Jak dla mnie te kursy trochę przesadzone w meczu GSW z Oklahoma. Przypominam że to pierwsze mecze czyli pierwsze koty za płoty. Też raczej trzeba mieć na uwadze under, ale to są tylko gdybania. Warriors pierwsze mecze sezonu gra bardzo przeciętnie. W preseason raz wyszła podstawa a tak to w kratkę sobie grali i krótkie minuty. Z celnością będą problemy, a OKC nawet bez Westbrooka to nie są ułomki.
Warriors vs OKC
Typ: OKC +12,5
Kurs: 1,82 (Unibet)
Trochę te kursy przesadzone na GSW. Przypomnę, że dwa lata temu dostali bęckie od San Antonia prawie 30pkt, rok temu od Houston w szalonym meczu minimalna porażka. Teraz Green będzie miał ograniczone minuty, starterzy mało grali, ławka też jeszcze może być "sztywna" Wiem, że są zdecydowanym faworytem i jak to oni mogą ich szybko rozstrzelać, ale to pierwszy mecz, także moim zdaniem wygrają, ale bez jakichś fajerwerów. Nie będzie Westbrooka, więc ta rywalizacja trochę ucierpi na atrakcyjności. Liczę że mecz się szybko nie skończy i OKC powalczy o fajny wynik, dalej jest tam komu grać i paczka wygląda fajnie.
Dorzucam staty punktowe, bez szaleństw:
Green Draymond under 9,5 pkt kurs 1,75
Schroder over 19,5 pkt kurs 2,2 (Unibet)
Boston vs Philla
Z tym meczem mam problem i tak naprawdę trudno mi coś tu przewidzieć w którą stronę to pójdzie. Kurs na 76 za duży bo Boston też nie wiadomo jak wymiatał na początku nie będzie. Według mnie mecz 50:50. Pobawię się w statystyki pkt u zawodników i moje przewidywania. Generalnie uważam, że Hayward nie będzie zbyt produktywny. To jego pierwszy oficjalny mecz od roku, w sparingach wygląda to średnio, teraz presja trochę wzrasta itp Póki co ma mieć ograniczone minuty. Zastanawiam się jak Boston podejdzie do obrony. Jeżeli zagrają w miarę poważnie to Simmons znowu zostanie mocno ograniczony. Grają u siebie, więc zakładam że będą chcieli dać z siebie maksa. Plan powinien być jeden ograniczenie Simmons poprzez zablokowanie mu strefy podkoszowej, do tego pokrycie Embiida i niech dadzą mu pograć z daleka. Ostatni typ na Tatuma bo co to jest rzucić 2 trójki gdzie Boston w sparingach oddawał po 46 rzutów z trójek...będą rzucali dużo i często bo w taką stronę idzie NBA. Tak więc nawet na początku jest w stanie trafić te dwie trójeczki, po takim kursie można spróbować.
Simmons under 15pkt kurs 2,2
Hayward under 13,5 kurs 1,55
Tatum over 1,5 trójki kurs 2,75
Simmons under 15pkt kurs 2,2
Hayward under 13,5 kurs 1,55