>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

NHL by Piscatella

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 24/10
New Jersey Devils - Vancouver Canucks

Po porażce w Ohio, Devils wrócili do siebie by dzisiejszej nocy spotkać sie z Vancouver Canucks. Bedzie to kolejny kluczowy mecz dla Coriego Schneidera, gdyz po raz drugi zagra przeciwko swojej byłej ekipie. Pierwsze spotkanie przegrał dość pechowo po dogrywce, tak więc dziś mam nadzieje, pora na rewanż. Devils grają już nieco lepiej, aczkolwiek nadal bez fajerwerków, ewidentnie brakuje mocy w ofensywie, a co za tym idzie gospodarze strzelają relatywnie mało bramek. Goście są w trakcie długiego road tripu i już z pewnością mają dość życia na walizgach i chcą wrócić nareszcie do Vancouver. Devils grają o honor, bo na żadne większe laury w tym sezonie raczej nie ma co liczyć. Gospodarze z meczu na mecz czynią jednak spory progres i sądze że dziś ograją przyjezdnych oraz nie dadzą im zaliczyć sezonowego sweepa. Canucks jak dotychczas nie pokazali niczego szczególnego w swojej grze i nie wydaje mi sie by mieli jakoś zdominować tutaj gospodarzy. Co prawda wyniki o tym nie świadczą, ale trzeba zauważyć że grali z niezbyt wymagającymi drużynami i nie musieli sie jakoś szczególnie spinać by wyrwać korzystny rezultat. Devils będą gryźć lód by zagrać wkońcu skutecznie z bardziej renomowanym rywalem, przyszedł już czas na to by Brunner, Elias i Henrique wzięli cięzar gry na swoje barki, do tego Schneider w bramce który ma coś do udowodnienia swoim byłym kolegom. Gram tutaj na gospodarzy, ponieważ w dzisiejszym spotkaniu naprawdę warto im zaufać.
Typ: Devils OT (2:3 SO) ⛔
Kurs: 2.02
Buk: Unibet

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 25/10
Columbus Blue Jackets - Toronto Maple Leafs

Gospodarze kontynuują swój homestand, i dzisiaj przyjdzie im sie zmierzyć z przyjezdnymi z Toronto. Jackets złapali lekki powiew świeżości wygrając w dobrym stylu ostatnie dwa spotkania. Nie były to jednak spotkania trudne, ponieważ rywalami byli bedący w dołku Devils oraz Canucks, zaliczający b2b po cieżkiej bitwie w Pittsburghu. W składzie liści zadebiutuje dziś David Clarkson, który wdał się w bojkę w jednym z przedsezonowych sparingów i za kare został skazany przez ligę na 10 meczy zawieszenia. W bramkach zobaczymy oczywiście Bobrowskiego oraz Berniera. W tym meczu dużą role powinna odegrać gra w przewadze, gdyż jest to matchup w mojej ocenie bardzo wyrównany. Buki faworyzują gospodarzy ale ja nie podzielam tego zdania. Jackets notują z meczu na mecz zauważalny progres, ale nie złapali jeszcze nominalnego rytmu, tak więc sądze że dzisiaj na tafli prym wiodli będą goście z Toronto. Lepiej weszli w sezon i ich dyspozycja jest na ten moment bardziej potwierdzona. Jak już mówiłem, kursy na gości są lekko zawyżone, dlatego też ja skorzystam z tej &quot;promocji&quot; i zagram na Toronto, które jest dzisiaj drużyną niedocenianą przez oddsmakerów.
Typ: Maple Leafs OT (5:2) ⛔
Kurs: 2.04

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 26/10
New York Islanders - Philadelphia Flyers

Flyers zawitają dziś na Uniondale gdzie podejmą Isles, którzy niespodziewanie zdobyli wczoraj Pittsburgh. Goście po powrocie Lecavaliera i Hartnella wkońcu wystąpią w nominalnej obsadzie formacji. W bramce Steve Mason, który gra jak narazie bardzo przyzwoicie i nie można mieć do niego większych zastrzeżeń. Gospodarze są dziś b2b bo cięzkim i obfitującym w wiele zwrotów akcji boju w Pensylwanii. Wystawią dziś backupa Kevina Poulina, dla którego będzie to drugi start w tym sezonie. Gospodarze podejdą do meczu w dobrych nastrojach, jednakże to u Flyers bedzie dzisiaj wieksza motywacja, gdyż zajmują miejsce na dnie konferencji, i nie zostało już zbyt wiele na to by złapać odpowiedni rytm i namieszać jeszcze w tym sezonie. Problemem Flyers były w ostatnim czasie kontuzje, dzisiaj wystapią w pełnym zestawieniu, a co za tym idzie ruszą do ataku od samego początku. Posiadają ogromny potencjał, jednak narazie byli nieco przytłumieni i nie mogli w pełni rozwinąć skrzydeł. Mają naprawde dobrych grajków jak np. Giroux, Lecavalier czy Simmonds to bardzo solidni oraz doświadczeni zawodnicy, jestem przekonany że zrobią wszystko by zdobyć dziś pierwsze wyjazdowe punkty w tym sezonie.
Typ: Flyers OT (2:5) ✅
Kurs: 2.00

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 27/10
Ottawa Senators - San Jose Sharks

Rekiny będące b2b zagrają dziś w Ottawie, gdzie podejmą tamtejszych Senators. Sharks wygrali wczoraj w Montrealu i dzisiaj czeka ich kolejny kanadyjski rywal. Sens przeplatają ostatnio spektakularne zwycięstwa z niespodziewanymi porażkami, np. przegrywają u siebie z Oilers, by następnie wysoko ograć Red Wings na wyjeździe. Dzisiaj kończą homestand i mam nadzieje że z tej okazji zagrają wkońcu na miare oczekiwań. Sharks to jedna z najbardziej gorących ekip w lidze na początku tego sezonu. Polegli zaledwie dwa razy, w Dallas oraz w Bostonie. Mimo wczorajszego zwyciestwa, dziś nie wróże im kolejnego, ponieważ widać u nich ewidentny spadek zaangażowania, który był widoczny w ostatnich meczach. Pewność siebie podtrzymywał bedący w dobrej dyspozycji Niemi, który praktycznie sam wygrał mecz w Detroit. Dziś jednakże go zabraknie i jego miejsce zajmie niedoświadczony Alex Stalock, którego tak naprawde nie widziałem jeszcze w pełnej krasie, szczerze wątpie by można było sie spodziewać od niego takich fajerwerków jak od fina. Wedle mojej oceny gospodarze są bardzo mocnym faworytem w dzisiejszym meczu, i tak też zagram. Sharks powoli gubią rytm, a Senators są tutaj idealnym zespołem, by pozbawić gości tychże złudzeń.
Typ: Senators OT (2:5) ⛔ Jednak Stalock stanął na wysokości zadania.
Kurs: 1.85

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 28/10
New York Rangers - Montreal Canadiens

Rangers po raz pierwszy zagrają przed własną publiką, w odremontowanej MSG. Bedzie to dla nich dziesiąte spotkanie w sezonie. Jak narazie legitymują sie marnym bilansem z zaledwie trzema zwycięstwami w dziewięciu spotkaniach. Dziś pora na poprawe nastrojów, po drobnym urazie do bramki wraca Lundqvist. Gospodarze bez dwóch liderów Nasha i Callahana. Goście również nieco przetrzebieni kontuzjami, nie biedzie m.in Briera i Paciorettiego. Habs grają ostatnio niemrawo i wątpie by byli w stanie napsuć krwi dzisiaj gospodarzom. Myśle że Rangers wynagrodzą publiczności długie oczekiwanie na home openera i w ramach rekompensaty, pokonają dziś w dobrym stylu gości z Montrealu.
Typ: Rangers OT (0:2) ⛔
Kurs: 1.83

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 29/10
Edmonton Oilers - Toronto Maple Leafs

Oilers po długim tripie wrócili do siebie i dzisiaj przyjdzie im zagrać z przyjezdnymi z Toronto. Bedzie to pojedynek dwóch kanadyjskich ekip, co oznacza że z pewnością będzie to ciekawe widowisko. Gospodarze powalczą o poprawe sytuacji w tabeli, gduż znajdują się na szarym końcu konferencji zachodniej. Nastroje w obozie gospodarzy przed dzisiejszym meczem są o tyle lepsze, że wygladą na to iż znaleziono tymczasowe rozwiązanie problemu miedzy słupkami w osobie Richarda Bachmana, który zagrał niesamowity mecz w Los Angeles broniąc aż 47 strzałów, i ratując Nafciarzy przed mocnymi batami. Dziś zagrają z Maple Leafs którzy to z kolei zaczynają swój road trip. Sądze że gospodarze mający za sobą wkońcu w miare pewny punkt w bramce, bedą w stanie zagrać dziś szybki i skuteczny hokej. Jest to jak najbardziej w ich zasiegu, ponieważ posiadają ogromny, lecz narazie niewykorzystany potencjał w ataku. Leafs podejdą do tego spotkania z dużym spokojem, lecz dzisiejsza dyspozycja gospodarzy może ich wielce zaskoczyć.
Typ: Oilers OT (0:4) ⛔ Jednak nic nie grają.
Kurs: 2.11
Buk: Pinnacle

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 30/10
Calgary Flames - Toronto Maple Leafs

Leafs pozytywnie zaskoczyli i zdeklasowali wczoraj Nafciarzy na ich terenie. Był to teatr dwóch aktorów a konkretnie Philla Kessela i Jamesa Reimera. Pierwszy maczał palce we wszystkich czterech trafieniach dla gości, a drugi obronił 43 strzały i zaliczył shutout. Dziś wystąpią jako b2b w kolejnym miescie z prowincji Alberta, a dokładnie w Calgary. Flames to ekipa dobrze spisująca sie u siebie, wygrali tutaj trzy ostatnie mecze. Dziś o przedłużenie passy będzie znacznie trudniej, ponieważ Leafs aktualnie są w gazie i nie wygrali tutaj od 27 grudnia 2002 roku ! W bramce zobaczymy Berniera którego pozycja startera może być zagrożona po ostatnich popisowych wyczynach Reimera. Rywalizcja o pozycje startera wygląda w tej drużynie bardzo interesująco, przez co spodziewam sie że i Bernier nie da dziś sobie w kasze dmuchać i również zaliczy bardzo dobre spotkanie. Miedzy słupkami bramki gospodarzy stanie dobrze znany z gry w Omsku, Karri Ramo który wyglada na to że wygryzł Joeya McDonalda i objął status jedynki w bramce. Do tej pory spisywał sie dość przecietnie, widać że powoli przyzwyczaja sie do warunków jakie panują w NHL, po długim pobycie w Rosji. Goście są fali i wedle mojego przekonania pójdą dziś za ciosem. Flames sa ekipą typowo domową, jednakże dziś mają naprawdę bardzo wymagającego rywali i twierdze że gościom uda sie dziś przełamać trwającą od ponad 10 lat złą passe w Calgary. W normalnych warunkach brałbym w tym meczu czas regulaminowy na gości, ale moje ostatnie klęski skłoniły mnie do małych ograniczeń.
Typ: Maple Leafs OT (2:4) ✅
Kurs: 1.93

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 31/10
Boston Bruins - Anaheim Ducks

W Stanach dziś halloweenowe szaleństwo, wszyscy poprzebierani za różnorakie pokraki, a tymczasem do Bostonu zawitały kaczki z Anaheim, by zagrać z miejscowymi niedźwiedziami. Bruins są b2b po wczorajszej wtopie w Pensylwanii i dziś powalczą o poprawę nastrojów, wystawiają backupa Chada Johnsona dla którego bedzie to drugi start w sezonie. Goście jak wiadomo są na fali, co prawda w trakcie długiego road tripu, ale nie przeszkodziło im to wygrać 3 spotkania z rzędu. Dziś powalczą o przedłużenie tej passy. Ducks mają mocną siłe przebicia, i nie powinni mieć dzis problemu z Johnsonem. Gospodarze u siebie również grają bardzo skuteczny hokej i napewno nie pozwolą by Hiller zgarnął tutaj S/O. Co do stron w dzisiejszym spotkaniu, kierowałbym sie w strone gości, lecz Bruins nie są tutaj na straconej pozycji. Powinno być to ciekawe widowisko, dlatego dziś po raz pierwszy w tym sezonie gram opcje overowe, z linią 5,5 bramki.
Typ: Over 5,5 (3:2 SO) ⛔
Kurs: 2.50

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
Statystyki za Październik (1.10 - 31.10)

Typy podane : 27
Typy trafione : 10
Typy nietrafione : 17
Klęska, tym jednym słowem należy opisać moje poczynania w październiku. Nie ukrywam że nie tak wyobrażałem sobie ten miesiąc, naprawde nie wiele szło po mojej myśli i muszę przyznać że naprawde przejechałem sie w tym miesiącu na NHL. Na nowy miesiąc przygotowałem świeży tok myślenia i mam nadzieje na poprawę moich wyników. Powodzenia !

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 1/11
Carolina Hurricanes - Tampa Bay Lightning

Mecz za kilka chwil, wiec krótko. Gospodarze podejmą dziś przyjezdnych z Tampy i bedzie to ich pierwsze starcie w tym sezonie. W bramce Hurricanes po raz kolejny wystąpi nominalna trójka, Justin Peters. Goście są ekipą typowo domową i na wyjazdach grają mocno poniżej oczekiwań. Dzisiaj w Raleigh zagrają ostatni raz przed jutrzejszym powrotem do własnej hali. Gospodarze w meczu z Penguins udowodnili że nie są bynajmniej outseiderami, gdyż Crosby i spółka musieli sie mocno napocić by wywieść z Północnej Karoliny korzystny rezultat, warto odnotować że nawet Peters zagrał bardzo solidne zawody, i mimo trzech przepuszczonych bramek był jedną z wyróżniających się postaci w ekipie gospodarzy. Dzisiaj rywal łatwiejszy i mniej pewny siebie. Dlatego dam szanse Huraganom, jeśli zagrają tak jak ostatnio z pingwinami, to powinni bez problemu uporać sie z gośćmi z Florydy, a Justin Peters wygrać pierwszy mecz dla swojej drużyny w sezonie.
Typ: Hurricanes OT (0:3) ⛔ :zoltakartka:
Kurs: 2.17

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 2/11
Edmonton Oilers - Detroit Red Wings

Kolejnym przystankiem w road tripie Red Wings bedzie Edmonton, gdzie przyjdzie im zagrać z miejscowymi Oilers. Gospodarze to czerwona latarnia ligi. Z ośmioma punktami zajmują ostatnie miejsce na zachodzie, i wygląda na to że bedzie to kolejny słaby sezon w Edmonton. Kontuzjowani są m.in David Perron oraz Taylor Hall, a w bramce, kolejny bardzo słaby sezon notuje Devan Dubnyk. Goście z kolei to ekipa dobrze poukładana i kompletna, stoi za tym niewątpliwie pewna reka trenera Babcocka. W bramce dziś wystąpi młody Petr Mrazek, dla którego bedzie to dopiero trzeci mecz w NHL. Wystawienie go przeciwko Oilers jest według mnie bardzo słusznym posunięciem, gdyż gospodarze grają na bardzo niskim poziomie i nie sądze by byli w stanie coś zdziałać z tak dobrze ułożoną ekipą jak Wings. Goście nie powinni mieć problemu z wygraniem tego meczu i sądze że kursy wystawione na nich w tym meczu są bardzo korzystne. Nie bedę sie tutaj więcej rozpisywał, gdyż jasnym faworytem pojedynku są goście, którzy w mojej ocenie powinni zdominować dzisiejsze zawody.
Typ: Red Wings OT (0:5) ✅
Kurs: 1.96

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 3/11
Chicago Blackhawks - Calgary Flames

Kolejnym spotkaniem, które postanowiłem wziąć do analizy, jest starcie obrońców tytułu, którzy bedą dziś b2b na własnej tafli, przeciwko Calgary Flames. Blackhawks to ekipa mająca bardzo mocną ofensywe, jednakże z racji że są dzisiaj b2b, to z pewnością nie będą w stanie pokazać 100 % swojego powera. Zadania nie ułatwi im również szwajcar Reto Berra, który zadebiutuje dziś w NHL. Flames ostatnimi czasy wpadli w lekki dołek, gdyż przegrali na własnym lodzie dwa ostatnie starcia, a jak wiadomo to właśnie u siebie, z reguły spisują się bardzo dobrze. Dziś bedzie im cieżko, ponieważ graja z mocniejszą ekipą, i ponadto w delegacji. Ja jednak sądze że b2b może wpłynąć nieco na postawę gospodarzy, dodatkowo Berra, który bedzie chciał udanie zadebiutować. Blackhawks zapewne wygrają to spotkanie, ale nie sądze by mieli tutaj rozgromić przyjezdnych z Kanady. Flames zagrają tyle, na ile ich stać, tak wiec w mojej ocenie, najlepszą opcją jest tutaj under bramkowy.
Typ: Under 5,5 (2:3 OT) ✅
Kurs: 2.02

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 4/11
New York Rangers - Anaheim Ducks

Dzis zdecydowanie ide w stronę Rangers. Powód ? Ano taki że wkońcu wrócili na własciwe tory. Grają bardzo skuteczny hokej i są ekipą dobrze zdyscyplinowaną na własnym lodzie w MSG. Formę złapał nareszcie Lundqvist, i konsekwentnie poprawia bilans, nadszarpnięty początkiem sezonu. Ponadto do składu wróci dzis kapitan Ryan Callahan, którego obecność dodaje dodatkową pewność siebie w szykach ofensywnych gospodarzy. W składzie kaczek nie wystąpi dziś paru ważnych zawodników, w osobach Teemu Selanne oraz Saku Koivu. Pozatym miedzy słupkami pojawi się Fredrik Andersen, dla którego bedzie to trzeci start w sezonie. Warto odnotować że młody Duńczyk nie przegrał jeszcze spotkania w tym sezonie. Dziś jednak będzie zmuszony ulec rutynowanemu Lundqvistowi i jego ekipie. Rangers są w ostatnim czasie bardzo konsekwentni w swoich poczynaniach, według mnie powinno bez problemu dziś odprawić gości do domu, ponieważ dla Ducks będzie to ostatni mecz w trakcie tego road tripu. Stawiam pewnie na gospodarzy.
Typ: Rangers 60&#39; (1:2) ⛔
Kurs: 2.35

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 5/11
Carolina Hurricanes - Philadelphia Flyers

Kolejny raz postanowiłem spróbować przełamania Huraganów na własnym lodzie. Peters broni tragicznie, ale dziś bedzie miał na przeciwko siebie wcale nie lepszego Steva Masona, wiec można powiedzieć że na tej pozycji matchup będzie wyrównany. Flyers są już w pełni składzie, ale mimo to nadal grają nijako. Polegli ostatnio aż 7:0 u siebie z Capitals, a następnie dosłownie &quot;upuczyli&quot; wygraną w meczu z Devils. Hurricanes mają spory potencjał w ataku, jednakże w ostatnim czasie demotywał ich ogromnie Peters. Puszczając sporo bramek. Jeśli dziś to oni pierwsi pokonają Masona to jestem przekonany że dowiozą prowadzenie do końcowej syreny. Jeśli tak sie nie stanie, to Peters znów puści swoje i Canes przedłużą swoją czarną serie. Ja osobiscie jednak mam zaufanie do gospodarzy i sądze że po raz drugi w sezonie pokonają Flyers na własnym lodzie w Raleigh.
Typ: Hurricanes OT (2:1 OT) ✅
Kurs: 2.04

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 6/11
Colorado Avalanche - Nashville Predators

W dniu dzisiejszym postanowiłem zapolować na doga, a konkretnie na drugą porażkę Avalanche w sezonie. Predators sprawili ostatnio sporą niespodziankę i pokonali Kings na ich własnej tafli. Dziś rywal równie renomowany. Avs wygrali 12 z 13 rozegranych meczy tego sezonu i na ten moment są na pierwszym miejscu w tabeli. W bramce dzisiaj po raz drugi wystąpi &quot;agresor&quot; Warłamow, dla którego będzie to drugi start po wyjściu z kicia, do którego to trafił po nadużywaniu przemocy na swojej dziewczynie. Według mnie takie zachowania nie powinny być tolerowane w takiej lidze jak NHL, i moich oczach Semion jest po prostu niewychowanym łobuzem. Wróćmy jednak do meczu. Avalanche grają bardzo szybki i nastawiony na ofensywe hokej. Preds z kolei opierają sie defensywie i dobrym bramkarzu. Tymczasowo jednak musieli ten styl nieco zmienić, gdyż kontuzji nabawił sie Rinne, i zastępuje go co prawda solidny, ale nie tak błyskotliwy Hutton. W ostatnim meczu udowodnili że również z przodu potrafią ukąsić, a odpowiadają za to David Legwand oraz Patrick Hornqvist, a ponadto z niebieskiej mocną petardą wspiera ich Shea Weber. W mojej opinii kurs na gospodarzy tego meczu są zdecydowanie zaniżone. Różnica poziomów wcale nie jest tu taka wielka i bez wiekszęgo zastanowienia pobieram tutaj satysfakcjonujący mnie kurs na gości.
Typ: Predators OT (4:6) ✅
Kurs: 2.60

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 7/11
Washington Capitals - Minnesota Wild

Mecz za kilka chwil, wiec dzisiaj krotko. Wild po kilku meczach u siebie jadą do Stolicy gdzie zagrają z Capitals. W bramce bardzo pewny ostatnio Josh Harding, jest liderem w klasyfikacjach % obronionych strzałów, oraz GAA. Goście grają ostatnio naprawde bardzo skuteczny i widowiskowy hokej. Czego dowodem są okazałe zwycięstwa z Devils oraz Flames. Capitals może i owszem złapali dobry rytm, ale nie grają jeszcze na 100 % swoich możliwości. Zespół z Minnesoty ma naprawde dobrą pake, grają tam m.in Parise, Suter, Pominville, Koivu, Granlund czy też Cooke. Dodatkowo bedący w formie Harding jest z pewnością dobrą zaporą dla strzałów przeciwników. Wild mają opinie ekipy typowo domowej, ale w mojej ocenie złapali teraz dobry okres i bedą grozni nawet na wyjazdach. Caps jak wiadomo są drużyną o bardzo dużym potencjale, który jednak nie zawsze potrafią wykorzystać. Jeśli Wild zagrają podobną taktyką co ostatnio, to sądze że bedą w stanie zdobyć dziś Verizon Center.
Typ: Wild OT (3:2 SO) ⛔
Kurs: 1.95

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 8/11
Colorado Avalanche - Calgary Flames

Po raz kolejny spróbuje dzisiaj ustrzelić doga w Denver. Avalanche notują lekką zadyszkę i polegli przedwczoraj z Predators. Dziś zawitają Flames, którzy kończą dzisiaj cztero-meczowy road trip, zagrają tutaj jako b2b. W bramce gości Reto Berre, zastąpi wypoczęty Karri Ramo, u gospodarzy z kolei zobaczymy Jeana Sebastiena Giguera. Giguere perfekcyjnie wszedł w nowy sezon, w którym dotychczas wygrał wszystkie swoje cztery starty, w tym dwa razy notując S/O na ciężkich terenach w Bostonie i Pittsburghu. Dziś wystąpi po raz piąty przeciwko gościom z Alberty. Flames wczoraj nieco postraszyli piekielnie mocnych u siebie Blues, ocierając się o dogrywkę i niedoszły powrót ze stanu 0:3. Dziś czeka ich równie trudne starcie, gdyż Avs to obecnie jedna z najlepszych ekip w lidze. Ja jednak sądze że porażka z Preds bedzie tutaj początkiem słabszej dyspozycji podopiecznych trenera Patricka Roya. Goście potrafią mocno zajść za skóre i sądze że napsują sporo krwi dzisiaj Lawinom w ich hali. Jeśli dziś od samego początku mecz ułoży sie po ich myśli to staną przed dużą szansą wywiezienia korzystnego wyniku. Kurs na gości jest bardzo korzystny, i według mnie warto spróbować dziś gry na Płomienie.
Typ: Flames OT (4:2) ⛔
Kurs: 3.25

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 9/11
Dallas Stars - Chicago Blackhawks

Stars po udanym road tripie wracają do własnej hali na spotkanie z aktualnymi mistrzami z Chicago. Stars kończyli cztery ostatnie spotkania po dogrywkach, z których wygrali trzy, ale raz zdarzyło im sie przegrać. Dziś zagrają z Blackhawks, i będzie to dobry sprawdzian ich aktualnej dyspozycji. Gospodarze są aktualnie na misji, gdyż udało im sie wygrać z takimi firmami jak Bruins czy Red Wings. Goście wygrali ostatnie trzy bezpośrednie starcia na tafli w Dallas, dwukrotnie w tym roku, ponadto raz nawet udało im sie rozgromić Stars aż 8:1. To świadczy o tym, jak mocni byli w zeszłym sezonie Blackhawks. Teraz tak nie jest, nie ma już tego głodu hokeja, jakim to pałali w zeszłym skróconym sezonie, i nie są już tymi samymi dominatorami, grają co prawda swoje, ale już bez tego polotu. Dziś między słupkami stali bywalcy, a wiec Lehtonen oraz Crawford. Sądze że Stars pójdą za ciosem i przedłużą streak do czterech wygranych, w formie są Tyler Seguin oraz Jamie Benn, którzy powinni dziś być głównymi aktorami tego spektaklu. Szczerze w to wierze, że gospodarze pokażą, że od tego sezonu w ich zespole zapanował nowy porządek i bedą w stanie rywalizować o najwyższe cele w lidze. Stawiam na Stars
Typ: Stars OT (2:5) ⛔ :zoltakartka:
Kurs: 2.24

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 10/11
Winnipeg Jets - San Jose Sharks

Wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują na to że świetny okres w wykonaniu Sharks przeminął już z wiatrem. Dzisiejsi goście przegrali wszystkie trzy spotkania w ostatnim homestandzie i stracili miano najlepszej ekipy w lidze. W dniu dzisiejszym rozpoczynają road trip, i na pierwszy ogień zmierzą sie w Winnipeg z tamtejszymi Jets. Odrzutowce w przeciwieństwie do rekinów ostatnio na fali wznoszącej. Wygrali w świetnym stylu na własnej tafli z Red Wings, oraz rozgromili wysoko Predators. Warto odnotować że w tamtym meczu, pierwsze od dawna S/O zaliczył Ondrej Pavelec. Jest on jednym ze słabszym starterów, i mecz bez straty bramki zalicza średnio raz na 40 spotkań. Sądze że ten jednorazowy sukces pociągnie za sobą kolejny, w postaci drugiego z rzędu wygranego meczu. Jets są ekipą typowo domową, w MTS Centre zawsze mogą liczyć na świetnie dopingującą publikę, i to również tutaj zdobywają większość swoich punktów. W mojej ocenie stwierdzam że dzisiejsi rywale nie powinni sprawić gospodarzom wiekszęgo problemu niż ostatnio Red Wings. Sharks mocno obniżyli loty, a trzy kolejne porażki w Hp Pavilion świadczą o bezradności, jaką w ostatnim czasie wykazuje ekipa Sharks. Sądze że Jets bedą w stanie dziś iść za ciosem i wygrać drugi mecz pod rząd z wyżej notowanym rywalem.
Typ: Jets OT (5:4 SO) ✅
Kurs: 2.52

Otrzymane punkty reputacji: +6
Do góry Bottom