Przede wszystkim to komu wpadl go slowy taki pomysl ze Kidd bedzie krył T-Maca?
Po drugie - to akurat to 1,50 czy 1,52 na Rockets jest dosc fajnym kursem. Nets nie maja zbytnio pary zeby przeciwstawic sie Rakietom. W formie jest wlasciwie tylko Jefferson, Kidd - wiadomo - nawet jesli zagra to watpie by gral na 100% (bynajmniej nie ze wzgledow zdrowotnych, ale nie dziwie sie mu), o Carterze to juz lepiej nie wspominac bo ten gra juz w ogole ponizej mozliwosci. Owszem, obecnosc Jasona nawet jesli nie na pelnych obrotach, to podniesie wartosc NJ ale czy sa w stanie przeciwstawic sie Houston? Juz nie mowiac o tym ze nie maja kim zatrzymac Yao, to jak sie wlaczy McGrady to bedzie po nich. A nawet jesli ta dwojka zagra "ciut" slabiej to jeszcze jest Bonzi Wells o ktorym czesto sie zapomina czy Shane Battier... Rockets maja naprawde sporo atutow a ich bilans moze mylic, w tym momencie jest on zdecydowanie nizszy niz powinien byc... Ja stawiam na Rockets i IMO tylko jakis niekontrolowany przebieg wydarzen (katastrof?) moze ich pozbawic tutaj zwyciestwa. Sa po prostu lepsi i tyle.
Co do Clippsow to i owszem, powinni w koncu cos wygrac. Na pewno pomaga im ze Martin nie gra, ale i tak Kings sa cholernie mocni u siebie w tym roku, nie mam teraz przed oczami statsow ale czy nie pokonali juz takich ekip jak Jazz, Spurs czy Pistons? A Clippers ktorych wygrana przewidywalem w Seattle graja naprawde katastrofe. Nawet juz tu nie chodzi o absencje Branda, a ogolnie w niczym nie przypominaja tej ekipy chocby sprzed roku a na pewno juz nie ta sprzed dwoch lat...
Choc no z durgiej strony, jak mowicie, jesli Martin nie zagra moze byc roznie, na pewno kusi kurs, pewne jest tez ze LA musi sie przelamac. W sumie szanse sa 50-50 wg mnie i moze rzeczywiscie ta wygrana bedzie dzisiaj? Jedno jest pewne - ciezki typ.
Ostatnia sprawa - meczyk Bucks. To - jak wspomianlem - jedna z najbardziej niedocenianych ekip tej ligi. Moga zgarnac blowuota a moga tez wygrac w swietnym stylu z wyzej notowana ekipa. Dzisiaj mysle ze szanse na WIN w Seattle maja wieksze nzi Clipps w Sacramento i ja to raczej tez obstawie ????