Preseason week 2 więc może i ja dorzuce swoje 3 grosze.
Poświęciłem więcej czasu na 1 mecz zamiast zastanawiac się nad kilkoma i tak :
Chicago Bears - NYG
Zacznę od Chicago. Pracę z defensywą w tym roku w drużynie z Chicago poprowadzi Rod Marinelli. Narzie wyglada to troszkę chaotycznie ale chłopaki mają jeszcze czas na to by się zgrać. Powolutku widac efekty pracy doświadczonego coacha. Kilka dobrych przejęćw meczu z Bills. Widać ciężką pracę włozoną w treningi fizyczne ( efektem była słaba motoryka i szybkość zawodników -3-4 tygodnie i powinno wrócić wszystko do normy ). Nie podoba mi się zdecydowanie gra QB. Basanez zbyt dużo błędów i trochę cieniacki przegląd pola ( koledzy biegali po wolnym polu a on ładował w największy tłum + za długo zwlekał z rzutami kilka razy go powalili ostro na glebę ).
Teraz troszkę o NYG. Pierwsza polowa bardzo dobra przeciwko Panthers. Dobrze agresywnie w ofensywie. Jacobs, Ware, Bradshaw dynamiczni i dobrze przedzierali sie przez defensywę przeciwników. Więcej spodziewałem się po Tommym Hill'u ale błysną tylko w 4 qt. Co do Qb to dobrze prezentuje się Carr czego nie moge powiedzieć o grającym w drugiej połowie Woodsonie. Ogólnie 1 połowa o niebo lepsza niż druga, gdzie pojawiło się zbyt wiele błedów.
Dziś skłaniałbym się ku zwycięstwu NYG. Chicago musi więcej popracowac moim zdaniem nad motoryką aby ich gra byla efektywna oraz zgraniem bo popełnia za duzo prostych błędów.
Reasumując :
Chicago Bears - New York Giants (kursy z Expekt)
2 @ 2,38
+2,5 @ 2,10
under 35,5 @ 1,90
P.S. Tak naprawdę w preseason zdarzyć się może wszystko więc jak pisał kolega Ellis to tylko wróżenie z fusów ????
Edit: Radykalna zmiana Chicago a NYG poniżej oczekiwań efekt : 17:3