to ja tak krociutko...
Lakers @ 2,07
Bo mnie Jeziorowcy bardzo pozytywnie zaskakuja w tym roku. Po poczatkowych wpadkach ze slabszymi i zwyciestwach z lepszymi troche ustabilizowali forme i graja rowniej (co do nich niepodobne). Bulls natomiast wciaz maja zbyt wielkie wahania formy zeby uznac ich za faworyta w tym meczu. Jeszcze gdyby przynajhmniej defensywnie byli na tym poziomie co zwykle, mocniej bym sie wahal. Jednak w tym roku nawret ich najmnocniejsza bron mocno szwankuje, w tym jej glowne (starzejace sie coraz bardziej) dzialo - Ben Wallace. Kobe mimo ze kontuzjowany powinien dac dzisiaj rade bo ten ktory w tamtym roku wyrastal na swietnego Kobe-stoppera w tym sezonie nie dostaje prawie w ogole szans na gra (Thabo Sefolosha). Do tego fajnie powinien wygladac pojedynek miedzy wspomnianym Big Benem a Andrew Bynumem.
Raptors -4,5 @ 1,91
Tutaj chyba wiele tlumaczyc nie trzeba ???? Toronto nie takie ekipy jak Clippers ogrywalo duzo latwiej, pokazujac ze juz nie sa tylko nieobliczalna druzyna potrafiaca od czasu do czasu zaskoczyc, a mocnym teamem z jasno okreslonym celem a co wazniejsze juz dosc dojrzalym teamem. Do tego - wiadomo, kontuzje wsrod LA przesadzaja sprawe. Brak Cassella, Branda, Livingstona (co juz ma miejsce nie od dzis), a do tego byc moze Mobleya i Thomasa to w sumie dosc spory ubytek... Po stronie Raps zabraknie tylko (i az) T.j. forda, ale to brak do przebolenia.
under 187,5 NJ - Sac
New Jersey to najslabsza ofensywnie druzyna ligi. Sacramento po poczatkowych niezlych osiagnieciach ostatnio strasznie cienko, nawet ponizej 80 pkt. Wobec braku Martina i Bibby'ego nie beda mieli chyba nic przeciwko aby dostosowac sie do Netsowego, bardzo wolnego stylu grania. W NJ moze zabraknac na dodatek jeszcze Cartera, choc i z nim powinien pasc under.
Bulls <102,5
Tutaj typ na zaufanie do Jaques'a ;-)
Ogolnie to najlepsze jest to ze jestem srednio pewny tych wszystkich typow, ale jak na ironie to wlasnie dlatego je gram, bo ostatnio byly mecze dla mnie duzo pewniejsze i one wtapiały. Ale na wszelki wypadek rozbijam je po kilku kuponach ;-)
edit:
Zapomnialem jeszcze o jednym
Chris Kaman +18 @ 1,82
Mimo ze balansuje regularnie na tej granicy czesto bedac ponizej, to mysle ze w meczu z Raptors powinien dac spokojnie rade. Wobec braku wielu strzelcow w druzynie on i Maggette beda mieli sporo wiecej pracy. Mecz zapowiada sie bardziej na overowy niz underowy wiec tym wieksza szansa ze Kaman nastuka troche punktow. Kolejna rzecz to brak dobrego obroncy ze strony Raps. Rasho Nesterovic na pewno nie jest w stanie narobic tyle "krzywd" Kamanowi co chocby Bynum 2 dni temu.