@
Los Angeles Lakers powyżej 107.5 pkt @1.83 Betano 126 pkt
Dwie noce temu Pelicans odnieśli pierwsze zwycięstwo w tym sezonie pokonując Bucks. Było to spotkanie w delegacji, teraz czas na mecz domowy. NO Pelicans podejmą we własnej hali drużynę prowadzoną przez Luke'a Waltona. Lakers prezentują się na początku tego sezonu zaskakująco dobrze. Po dziewięciu rozegranych spotkaniach ich bilans to 5 zwycięstw i 4 porażki. Jeśli chodzi o zespół Pelikanów, to ci póki co zamykają tabelę Zachodu z niechlujnym 1-8. Minimalnym faworytem na to spotkanie wg bukmacherów są gospodarze, ale ja uważam, że Jeziorowcy są na ten moment lepszą ekipą, która gra równiej i wg mnie spotkanie zakończy się ich zwycięstwem. Jednak nie zagrałem czystego zwycięstwa ekipy Waltona. Idę w punkty LAL. Dlaczego? To proste, Lakers to jedna z najlepiej punktujących drużyn na starcie tego sezonu. Średnio na mecz zdobywają 107.8 pkt, co na tę chwilę daje im ósmy wynik w lidze. Ich najbliżsi rywale notują 101.6 pkt/mecz. Widać różnicę, m.in. dlatego, że Lakers to młoda ekipa, która odżyła wraz z przyjściem trenera Waltona. Były asystent Steve'a Kerra ma pomysł na tą drużynę, co widać. Russell, Randle, Ingram czy Clarkson to przyszłe gwiazdy tej ligi, a już w niektórych meczach potrafilii odgryźć się takim ekipom jak Rockets, Hawks czy Warriors. Grają szybką piłkę. Do w/w zawodników dorzuciłbym doświadczonego Denga, a także Lou Williamsa, który dysponuje dobrym rzutem zza łuku. Czasem błyśnie też Swaggy P, czyli Nick Young, swoje z ławki wnosi też Nance Jr. Warto dodać, że Walton potrafi dobrze rotować swoimi zawodnikami. Ważną informacją jest także fakt, że drużyny, które grają przeciwko Pelikanom zdobywają średnio 107.7 pkt na spotkanie, co pokazuje, co jest nie tak z tą drużyną. Lakers pod tym względem są niewiele lepsi, gdyż średnia rywali w meczach rozgrywanym przeciwko im wynosi 106.6 PPG. To spotkanie wcale nie musi być wyrównane, ale prawdopodobnie będzie. Chociażby ze względu na to, że to NOP wystąpią w roli gospodarzy. Liczę na overowy mecz, przynajmniej ze strony "LALek". Są w stanie rzucić 108 punktów w hali Pelikanów, gdyż ci w tym sezonie zawodzą. Zauważyłem jeszcze jedną ważną rzecz. Lakers mieli w tym sezonie mecze, gdzie notowali poniżej 20 pkt na kwartę, by potem zdobyć ich 30+, więc może być różnie i nawet, jeśli start nie będzie w ich wykonaniu błyskotliwy, to będą w stanie narzucić swoje szybkie tempo gry, w którym ci zawodnicy czują się jak ryby w wodzie.
Utah Jazz @ Miami Heat -> Dion Waiters powyżej 10.5 pkt @1.87 Betano
Wobec nieobecności Gorana Dragicia postanowiłem zagrać w kierunku Waitersa. Były zawodnik Cavs oraz Thunder będzie jednym z tych, który przejmie kilka rzutów Słoweńca. Dion w tym sezonie notuje 10.4 punktów na mecz. W tym sezonie pokrywał linię wystawioną przez Betano 3-krotnie na 7 rozegranych meczów, ale biorąc pod uwagę fakt, że nie zagra wspomniany Dragić, który co mecz oddaje ok. 13 rzutów, kilka z nich powinien przejąć Waiters występujący na pozycji nr 2.
Dodatkowo bez analizy | tradycyjnie z Betano
Toronto Raptors powyżej 107.5 pkt @1.83 118 pkt
Kristaps Porzingis powyżej 19 pkt @1.87 21 pkt
James Harden powyżej 49.5 pkt + zbiórki + asysty @1.87