>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

NFL/NCAAF 2010/2011

Status
Zamknięty.
J 37

jrpl

Użytkownik
Pittsburgh Steelers - Atlanta Falcons
typ:pittsburgh Steelers (+2.5)
kurs:1.95
buk: Pinnacle

Z jednej strony sprawa wydaje się prosta. Matt Ryan czy Dennis Dixon? Ben Roethlisberger nie zagra dzisiaj, Steelers zdecydowali, że jego miejsce zajmie wspomniany Dennis Dixon. A jak spojrzy się na samych QB i ich dokonania to można odnieść wrażenie, że jest w miarę oczywiste, który zespół wygra mecz. Do tego Falcons nie mają większych problemów kadrowych, ekipa jest zdrowa i zmobilizowana, żeby wywalczyć o miejsce w play off. Z tego co widzę tak też ocenia większość osób do tej pory. No cóż, Dixon dotychczas ma jeden start za sobą, poza tym, że pokazał iż potrafi nieźle biegać z piłką, nic szczególnego w tym meczu nie pokazał.

Jednak nie zapominajmy, że na Heinz Field wygrać jest zawsze ciężko. Bez względu na to czy Big Ben jest w składzie czy nie. Można spodziewać się, że Pittsburgh będzie stawiał w dużej mierze na grę akcjami biegowymi, żeby nie oczekiwać cudów po swoim niedoświadczonym rozgrywającym. Do tego gospodarze mają przecież bardzo dobrą, twardą defensywę. Steelers to ogólnie naprawdę dobry zespół. Utalentowani defensorzy i formacja ofensywna, wszyscy dadzą z siebie sto procent albo nawet więcej w sytuacji w jakiej się znaleźli, bo nie będą mieli innego wyjścia żeby wygrać. Ich najlepszy zawodnik nie zagra, ogrom osób patrzących na ten mecz ocenia, że Falcons w tej sytuacji powinni wygrać. Osobiście nie jestem tego taki pewien. Z jednej strony mamy zespół, który myśli na zasadzie - Big Ben nie zagra, to będzie łatwiejszy mecz i wygramy bez problemów. Z drugiej - nasz podstawowy zawodnik nie gra, wszyscy myślą, że nie potrafimy bez niego wygrać, musimy wyjść na boisko i pokazać, że są w błędzie. Nie zdziwię się jeśli Falcons nie przystąpią do meczu skoncentrowani w stu procentach. W sporcie jakoś tak jest, kiedy najlepszy zawodnik drużyny przeciwnej nie zagra, to zawsze następuje jakieś przedmeczowe rozluźnienie i spokojniejsze podejście do meczu. Uważam, że ekstra motywacja pozwoli Steelers na podjęcie równej walki, mecz powinien być wyrównany a gospodarze mają spore szanse na wygraną. Falcons w następnej kolejce grają z Cardinals, więc nawet jeśli dziś nie wygrają to nic się nie stanie, przecież z ekipą bez Warnera na pewno będzie sukces w razie czego, prawda? Uważam, że psychologia w tym meczu odegra decydujące znaczenie i ekstra zmotywowana ekipa Pittsburgh Steelers po równym, ciekawym meczu mogą odnieść sukces. A jeśli nawet wygrają Falcons to nie powinno to nastąpić różnicą większą niż trzech punktów.

lukascash 2,6K

lukascash

Forum VIP
Nie wiem, ale dojrzałem chyba do wzięcia Bengals ML. Brak Boddena, Mankinsa, Warrena. Sporo rookies w defensywie Pats. Martwi trochę słaby pass rush Bengals. Over swoją drogą, ale Bengals ML po kursie 3, wydaje się być zawyżone.

J 37

jrpl

Użytkownik
Spotkanie: San Diego Chargers - Kansas City Chiefs
Typ: Chargers (-4.5)
Kurs: 2.0
Bukmacher: Pinnacle
Analiza:
Bardzo mi ciężko wyobrazić sobie to, w jaki sposób Chiefs mogą zatrzymać ofensywę gości. Chargers w dwóch ostatnich spotkaniach z Kansas City zdobyli równo 80 punktów. Pozyskany running back Ryan Mathews wzmocni jeszcze bardziej tą wybuchową ofensywę. Co gorsza dla gospodarzy, jeśli chodzi o defensywę, nie zmieniło się tam wiele na lepsze. W sezonie 2009 była to jedna z najgorszych formacji w lidze przeciwko akcjom biegowym oraz w wywieraniu presji na QBs. Zanotowane 22 sacks to żaden powód do dumy. Naprawdę ciężko się jakoś szczególnie rozpisywać jeśli chodzi o siłę ofensywną San Diego. Wszyscy dobrze wiemy jak wiele Philip Rivers i spółka potrafią zrobić.

To co może dawać jakąś nadzieję fanom Chiefs jest ich wzmocniona ofensywa. W przeciwieństwie do obrony, formacja ta uległa niezłemu zasileniu w porównaniu do zeszłego roku. Jamaal Charles, Dwayne Bowe czy Dexter McCluster w dobrej dyspozycji powinni wnieść sporo dobrego dla zespołu. Słowo kluczowe jest jednak - &quot;powinni&quot;. Nie jest jeszcze do końca jasne jak ich potencjał zostanie wykorzystany przez koordynatora ofensywy ale o tym przekonamy się wkrótce. Niestety główny problem ofensywy pozostał taki sam jak przed rokiem. Rozgrywający i jego offensive line. Matt Cassel nadal nie udowodnił tego, że jest wart pieniędzy jakie otrzymuje. Można mieć nadzieję, że ulegnie to zmianie, jednak daleki byłbym od optymizmu tutaj. Na chwilę obecną można śmiało stwierdzić, że to jeden ze słabszych rozgrywających w lidze, którzy występują w pierwszym składzie. Jak dodać do tego naprawdę kiepską offensive line to nic dziwnego, że we wspomnianych dwóch ubiegłorocznych pojedynkach z Chargers, Chiefs zdobyli ledwie 21 punktów. Szansą dla Chiefs jest słabsza obrona Chargers. Jeśli jednak ofensywa gości będzie funkcjonowała jak należy, to nawet problemy defensywne, w tym pojedynku, nie będą miały większego znaczenia.

Uważam, że goście wygrają tutaj różnicą punktów w okolicy jednego przyłożenia lub więcej. Mam tylko nadzieję, że Norv Turner nie zaskoczy mnie negatywnie jakimiś nerwowymi czy dziwnymi posunięciami. I jeśli do tego gracze Chargers nie popełnią porażających błędów, nie widzę dla Chiefs szansy nawiązania wyrównanej walki.

lukasz.wgw 288

lukasz.wgw

Użytkownik
Ja mam takie głupie pytanie. Kiedyś przez przypadek postawiłem taki zakład:
FOOTBALL AMERYKAŃSKI AFC POŁUDNIE: zwycięzca: HOUSTON.
To jakiś mecz czy zakład długoterminowy?

shen 408

shen

Użytkownik
Zakład długoterminowy,jak Houston Texans wygrają swoją dywizje AFC South to zgarniesz kupę kasy.
Week 1 w większości za nami,jak dla mnie masa niespodzianek,polegli Niners,rozjechani zostali Bengals,to co zrobili Texans z Coltami ????.Kilka tzw bukmacherskiech cudów,przykładowo safety w meczu Bills-Dolphins które uratowało nie jeden kupon czy win Steelers w OT.Z drugiej strony Bears którzy strasznie :dfdrgdf: z Lions i powinni to przegrać.Dziś 2 spotkania Jets-Ravens i Chiefs-Chargers.

ted 12,8K

ted

Forum VIP
Baltimore rok temu 13 ofensywa ligi, Boldin i Houshmandzadeh nie są zbyt dużym wzmocnieniem. Do tego dochodzi trochę kontuzji w defensywie Kruków a Jets pokazali że potrafią grać, do tego u siebie i nie widzę większych szans dla Baltimore
Jets @ 1,87 ⛔
do tego under jak najbardziej
✅

Oraz
Kansas @ 2,8✅
San diego bez Jacksona, a to połowa siły ofensywnej , bo rushing u nich nie istnieje , tym bardziej ze RB Tomilson przeszedł do Kansas :] Pierwszy mecz i Kansas lepsze kadrowo niz rok temu nie powinno u siebie odstawać od SD

kursy z pinka

lukascash 2,6K

lukascash

Forum VIP
Week 2

Baltimore Ravens @ Cincinatti Bengals

Ravens po ciężkim meczu pokonali Jets z rozdmuchanym ego. Bengals z kolei nie zaistnieli w meczu z Patriots. Ravens są mocni tak jak przewidywano przed sezonem, Bengals natomiast nie są tak słabi jak w meczu z Patriots. Jako fanatyk Ravens&#39;ów gram....Bengals ML @ 2.20. Typowa win-win situation. Bengals wygrają, będę miał kasę. Ravens wygrają, będę się cieszył.

Chicago Bears @ Dallas Cowboys

Cowboys dali dupy w Waszyngtonie. Nie wiem jak można było nie wygrać z tak słabo grającymi Redskins. Bears z kolei wyglądali jak inwalidzi przeciwko Detroit Lions. Defense delikatny, offense jakby nie wiedzielo o co biega..Różnie można oceniać końcówkę meczu z Lions..ja uważam, że TD był i Lions powinni wygrać. Home-opener w Arlington...muszą być fajerwerki..nie daje Bears większym szans. Dallas - 7 @ 1.90

Tampa Bay Bucs @ Carolina Panthers

Kłopoty Moora nie mają dla tego meczu żadnego znaczenia. Panthers to ortodoksyjny running team. Bucs ledwo co pokonali Browns u siebie, Panthers długo walczyli z Giants. Linia -3? Czy to nie są Ci Bucs, których Pantery zabiegały na ponad 300yd jakiś czas temu? Panthers ML &amp; -3 1.55 &amp; 1.85

Arizona Cardinals @ Atlanta Falcons

Cardinals nie zachwycili w St. Louis, więc nie spodziewam się, że zachwycą w Atlancie. Falcons z kolei mieli szansę wygrać w Pittsburghu. Nie wierzę w 0-2 Falcons. Secondary Cardinals ma sporo dziur, a QB nie jest raczej godny zaufania..przynajmniej dla mnie - Jay Cutler v2. Georgia Dome będzie zbyt trudnym terenem by powalczyć. Falcons -6.5 @ 1.90

St. Louis Rams @ Oakland Raiders

Pierwszy wyjazdowy mecz rookie QB, w Oakland, home opener dla Raiders. Fade Bradford. Raiders -3 @ 1.85

Houston Texans @ Washington Redskins

S-H-O-O-T-O-U-T. Over 43 points @ 1.90

New Orleans Saints @ San Francisco 49ers

49ers totalnie dali dupy w Seattle. Singletary przygotuje swoich chłopców na Week 2. Home-opener vs. SuperBowl Champions? 49ers +6 &amp; ML 1.90 &amp; 3.10

Jacksonville Jaguars @ San Diego Chargers

San Diego to team, który chyli się ku upadkowi. Słabe linie a to tam wygrywa się mecze. Rivers nie ma do kogo rzucać. Jags +7 @ 1.90

tomekno5 2

tomekno5

Użytkownik
KC Chiefs -CLE Browns
Typ:KC Chiefs
Kurs:2.40✅

Krótko z zwięźle na temat tego spotkania.Browns dosyć słabe dot ego stracili na ten mecz swojego Startera na QB wiec nie jest dobrze bo jakoś nie widzi mi się aby Colt dał radę zastąpić Delho... KC od dwóch sezonów się rozwija.Zatrudnili na początku trenera,potem stworzyli solidną i młodą obronę do tego dołożyli solidnego QB i Bardzo Dobrych RB i powoli będą zbierać z tego profity i mam nadzieje że dalej będą się rozwijać.Zresztą było już widać w weeku 1 z San Diego że mogą grać na niezłym poziomie.JA w nich wierzę i pobieram
PHL Eagels - DET Lions
Typ: PHL-6,5
Kurs:1.90
⛔
Z moich info wynika że Ramię Stafforda na mecz z Orłami nie będzie sprawne a bez niego OFF Lions po prostu nie ma szans istnieć w meczu z tak solidną obroną ,bo jak grał Hill to szkoda gadać . W Phili kto by nie zagrał Vick czy Kolb będzie miał komu rzucić bo Jackson i Celek to czołowi zawodnicy ligi trochę deficyt w RB ale i tka powinno to wystarczyć na Lions .Ho pojedynek Suh vs Graham Ciekawy ????
CHI Bers - DAL Cowboys
Typ: DAL Cowboys -7
Kurs:1.90
⛔
Nie Poszło tydzień temu z Czerwonoskurymi ale to o niczym nie świadczy bo oni będą rewelacją sezonu. A Tak patrząc na chłodno to obje drużyny dzieli różnica klas przeogromna.Chicago ma tak słaby Team że W Wietrznym mieście przecierają oczy ze zdziwienia a Cutler podaje kolejne INT przeciwnikom.A W Dallas solidna DEFA dobra Paka WR bardoz Dobrzy RB i może przez mnie znienawidzony QB Romo ale jednak solidny na Tyle żęby Wygrywać zdecydowanie mecze z takimi drużynami. Liczę i czekam na Kolejne TD Austina A dlaczego ? Bo Trenują razem z Cushem w Leci u Joeya DeFrancosa ????

shen 408

shen

Użytkownik
New Orleans Saints @ San Francisco 49ers
49ers totalnie dali dupy w Seattle. Singletary przygotuje swoich chłopców na Week 2. Home-opener vs. SuperBowl Champions? 49ers +6 &amp; ML 1.90 &amp; 3.10
Gdzieś czytałem ze ponoć coach Singletary mówi swoim grajkom ze to najważniejszy mecz w ich życiu i podobno kilku to łyka.Ja bym tam na 49ers nie zaryzykował ani PLNa,porównując Breesa do Smitha czy obie defensywy,49ers których rozbili cieniasy z Seahawks a Saints którzy zatrzymali Favre i Petersona jak można grać na 49ers?

Jacksonville Jaguars @ San Diego Chargers
San Diego to team, który chyli się ku upadkowi. Słabe linie a to tam wygrywa się mecze. Rivers nie ma do kogo rzucać. Jags +7 @ 1.90
No zle się dzieje w kraju Chargersów,w meczu z Chiefs Rivers był wkurwiony na maksa na swoich ziomków z teamu,Chargersi popełnili masę błędów w tym meczu,chyba z 5 delay of game mieli,tak głośno było na Arrowhead,no ale na swoim stadionie z Jaguars którzy są bardzo średni i jak dostaną z 3TD w pierwszej połowie i sobie odpuszczą to chyba sobie Chargers poradzą?
Houston Texans @ Washington Redskins
S-H-O-O-T-O-U-T. Over 43 points @ 1.90
Nom Bramkarze obronią wszystkie strzały i będzie 0-0 po regulaminowym czasie gry ,potem dogrywka i karne :grin: :browar565:

Co do innych typów to Packers z Bills 1 1,16 na podbicie każdego kuponu powinni jutro chyba wszyscy dodać,do tego hc na Eagles z Vickiem(Lions mieli 20 rushing jardów przeciwko Bears,przegrali ostatnie 5 spotkań z Eagles,do tego zagrają bez Stafforda)Chiefs ML(Romeo Crenell koordynator defensywy Chiefs przeciwko starym znajomym którzy go wywalili z Browns.Jak na moje jeśli Def Chiefs zatrzymał Riversa to zatrzyma też Seneke Wallace&#39;a)i hc na Patriots(Jets z Ravensami mieli 1 na 11 z third down,Mark Sanchez rzucił 74 jardy,Shoon Green fumblował 2 razy,cornerzy Jetsów robieni byli w konia cały mecz i łapali masę głupich kar,nie wiadomo też czy Revis zagra jutro przeciwko Mossowi.Pats z drugiej strony rozjechali w pierwszej połowie Bengalsów którzy cienkiej defensywy nie mają więc powinni sobie poradzić z Jetsami

J 37

jrpl

Użytkownik
Spotkanie: Miami Dolphins - Minnesota Vikings
Typ: Miami +6
Kurs: 1,87
Buk: Pinnacle
Analiza:

Jedno z najbardziej wyczekiwanych przeze mnie spotkań drugiej kolejki. Tym bardziej po tym jakie wyniki osiągnęły oba te zespoły w Week 1. Dla Vikings mecz z Saints był tym do czego przygotowywali się od miesięcy. Sam Favre przyznawał, że byli bardzo zmotywowani by zrewanżować się za porażkę w play off. I trzeba przyznać, że wysiłek był włożony i to na bardzo wysokim poziomie. Saints zdobywanie jardów, a już tym bardziej punktów, nie przychodziło z łatwością. Adrian Peterson starał się niesamowicie widząc, że podaniami gra nie idzie najlepiej. Mimo wszystko nie udało się. Teraz będą grali u siebie i co mogą sobie pomyśleć? Na przykład, że po takim wysiłku nie powiodło się, jednak a przed nami mecz z jakimś zespołem z AFC, który ledwo co wygrał z Bills. Wygramy. Czy aby na pewno? Nie jestem pewien. Trudno mi ocenić ile im zostało energii po batalii z Saints. Na boisku dali z siebie wiele i teraz po wyczerpaniu, głównie psychicznym, może przyjść lekkie rozluźnienie. Tym bardziej, że na papierze, rywal nie powoduje aż tak wielkiej mobilizacji. Do tego mam spore wątpliwości czy jeden tydzień wystarczy aby Favre, Harvini i Berrian zaczęli się rozumieć na odpowiednim poziomie (momentami w meczu z Saints to jakby każdy grał swoją akcję). Wszystko zatem może spaść na barki Adriana Petersona, a to trochę za mało na łatwy mecz z Dolphins. Running back Vikings potrafi grać na bardzo wysokim poziomie jednak sam regularnie nie pociągnie drużyny do przodu. Tym bardziej, żę offensive line nie wyglądało najlepiej.

Miami Dolphins, pomimo tego, że nie prezentowali się jakoś nadzwyczajnie, odnieśli spory sukces. Pierwszy raz po sześciu latach wygrali w Buffalo. A teraz stają przed szansą nie tylko wygrania drugiego meczu na początek sezonu ale też pokazania wszystkim, że są ważną siłą w NFL. Jeśli ktoś się obawia o to, że Dolphins muszą grać dwa mecze z rzędu na wyjeździe to może być spokojny. Jak historia pokazuje, Tony Sparano potrafi tak przygotować zespół, żeby w obu wyjazdowych meczach jego zespół walczył na odpowiednim poziomie. Obrona gospodarzy z pewnością nastawi się na obronę przeciwko akcjom biegowym. W końcu Ronnie Brown oraz Ricky Williams stanowią naprawdę duże zagrożenie a rozgrywający Chad Henne to zupełnie nie ten poziom z jakim Vikings zetknęli się tydzień temu. Jestem ciekaw jednak czy secondary gospodarzy zagra ponownie na tak samo dobrym poziomie. Póki co nie ma pewności więc mam wrażenie, że Henne może trochę zaskoczyć i będzie w stanie wspomagać swoich running backs w zdobywaniu kolejnych jardów.

Czytając i słuchając trochę na temat tego meczu odnoszę wrażenie, że większość osób nie widzi tu innego rozwiązania jak spokojna wygrana gospodarzy. Różnicą jednego przyłożenia albo i więcej. No bo w końcu będzie 10 dni odpoczynku, mecz u siebie, z zespołem, który nie zaimponował. Wszystko się zgadza, jednak nie można zapomnieć o stronie psychologicznej dla gospodarzy. Czy ta porażka bardziej ich dobiła czy zmobilizowała? Czy Favre już będzie nadawał na tych samych falach co łapiący? Czy obrona już zagra na takim poziomie jak rok temu? Czy wydobędą z siebie od początku meczu tyle by ruszyć na całego na gości? Widzę tutaj za dużo wątpliwości dlatego uważam, że to doskonała szansa dla Dolphins. Miami podejmie walkę i mecz będzie równy. I nawet jeśli Vikings wygrają to będzie to różnicą jedynie kilku punktów.

michael-ellis 1,6K

michael-ellis

Użytkownik
CLE-KC over 38,5@1,98⛔
Betsson

Tyle punktów, to rzucą dzisiaj Chiefs ???? Wystarczy spojrzeć na historię spotkań pomiędzy tymi zespołami. Nie liczy się w nich obrona. Delhomme ma na dzisiaj status Doubtful ale pomimo to, u siebie CLE powinno rzucić jakieś 20 pkt.

DAL(-8,5)@1,99⛔

Nie będę oryginalny. Tutaj gram maksymalnie możliwy hc. Home opener z CHI to doskonała okazja do podbudowania morale.

shen 408

shen

Użytkownik
Week 2 Monday Night Football
San Francisco 49ers-New Orleans Saints

Saints wygrali ostatnie 4 mecze z 49ers na ich stadionie,w każdym z tych meczów zdobywając ponad 30 punktów.W week 1 oba zespoły ofensywnie nie zaprezentowały się za dobrze,Drew Brees i spółka w kiepskim stylu ograli Bretta Favre,Adriena Petersona i zespół Vikings dla których miał to być wielki rewanż za zeszłoroczny mecz o mistrzostwo NFC.Z kolei 49ers przegrali w jeszcze fatalniejszym stylu z zespołem Seattle Seahawks 6-31,zespołem który wymienił połowę składu,zatrudnił nowego coacha i który miał być w tym roku jednym z gorszych w NFC.Na papierze faworytami są raczej aktualni mistrzowi,porównując składy obu teamów raczej w większości przewagę mają Saints.Drew Breesa i Alexa Smitha dzielą lata świetlne,poza Vernonem Davisem i Frankiem Gore wielu playmakerów 49ers nie mają,defensywa też jakoś jeszcze nie jest tak świetna jak miała by być w tym sezonie,jeśli ciency Seahawks rzucili 31 punktów to Drew Brees i spółka spokojnie Ninersom 3TD rzucą.Drew Brees przeciwko 49ers 4 mecze,1221 jardy 10TD 2 Int,4 wygrane
Saints -5 1,90⛔
Over 43,4 1.90✅
Drew Brees over 284,5 1,80⛔
1 kwarta Saints -0,5 1,86✅

lukascash 2,6K

lukascash

Forum VIP
Jak widać nie taki diabeł straszny jak go malują..Saints..opłacało się grać 49ers, spokojnie pokryli hc, co więcej mogli ten mecz wygrać, gdyby na QB mieli kogoś pewniejszego i bardziej utalentowanego. W ten sposób podtrzymana została tendencja z Week 2, gdy zwycięzcy Super Bowl są 4-16 (teraz już 4-17) Against The Spread.

ted 12,8K

ted

Forum VIP
szkoda mi 49ers bo tylko dzięki QB który mógł mieć i 3-4INT oraz rookie który nie złapał punta (coś 4:0 w stratach dla 49ers) przegrali, miałem nadzieję na dogrywkę po tych emocjach gdy sędziowie rozważali 2pkt dodatkowe za TD no ale potem doszli i trafili FG. Ale przyznam że oglądając pierwszą kwartę byłem pewien że święci ich rozjadą. No i jeszcze nie czytałem w necie ale Bush nie wyglądał dobrze gdy go znosili. Ogólnie dobry mecz na MNF ????

maroon 5,4K

maroon

Użytkownik
Jak widać nie taki diabeł straszny jak go malują..Saints..opłacało się grać 49ers, spokojnie pokryli hc, co więcej mogli ten mecz wygrać, gdyby na QB mieli kogoś pewniejszego i bardziej utalentowanego. W ten sposób podtrzymana została tendencja z Week 2, gdy zwycięzcy Super Bowl są 4-16 (teraz już 4-17) Against The Spread.
Zgadzam sie ze Saints nie sa nie do ruszenia jak w poprzednim sezonie, ale akurat wlasnie Smith byl w 2 drugiej polowie bardzo skuteczny , 2 INT ktorych mozna bylo uniknac , jedno po slabym chwycie WR a drugie spowodowane wybraniem zlej zagrywki przy 1&amp;10 bodajze inside 30 niepotrzebnie rzucali bardzo przewidywalnie. Jego ostatni drive i podwyzszenie za 2 pkt moglo sie podobac , 2 polowe mial swietną i obrona Saints kompletnie sobie z nim nie radzila. Saints wygrali ten mecz dzieki ogromnemu szczesciu (fumble podczas punt return , ostatnie podanie Breesa do Colstona ) . NO nie potrafilo wykorzystac straty 49ers bedac 1&amp;goal oddajac bezradnie 8 punktow i byli bliscy przegrania wygranego meczu. Saints sa do ogrania , wylecial Bush , w perspektywie domowy mecz z Falcons i napewno bedzie ciekawie. Z kolei 49ers teraz graja z Chiefs ktorych ogladalem w obu spotkaniach i jest to ciekawa ekipa ktora powinna radzic sobie u siebie z ligowymi sredniakami. Week ciekawy do gry wracaja Jets i Colts , Steelers i ich D - swietnie i tylko czekac na powrot Bena. Tylko kto mi powie kiedy Cowboys maja zamiar wygrac? Bo chyba nie w Houston..

J 37

jrpl

Użytkownik
Dallas Cowboys (0-2) @ Houston Texans (2-0)
Typ: Dallas Cowboys +3

Jedno z najciekawiej zapowiadających się spotkań trzeciej kolejki. Dallas Cowboys to chyba najbardziej utalentowana drużyna w całej NFL. Mogli spokojnie wygrać swoje dwa wcześniejsze spotkania, jednak seria głupich błędów spowodowała, że mają fatalny bilans. Nie ma się co oszukiwać, oni prędzej czy później się ogarną i znów zaczną wygrywać. Może już nawet w tej kolejce. Tym bardziej, że wbrew pozorom, okazja ku temu jest. Cowboys wiele nie zdziałają w akcjach biegowych przeciwko Texans, zresztą przeciwko jakiemukolwiek zespołowi w ten sposób nie zagrają rewelacji. Jednak Tony Romo powinien bez problemów regularnie prowadzić zespół do przodu. Defensywa Texans jest jedną z najgorszych w lidze przeciwko podaniom (30 miejsce w ilości straconych jardów po podaniach) i nie są w stanie zatrzymać kogokolwiek póki co. Zresztą Tony Romo to bardzo dobry zawodnik i powinien mieć solidny występ. Zresztą również ofensywa Texans jest świetna. Jak narazie, dzięki świetnej grze młodego running back, jest nie do zatrzymania. Jednak tym razem Foster może mieć problemy ze zdobywaniem jardów. Obrona Dallas jest jedną z najlepszych w lidze przeciwko akcjom biegowym. W tej sytuacji Matt Schaub będzie musiał sam ciągnąć zespół w ataku. I tu mogą być dwa problemy. Pierwszy to uraz jakiego nabawił się Andre Johnson, jeszcze nie wiadomo czy na pewno zagra, jednak podejrzewam, że tak się stanie. Druga sprawa jest poważniejsza, Duante Brown został zawieszony na cztery spotkania. Bez niego, ochrona offensive line dla rozgrywającego, na pewno się pogorszy. Tym bardziej, że po drugiej stronie będzie DeMarcus Ware. Co gorsza Brown chroni Schaub&#39;a od tej trudniejszej, tzw. ślepej, strony. Tutaj może pojawić się słabsze ogniwo w zespole Texans, które Cowboys będą w stanie wykorzystać.

Oprócz kwestii kadrowych uważam, że przed tym spotkaniem to paradoksalnie goście są w lepszej sytuacji. To meczu, który Cowboys po prostu muszą wygrać. W przypadku porażki jest ryzyko, że oddalą się jeszcze od pozostałej trójki w NFC East. Jeśli tak by się stało to można oczekiwać małego trzęsienia ziemi w Dallas. W końcu Cowboys nie zagrają w czwartej kolejce więc Jerry Jones miałby trochę czasu na wprowadzenie jakichś zmian. A tego, że coś by się wydarzyło w przypadku bilansu 0-3, jestem niemal pewien. Uważam, że w tym wypadku taka desperacka sytuacja podziała pozytywnie na gości. Zmobilizują się i nie tylko będą chcieli zrewanżować się za solidne lanie z meczu przedsezonowego z Texans, ale przede wszystkim poprawić swoją kiepską sytuację w dywizji. A co do Texans, wszyscy ich teraz kochają i uwielbiają. Nic dziwnego, mecze miłe dla oka, dużo punktów, ciekawe akcje. Mogłoby się wydawać, że gospodarze spokojnie ten mecz wygrają ponieważ prezentują się lepiej w tym sezonie. Ja jestem innego zdania. Nie dość, że Cowboys meczu nie powinni przegrać wysoko (co najwyżej kilka punktów różnicy) to uważam, że mają bardzo duże szanse na wygrane. To świetny mecz, w którym wygrana pozwoli odbudować zaufanie w to, że Cowboys nie są na przegranej pozycji w walce o najwyższe cele w NFL.

tomekno5 2

tomekno5

Użytkownik
PIT Steelers -TB Buccaneers
Typ:pIT Steelers-2,5
Kurs:1.83

Wreszcie Bucks trafią na solidną obronę i nie sądzę że pójdzie im jak w poprzednich meczach.Ogólnie to ja nie wiem jak toi jest możliwe że oni mają 2-0 :wowsdf: no ale cóż. Browns grali słąbo ,Pantery zagrały Tragicznie dawno tak słąbej gry w secondary nie widziałem...a PITS hmm gra bardzo Solidnie nawet bez Big Bena mur z tyłu ,solidność z przodu to na Bucks musi starczyć a QB TB coś czuje sporo saców dostanie
GB Packers-CHI Bers
Typ: GB Packers -3.00
Kurs:2.00
TEN Titans-NY Giants
Typ
:NY Giants
Kurs
:1.68
Jednzm poszlo w week 2 ale na GB to duzo duzo za malo a NYG u siebje jednak duzo mocniejsi i tyle

lukascash 2,6K

lukascash

Forum VIP
over 47 Cowboys @ Texans

Dwa ofensywne teamy, dwie średnie defensywy = 60 ptk. Texans secondary nie zatrzyma Austina czy Bryanta przez zdobywaniem TD. Texans u siebie lubią fajerwerki, więc trzeba grać. Ten mecz przypomina mi troche spotkanie Colts @ Texans. Tyle, że Romo to nie Manning. Mam przeczucie, że Boys to wygrają. Brak Browna + Ware. Do tego słabe secondary Texans. Boys mieli spotkanie zawodników na tygodniu. Pewnie wyjaśnili sobie chłopaki kilka spraw. Ostatnio jak Cowboys mieli nóż na gardle, rozpykali Saints. Texas Shootout.

San Francisco 49ers @ Kansas City Chiefs

Biorę moje Cisco. Chiefs mają 2-0, ale o niczym to nie świadczy. Wygrana z sierotami z San Diego w strugach deszczu i pokonanie Browns nie zmienią faktu, że Chiefs to w dalszym ciiągu drużyna co najwyżej średnia. Cisco podobnie jak Boys nóż na gardle. Jak mam wybierać pomiędzy Casselem a Smithem, biorę Smitha. Defense Chiefs czy 49ers - biorą Niners.

poza tym, że dzisiejsza karta średnio mi się podoba, to myślę, że dzisiaj kilka dogów pokaże ząbki

Falcons +3.5
Carolina +3
Tampa Bay +2.5

Wszystkie te drużyny grają z teoretycznie znacznie silniejszymi teamami, a mimo to linie są dziwnie niskie. Saints bez screenówBusha mogą mieć sporo problemów w tym sezonie. Inna sprawa, że ich offense nie zachwyca. Carolina przestawiła się wreszcie na Clausena - dzisiaj w Charlotte ma być mokro, sporo running game sie zapowiada, więc Panthers mogą powalczyć. Tampa to Tampa. Niezły defense. W offensie trochę gorzej to wygląda, ale Freeman radzi sobie nadspodziewanie dobrze. Myslę, że Steelers mogą mieć tutaj sporo problemów

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom