No i stało się. Koniec sezonu.
Przed nami ostatnie. najważniejsze spotkanie. Oto jak ja je widzę.
SEA @2,08
SEA(+3,5) @1,61
Jestem zwolennikiem teorii, że to defensywa wygrywa mistrzostwa. W całym sezonie zasadniczym, SEA zatrzymywało swoich przeciwników na średnio 14,4 pts na mecz. W playoff, tak mocne ofensywy jak NO i SF, zdobyły odpowiednio 15 i 17 pts. Denver, jeśli spojrzymy w kalendarz, nie grało w tym sezonie z żadną z drużyn z pierwszej dziesiątki najlepiej broniących zespołów vs. pass. Oczywiście, że Manning to klasa sam w sobie, ale czy ktoś pomyślał, co będzie, jeśli się "zatnie" w tym meczu. Wątpię, żeby RB Moreno oraz Ball byli w stanie zapewnić równowagę w ataku Broncos. Pogoda, której się bardzo obawiano, nie będzie czynnikiem w tym spotkaniu. Owszem, będzie zimno, około 0 lub delikatnie na minusie, ale nie będzie żadnych opadów ani specjalnie silnego wiatru.
over44,5 @1,58
SEA over19,5 @1,53
W tym momencie, uczciwie trzeba przyznać, że SEA poza NO u siebie, nie grało z zespołem z pierwszej 10 jeśli chodzi o ofensywę. Moim zdaniem, realny jest wynik w granicach 28-24 dla SEA. Niski over i niskie kursy ale bezpieczne. 'Hawks nie powinni mieć problemu z przekroczeniem 20 pts. Nie zrobili tego tylko 4 razy w sezonie, ale grając przeciwko dużo mocniejszym defensywom niż Denver.
Marshawn Lynch powyżej 88,5 rushing yds @1,86
Marshawn Lynch powyżej 22,5 rushing attemps @1,80
Nie ukrywam, że również dla mnie RB Seahawks, będzie kluczową postacią tego spotkania. Nie trafia do mnie fakt, ze DEN mocno, w playoff, poprawiło defensywę przeciwko grze biegowej. Grali przeciwko bądź co bądź rezerwowemu L.Bloutowi i cienkim T.Richardsonem czy D.Brownem. Tutaj mówimy o "pierwszej lidze". Lynch ma szalone 5 yds na próbę w postseason, przeciwko takim defensywom jak NO czy SF. W sezonie zasadniczym, biegał około 70% wszystkich prób zespołu. W playoff, było to już ponad 80%. SEA na mecz ma około 32-33 prób biegowych. Jeśli mecz będzie tak wyrównany, na jaki się zanosi, Beast Mode będzie często na boisku.
Doug Baldwin powyżej 40,5 receiving yds @1,86
Doug Baldwin powyżej 2,5 receptions @1,82
Kontynuujemy granie na obecnie najlepszego WR Seattle. QB Willson bardzo mu ufa a paradoksalnie powrót do gry WR Harvina, może zapewnić Baldwinowi więcej szans na grę, bo w secondary DEN liczą się tylko Cromartie i Bailey. A Ci nie mogą być wszędzie ????
Tyle na ten czas. Może jeszcze do meczu coś ciekawego uda mi się znaleźć. Po typach widać, że zdecydowanie jestem za Seattle w tym spotkaniu. Uważam ich za zespół kompletny a właśnie takie zdobywają mistrzostwa. Nie ufam obronie Broncos, nie ufam RBs Broncos i chcę zobaczyć jak Legion of Boom niszczy ich WRs ????
Wszystkie typy Betsson.
EDIT: aha i jeszcze jedna rzecz, wiecie jaki Broncos mieli strength of schedule w tym sezonie ? Ostatni - .430... Seahawks .516