>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

NFL/NCAAF 2011/2012

Status
Zamknięty.
lukascash 2,6K

lukascash

Forum VIP
Statystyka umożliwionych rush TD jest kompletnie bezwartościowa. Dziwię się, że w ogóle ją powołałeś. Podobnie wszystkie tabelkowe statystyki. Są to raczej rzeczy porządkowe, a nie takie na których można bazować. Seahawks na wyjazdach w zeszłym sezonie oddali ponad 1000yd po ziemi, średnio 120yd na mecz. Nie muszę chyba przypominać ile yd miał Blount z Tampy czy ile yd po ziemi zdobyło Oakland. Ostatnio jak grali w San Francisco dostali 40-21..40ptk od drużyny, która w całym sezonie była beznadziejna ofensywnie. Drużyny Harbaugh&#39;a mają tendencję do częstego i mocnego biegania, a linia ofensywna SF ma więcej talentu i potencjału niż jej się daje. Gore, Dixon i Hunter powinni wetrzeć Seahawks w ziemię, bo każdy z nich biega w innym stylu. Nie wspomnę o tym, że Seahawks na SS mają linebackera, CB Trufant już nie jest dawnym Trufantem, a po drugiej stronie ma grać CB, który jeszcze niedawno grał w Canadian Football League. Z Tarvarisem Jacksonem na QB defense Seahawks powinien być częściej na boisku niż offense.
Co do San Francisco - LaBoy, Mays, Clements...faktycznie..to typowi run stopperzy..ich brak na pewno będzie odczuwalny, jeśli chodzi o run D:grin: Lawson ostatnio częściej się leczył niż grał, poza tym to gracz rotacji. Jedynym którego może brakować jest Takeo Spikes. Ale nie ma ludzi niezastąpionych.

Otrzymane punkty reputacji: +4
michael-ellis 1,6K

michael-ellis

Użytkownik
DET(+3)
TEN(+3)
kurs 2,76✅
Betsson

Taki mały kuponik na początek sezonu.
w Lions podoba mi się defensywa, zdecydowanie lepiej się przentująca od TB. Co prawda nie zagra DT Fairley ale reszta jak Suh, Bosch, Levy czy Williams powinno wystarczyć. Obie ofensywy wyglądają bardzo ciekawie. Mecze w Tampie są zawsze bardzo wyrównane.
W JAX szukałem jakichś plusów i nie udało się znaleźć...MJD to cała ich ofensywa. TEN to przede wszystkim już zdrowy ( i świetnie opłacony ) CJ2k i veteran QB Hasselbeck z Brittem.

Otrzymane punkty reputacji: +9
shen 408

shen

Użytkownik
Nie mam trochę czasu wiec tylko najważniejsze kwestie bez niepotrzebnego over thinkingu co do typów
Chicago-Atlanta 2 -1 1,87⛔
Bears z Jayem Cutlerem i rookie O-linemanem Gabe Carimim broniącym Blindside Cutlera,Royem Williamsem który nawet kataru złapac nie potrafi,niezadowolonym Lancem Briggsem i Mattem forte którzy chcą nowych kontraktów kontra Falcons z Mattem Ryanem który będzie gwiazdą tego sezonu niczym Peyton Manning poprzedniego,Roddy Whitem,Tonym Gonzalezem których przedstawiać nie trzeba,rookie Julio Jonesem który jest ponoć real big deal oraz dwoma puss rusherami którzy będą polować na Cutlera-Abraham,Edwards.Jak dla close game ale zdecydowanym faworytem sa Falcons,a takie handi żal nie zagrać.

Kansas City-Buffalo 2 3,09
✅
Jamaal Charles kontra run defense Bills,Matt Cassell ponoć jest lekko kontuzjowany ale nawet jak jest zdrowy to jest kiepski do tego nie zagra TE Tony Moeki jeden z ulubionych celów Cassella w zeszłym sezonie wiec generalnie wszystko w nogach Jamaala Charlesa,jak dla mnie Bills maja lepsza obronę niż na to wygląda ale i tak nie zaufałbym obronie Bills w żadnym meczu.Ofensywa Bills ponoć będzie w tym roku very very pass heavy a Ryan Fitzpatrick,Stevie Johnson i reszta no namowych wideoutów ponoć będą błyszczeć.Close game i kurs wart ryzyka

Houston-Indianapolis 1 -9 1,99
✅
Must Win dla Texans,jeśli Texans tego nie wygrają to cała NFL będzie z nich się śmiać.W offseason wzmocnili się nowym defensive coordynatorem Wadem Phillipsem oraz Jonathanem Josephem jednym z lepszych CB na rynku tego lata wiec powinni powstrzymać Kerry Collinsa który od 2 tygodni jest z Colts a ze nie jest Peytonem Manningiem to nie będzie strzelaniny w Houston.Co do ofensywy Texans to wiadomo ze maja jedna z najlepszych OLine w NFL,i obojętnie czy zagra Foster,Ward,Tate czy Slaton to rushing Texans jest nie do zatrzymania.Rok temu nieznany nikomu jeszcze Arian Foster śmignal na 231 jardów i 3TD przeciwko Colts w meczu w Houston,dodając Matta Schauba i Andre Johnsona niema innej opcji niż win z Colts których poprowadzi Kerry Collins(już za to Colts powinni mieć linie -14 na start)
i shocker special :]
Arizona-Carolina 2 3,64⛔
Dwóch nowych QB oraz dwa zespoły z beznadziejnymi defensywami.Carolina jest 4-0 z Arizoną na ich terenie do tego Cam Newton ostatni mecz w swojej karierze w NCAAF (mecz o mistrzostwo NCAAF,Auburn-Oregon 22-19)rozegrał w tym samym miejscu gdzie rozegrane będzie to spotkanie i miał 262 jardy 2TD oraz 1INt i 65 rushing jardy,do tego w Panthers w offseason naprawdę właściciel sypnął $ i podpisał kilka mega kontraktów wiec jest motywacja by ośmieszyć Kevina Kolba w debiucie przed własna publicznością(coś jak rok temu w meczu Eagles-Packers)

bzyku 33

bzyku

Użytkownik
Washington Redskins vs New York Giants

Spotkanie w silnej dywizji wschodniej, w której Redskins wydają się odstawać od pozostałych drużyn. Przede wszystkim sporo zamieszania wprowadziła rywalizacja o miano pierwszego rozgrywającego tocząca się między Johnem Beckiem, a Rexem Grossmanem. Dziś wiemy już, że mecz z Giants rozpocznie ten drugi.
Jednak nowy starter QB, mniej czasu przed sezonem i ta rywalizacja trochę mogą odbić się na zgraniu zespołu. Do tego zmiana systemu w defensywie.
W poprzednim sezonie właściwie wszystkie istotne statystyki lepsze mieli NYG. Lepszą ofensywę, lepszą defensywę. Więcej biegali, więcej punktów zdobywali. Wreszcie oba pojedynki z Redskins wygrali. U siebie zdecydowanie, na wyjeździe minimalnie.
Giants wydaje się mieć lepszych zawodników na kluczowych pozycjach. No, może poza QB. Eli Manning poprzedniego sezonu nie może zaliczyć do udanych ze względu na dużą ilość przechwytów.
Generalnie uważam, że siła obu zespołów jest na podobnym poziomie co w zeszłym sezonie. W NYG mają parę problemów z absencjami w obronie przed dzisiejszym meczem, ale zmiany i niewiadome w ekipie Redskins wydają się poważniejsze.
Giants będą mocno się liczyć w walce o playoff i myślę, że dzisiaj wygrają.
Typ: NY Giants (-3,5)
Kurs: 2.45
Stawka: 4j
- - -
Do tego:
St Louis vs Philadelphia
Dwie ofensywy czerpiące głównie z zagrań swoich QB. Myślę, że to zapewni także dziś overa. Także z tego względu, że o ile gra biegowa Phili wygląda dobrze, to obrona przeciw tejże w wykonaniu St.Louis również.
Z jednej strony Vick będący klasą, a który ma do kogo grać.
Z drugiej strony coraz lepszy Bradford, mimo że nie ma jakiegoś lidera czy ulubionych celów to zawsze ciągnie wózek do przodu, wspomagany przez Johnsona.
Spodziewam się, że trochę sobie porzucają i wykręcą overa.
Typ: over 44
Kurs: 1.98
Stawka: 3j
- - -
Houston Texans vs Indianapolis Colts
Indianapolis w rozsypce. Gra dołem chyba najgorsza w lidze, grę górą szlag trafia przez kontuzję Manninga. Część zawodników wiekowych, część ma problemy z kontuzjami. Nie wygląda to dobrze.
W Houston potencjał ofensywny jest duży. Schaub, Foster, Johnson - to trio powinno gwarantować pewien poziom. Może wzmocnienia w defensywie też zaprocentują jakimiś szybkimi punktami po przechwycie (w końcu u rywali rzuca ściągnięty pośpiesznie na ratunek Collins).

Typ: Houston over 27

Kurs: 1.86

lukascash 2,6K

lukascash

Forum VIP
Giants @ Redskins
Przez cały tydzień myślałem, że Giants bez problemu rozprawią się z Redskins. Dzisiaj gdy przyjrzałem się dokładnie temu meczowi, zagram prawdopodobnie Redskins. Pamiętam mecz z poprzedniego sezonu - Giants szybko uderzyli, ale potem nie istnieli. Dowieźli zwycięstwo, ale Redskins byli naprawdę blisko. Giants to chyba najbardziej kontuzjowana drużyna w NFL. Nie zagra LB Jonathan Goff (Giants i tak byli ciency na tej pozycji przed kontuzją Goff&#39;a), Umeniyora, Tuck, DT Marvin Austin, TE Beckum, CB Amukamara, CB Thomas. Do tego Eli Manning w dalszym ciągu ma problemy z INT, w preseason nie zdobył żadnego TD. A Redskins..Redskins grają u siebie openera, mają kilku ciekawych backów, zmiana defensywy może wpłynąć na grę w jakimś stopniu, ale w preseason Redskins grali naprawdę dobrze. Jeśli zagram to Redskins +3.

Vikings @ Chargers
Vikings są przeciętną drużyną wyjazdową. Chargers tradycyjnie wolno się rozkręcają. Ostatnio pomimo kapitalnego meczu Petersona, Vikings przegrali dość wyraźnie. A drużyna wcale nie jest lepsza. Nie ma Williams Wall, nie ma Raya Edwardsa, co oznacza prawdopodobnie to, że Jared Allen będzie non stop podwajany. Wśród receiverów markę ma chyba tylko Percy Harvin. Berrian jest za wolny, Aromashodu miał niezłą końcówkę sezonu 2 lata temu, ale ostatni sezon był niewidoczny. Chargers nie powinni mieć problemu ze zdobywaniem ptk, dlatego zagrałem Chargers over 24.5 ptk.

Panthers @ Cardinals

Pojedynek wielkich niewiadomych. Cam Newton kontra Kevin Kolb. Sporo niewiadomych..za dużo by grać to spotkanie. Ale myślę, że handicap jest zbyt wysoki i Panthers go pokryją - running game Williams + Stewart, big play ability Cama Newtona, tendecja do INTów Kolba. Myślę, że będzie close game.

Colts których poprowadzi Kerry Collins
też mi się tak wydaje. Warto zauważyć, że Colts to drużyna budowana pod Manninga i jego umiejętności rzutowe. Kerry Collins tych umiejętności nie ma. Bez wsparcia gry biegowej, a wiemy, że ta u Colts kuleje od lat, wątpię by byli w stanie coś zdziałać.

ted 12,8K

ted

Forum VIP
z tym klękaniem to najgłupszy przepis w życiu, mogliby kopać a tak to nie pokryli handi Charges
ogólnie dzisiaj zaskakujące wyniki,trochę nowych zagrań i ciężko o wygraną, Flacco rzucał takie piły gdzie rok temu by nawet o nich nie pomyślał

lukascash 2,6K

lukascash

Forum VIP
WEEK 2

Atlanta Falcons +3 over Eagles @ 1.76 Bet365✅✅
Pittsburgh Steelers -13 over Seahawks @ 1.76 Bet365✅✅

Zacznijmy od Steelersów. Steelers w Week 1 ponieśli chyba największą swoją klęskę w ostatnim dziesiącioleciu, a już na pewno w ostatnich 5 latach. Oglądałem to spotkanie i nie mieli absolutnie nic do powiedzenia..NIC NOTHING NULL. Widziałem komentarze typu MIELI 7 STRAT TO PRZEGRALI...Fakt..mieli 7 strat, ale przecież nie kładli tej piłki na boisku i nie prosili Ravens, żeby ją zabrali. Wszystkie straty wynikały z presji defensu Ravens, a sami Ravens wyglądali niesamowicie. Już pierwsza akcja meczu, blok Leacha na LB i Ray Rice zdobywa ponad 30 yd biegiem. Flacco wyglądał w tym meczu jak Rodgers. Rzucał piłki z niesamowitą pewnością, z niesamowitą dokładnością, często między 3 obrońców. Odkąd sięgam pamięcią nie pamiętam, żeby Ravens kiedykolwiek tak grali podaniem. Wracając do Steelers..mają oni to do siebie, że po takich upokarzających porażkach w kolejnych meczach to oni upokarzają. Padło na Seahawks..chyba gorszego zbiegu factorów w tym meczu dla Seahawks być nie mogło.
1. Steelers po upokarzającej porażce.
2. Seahawks wyjazd - a nie potrafią grać na wyjazdach.
3. Seahawks podróż na wschód przez całe Stany na mecz o wczesnej porze.
4. Tarvaris Jackson vs. defense Steelers - Jackson nawet w 50% nie ma tych umiejętności i takiego personelu wokół siebie co Flacco.
5. Seahawks wczoraj zostali wgnieceni w San Francisco z 49ers - drużyną, która dysponuje znacznie mniejszym arsenałem ofensywnym (i chyba defensywnym też) niż Steelers.
Falcons - podobna sytuacja do Steelers. Zostali zmiażdżeni w Chicago przez Bears. Na Week 2 wracają do Georgia Dome, gdzie czują się najlepiej i gdzie bardzo ciężko z nimi wygrać. Eagles chociaż pokonali w Dome Rams, wcale nie zachwycili..przynajmniej mnie. Rams nie dysponują takim arsenałem ofensywnym jak Falcons, a mimo to stawiali dłuższy czas dość dzielny opór. Pinnacle ma linię na poziomie +1. Bet365 na poziomie +2.5. Kupiłem 0.5 ptk do FIELD GOAL&#39;a i myślę, że powinno wystarczyć.

Otrzymane punkty reputacji: +4
michael-ellis 1,6K

michael-ellis

Użytkownik
Tom Brady powyżej 245.5 Passing Yards
@1,85✅ 517 yds... powinni zapłacić podwójnie ????
Betsson

Uważam, że trzeba dzisiaj zaufać Brady&#39;emu.
Tom ma względnie bardzo udane openery. Od 2001 r, poza kontuzją w 2008, tylko dwa razy nie rzucił dzisiejszego overka. Ostatnie kilka spotkań pomiędzy NE i MIA, grane na Florydzie to wyniki pow. 40 pts a i arsenał Brady&#39;ego powiększył się teraz o WR OChocinco, do tego jest przecież Welker, Branch, Gronkowski i Hernandez. Jest kim grać. I pomimo, ze defence MIA naprawdę bardzo się ostatnio poprawił, liczę dziś na Tom&#39;a.

bzyku 33

bzyku

Użytkownik
Ja też nie poznawałem defensywy Steelers. Jedna z najlepszych - jeśli nie najlepsza obrona poprzedniego sezonu wczoraj nie istniała. Przypominała ją za to defensywa Ravens. Roethlisberger częściej uciekał przed sackami niż dobrze rzucał.
Nie doceniłem też osłabień w ekipie Giants. Jednak miały one bardzo poważny wpływ na grę. Widać to było zwłaszcza jeśli chodzi o pozycje cornerów, którzy błądzili jak dzieci we mgle. Presji na Grossmanie praktycznie żadnej, stąd też bardzo udany występ QB Redskins.
Manning za to bardziej się chyba koncentrował na tym by nie zbabolić i nie nabijać kolejnych strat. Koniec końców Giants do czasu byli w grze, ale w końcu Redskins im skutecznie odjechali.
Natomiast jeśli chodzi o mecz Philadelphii z St.Louis i overa, którego tam zagrałem to czuję się po prostu wydymany. Były 44 punkty i ponad 6 minut do końca. STL miało czwartą próbę w dogodnej odległości do kicka, ale można było się spodziewać że będą grać zamiast kopać. Tak też było.
Tymczasem na 2 minuty przed końcem, przy prowadzeniu 18-ma punktami Philadelphia miała czwartą próbę w odległości 30 jardów. Zamiast kopać to Vick podawał - niecelnie. Tylko po jaką cholerę? Rozpaczliwie szukał szansy na poprawę statystyk?
Nie pomogła też kontuzja Jacksona - filaru gry STL. Po jego zejściu siła ofensywna spadła znacznie.
Ostatecznie zostały te 44 punkty. Szczęśliwie pinnacle dało zwrot, czego się nawet nie spodziewałem. Później się dowiedziałem, że w tym buku to chyba norma.
Indianapolis bez Manninga chyba jest jeszcze słabsze niż myśleliśmy. Przeciwko Houston bez Fostera dostawali do przerwy 34 punkty. Później Texans chyba odpuścili, albo Indiana się ogarnęła. Szkoda, że nie mają meczu z GB - mogłoby się skończyć prawdziwą rzeźnią.
Jeszcze Chicago... tutaj chyba problem jest z oceną siły tej drużyny. Patrząc na skład jedni twierdzą, że to ekipa na playoff, inni skazują ich na porażki. A oni raz zagrają świetnie, innym razem słabo. Wahania formy mają chyba jedne z największych w lidze. Dla mnie to nieodgadniona drużyna dlatego staram się unikać ich meczów.
Generalnie pierwsza kolejka na lekkim minusie. Pierwsze kolejki zawsze niosą w sobie większe ryzyko. Mam nadzieję, że teraz będzie z górki.
NY Giants (-3,5) ⛔ ... -4j
STL vs PHI over 44 ▶ ... 0
Houston over 27 ✅ ... +2.58j
NFL week 1:
1W-1L-1Z ... -1.42j

shen 408

shen

Użytkownik
Falcons - podobna sytuacja do Steelers. Zostali zmiażdżeni w Chicago przez Bears. Na Week 2 wracają do Georgia Dome, gdzie czują się najlepiej i gdzie bardzo ciężko z nimi wygrać. Eagles chociaż pokonali w Dome Rams, wcale nie zachwycili..przynajmniej mnie. Rams nie dysponują takim arsenałem ofensywnym jak Falcons, a mimo to stawiali dłuższy czas dość dzielny opór. Pinnacle ma linię na poziomie +1. Bet365 na poziomie +2.5. Kupiłem 0.5 ptk do FIELD GOAL&#39;a i myślę, że powinno wystarczyć.
He Michael Vick kontra Atlanta Falcons,co to będzie za mecz,ciekawę czy Matt Ryan poradzi sobie z presją przed tym meczem.Falcons 0-2?
Jakby ktoś nie wiedział to Sebastian Janikowski strzelił z 63 jardów na Mile High Stadium Field Goala,wyrównując tym samym rekord NFL jeśli chodzi najdłuższą odległość strzelonego FG.
http://www.nfl.com/videos/nfl-game-highlights/09000d5d8223166f/Janikowski-makes-the-record-books

S 18

skiper

Użytkownik
Statystyka umożliwionych rush TD jest kompletnie bezwartościowa. Dziwię się, że w ogóle ją powołałeś. Podobnie wszystkie tabelkowe statystyki. Są to raczej rzeczy porządkowe, a nie takie na których można bazować. Seahawks na wyjazdach w zeszłym sezonie oddali ponad 1000yd po ziemi, średnio 120yd na mecz. Nie muszę chyba przypominać ile yd miał Blount z Tampy czy ile yd po ziemi zdobyło Oakland. Ostatnio jak grali w San Francisco dostali 40-21..40ptk od drużyny, która w całym sezonie była beznadziejna ofensywnie. Drużyny Harbaugh&#39;a...(...)
Oświeć mnie zatem jak mam sprawdzać czy ekipa jest dobra w obronie biegowej, czy nie.
Obie statystyki, które są dla mnie wartościowe a dla ciebie nie, mi jasno pokazują kto ma najlepsze obrony rush w lidze - w top 6 na yardach masz Steelers, Bears, Jets, San Diego, SF i Baltimore. Któraś z nch tu nie powinna być? W TD dopuszczonych podobnie, choć bardziej zróżnicowanie - mamy Steelers i Baltimore po 6, GB 7, SF 9, Miami 8 między innymi w top 10.
Któraś z tych ekip jest tu przypadkiem co by potwierdziło twoją teorię ?

michael-ellis 1,6K

michael-ellis

Użytkownik
Statystyka rush TD jest faktycznie bardzo mało miarodajna, bo weźmy taki przypadek, gdy cały drive zespół rzuca i dociera do 1 yd w red zone i wtedy jakiś RB zdobywa TD. I tak powiedzmy 5 razy w meczu. Czyli zespół prezciwny pozwolił na 5 rush TD... Czy jest słaby w obronie vs. rush ?
Moim zdaniem, główną statystyką ( tak też ocenia nfl.com ) jest średnia ilość pozwolonych jardów na mecz. Bo co z tego, że dany zespół pozwala na 5 yds na próbę, skoro prób biegowych jest np. 25 i wtedy taci 125 yds na mecz...
W tym konkretnym przypadku SEA w zeszłym sezonie było na 21 pozycji, pozwalając na trochę ponad 118 yds na mecz.

Otrzymane punkty reputacji: +6
lukascash 2,6K

lukascash

Forum VIP
Oświeć mnie zatem jak mam sprawdzać czy ekipa jest dobra w obronie biegowej, czy nie.
Obie statystyki, które są dla mnie wartościowe a dla ciebie nie, mi jasno pokazują kto ma najlepsze obrony rush w lidze - w top 6 na yardach masz Steelers, Bears, Jets, San Diego, SF i Baltimore. Któraś z nch tu nie powinna być? W TD dopuszczonych podobnie, choć bardziej zróżnicowanie - mamy Steelers i Baltimore po 6, GB 7, SF 9, Miami 8 między innymi w top 10.
Któraś z tych ekip jest tu przypadkiem co by potwierdziło twoją teorię ?
skoro mnie prosisz to Cię oświecę..rada od bardziej doświadczonego zawodnika powinna Ci pomóc;)
W swojej statystyce zapomniałeś wspomnieć o Cleveland Browns. Przecież Browns umożliwili tylko 7 rush TD w lidze, o jeden więcej niż Baltimore i Steelers. Przecież Browns mieli tylko 4.1 yd per carry, gdy Balty miało 3.9. Fantastyczna statystyka. Tylko ***** z niej wynika - Browns oddali ponad 2000 yd po ziemi i blisko 130yd na mecz. Ale przecież byli w TOP 6 w najmniejszej ilości dopuszczonych rush TD i zgodnie z Twoją teorią byli TOP rush D ligi. Więc jeśli ktoś tu musi potwierdzać swoje teorie to chyba jesteś Ty;)
Natomiast realizując Twoją prośbę oświecenia Cie - patrzysz na konkretne matchupy w konkretnym spotkaniu między konkretnym drużynami. Ogólne statystyki..who gives a shit...zostaw sobie na offseason..mnie do tego nie przekonasz..kompletnie bezwartościowa sprawa, skoro drużyna w jednym meczu oddaje 35yd, a w kolejnym 140yd. I co mi z tabelkowej statystyki w tym drugim przypadku? Do kosza

michael-ellis 1,6K

michael-ellis

Użytkownik
No dobra, dosyć oświecania, bo tu week 2 przed nami.
Bardzo się przymierzam do OAK (+3,5). Fitzpatrick raczej nie powtórzy takiego wystepu. Bills słabi vs. rush, McFadden początek miał świetny. Campbell może mało efektowny ale efektywny. Defence solidny. To będzie close game moim zdaniem. Fakt, że 2-0 Raiders brzmi odważnie, ale może..

Poza tym też mi się wydaje, że PIT (-13,5) powinno wejść bezboleśnie, chyba że Steelers naprawdę są w sporym dołku.. Tutaj czekam na zakład na rush yds Mendenhall&#39;a - biorę każdą długość ????

Co myślicie o : ARI(+6), CIN(+6), SD(+8,5) ?

grzesio 91,5K

grzesio

Forum VIP
Arizona nie jest na straconej pozycji.
Raczej Redskins wygrało przez błędy Giants , Manninga , który nadal narzuca INT jak głupi oraz kontuzjowaną defensywę.
Wszyscy zwracają uwagę jaki to świetny mecz zagrał Cam , ale to Arizona z Kolbem zgarneło Wina i to się liczy. Na koniec sezonu nie patrzy się na ATS tylko na W-L.
Jak się Stafford nie połamię to chyba skorzystam z Detroit z handi.
Więcej juro i w niedzielę skrobne , jak wiecej będzie wiadomo o kontuzjach

lukascash 2,6K

lukascash

Forum VIP
No dobra, dosyć oświecania, bo tu week 2 przed nami.
Bardzo się przymierzam do OAK (+3,5). Fitzpatrick raczej nie powtórzy takiego wystepu. Bills słabi vs. rush, McFadden początek miał świetny. Campbell może mało efektowny ale efektywny. Defence solidny. To będzie close game moim zdaniem. Fakt, że 2-0 Raiders brzmi odważnie, ale może..

Poza tym też mi się wydaje, że PIT (-13,5) powinno wejść bezboleśnie, chyba że Steelers naprawdę są w sporym dołku.. Tutaj czekam na zakład na rush yds Mendenhall&#39;a - biorę każdą długość ????

Co myślicie o : ARI(+6), CIN(+6), SD(+8,5) ?
nie ufam ani jednym ani drugim jeśli chodzi o mecz Raiders @ Bills. Raiders na krótkim tygodniu po poniedziałkowym meczu + podróż na wschód Stanów. Pogoda w tym momencie nie będzie żadnym factorem. Z kolei Bills po efektownym zwycięstwie w Kansas, ale przed meczem w ramach dywizji z Pats. Jeśli chodzi o McFaddena to trzeba też powiedzieć, że Oakland ma patent na Denver + w Denver mieli ogromny problem z DT - Bunkley, Thomas i jeszcze jeden koleś, którego nazwiska w tym momencie nie pamiętam wypadli na tamten mecz, więc zostali w zasadzie z jednym DT, a McFadden strasznie często właśnie biegał środkiem w zasadzie bezproblemowo. Z Billsami już nie będzie tak łatwo - Kyle Williams i Marcell
Dareus, McFadden biega strasznie dużo przez środek. Jak Bills zamknął środek, różnie może to wyglądać.

grzesio 91,5K

grzesio

Forum VIP
West Virignia @ Maryland
West Virginia @ 2.00 @ Pinnacle ✅ 37-31
West Virginia +1 @ 1.95 @ Pinnacle
✅ 37-31

Ekipy spotykają się po raz 31-szy w 32 ostatnich sezonach. 5 wygranych z rzędu posiada obecnie ekipa z Zachodniej Wirginii. Górale nie mieli w tym sezonie jeszcze ani jednej straty , ani nie przechwycili żadnej piłki w spotkaniach z Marshall i Norfolk State.
Dobrze prezentuję się QB Geno Smith - który rzucił kolejno na 249 i 371 jardów oraz miał 6 TD.
A Maryland ??
Jeden mecz z Miami Hurricanes w pierwszej kolejce , którzy to byli osłabieni po awanturze w Offseason.
Ostatnie 4 pojedynki H2H to 4-0 ATS dla WV.
W tym sezonie WV ma 0-2 ATS , ale w pierwszym meczu nie pokryli hc o 0.5 punkta , w drugim o 1. Dosłownie milimetry.
Za tydzień Górale mają pojedynek w domu z LSU , więc 3-0 by ich nieco lepiej urządzało przed meczem z Tygrysami

Oklahoma @ Florida State
Oklahoma -3 ✅ 23-13
1.91 @ Pinnacle

Przegrany pożegna się z walki o BCS , no chyba że rywale też zaprzepaszczą sytuację , ale do rzeczy.
Rok temu Sooners przejechali się po Indianach wygrywając tamten mecz 47-17 i prowadząc po 3 kwartach 44-7.
Z siłły ofensywnej Sooners nic nie ubyło - są QB Jones , WR Broyles. W pierwszym meczy z Tulsą Jones miał TD i 375 jardów
Broyles w zeszłym sezonie 131 odbiorów na 1622 jardy i 14 TD , bardzo dobrze produktywny freshman Stills z 61 odbiorami i 5 TD. W tym sezonie Broyles 14 odbiorów na 158 jardów i TD
Dodać do tego Treya Franksa i TE Jamesa Hanna i mamy bardzo dobry koprus odbierających.
W porównaniu z ubiegłym sezonie od Seminoles odszedł QB Ponder - czyli spore osłabienie.
States narazie grali z Louisiana-Monore i Charleston Southern. Łacznie stracili 10 punków. Typowe blow-outy z mniej ważnymi rywalami
Co przeważa za Seminoles obecnie prócz stadionu ?? To , że Oklahoma będzie widziała w tym sezonie chyba najlepszy korpus defensive backs. CB Greg Reid jest kandydatem All-America , Xavier Rhodes i Mike Harris są także badzo dobrymi cornerbacks.

Otrzymane punkty reputacji: +1
grzesio 91,5K

grzesio

Forum VIP
Ciekawym typem na dzisiaj wydaję się także Stanford -9 ✅ 37-10
W Arizonie. Peffką dnia w tym meczu będzie to , że piłka tutaj będzie latać wysoko i daleko.
Dwóch świetnych rozgrywających. Niekwestionowany numer 1 draftu za rok - Andrew Luck oraz Nick Foles.
W pierwszym Weeku Stanford wygrało z San Jose State 57-3. W drugim ekipa Kanarków wybrała się do Duke wygrywając mecz 44-14. I tutaj sprawa się komplikuję. Do przerwy prowadzili 17-7 , lecz ekipa Duke spudłowała 3 FG przed przerwą z 27 , 45 i 49 jardów, W dodatku Luck został przechwycony po raz pierwszy w tym sezonie i to na TD. Należy wspomnieć , że całej ekipie Cardinals w ostatnich latach oraz wielu ekipom z West Coast nie leży gra na Wschodzie USA nawet z ekipami robiącym na koniec sezonu ujemny bilans.
Arizona za to w Week 1 grała z Northern Arizona [win 41-10] , a w drugim tygodniu rozgrywek zmierzyła sie z gigantem , bo Oklahomą State i ten mecz przegrali 37-14. Duet Weeden-Blackom jest nie do ruszenia. Na uwagę zasługuję gra FOlesa w obu spotkaniach , ponad 30 trafień + 397 jardów z OSU i ponad 400 z Northern Arizoną.
Ariozna ma tylko Folesa ,u nich gra biegowa nie istanieje praktycznie. Stanford prócz Lucka ma Stephena Taylora gotowego do biegu.
Receiving Corps zdecydowanie po stornie Arizony
Korpus LB też po stronie Stanford. Najlepszy korpus w lidze ma Arizona , ale ta Stanowa,
Secondaries też po stronie Cardinals
Jakby ktoś nie był pewien.
http://collegefootball.rivals.com/content.asp?CID=1248174#units
Defensywa zdecydowanie lepsza po stronie Cardinals.
STAN are 7-0-1 ATS in their last 8 games overall.
STAN are 6-2 ATS in their last 8 meetings.
Arizona H2H ogarniała mecz tylko gdy była faworytem.
Rok temu w Stanford Luck i spółka wygrali 42-17
Arizona w ostatnich 7 meczach ma 2-5 ATS
Grałbym grubo , gdyby nie to że mecz jest w Arizonie , a takto pójdzie za 4/10 tak sądze.

Otrzymane punkty reputacji: +21
bzyku 33

bzyku

Użytkownik
Minnesota Vikings vs Tampa Bay Buccaners
Zaskoczenie ubiegłego sezonu czyli ekipa Tampa Bay wybiera się do Minneapolis. Po porażce z Detroit trafia się dobra okazja na pierwsze zwycięstwo w sezonie.
Ekipa Vikings w porównaniu z ubiegłym sezonem wydaje się słabsza w każdej formacji. Pierwszy mecz z San Diego przegrali 17-24. Ale jak bliżej się przyjrzeć, to wynik jest mylący. Minnesota zdobyła tylko 187 jardów, a cała gra ofensywna to były biegi Petersona i niecelne podania McNabba.
Gra górą wydaje się słaba u Vikings. Rozgrywający średniak a do łapania ludzi też nie ma najlepszych - Peterson ciągnie ten wózek. Ale wątpliwy to sposób na wygrywanie meczów. Dużo drive&#39;ów Minnesoty kończyło się w pierwszej próbie.
Tampa z kolei przegrała z Detroit, ale na pewno pokazała dużo większe możliwości od swoich dzisiejszych rywali. Utalentowany Freeman, młodzi zdolni receiverzy. Ciekawa linia defensywna złożona z zawodników błyszczących niegdyś w NCAA. Na papierze wygląda to lepiej niż u Vikings.
W poprzednim sezonie Tampa stoczyła sporo bardzo wyrównanych pojedynków, większość zakończonych ich zwycięstwem. Takiego też spodziewam się dzisiaj. A dodatni handicap na drużynę z większym potencjałem zachęca do postawienia tejże.
Typ: Tampa Bay +2,5
Kurs: 1.95
Stawka: 6j
--
San Francisco 49ers vs Dallas Cowboys
Ofensywa Dallas pokazała w meczu z Jets, że funkcjonuje całkiem dobrze. Mimo porażki i tego, że w 4 kwarcie wyraźnie się pogubili (straty, zablokowany punt) i przegrali.
Wcześniej jednak Romo dawał radę. Ma do kogo podawać i podawał - Witten, Austin, Bryant wydają się być w formie. Naprawdę, myślę, że nieźle to wyglądało przeciwko silnej ekipie NYJ.
Teraz grają ze słabszą drużyną San Francisco. Spodziewam się tutaj przewagi Dallas w ilości drive&#39;ów i czasu przy piłce. SF ma kiepskiego rozgrywającego, gra głównie dołem, a Frank Gore ma pełne ręce roboty.
Liczę na Romo i potencjał ofensywny Dallas.
Typ: Dallas over 21,5
Kurs: 1.86
Stawka: 6j
--
O Cowboys wyżej.
Dallas, co do którego nie wyobrażam sobie powtórki z zeszłego roku, czyli tak fatalnego początku. Bilans 0-2... nie... to se ne vrati.
Typ: Dallas -3
Kurs: 1.99
Stawka: 4j
--
New Orleans vs Chicago
Saints pokazali przeciwko GB, że w ofensywie są nadal mocni. Brees to klasa sama w sobie. Teraz rywala mają słabszego i grają u siebie.
Bears to dla mnie drużyna-zagadka. Świetne mecze przeplatają ze słabymi. Myślę, że dzisiaj już nie powtórzą formy sprzed tygodnia gdy nie dali pograć Falcons. A Cutler lubi czasami porzucać INT...
Typ: New Orleans over 27
Kurs: 1.87
Typ: New Orleans -8
Kurs: 2.28
Stawka: 2j
* Wszystkie picki grane w Pinnacle.

P.S. Szkoda, że nie ma tam zakładów na jardy zawodników (tylko QB). Chciałem zagrać jakiegoś overa Mendenhalla spodziewając się, że dzisiaj Pittsburgh sobie odbije na Seahawks klęskę sprzed tygodnia.

Otrzymane punkty reputacji: +8
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom