Dawno sie nie wypowiadalem wiec doloze swoje trzy grosze. Ja ide w Cavs. Kurs 2.55 bardzo zachecajacy. Ogladalem kazdy mecz i piszecie tutaj o swietnej grze GSW w game 4 ze Kerr odrobil lekcje. Dla mnie to Cavs przegralo ten mecz a nie GSW wygralo. Zdecydowanie najslabszy mecz w ich wykonaniu w tej serii. W obronie nieprzytomnie 60% za 3 punkty bylo z kompletnie wolnych pozycji, slaby LeBron, 16 zbiorek w ataku i zdobyte 82 punkty. Trio Shumpert, JR, Delly skutecznosc 7/35. Kapitalny Mozgov z 28 punktami a przychodzi game 5 i 0 punktow i tylko 10 minut gry. Dla mnie troche niezrozumiala jest decyzja Blatta na obnizenie skladu, gdyz z Mozgovem rzadzili zdecydowanie na tablicy. Cavs najgorzej wypadaja w 4 kwarcie. Tak bylo w game 2, game 3, game 4 i game 5. W 4 kwarta GSW wszystko trafia a Cavs nic. W game 6 do polowy 2 kwarty Cavs proawadzilo 7-8 pkt. Nawet na koniec 3 kwarty mimo nie duzej straty wygladalo to w miare optymistycznie a przychodzi ostatnia kwarta i jakby zapomnieli jak sie gra w koszykowke. Barbosa 13pkt ? C'mon to jakies zarty. Jestem rowniez ciekawczy Blatt zaryzykuje hackowanie Iggiego. 2/11 FT i przynosilo to efekt to czasu gdy po wolnym Curry zbiera w ataku. Mysle ze gdyby GSW odskakiwalo to mozna troche pofaulowac Iggiego. Mysle ze to bedzie najglosniejszy mecz w tej serii jesli chodzi o kibicow. To tez moze miec swoje znaczenie. GSW wcale nie wyglada lepiej w tej serii. LBJ musi ponownie zagrac bardzo dobry mecz i nieco lepsza skutecznosc JR i Delliego i mysle ze Cavs doprowadza do game 7.
Co sadzicie o MVP ? Wiadomo ze bez watpienia LBJ ale czy organizatorzy przy wygranej GSW odwazyli sie ? O ile sie nie myle raz w historii przegrany zdobyl statuetego MVP Jerry West. A jesli mialbym kogos wybrac z GSW to blizszy wyboru jest Iggi niz Curry a na ten ruch tez uwazam ze sie nie odwazyliby wiec bardzo mnie ciekawi jak to roztrzygna przy winie GSW.