zespół lepszy i mogący pochwalić się ciekawszym składem. U Flames między słupkami dziś Ramo, a więc tasowanie na pozycji bramkarza ciąg dalszy... Mam nadzieje że wkońcu się to przechyli w jedną ze stron, i moim zdaniem bedzie tak że to jednak Ramo posadzi Berre na dłużej, ponieważ ma wieksze doświadczenie od swojego konkurenta. Jeśli chodzi o mecz to proponuję under który powinien miec racje bytu dzisiejszej nocy. Ramo ma coś do pokazania, a Coyotes mogą być zmęczeni i nieco mniej zadziorni.
Typ: Under 5,5 (4:1) ✅
Kurs: 2.12

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 5/12
Toronto Maple Leafs - Dallas Stars

Stars po zwycięstwie w Chicago kontynuują swój road trip i dzisiejszej nocy przejdzie im sie zmierzyć w Toronto, z miejscowymi Maple Leafs. Gospodarze przeżywają ostatnio niemały kryzys, gdyż przegrali pięć kolejnych spotkań, notują stopniowy spadek w tabeli, co niezbyt dobrze rokuje na przyszłość. W Chicago byle kto nie wygrywa, i dlatego też zakładam że Stars łapią teraz naprawdę świetny okres, a to oznacza spore problemy dla miejscowych, którym ostatnio naprawdę niewiele wychodzi, przez co są mało wymagającym rywalem. Lekarstwem na przełamanie ma być dzisiaj Bernier, który zastąpi Reimera między słupkami. Ja jednak nie sądze by miało to jakiś większy wpływ na wynik, ponieważ obaj bramkarze prezentują bardzo zbliżony do siebie poziom. Stars powinni podtrzymać to co pokazali w Chicago, świetnie grają ostatnio tacy zawodnicy jak Garbutt, Nichuskhin czy też Chiasson, a ponadto do formacji wraca dziś najwieksza gwiazda w ataku gości, a wiec Tyler Seguin. W mojej ocenie Stars powinni pójść za ciosem i przeciągnąć złą passe gospodarzy o kolejne spotkanie. Są w stanie to zrobić, widać u nich stopniowy progres w grze, a gospodarze w obecnej dyspozycji nie stanowią wielkiej przeszkody w drodze do sukcesu.
Typ: Stars OT (3:2 OT) ⛔

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 6/12
Carolina Hurricanes - San Jose Sharks

Hurricanes złapali w ostatnich dniach świetną dyspozycje, za sprawą bezproblemowych i pewnych zwycięstw w Waszyngtonie oraz wczoraj w Nashville. Dzisiaj wracają do Raleigh by zagrać przeciwko Sharks, którzy również bedą b2b po wczorajszym bezbarwnym meczu w Pittsburgu. Goście wystąwią między słupkami Alexa Stalocka, który ku zaskoczeniu wszystkich wygrał wszystkie trzy dotychczasowe starty i okazał sie solidnym backupem dla Niemiego. Po drugiej stronie stanie dobrze znany Ward, który ostatnio odpoczywał i dzis powinien być w 100 % gotowy. W obozie gospodarzy dodatkowo warto spojrzeć na Jeffa Skinnera, który zdobył 5 bramek w ostatnich dwóch meczach, co tylko pokazuje jak wartościowym zawodnikiem jest dla swojej ekipy. Hurricanes powinni dziś kontynuować swoją świetną passe, grają z polotem i widowiskowo. Sharks z kolei wyglądają znów na lekko gasnących. Ponadto mam nadzieje że gorszy dzień zanotuje dziś również Stalock, który napewno nie jest fachowcem pokroju Warda, w dziedzinie goaltendingu.
Typ: Hurricanes OT (5:3) ✅
Kurs: 2.50

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 7/12
Tampa Bay Lightning - Winnipeg Jets

Kolejny dzień i kolejna porcja meczy rozgrywanych na taflach najlepszej ligi świata, tym razem swoje spojrzenie kieruje w strone słonecznej Tampy, gdzie miejscowi Lightning podejmą dziś przyjezdnych z Manitoby. Gospodarze pomimo kłopotów kadrowych radzą sobie naprawdę dobrze, i są w stanie dotrzymać kroku mocniejszym rywalom. W bramce dziś Lindback, który znalazł się w cieniu Bishopa, i jak narazie wszystko wskazuje na to że w nim pozostanie. Po przeciwnej stronie również backup, Al Montoya, który jest naprawde świetnym backupem dla Pavelca, moge nawet stwierdzić że poziom umiejetności tych dwóch zawodników jest na bardzo zbliżonym poziomie, w przeciwieństwie do dwóch bramkarzy Tampy. Goście są w tym sezonie zterminowani by wkońcu awansować do postseason, najlepiej świadczy o tym wypowiedz obrońcy Tobiasa Enstroma, który nawet zrezygnował z kadry olimpijskiej na Sochi, by móc maksymalnie poświęcić się dla swojej drużyny w NHL. Dziś o zdobycie punktów nie bedzie tak trudno jak w Sunrise, ponieważ miejscowi nie mają dziś takiego fenomenu w bramce, jak Panthers w osobie Thomasa. Jets dysponują bardzo solidną ofensywą i niewątpliwie mogą zaskoczyć tutaj gospodarzy, którzy, jak już pisałem wystąpią bez swojego startera miedzy słupkami. Po kontuzji Stamkosa ofensywe ciągną w wiekszym stopniu St.Louis i Filppula i jak narazie wyglada to bardzo dobrze. Jednak w mojej ogólnej ocenie bedzie to mecz naprawde dwóch równych ekip, bardzo możliwa jest tutaj również dogrywka. Ja wedle swojego uznania zaufam gościom, którzy mają tu swój interes, dodatkowo liczę na kolejny solidny występ Montoi. Stawiam na gości.
Typ: Jets OT (1:2 OT) ✅
Kurs: 2.25

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 8/12
Ottawa Senators - Philadelphia Flyers

Faktem jest że stołeczna ekipa z Kanady póki co nie może zaliczyć tego sezonu do udanych. Sens grają bardzo otwarty hokej, a taki styl gry, przy tak słabej dyspozycji Andersona czyni z nich typowych jeźdźców bez głów. Chyba nikt w Ottawie nie spodziewał się, że po tak udanej zeszłej kampanii, bramkarzowi tutejszych nagle zapomni sie jak łapie się na najwyższy poziomie. W każdym razie obecny Anderson w żadnym calu nie przypomina tego zeszłosezonowego. Dziś do stolicy Kanady przybywają Flyers, którzy znów zaczynają łapac problemy kadrowe. Po ostatnim meczu w Dallas, ze składu wypadli Timonen, oraz po raz kolejny Lecavalier. Odbija się to na grze Flyers, którzy po raz kolejny przypominają chłopców do bicia, jak to miało miejsce już w październiku. Tak więc jest dobra okazja dla gospodarzy, aby nieco poprawić morale. Dziś w bramce znów Anderson, który powinien sie już wkoncu wziąść w garść i zacząć bronić na poziomie, to jest największa bolączka i główny problem. Co do ofensywy to nie jest najgorzej, dobry poziom utrzymują Spezza i o dziwo Zibanejad. Goście byli w ostatnim czasie na fali, ale dwa wcześniej opisane przezemnie urazy zapewne znowu wpłyną na ich gre, dlatego dzisiaj zagram na gospodarzy. Którzy mam nadzieje, lekko sie przebudzą.
Typ: Senators OT (5:4) ✅
Kurs: 1.75

Vancouver Canucks - Carolina Hurricanes

Ekipa z Raleigh rozpoczyna trip po zachodniej Kanadzie, i na pierwszy ogień zagrają w Vancouver, z tamtejszymi Canucks. Gospodarze są dziś b2b na własnym lodzie i między słupkami wystawią Eddiego Lacka, który tydzień temu grał przeciwko Huraganom na wyjezdzie. Tak więc bedzie swego rodzaju rewanż za tamto spotkanie, gdyż u gości zobaczymy Cama Warda, który również grał w spotkaniu obu ekip przed tygodniem. Hurricanes złapali najlepszy okres w tym sezonie, wygrywając trzy razy pod rząd, dzisiaj powalczą o czwarty triumf na tafli w Vancouver, który być może i jest dość cieżką twierdzą, ale na obecną dyspozycje przyjezdnych, nie powinni stanowić to dużego problemu. Tak jak pisałem wyżej, licze na rewanż za ostatnie spotkanie obu ekip, prze tygodniem wygrali nieznacznie Canucks, dziś mam nadzieje że goście pójdą za ciosem. Mecz zapewne bedzie wyrównany, może zakończyć sie dogrywką, ale jako końcowego triumfatora widze gości, i tak też zagram.
Typ: Hurricanes OT (2:0) ⛔
Kurs: 2.45

Do góry Bottom