>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

Newsy, ciekawostki ze świata Koszykówki

D 3,2K

dawczan

Użytkownik
Grecy zostali wlasnie wyeliminowani z Igrzysk przez NIGERIE prowadzac do przerwy 42 30 przegrali po niesamowitym poscigu Nigeryjczykow i niesamowicie wyrownanej koncowce 79 80 .... mysle ze to dosc CIEKAWA INFORMACJA zeby ja tu umiescic , swiat sie konczy ?
Chyba się kończy...Coś niebywałego...Ale z 2 strony jak się rzuca osobiste na poziomie 60% w całym meczu no to cóż...No i w obronie zero. Mijali ich jak chcieli. Nie wiem może wakacje jeszcze u niektórych...W każdym bądź razie wynik :|

D 3,2K

dawczan

Użytkownik
Kemzura w Prokomie...No, ciekawe czy &quot;ogarnie temat&quot;...
http://www.polskikosz.pl/news/105595/plk__kemzura_obejmuje_asseco_prokom.html
PLK: Kemzura obejmuje Asseco Prokom
PolskiKosz.pl | PLK, Euroliga | 16.07.2012, 00:30

Selekcjoner reprezentacji Litwy Kestutis Kemzura został nowym szkoleniowcem Asseco Prokomu Gdynia. We wcześniejszych doniesieniach prasowych mówiło się o innych kandydatach, jednak ostateczny wybór padł na litewskiego trenera.
Kemzura, to postać w europejskiej koszykówce z nieanonimowa. W 2009 roku podczas EuroBasketu w Polsce prowadził reprezentację Łotwy. Rok później prowadząc swoją ojczyznę na Mistrzostwach Świata w Turcji sięgnął po brązowy medal. Na ostatnim EuroBaskecie na Litwie w jego drużynie były pokładane ogromne nadzieję, jednak litewska kadra uplasowała się dopiero na piątym miejscu. W minionym sezonie nowy trener Asseco Prokomu pracował w Rosji, będąc szkoleniowcem tamtejszego Lokomotivu Kuban.
- Mieliśmy kilku kandydatów do objęcia stanowiska pierwszego trenera naszej drużyny. Bardzo się cieszę, że ostatecznie, tak utytułowany i doświadczony szkoleniowiec podpisał kontrakt z Asseco Prokom. Wierzę, że z trenerem Kemzurą uda nam się zbudować zespół, który dobrze zaprezentuje się w rozgrywkach Euroligi, oraz na parkietach Tauron Basket Ligi - powiedział wiceprezes GKK Arka, Walter Jeklin na oficjalnej stronie gdyńskiego klubu.

kowboj 143

kowboj

Użytkownik
Łukasz Koszarek wystąpi w przyszłym sezonie w drużynie mistrzów Polski, Asseco Prokom. Transfer ten z pewnością wywoła sporo emocji, bowiem kapitan reprezentacji Polski i MVP ubiegłego sezonu Tauron Basket Ligi do Gdyni przeniósł się z zespołu lokalnego rywala, Trefla Sopot. Przypomnijmy, że wcześniej w przeciwnym kierunku podążył Przemysław Zamojski.
&quot;Teraz mogę oficjalnie powiedzieć, że podpisałem dwuletni kontrakt z zespołem Asseco Prokomem Gdynia. Nad wyborem klubu zastanawiałem się długo i myślę, że z mojej strony jest to bardzo dojrzała decyzja. Zostanę rzucony na szerokie morze i będę mógł się sprawdzić w drugiej po NBA najlepszej lidze świata. Dla mnie to kolejny krok do przodu w mojej karierze. Z jednej strony możliwość gry w Eurolidze była bodźcem do związania się z zespołem z Gdyni, z drugiej będzie dla mnie wyzwaniem.
Chciałem także pracować z trenerem Kestutisem Kemzurą. W swojej karierze współpracował on z uznanymi zawodnikami w dobrych europejskich klubach. Mam nadzieję, że pomoże mi wejść na wyższy poziom umiejętności.
Po rozmowie z nim odniosłem bardzo pozytywne wrażenie. To twardo chodzący po ziemi człowiek, a jego wizja koszykówki mi odpowiada. Najważniejsze jest jednak to, że z tego co powiedział, jest w niej miejsce także dla mnie. Teraz tylko ode mnie będzie zależeć jak ważną pozycję u niego sobie wywalczę.
Poprzedni sezon w Treflu Sopot był dla mnie wyjątkowy. Zżyłem się z zawodnikami, jak i z kibicami. Ale nie chcę, by pytano mnie „Dlaczego nie Trefl?”, bo ważniejsze jest to „Dlaczego Asseco?”.&quot;
Asseco chciało ściągnąć ponoć Davida Logana, ale poszedł do Maccabi (ma zarobić pół miliona dolców za sezon). Prokom jest już ponoć dogadany z Pamułą, pozostać ma Blassingame. Pora teraz ogarnąć dobrego centra bo strata Motiejunasa będzie bardzo widoczna.

wilq 1,8K

wilq

Użytkownik
Nikt jeszcze nie pisał a Zielona Góra dokonała świetnego transferu sprowadzając wczoraj Q.Hosley&#39;a.
Więcej TUTAJ
Bardzo dobry transfer jak na warunki polskie.Może ktoś wkońcu zdetronizuje Gdynie bo anwile i reszta dna śpi już 5 sezon.

roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Ciezko bedzie zdetronizowac Gdynie skoro sie kupuje najgorszego koszykarza mistrzow do swojej druzyny. Hosley ok ale sklad Zastalu jest budowany bez glowy.

Bobby Brown w Sienie

Jeff Richardson w AZS Koszalin

Chris Long i Xavier Alexander w Siarce Tarnobrzeg

Szymon Szewczyk zostaje w Umana Venezia

Filip Videnov w Nizhny Novogrod

roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Oliver Stevic w Zastalu i obecnie ZG wyglada chyba najlepiej chociaz ciagle kibicuje czekaja na pierwszego dobrego centra.

Hodge / Cesnauskis
Chanas / Matczak / ?
Hosley / Sroka
Stevic / Stelmach
? / Lapeta

Dodam, ze w klubie jest kasa na solidna &quot;5&quot;

pawros 67,4K

pawros

Użytkownik
Tony Weeden w Anwilu, kilka sezonów w Polpharmie a ostanie pół roku w lidze włoskiej (8,6p) ,dobry strzelec, śr w naszej lidze 14p, może grać jako rzucający obrońca lub rozgrywający.

olo 2,4K

olo

Użytkownik
Podczas dzisiejszej konferencji prasowej w Gdyni rozlosowane zostały pary I rundy i rozstawienie II rundy fazy wstępnej Intermarché Basket Cup - Pucharu Polski 2012/2013.

W I rundzie rozgrywek zagrają:

Kotwica Kołobrzeg – AZS Koszalin

Jezioro Tarnobrzeg – Polpharma Starogard Gdański

Anwil Włocławek – Start Gdynia

Energa Czarni Słupsk – Rosa Radom

Rozstawienie II rundy rozgrywek:

Kotwica/AZS – Jezioro/Polpharma
Anwil/Start – Energa Czarni/Rosa

Na pierwszym miejscu podano gospodarzy pierwszych spotkań. Zarówno I, jak i II runda rozgrywane są systemem mecz i rewanż, po których przegrywający odpada z turnieju. W dwumeczu liczy się suma zdobytych punktów – w przypadku remisu w pierwszym spotkaniu nie będzie rozgrywana dogrywka.

W rozgrywkach fazy wstępnej bierze udział osiem drużyn Tauron Basket Ligi, które nie biorą udziału w rozgrywkach europejskich. Rozegrają dwie rundy systemem mecz i rewanż.

Terminy meczów fazy wstępnej:

I runda: 7-8 (środa-czwartek) i 14-15 listopada (środa-czwartek)
II runda: 5-6 (środa-czwartek) i 12-13 grudnia (środa-czwartek)

Dwie najlepsze drużyny fazy wstępnej Intermarché Basket Cup awansują do fazy centralnej, w której udział wezmą także ekipy wyłonione w rozgrywkach na szczeblu PZKosz oraz uczestnicy rozgrywek europejskich.

Finałowy turniej z udziałem czterech zespołów zostanie rozegrany w dniach 9-10 lutego 2013 roku. Gospodarz zostanie wyłoniony w grudniu.

http://www.plk.pl

--------------------

Polscy koszykarze wraz z Finlandią, Ukrainą oraz Bośnią i Hercegowiną znaleźli się w czwartym koszyku przed losowaniem grup mistrzostw Europy, które w 2013 roku odbędą się w Słowenii.

W pierwszym koszyku znaleźli się broniąca tytułu Hiszpania oraz Francja, Rosja i Macedonia. W drugim natomiast gospodarze imprezy - Słowenia, Litwa, Grecja i Wielka Brytania. Wszystkie te drużyny nie musiały brać udziału w eliminacjach do EuroBasketu.

Pewne udziału w ME były zespoły, które wystąpiły w igrzyskach w Londynie, jak również Macedonia i Grecja, które zagrały w dodatkowym turnieju kwalifikacyjnym do olimpiady, a także gospodarz.

W kolejnych koszykach są ekipy, które rywalizowały w eliminacjach ME. W trzecim - Włochy, Chorwacja, Niemcy oraz Czarnogóra.

Mistrzostwa odbędą się w dniach 4-22 września 2013 r. w Słowenii. 24 drużyny zostaną przydzielone do czterech grup po sześć zespołów. Trzy najlepsze zespoły awansują do kolejnej fazy turnieju.

Podział na koszyki przed losowaniem EuroBasketu:
koszyk 1: Hiszpania, Francja, Rosja, Macedonia
koszyk 2: Słowenia, Litwa, Grecja, Wielka Brytania
koszyk 3: Włochy, Chorwacja, Niemcy, Czarnogóra
koszyk 4: Polska, Finlandia, Ukraina, Bośnia i Hercegowina
koszyk 5: Gruzja, Belgia, Łotwa, Turcja
koszyk 6: Czechy, Serbia, Izrael, Szwecja

http://www.sportowefakty.pl

D 3,2K

dawczan

Użytkownik
http://www.plk.pl/aktualnosci/n/11206/roszyk_zawodnikiem_asseco_prokomu.html
Krzysztof Roszyk (34 lata, 200 cm) został nowym zawodnikiem drużyny mistrza Polski – Asseco Prokomu Gdynia.

Dla byłego reprezentanta Polski to powrót do Trójmiasta – w sezonie 2007/2008 był zawodnikiem Prokomu Trefla Sopot. Ma za sobą grę w Zgorzelcu, Chorzowie i Warszawie. Przez ostatnie dwa lata występował w zespole Energi Czarnych Słupsk.
W minionym sezonie zdobywał średnio 5,2 punktu, 3,2 zbiórki oraz 1,2 asysty na mecz.

blaise 2,8K

blaise

Użytkownik
Acker + Roszyk to chyba oznacza Robinson out? Chyba, że Viney poważne problemy z tymi kolanami..
Teraz czas na jakieś wzmocnienia pod kosz i to najlepiej nie jedno, a dwa, bo bida straszna. Witka na poziomie EL to jakiś kabaret. Teraz pytanie: czy mądrze było ładować tyle kasy w dwóch równorzędnych pg? To naturalne przecież w biedniejszych zespołach, żeby robi się mocną s5 i kluczowy gracze grają +30 min. Koszar jest do tego przyzwyczajony, Bless zresztą też. Zamiast jednego z nich można było zainwestować w jakiegoś podkoszowca lepszego.

Do góry Bottom