>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

NBA w sezonie 2021/2022 Faza Zasadnicza - Typy z analizą, dyskusja, komentarze

Status
Zamknięty.
niewiemnajaki 158,3K

niewiemnajaki

Znawca - NBA
Charlotte Hornets - Chicago Bulls

Javonte Green powyżej 15.5 punkty + zbiórki + asysty @ 1.80 sts

Nie za wysoka linia, po kontuzji pokryta w sześciu na dziewięć spotkań, Charlotte generalnie niezbyt dobrze broni przeciwko SF, pozwalają na sporo zbiórek i asyst (TOP 3 pod względem zbiórek przeciwnych SF i TOP 1 pod względem asyst przeciwnych SF), tracą też sporo punktów, oczywiście rola Greena w ofensywie znacznie spada jeżeli gra LaVine i DeRozan, ale tak jak pisałem wcześniej, linia nie za wysoka, jest duża szansa, że przynajmniej połowę pokryje samymi zbiórkami i asystami. Dodatkowo dla Hornets nie zagra Hayward, a sami Hornets to drużyna, która niezbyt skupia się na grze w obronie, grają szybkim tempem.

Otrzymane punkty reputacji: +28
deepred 1,1M

deepred

Moderator
Członek Załogi
Golden State Warriors @ Utah Jazz
Bojan Bogdanović over 19,5 (punkty+asysty) @1,80 betclic 23 punkty, 0 asyst. Nie wiem dlaczego on w ogóle grał w czwartej kwarcie, skoro był blowout?

Nie mam pojęcia jak ugryźć to spotkanie pod względem moneyline. Biorę więc na tapet lepszego Bogiego tej ligi. Bojan ostatnimi występami pokazuje, że ustabilizował swoją formę. Rzuca w granicach 18-20 punktów na mecz, a Jazzmani po powrocie Donovana wreszcie zaczęli wygrywać, z czym mieli problem pod jego nieobecność. W dalszym ciągu OUT jest Rudy Gobert, co znacznie obniża jakość ekipy z Salt Lake City. Gospodarze pod nieobecność francuskiego centra tracą średnio 110 punktów na mecz, co jest bardzo słabym wynikiem. Broni ich tylko fakt, że bardzo dobrze atakują i oddają mnóstwo rzutów. Bojan jest w stanie pokryć linię 19,5 samymi punktami, linia łączona na obydwa zdarzenia jest moim zdaniem ciut za niska, ja osobiście ustawiłbym ją na poziomie 21,5.

W 4 z ostatnich 5 spotkań pomiędzy tymi dwoma drużynami Bogdanović pokrywał tę linię i prawdę mówiąc nie widzę większych przeciwwskazań, aby miał tej linii dzisiaj nie pokryć. Jedynym czynnikiem, który Bojan musi spełnić jest skuteczność rzutowa powyżej 40%, bo z pewnością rzutów Bogi sporo odda. Nie jest co prawda zawodnikiem, który często dzieli się piłką, ale spokojnie dwie asysty w meczu może zaliczyć, co w pewien sposób ułatwi mu pokrycie tej linii.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +771
niewiemnajaki 158,3K

niewiemnajaki

Znawca - NBA
Kolega deepred deepred ładnie opisał drużynę Utah, a właściwie ich defensywę, więc powtarzać się nie będę, dopowiem tylko, że patrząc na ostatnie trzy mecze Jazz niby wyglądają fajnie, dużo punktów nie tracili, ale z kim oni grali - Knicks, Nets bez KD i Hardena, Nuggets bez Jokicia.

Mój plan na to spotkanie?

Utah Jazz - Golden State Warriors

Andrew Wiggins powyżej 16.5 punktów @ 1.95 sts

Dla mnie linia za niska, Wiggins w ostatnich 10 meczach bez Klaya (który dziś nie zagra) notuje średnio 20.3 punktów na mecz, pokrywał tą linię w dziewięciu spotkaniach, nie pokrył jedynie w jednym - z Utah. Z tym samym Utah z którymi dzisiaj grają, jest tylko jedno ale, wtedy grali z Gobertem, co sprawia kolosalną różnicę. Jest to trzecie spotkanie między tymi drużynami, o jednym już napisałem, w drugim Wiggins zaliczył 25 punktów. Dzisiaj spodziewam się dużo minut dla Wigginsa (powyżej 30) i pokrycia tej linii, która moim zdaniem powinna być wyższa, a na pewno nie po takim kursie. Dodam jeszcze, że jak Wiggins gra 30+ min to notuje średnio 19.5 punktów na mecz i tą linię pokrył w 22/33 mecze.

1644425903071.png

Portland Trail Blazers - Los Angeles Lakers

Anthony Davis powyżej 22.5 pkt @ 1.80 forbet

Gram przeciwko fatalnej defensywie Portland, szczególnie jeżeli chodzi o obronę w pomalowanym, bo tam są regularnie złomowani, większość zawodników kręci tam punkty powyżej swojej średniej w sezonie, Wendell Carter - 18 pkt w 29 min, Portis i Giannis razem 58 punktów w 3 kwarty, Vucević 24 pkt, Wood 21 pkt, Porzingis 22 pkt w 27 min, Adebayo 20 pkt. Ostatniej nocy Davis zanotował jedynie 22 punkty, ale miał matchup jeden z najgorszych możliwych - granie przeciwko Portisowi i Giannisowi, Bucks mocno skupili się na wyłączeniu Davisa i w dalszym ciągu rzucił im 22 punkty. Przed tym meczem AD notował fajne wyniki punktowe - 31, 27, 30, 30 (vs Portland), 28 (z Lebronem), wygląda po prostu bardzo dobrze. Oczywiście, w niektórych z tych meczów grał bez LBJ'a, ale moim zdaniem nawet lepiej że z nim zagra, na pewno James odwróci trochę uwagi od AD czy wykreuje trochę rzutów. Czy może tu być blowout? Oczywiście, Portland ostro tankuje, ale Lakers są B2B dodatkowo na wyjeździe co jest na pewno lekko niekomfortowe (Portland też B2B ale oba mecze u siebie), nawet jak będzie blowout to Davis 23 punkty jest w stanie zdobyć w trzy kwarty.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +26
deepred 1,1M

deepred

Moderator
Członek Załogi
Buki wreszcie wystawiły ofertę na zakłady specjalne na zawodników w spotkaniu Lakers @ Blazers.

Moja propozycja to:

LeBron James under 27,5 @1,89 betclic Zastanawia mnie tylko, po co ten chłop rzucał buzzerbeatera (który zatopił ten bet), żeby przegrali dwoma zamiast pięcioma? :ROFLMAO:😂 Lakers, zastanówcie się nad swoim życiem, przegraliście mecz profesjonalnej koszykówki mężczyzn z BLAZERS, w których nikt nie gra.

Dlaczego tak? Przyjrzyjmy się bieżacym wydarzeniom. Jak wczoraj opisywałem Blazers zaczęli tankować, przyjęli tęgie lanie od młodych Magic, którzy od początku spotkania ustawili warunki na parkiecie. Lakers zaś zmoczyli d*pę u siebie w meczu z obroncą tytułu z Milwaukee. Praktycznie nie mieli podjazdu do Kozłów i jest to smutny obrazek dla fanów Lakers, którzy mieli podobno zaatakować mistrzostwo. Póki co do tego daleka droga.

Obie drużyny są b2b, LeBron zagrał wczoraj 35 minut z Milwaukee. Młodszy się nie robi, czasu na regenerację coraz mniej, więc powątpiewam, żeby Frank Vogel długo z niego korzystał. W takich spotkaniach jak dzisiaj, LeBron powinien rzucić sobie jakieś 20 punków i usiąść na ławce. Pokrycie linii 27,5 punkta w mojej opinii będzie świadczyło tylko o słabości Lakers.

Warto dodać, że nowe nabytki Blazers, a więc Hart i Alexander-Walker są GTD. Szczerze mówiąc nie spodziewałbym się ich jakiegoś szalonego występu, obydwaj trafili w jeszcze większą dziurę niż byli, chociaż ich status w zespole Blazers może być tylko wyższy niż w Pelicans.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +3
Semtex 264,1K

Semtex

Użytkownik
Utah Jazz - Golden State Warriors
Jordan Poole over 2.5 trójek @2.10 Betclic

Poole był drugim strzelcem Warriors do powrotu Thompsona i to on ze Stefem oddawali najwięcej rzutów zza łuku, dzisiaj Klej nie zagra przeciwko Jazz, w ostatnim meczu z mormonami też nie zagrał i to Pool'e był liderem ofensywy Warriors, trafił 4/9 zza łuku. Thompson od powrotu opuścił 4 mecze w 3 z nich Jordan pokrywał taką linię, trafiając 4-5 trójek, dzisiaj uważam, że będzie podobnie i chłopak wychodząc w s5 znowu będzie odpalony jak przez większość obecnego sezonu.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +210
niewiemnajaki 158,3K

niewiemnajaki

Znawca - NBA
Portland Trail Blazers - Los Angeles Lakers

Malik Monk powyżej 15.5 punktów @ 1.80 ewinner

Generalnie miałem tego tutaj nie wrzucać, ale właśnie na status GTD przeszli Westbrook i LeBron, a ewinner nie zablokował betów na statystyki zawodników, więc podrzucę info. Wiadomo, że od GTD do nie zagrania jest daleka droga, ale Lakers B2B, więc moim zdaniem jest duża szansa, że LBJ po prostu odpocznie po wczorajszym meczu, tym bardziej, że coś z kolanem jest nie tak, przeciwnik typowy ogór, więc teoretycznie powinni sobie poradzić bez niego. Linia dosyć spoko nawet jak LBJ i Westbrook zagrają.

--------------------------

Próbuje jeszcze iść za formą Malika, ostatnie pięć meczów na solidnym poziomie, w czterech z nich na dużym luzie tą linię przekroczył, oddaje sporo rzutów z gry - średnio 16.8 na mecz, w poprzednim meczu na Portland tej linii nie pokrył, ale wtedy Blazers grali kompletnie innym składem.

E: w Ameryce obecnie linia na punkty Monka 18.5, a na punkty Davisa 26.5.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +29
piele 4,9K

piele

Użytkownik
Krótko i na temat dzisiaj:
Cavaliers vs Spurs
Allen w ostatnich meczach gra naprawdę bardzo dobrze, zapewne wiele osób liczyło że dostanie swoją szansę w meczu gwiazd. Jednak Jarrett niestety nie dostał się na ten event. Myślę, że w tym meczu udowodni, że powinien tam się znaleźć. Co do matchupu; Spurs są w Top5 najgorzej broniących teamów w pomalowanym. Punkty i zbiórki centra Cavs'ów są dla mnie formalnością.
Allen over points 14.5- 1,8 i 19.5- 3,30, over PR 26,5- 1,7, over PRA 29,5- 1,82- praktycznie wszystko na styk, oprócz PR; 15p, 14r, 1as.

Hornets vs Bulls
Demar w niesamowitej formie, powrót Lavine może odebrać mu trochę rzutów jednak Hornets mają problem w zatrzymywaniu skrzydłowych. Nie można zapomnieć, że Hornets mają według wielu najsłabszego starting centra, którym jest Plumlee. Taki gracz jak Vuc powinien zdominować ten matchup- pomalowane powinno należeć do niego, co za tym idzie sporo zbiórek i punktów dla reprezentanta Czarnogóry. Poza tym tutaj możemy liczyć na fajną, ofensywną koszykówkę- linia dosyć wysoka.
DeRozan 29.5 points- 1,95, Vucevic PR- 34.5- 1,82- Demar nie zawiodł, a Vuc grał na dobrej skuteczności, ale co można poradzić jak ma się Dermara i Zacha. DeRozan 36p., Vuc 33 PR.

Thunder vs Raptors-​
Oklahoma bez Shai'a to jak pół tej drużyny, jednak nie można zarzucić im braku chęci. Dzisiaj mierzą się z Raports, którzy bywają chimeryczni, ale wracają do świetnej dyspozycji. Mecz z Thunder powinien być pokazem ich siły. OKC jest w TOP3 drużyn pozwalających na oddawanie rzutów za 3 i tych trafionych. Wiadomo, że Trent Jr. i FVV uwielbiają rzucać zza łuku i OKC będzie miało wielkie problemy, jezeli goście będą rzucać regularnie. Sądze nawet, że Fred może zakręcić się koło Double-double, gdyż OKC w statystykach oddanych asyst też zajmuje jedno z miejsc od końca.
Trent Jr. over 3.5 3'- 2,05, VanVleet over 3.5 3'- 1,82, over 7,5 assists- 1,82, double-double 3,95- Fred mnie trochę zawiódł, skupił się na rzucaniu trójek, aż 16! prób, co przełożyło się na brak asyst. Gary natomiast tylko 5 prób i 2 trafione.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +852
deepred 1,1M

deepred

Moderator
Członek Załogi
Spotkanie, na które wszyscy ostrzymy sobie zęby, a więc starcie dwóch finalistów poprzedniego sezonu NBA. Nie mogę się prawdę mówiąc doczekać tego spotkania, jedno jest pewne, emocji nie zabraknie.

Mój typ na to spotkanie nie jest zbyt skomplikowany.
Giannis over 29,5 punktu @1,85 fortuna Nawet nie było blisko.

Myślę, że Greek Freaka nikomu nie trzeba opisywać. W tym sezonie kolejny raz ścisły top w walce o MVP sezonu regularnego, chociaż według mnie tego tytułu nie zgarnie (no chyba, że Bucks skończą w TOP3 konferencji po fazie zasadniczej).

Poniżej garść statystyk z ostatnich kilku spotkań.

1644492252323.png

Przeanalizujmy kiedy Giannis ostatnio NIE PRZEKROCZYŁ TEJ LINII.

17 stycznia z Atlantą; porażka 114-121; 37 minut na placu (40 z gry, jak na chłopa pakującego się dupskiem pod kosz w co drugim posiadaniu zespołu to słaba skuteczność) 27 punktów
27 stycznia z Cleveland; porażka 99-115; 29 minut na placu (krótki wymiar czasowy) 26 punktów

Potem trzy spotkania; Denver, Portland, Clippers, w których linia nie została pokryta z powodu blowoutu i małej ilości czasu spędzonego na parkiecie (30 minut) . Mimo tego Giannis rzucił kolejno 29, 29 i 28 punktów.

W tym spotkaniu blowout nam raczej nie grozi, w ostatnich 12 spotkaniach Giannis tylko raz "zawiódł", kiedy zagrał swoje minuty. Był to mecz z Atlantą, która od pewnego czasu zaczyna przypominać zespół z ubiegłego sezonu.

Nie zrozumcie mnie źle, uważam, że linia na to spotkanie jest wystawiona bardzo poprawnie i bardzo "wrednie" przez buki. Ale uważam, że Giannis to potwór. Maszyna, która jest odpalana na wielkie mecze. W ostatnich pięciu spotkaniach z Suns tylko raz nie pokrył tej linii. Był to mecz finałów, w którym podkręcił kolano. Ayton go nie utrzyma. Dużo będzie zależało od skuteczności greckiego gracza z linii rzutów wolnych. Mistrzem na linii nigdy nie będzie, aczkolwiek czysto statystycznie jest to jego najlepszy pod tym względem sezon od sezonu 18-19. W tym roku jego skuteczność to 72,2%, co jest akceptowalne jak na standardy Giannisa.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +640
Semtex 264,1K

Semtex

Użytkownik
Phoenix Suns - Milwaukee Bucks
Jae Crowder over 16.5 PRA @ @1.95
Jae Crowder over 12.5 pts @3.11
Betfan

15.9 to Średnia Crowdera w tym sezonie jeśli chodzi o punkty, zbiórki i asysty więc jest tak na styk ale z Bucks zawsze świetnie mu szło, w playoffach grał bardzo dobre minuty i pokrywał wyraźnie takie linie.
Nie poszło mu tylko w G1 gdzie strasznie cegił i był 0/8 ale kolejne mecze przeciwko Bucks:
G2: 11/10/3
G3: 18/6/1
G4: 15/8/3
G5: 10/5/3
G6: 15/13/0

Jeszcze mecze z bańki gdzie Heat podejmowali Bucks to również świetne występy Crowdera i wyraźnie pokrywane linie w każdym meczu, dobrze gra mu się przeciwko Bucks więc trzeba spróbować.

Ostatnio nie szło mu najlepiej jeśli chodzi i skuteczność za trzy ale to dobry strzelec, a obrona Bucks skupia się głównie na bronieniu pod obręczą, a na obwodzie są fatalni, bronią trójki najgorzej w całej lidze i tutaj jest chyba klucz do dobrych występów Crowdera.

Ostatnia edycja:
niewiemnajaki 158,3K

niewiemnajaki

Znawca - NBA
Detroit Pistons - Memphis Grizzlies

Jerami Grant poniżej 18.5 punktów @ 1.82 betclic

Kolejny raz idę przeciwko Grantowi, szczególnie, że ta linia tylko zachęca. Grant odkąd wrócił po kontuzji przekroczył tą linię tylko w jednym meczu - generalnie jego wyniki punktowe wyglądają słabo - 17, 20, 10, 10, 15. Gra na dosyć słabej skuteczności - 35.3%, a dzisiaj przeciwko Memphis nie będzie mieć łatwego matchupu. Najpewniej przeciwko sobie będzie mieć JJJ'a, który jest solidnym obrońcą i nie będzie to łatwy pojedynek dla Granta, ogólnie Memphis bardzo dobrze broni vs PF i są top 6 pod względem najmniej traconych punktów. Dodatkowo jest spora szansa na blowout co troszkę zmniejszyłoby minuty gry dla Granta.

mahony1983 33,2K

mahony1983

Użytkownik
Detroit vs Memphis AH -10.5
Odd: 1.83 (Pinnacle)
Stake: 2/5

Memphis are so dominant right now, Detroit are basically the worst team in the league. Memphis are strong even with their bench units, everyone is playing to win heavily on that team right now. Ja Morant is easily one of the best players in the league and he’s dominating in the paint. I don’t see how the Pistons keep this within single digits, the Grizzlies nearly won by 30 last time out against a better Clippers outfit. Detroit have lost 9 of their last 10 against all sorts of teams, mostly by a large margin

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1230
zikos 19,8K

zikos

Użytkownik
Detroit vs Memphis AH -10.5
Odd: 1.83 (Pinnacle)
Stake: 2/5

Memphis are so dominant right now, Detroit are basically the worst team in the league. Memphis are strong even with their bench units, everyone is playing to win heavily on that team right now. Ja Morant is easily one of the best players in the league and he’s dominating in the paint. I don’t see how the Pistons keep this within single digits, the Grizzlies nearly won by 30 last time out against a better Clippers outfit. Detroit have lost 9 of their last 10 against all sorts of teams, mostly by a large margin
Jak już zassałeś z innego forum nie warto przetlumaczyc😅
Do usuniecia

psotnick 968,4K

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
Wymiana Nets z 76ers co myślicie?

Harden (+ Millsap)
za
Simmons (+Seth Curry, Drummond + 2x 1st round picks)

Zmienia coś w kontekście Wschodu czy może całego finału?
Moim zdaniem Brooklyn mocniejszy i dostał to co chciał, tylko trochę mało czasu może być żeby to zgrać.
A Harden zaczyna trochę iść drogą Westbrooka..

piele 4,9K

piele

Użytkownik
Dzisiaj jeszcze szybsza piła:

Isaiah Stewart- tutaj celuje w zbiórki centra Detroit, na pewno będzie miał trudny match-up, bo Memphis oddaje najmniej zbiórek rywalom i match-up z Adamsem nie będzie należał do przyjemnych. Linia stoi w miejscu, jak już pisałem, do zmiany linii warto ją zagrać.
over 8,5rbs- 1,75

Ja Morant- co tutaj można powiedzieć o Ja, gość jest przyszłością tej gry, a w tym sezonie gra po prostu niesamowicie. Morant w ostatnich dziesięciu meczach gra na średniej 33.4!!!!. Oczywiście idę w punkty tego młodego zawodnika.
over 27.5p- 1,8

CJ McCollum- to jego debiut w Pelikanach i na pewno będzie chciał pokazać się jak najlepiej. Wiadomo z czego CJ jest znany, oczywiście chodzi tutaj o rzuty za 3.
over 2,5 3'- 1,72

Kevin Porter Jr.- młody zawodnik Rockets, w ostatnich swoich meczach gra naprawdę dobrze- średnia 16 punktów. Dzisiaj mecz przeciwko Raptors, którzy grają jedno z najszybszych pace w lidze. Dzisiaj Toronto bez FVV, może ucierpieć na tym tempo, ale nie aż tak bardzo. Linia do grania przyjemna, bo tylko 13,5(poszła do góry do 14,5).
over 14.5p- 1,95

Ostatnia edycja:
niewiemnajaki 158,3K

niewiemnajaki

Znawca - NBA
Houston Rockets - Toronto Raptors

Pascal Siakam triple-double @ 11 betclic]

Taki bardziej luźny becik, ale Siakam dzisiaj powinien być człowiek-orkiestra, nie zagra VanVleet i Siakam dużo częściej będzie operować piłką. Moim zdaniem kwestia triple-double to tak naprawdę zrobienie 10 asyst, z punktami nie powinno być najmniejszego problemu, co do zbiórek tu generalnie powinien się zakręcić koło 10, ostatnio wyglada bardzo fajnie pod tym względem, w 7 ostatnich meczach 5 razy zanotował 10 lub więcej zbiórek, wiadomo, że dzisiaj jego rola będzie trochę inna, ale mimo wszystko uważam, że koło 10 powinien się zakręcić. Co do asyst, Siakam z VanVleetem w składzie notuje średnio 5.2 asysty na mecz, bez VanVleeta notuje 8.5 asysty na mecz.

W tym sezonie bez VanVleeta notował takie statystyki:

vs Bulls 12 pkt, 7 zbiórek, 7 asyst
Vs Hornets 24 pkt, 9 zbiórek, 12 asyst
vs 76ers 28 pkt, 6 zbiórek, 8 asyst
vs Pistons 25 pkt, 12 zbiórek, 7 asyst

Dzisiaj rywal z najniższej półki, jeżeli nie będzie szybkiego blowoutu to pewnie zakręci się w statystykach koło TD, Rockets pozwalają na mnóstwo asyst, na mnóstwo zbiórek, najgorsza defensywa w całej lidze. Tak jak pisałem, typ bardziej luźny, jednak jakieś tam szanse za tym są, tym bardziej, że Siakam ostatnio wygląda świetnie, kurs 11 moim zdaniem ciut przesadzony, takie 7-8 byłoby okej. Double Double nie próbuje bo po kursie ~~2 to gra niewarta świeczki.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +378
deepred 1,1M

deepred

Moderator
Członek Załogi

Harden (+ Millsap)
za

Moim zdaniem Brooklyn mocniejszy i dostał to co chciał, tylko trochę mało czasu może być żeby to zgrać.
Moim zdaniem Nets wygrywają ten deal. Oddanie cennego asseta w postaci Curry'ego to za dużo. Nie zmienia to faktu, że dla Philly to i tak fajny deal, bo grubas w formie to super fit dla Embiida. Obydwie strony wygrywają na tym dealu, ale 76ers powinni to lepiej rozegrać.

Hardenowi się w sumie nie dziwie, nie chciałbym grać z Irvinigiem, który ma swój świat. Broda ma swój prime i chce coś ugrać. Tym dealem trochę przyznał się, że odejście z Rockets to był błąd.

psotnick 968,4K

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
Lebron z KD właśnie wybierali składy na mecz All Star i zabawnie było patrzeć jak się gimnastykowali, a zwłaszcza Durant, żeby nie wybrać Hardena i udało mu się. Harden został jako ostatni i już musiał pójść do Lebrona. W studiu Lebron, Barkley i Smith mieli ubaw po pachy :)

Ostatnia edycja:
psychol32 491,4K

psychol32

Użytkownik

Harden (+ Millsap)
za

Moim zdaniem Sixers dostali to co chcieli. Mianowicie allstara. Embid rozgrywa sezon życia i potrzebowali zawodnika który wzmocni ich siłę w kontekście walki o najwyższe cele. Temat Hardena to temat rzeka. Od dłuższego czasu przewijało się w mediach że chce opuścić drużynę z Nowego Jorku. On z trójki Irving Durant jako jedyny nie ma pierścienia. Myślał że może uda się w tym roku mając taką pakę ale ciągle coś staje na przeszkodzie by razem grać (nie chcę kłamać ale gdzieś mi się obiło o uszy że sumując wszystkie minuty gry to ta wielka trójka nie rozegrała razem nawet 10 spotkań) Do decyzji o odejściu bardzo mocno przyczyniła się niechęć Irvinga do szczepień. Harden na jednej z konferencji powiedział że niektórzy z zawodników nie pomagają drużynie bo są kontuzjowani i on to rozumie ale inni z innych powodów. Nie wyraził tego dosłownie ale każdy zrozumiał o co chodzi.

Czy Brooklyn wygrał na te wymianie? Zobaczymy. Jeżeli wszyscy będą zdrowi, Simmons nie zapomniał jak się gra, a Irving postanowi się zaszczepić, ewentualnie zmienią się obostrzenia w stanie NY to głównym kandydatem do mistrzostwa.

Ostatnia edycja:
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom