Bukmacher: STS.
Mecz: Cleveland - Utah
Typ: Utah (-9,5)
Kurs: 1.85
Oglądałem Utah ostatnio z Toronto i nie wiele zespołowi Utah zabrakło żeby wygrać. Nie mówię że to wyznacznik, ale grali na prawdę fajnie, jak na ich jałową koszykówkę. Cleveland gra wolno ale rzuca celnie. To już nie ta ekipa która grała z Utah w styczniu, chociaż i tak przegrała. Uważam, że Utah dziś wygra gładko.
Mecz: Boston - Dallas
Typ: 2/1
Kurs: 6.75
Na ten mecz nie mam kompletnie pomysłu. Ale z tego co widzę Boston nie tak często wygrywa pierwsze połowy, a potem goni w drugiej wynik. Dallas dość często pierwsze połowy wygrywa. Upatruje tutaj Boston jako drużynę lepszą. Typ ryzykowny, ale gram.
Mecz: Minnesota - Orlando
Typ: Minnesota powyżej 106,5
Kurs: 1.60
Bez statystyk które każdy może sobie sprawdzić. Minnesota u siebie w każdym meczu rzuca sporo, nawet bez Rosa i Convingtona. Orlando tutaj też powalczy i szczerze powiedziawszy ciężko powiedzieć kto wygra, skłaniałbym się delikatnie w stronę Minnesoty.
Mecz: Memphis - Brooklyn
Typ: Over (198,5)
Kurs: 1.50
W sumie analiza podobna jak u undiuing . Ostatnio do over'u brakło mi 2pkt, teraz mam nadzieję, nie spieprzy Memphis kwarty do 12. Większość meczy Memphis oscyluje w tych granicach. Niektórzy dziś grają nawet over 207,5
Mecz: Miami - Washinghton
Typ: Miami (-6,5)
Kurs: 1.80
pół punktu ...
Gry wyjazdowe ekipy gości już od pewnego czasu pozostawiają wiele do życzenia. Miami polepszyło obronę, rzucają też wcale nie mało. Wydaje mi się, że drużyna gości nie ma dzisiaj żadnych atutów na swoją korzyść.
Mecz: Chicago - Indiana
Typ: Indiana over (103,5)
Kurs: 1.85
Chicago faktycznie gra lepiej od paru meczy, ale ich skuteczność czasami razi po oczach. Indiana zaś (przynajmniej w tych meczach które oglądałem) jest dość skuteczna w ofensywie. Na wyjazdach w ost 5 meczach oprócz gry z Toronto w każdym meczu linia pokryta.
Mecz: Milwaukee - Atlanta
Typ: under 236,5
a jednak zapunktowali
Milwaukee mocna paka, ale Atlanta nie pójdzie na wymianę noży. Gospodarze mają wszystko: defensywę, ofensywę, grę zespołową, ale historia pokazuje że dużo niżej notowane zespoły nie są przez gospodarzy piorunująco punktowane. I głownie tym się dziś kieruje.
Mecz: Phoenix - LA Clippers
Typ: LA Clippers
Kurs: 1.52
Kurs na LAC wydaje mi się sprawiedliwy. Phoenix grają coraz lepiej, więc na pewno postawią opór. Ciężko mi powiedzieć jak zagra Booker, od niego też dużo zależy. LAC wydaje się nadal bardziej poukładaną drużyną, która w końcówce meczu na pewno zachowa więcej zimnej krwi niż Phoenix. Dlatego też idę w stronę gości.
Mecz: LA Lakers - NY Knicks
Typ: LA Lakers (-5,5)
Kurs: 1.65
Dla mnie niespodzianka
Nie widzę żadnych argumentów za graniem na NY. Skład w sumie od kilku meczy taki sam, i mają olbrzymi problem z drużynami które skutecznie punktują, a jeszcze i coś obronią. LA oczywiście mecze z lepszymi przeciwnikami jak Oklahoma przegrać musiało, ale ze słabiutką drużyną NY powinni dać radę. Biorąc pod uwagę że LA jak wygrywa mecze osiąga hand z okolicy min 8pkt, stawiam bezp. hand -5,5.
Mecz: Portland - Oklahoma
Typ: under (-229,5)
Portland jest mocną drużyną u siebie. Oklahoma żeby wygrać musi przyłożyć się bardziej w obronie. Mecz tych drużyn (pomijając dogrywki) kończą się w okolicach 215pkt. Wydaje mi się, że tutaj tej lini obie drużyny nie osiągną.