Hahaha a co gralo Portland? Przegrywali praktycznie caly mecz +10 miala Phila, w IV kwarcie zrobils ie run 0-7 i sedziowie ten mecz podarowali PTB, najpierw technik dla trenera, zaraz potem technik dla Williamsa, to jest linia osobitstych + pilka, majac juz +7 w kwarcie. To sobie dodaj. Portland tak jak dzis gralo to bankowo w tym roku nic nie osiagnie, nie beda miec sedziow po swojej stranie w kazdym meczu, zreszta za kilka godzin Jazzmani pokaza tym frajerom gdzie jest ich miejsce.
Roxanne Ty widziałeś mecz ? Zobacz jaki wynik był na 3 minuty do końca 2 kwarty . Powiem Ci Portland jeszcze prowadziło .Dostali runa pod koniec 2 kwarty , a od 3 regularnie odrabiali straty i na ostatnią kwartę wyszli już mając przewagę 1 punktu . Przez 20 pierwszych minut był mecz na styku potem wspominany run i dominacja Portland w 2 połowie . Na początku jeszcze Iqoudala i Miller trafiali ale kwestią czasu było to jak przestaną , bo nie mieli pomysłu na grę . 76ers w 4 kwarcie nie istnieli i to nie wina sędziów tylko tego że mają bardzo wąską ławkę i po prostu starting five nie mieli już siły .
Jeśli dla Ciebie Portland to słaby zespół i ich zwycięstwa są przypadkowe to szkoda gadać . To że przez ostatnie lata dostawali ostro po dupie , przed sezonem odszedł ich lider a obecny nie zagrał ani jednego meczu to nie znaczy że ta ekipa jest słaba . Ciekaw jestem czy obejrzałeś choć ich jeden mecz , bo mam wrażenie że tylko wyczytujesz bzdury z polskich portali o NBA ... Ta drużyna ma mnóstwo potencjału . Niemal wszyscy byli wybierani w 1 rundzie draftu , większość w pierwszej dziesiątce w tym LaFrentz , Miles , Aldridge czy Oden w TOP 3 + Sergio Rodrguez i Steve Blake którzy są diamentami którzy nie znaleźli się wysoko w drafcie . Roy to rookie of the year . Jak to jest słaby zespół to co można powiedzieć o 76ers ???
Sutek też troszkę przeginasz z pisaniem przeciętny zespół o choćby Raptors ;-)
Edit
Na początek mecz w Charlotte . Niespodziewanie szokująco wysoko dziś bukmacherzy wystawili linię . Dość powiedzieć , że tylko raz w meczu z udziałem Ryśków linia była wyższa . Na początku sezonu z Suns ... Goście zagrają bez swojego lidera Jamaala Tinsleya i będzie to olbrzymie osłabienie notujących dobrych sezon Pacers . Od niego się wszystko w tym zespole zaczyna a bez niego tylko połowę wartości prezentuje Danny Granger czy przede wszystkim Mike Dunleavy , którzy bez JT oddają o wiele mniej rzutów . Więcej Indiana w takim wypadku gra bez PG , bo Marquis Daniels i Kareem Rush , którzy próbują łatać dziurę bo JT w żadnym wypadku nie są rozgrywającymi a młody Andre Owens to nie ta klasa i widać to w grze Indiany . Co ciekawe pora rozgrywania tego meczu ( południe ) jest wybitnie underowa i niemal każda gra kończy się właśnie niskim wynikiem . Bobcats też nie są obecnie w najwyższej formie toteż nie spodziewam się popisu strzeleckiego z ich strony , bo to wybitnie underowa drużyna . W tym sezonie obie ekipy spotkały się już raz i górą byli koszykarze z Charlotte , którzy wygrali 96-87 . Myślę , że obie ekipy będą chciały wygrać ten mecz poprzez obronę toteż typuję tutaj under .
Drugi mecz , który wpadł mi w oko to oczywiście gra przeciwko Rakietom z Houston . Ta drużyna bez Tracego traci bardzo dużo . Jakby na przekór moim słowom ostatnio wygrali dwa mecze z Toronto ( wygrali tak naprawdę dlatego , że Raptors opadli z sił w 4 kwarcie po meczu w San Antionio ) i Memphis . Na tamte ekipy może i starczy , lecz Golden State Warriors to wyższa półka . Przede wszystkim grają zupełnie inną koszykówkę która nie bardzo pasuje Rakietom . W zeszłym sezonie przegrali 3 z 4 meczów z GSW , przy czym od trejdu Stephena Jacksona i Harringtona za m.in. Diogu , Dunleavego oraz Muphego przegrali wszystkie 3 mecze . Wysoko . Dziś powinno być podobnie . Jedyne co mnie martwi to fakt , że grają dzień po dniu a Houston gra po dniu przerwy . Stąd gram z handicapem . Głównie dlatego , by przerwać złą passę bo w innym przypadku nie wahałbym się tutaj postawić czystą dwójkę po 2.30 .
Inny ciekawy do typowania mecz odbędzie się w Los Angeles , gdzie dojdzie do pojedynku outsiderów . Miejscowi Clippers podejmują Twolves . Szczerze powiem , że nie widzę różnicy klas między tymi zespołami toteż handicap + 8.5 na Wilków uważam za dobre posunięcie . Gospodarze są w tym roku prześladowani przez kontuzje . Co prawda lista kontuzjowanych którzy nie mogą grać nie jest jakoś strasznie długa ( bo do Branda i Livingstona wszyscy się chyba przyzwyczaili ) ale wielu graczy gra z nie do końca zaleczoną kontuzją jak np. Correy Maggette , Sam Cassel , Cuttino Mobley czy Quinton Ross . Timberwolves może nie są szczodrze obdarowani talentem ale woli walki , przygotowania i ambicji im odmówić nie można .
Na koniec warto według mnie też zwrócić uwagę na mecz w Seattle . Jeśli ktoś będzie mógł poczekać do okolic 22-23 to niech patrzy czy pojawiły się jakieś informacje czy w tym meczu na 100 % nie wystąpi Kevin Durant . Jeśli tak się stanie to nie ma szans ( biorąc pod uwagę również absencje Chrisa Wilcoxa oraz Luke’a Ridnoura ) by 76ers nie wygrali tego meczu . W niektórych bukmacherach już zablokowali typowanie tego meczu .