Dzisiaj dość bogata oferta. Kilka ciekawych propozycji na pewno się znajdzie, a w nich m.in:
Spurs - Knicks
Spurs over 106,5pkt
1,91
betcity
W sumie można podpiąć się z tym typem pod to co napisał vertigo. Dlatego tu będzie krótko. Spurs to drużyna, którą już nie raz zachwalałem, ale zasłużyli sobie na to. Potrafią połączyć solidny ofense z efektywną defensywą. Szeroka ławka oparta na zawodnikach z odpowiednią jakością gwarantuje utrzymanie optymalnego poziomu przez cały mecz, więc nawet jeśli liderzy w postaci Duncana czy Parkera odpoczywają to są godni zastępcy, którzy ciągną ten wózek. Drużyna gości cieniuje w tym sezonie na całej linii dlatego nie wykluczam jakiegoś blow na Knicksach. W moim przekonaniu linia wystawiona przez buki na over Spurs pęknie dość pewnie. Warto upokorzyć i doszczętnie zniszczyć tak medialną drużynę, jaką jest New York.
Jarrett Jack over 11pkt
1,81
Marathonbet
Głównym argumentem przemawiającym za tym typem jest możliwa absencja lidera Cavs, Irvinga, który nie uczestniczył dzisiaj w rozgrzewce. Badania wykazały, że uraz kolana którego nabawił się 2 dni temu w meczu z Indianą to nic poważnego, ale Irving jest dzisiaj "game time". Tu potwierdzenie:
http://www.rotoworld.com/headlines/nba/222004/kyrie-irving-(knee)-game-time-decision-thurs
Widziałem również wywiad z coachem Cleveland, który mówi m.in o tym, że jeśli Kyrie nie będzie zdolny do gry to w pełnej gotowości jest Jack, który wyjdzie w s5, co oczywiście nie może dziwić. Jarret powinien w takim wypadku spokojnie pokryć linię 11pkt. Żeby nie było tak kolorowo to dodam, że Jarret w tym sezonie nie gra tego, do czego przyzwyczaił mnie np. w poprzednich rozgrywkach w GSW, gdzie również w analogicznej sytuacji będąc zmiennikiem Curry'ego, prezentował się znacznie lepiej i więcej wnosił do drużyny. Widocznie nie wpasował się jeszcze do nowego zespołu. Dzisiaj powinien poprowadzić drużynę Cavs do zwycięstwa nad przeciętnymi Magikami. Nawet jeśli Irving wystąpi linia spokojnie do pokrycia bo już nie raz Jack ją przekraczał, więc naprawdę warto rozważyć tą opcję
Luol Deng powyżej 17pkt
1,83
Marathonbet
Hmmm... Nie wiem co za bardzo sądzić o tej linii, ale dla mnie zaniżona o jakieś 2,3 oczka. Pewnie wystawiający sugerowali się tym, że Deng po powrocie 2 dni temu w meczu z Toronto rzucił 16pkt, więc owej linii nie przekroczył. To ja spojrzę na to troszkę szerzej. Deng pod nieobecność Rose'a jest pierwszą opcją w ataku i oddaje za każdym razem kilkanaście rzutów w meczu. Jego średnia z tego sezonu to 19,4pkt/mecz na ponad 45% skuteczności. Lepiej? Lepiej... Mało tego, Odkąd Rose doznał kolejnej poważnej kontuzji kolana, Deng linię 17pkt przekraczał na przestrzeni 10 meczów 8-krotnie!, jeden zwrot i tylko raz zabrakło mu jednego punktu w ostatnim meczu z Toronto... To był jego pierwszy mecz po pauzie, celownik mógł być rozregulowany, ale dzisiaj myślę, że jeśli Bulls chcą wygrać to Deng 20pkt musi przekroczyć. Brać!
Dużo tego dzisiaj, może za dużo, ale Miami u siebie po @1,53... biorę... lubią u siebie pomęczyć się z leszczami, ale na GSW koncentracji nie powinno zabraknąć. Kurs wywindowany bo pod znakiem zapytania stoją występy Wade'a, Andersona i Cole'a. Wątpię, żeby wszyscy przegapili mecz z Warriors. Mimo to, że nie mam więcej informacji odnośnie ich szans na grę uważam, że Heat wygrają w swojej hali z racji tego, że u siebie są bardzo mocni o czym świadczy bilans 14-2. Szeroki skład pozwala na zachować spokój nawet przy absencjach niektórych zawodników. S5 Wojowników wygląda bardzo solidnie, ich steak W6 też robi wrażenie, ale ja widzę luki. Ich gra mimo wszystko nie jest dla mnie przekonywująca. W tej serii w6 nie pokonali nikogo znaczącego oprócz Clippers, z którymi wygrali w bardzo kontrowersyjnych okolicznościach.
Ławka wąska bez większej jakości nie licząc Barnesa. Miami wraca na własne śmieci po road tripie, walczą z Indianą o pierwsze miejsce w konferencji. Dzisiaj wygrają.
Miami - GSW
Heat
1,53
Marathonbet
Każdy powinien wybrać coś dla siebie. Powodzenia!