rambo131
Forum VIP
Memphis Grizzlies - New Orleans Pelicans. Dzisiaj w FedEX Forum ciekawe spotkanie pomiędzy matchup'ami na przynajmniej 2 pozycjach. 1 to Anthony Davis vs Zach Randolph, następna to Marc Gasol vs Omer Asik. I właśnie na środkowego gospodarzyi zdecydowałem się dzisiaj postawić. Hiszpański Center w tym sezonie spisuje się świetnie. 3 razy wygrał swój matchup i przy jego dużym udziale Memphis rozpoczęło sezon z bilansem 3-0. Memphis mierzyło się już z Minnesotą(Nikola Pekovic), Indianą( Roy Hibbert), oraz Charlotte Hornets( Al Jefferson). Każdy chociaż trochę interesujący się kibic wie co znaczą te nazwiska na pozycji nr 5. Marc Gasol to bardzo dobry środkowy. Cechuje go przede wszystkim uniwersalność, oraz to, że jego gra bardziej przypomina europejskiego centra niż klasycznego ''byka'' rodem z NBA który stoi tylko pod koszem i jego zagrania cechują się do prostych layup'ów. Gasol potrafi świetnie podzielić się piłką, oraz rzucić z półdystansu. Co ważne ma też dobrą psychikę, nie robi głupich faulów, oraz nie siłuje rzutów. Dzisiaj stawiam na over, pomimo tego że uważam, że w meczu nie padnie duża ilość pkt. Na koniec dodam statystyki z 3 spotkań trwającego RS. Mój typ to Marc Gasol over 27,5 pkt + zbiórki + asysty -> 1,96 w Betsson. 29
Denver Nuggets - Sacramento Kings over 201 -> 1,90 -> Pinnacle 105 - 110 Kings win
Denver Nuggets - Sacramento Kings. Denver po kompromitacji z połamaną Oklahomą, będzie chciało odbudować szacunek kibiców w spotkaniu z Kings. Królowie z Sacramento b2b on road po wygranej z LAC i wygranej całkiem zasłużonej, aczkolwiek co Clippers pudłowali to głowa mała. DeMarcus Cousins - jeśli on będzie notował takie występy jak wczoraj, to mecze Kings mogą być jedną z ciekawszych ekip na Zachodzie. Jak dla mnie S5 wygląda bardzo fajnie, może trochę ławka kuleje ale nie można mieć wszystkiego. Cousins - wczoraj kapitalny pod koszem, ani Jordan ani Hawes nie byli w stanie go zatrzymać. 34 pkt, 17 zbiórek, 5 ast( przy 4 TO) to na środkowego bardzo dobrze oraz dołożył 3 bloki. Zawsze chcę go takiego oglądać, i jeśli nie będzie mu się w głowie gotować to naprawdę za 2-3 sezony może być w czołówce NBA na pozycji nr 5. Rudy Gay tez ostatnio notuje fajne występy. Denver, o ich meczu z Oklahomą nie można powiedzieć nic pozytywnego. Dla mnie najważniejsze dzisiaj jest to, że Ty Lawson zagra. Pod koszem para Faried & Mozgov, Gallo pewnie dalej dostanie limit minut, ale nie sądzę że zagrają taką kupę jak w ostatnim meczu. Obie ekipy mają potężną siłę rażenia w ofensywie, i obie nie są tytanami obrony. Niska linia 201. Krótko. OVER !