No to zaczynamy
Carolina Panthers @ New York Giants
Nie mam żadnego pomysłu na ten mecz. Pantery miały jeden z najlepszych defensów w Pre. Do tego mają świetną grę biegową z Williamsem i Stewartem. Ostatnio rozbili Giants 9-41. Jednak w tym meczu skłaniałbym się w kierunku
Giants -6. Jak już pisałem wyżej - nowy stadion, inauguracja, revenge game. Poza tym Giants zawsze nieźle zaczynają sezony, a potem się coś psuje w ich grze.
Miami Dolphins @ Buffalo Bills
Delfiny są tylko o 3 ptk lepsze od Bills?! WTF? Jeśli o mnie chodzi, linia śmierdzi na kilometr. Na otwarciu było -2. Albo jest wynik ogólnej euforii Spillerem albo sucker bet. Chyba każdy, kto przeglądał kartę, brałby w ciemno Delfiny w tym meczu. A ja bym poszedł z Buffalo. Delfiny na wyjazdach to słaby zespół. Myślę, że Bills nie są aż takk słabi jak się ich maluje. W zeszłym sezonie potrafili walczyć z Pats. Jest Spiller, jest Edwards (trzy lata temu przy bilansie 5-1, był w gronie kandydatów do MVP), secondary Bills mają jedne z lepszych w lidze moim zdaniem. Wszystko rozchodzi się tutaj o obie linie. Defensywnie myślę, że nie będzie najgorzej. Ofensywnie może być trochę gorzej, ale jeśli miałbym coś grać tutaj to
Bills +3. Podobnie jak wyżej w tym meczu pozostaje opcja grania
LIVE.
Atlanta Falcons @ Pittsburgh Steelers
Kolejny dość ciężki mecz do typowania. Skłaniałbym się ku Steelersom. Czemu? Sam nie wiem. Taka była pierwsza myśl. Pitts bez Bena trracą wiele, ale Falcons muszą pokazać, że mają jaja. Defense Pitts w tym sezonie powinien być dużo lepszy. Sporo gry biegowej, więc może
under 38? Nie skreślałbym jednak Falcons - Ryan, Gonzalez, Turner, White.
Detroit Lions @ Chicago Bears
Jeden z ciekawszych meczów. Zapowiada się, że Bears będą rzucać na potęgę (Mike Martz), więc Jay Cutler powinien dobić do 20....INT w tym sezonie
. Lions znowu wchodzą w sezon z ambicjami - wzmocnili defense, szczególnie z przodu, Stafford drugi sezon, Calvin zdrowy, Burleson, Jahvid Best. Pachnie mi tu shootout'em, dlatego zagrałem
over 43 punkty. Co do strony to skłaniałbym się ku punktom na Lions.
Cincinatti Bengals @ New England Patriots
To jest dopiero mecz. Chociaż pierwotnie skłaniałem się ku Pats hc, to teraz już sam nie wiem i bliżej mi do zagrania Bengals +points. Ofensywnie Bengals maja sporo opcji - TO, Chad, Andre, Jermain, Benson...ale Palmer :/. Z kolei Pats ofensywnie również nie powinni odstawać. Defense to przewaga Bengals - Pats bez Boddena, Warrena. Prawda jest taka, że defense Bengals gra dobrze jak mu się chce. Biorę over 44.5 w tym meczu, licząc na fajerwerki.
Cleveland Browns @ Tampa Bay Buccaneers
I w ten oto sposób doszliśmy do meczu, który mnie osobiście najbardziej przypadł do gustu. Nie wiem jakim cudem lepsza drużyna czyli Browns dostaje tutaj 3 punkty. Tampa dodała do linii dwóch DT, dodała dwóch WR, ale co z tego? Młody QB + młodzi WR nie wróża nić dobrego. Defense Browns powinien zamknąć Tampę i wygrać ten mecz.
Browns +3 to wg mnie najlepszy typ tego tygodnia.
Denver Broncos @ Jacksonville Jaguars
Skłaniam się ku Broncos, ale najlepszym betem jest wg mnie
under 40. Zapowiada się mecz pełen FG, obie drużyny pewnie będą sporo biegać.
Indianapolis Colts @ Houston Texans
Linia na Colts wyborna, choć ta sama sytuacja co w przypadki Dolphins @ Bills. Dlaczego tylko -1.5 ? Gdzieś obiła mi się o oczy statystyka, że przegrany w SB jest 0-8 w openerach w nastepnym sezonie. Nie chce mi się tego weryfikować, bo nie mam czasu. Colts to Colts, Peyton to Peyton. A Texans? Offense mają wybuchowy. Pytanie co z defensem? Potencjał jest -m.in. Mario Williams, Ryans, Pollard, Jackson itp. Jak dla mnie 50 punktów w meczu, więc
overek 48.