>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

NBA Październik 2009

Status
Zamknięty.
matred21 0

matred21

Użytkownik
Wkońcu nastał ten wyjątkowy dzień, a raczej w naszym przypadku noc. Wreszcie po tych miesiącach wstrzemięźliwości od basketu (mimo eurobasketu, innych lig i preseason) zaczynamy zabawe z najlepsza koszykarską ligą świata! I to jak... Na sam początek spotkanie Cavs z Celtami - WOW - to będzie z pewnością coś niesamowitego ja jestem jednek daleki od typowania tego, gdyż jak wiadomo może się tu zdarzyc wszystko, Bądź co bądź trzeba to zobaczy!!!
Mecz który wybrałem na inauguracje to spotkanie
Dallas Mavericks vs. Washington Wizzards
typuje na zespoł ze stolicy - Wizzards po kursie 4.0 ✅ 91:102
Będzie to mecz który rozpocznie się około 2.30 naszego czasu a wiec bedzie to drugi zaraz po inauguracyjnym mecz sezonu, ale do rzeczy. Zaczne od tego, iż próbowałem zrozumiec skąd ten kurs na czarodzieji. I oczywiście wystarczy spojrzec w statystyki aby zobaczyc ze gracze mavs wygrali w dallas 6 z ostatnich 7 potyczek z graczami ze stolicy. Mało tego wygrali oni w tamtym sezonie jak w oficjalnej zapowiedzi podaje nba.com pomijając pierwsze cztery spotkania 32 z 37 meczy!!! Mało tego wystarczy spojrzec na dorobek z poprzedniego sezonu graczy gości i widac ze na 41 spotkan udało im sie zwyciężyc jedynie 6 razy. Zwycięzca wiec wydaje sie byc murowany? Według mnie nic bardziej mylnego.
Washington to drużyna która w tamtym sezonie trapił ogrom kontuzji i nie ma co już się w to zagłebiac wystarczy wspomniec iż czolowi strzelcy przeoczyli średnio po 30 - 40 spotkań. W tym sezonie wszyscy w stolicy wiedzą, że drużyna może w playoff znaleźc się bez problemu i to minimum, warunek - &quot;zdrówko&quot; musi dopisywac. A póki co z tym jest dobrze. Oczywiście Antawn Jamison (wykluczony na 8-13spotkań) to jedna z głównych broni czarodziejów jednak w obliczu absencji Josha Howarda kontuzje w obu drużynach wychodzą na zero. Dodac tu należy, że z mniej znaczacych graczy nie zagra Tim Thomas w Dallas oraz 22-latek Javaris Crittenton w WSH.C
Co do spotkania między tymi drużynami w preseson nie zamierzam pisac nic gdyz wiadomo jak to wszystko dziala w spotkaniach przedsezonowych i moim zdaniem porażka WSH w tamtym meczu może na nich dziś wpłynąc tylko i wylącznie motywująco.
Flip Saunders to kolejny mocny punkt gości. Nowy trener który wcześniej miał znakomitą passe po przyjściu do klubu Detroit a ktory kariere rozpoczynał mając pod swoimi skrzydłami Garnetta w Minesocie Timbervols z którą również notowa rekordowe wyniki sezonu ciągnąc dalej ten wątek pozyskał przed tym sezonem właśnie stamtąd zawodnika który wpłynołby korzystnie chyba na kazdy zespół a wśród gwiazd Areasa czy Butlera odnajduje sie on narazie wyśmienicie. Mowa tu o Miku Millere który jest gościem od czarnej roboty. Może nie blyszczy ale drużyny mające w składzie takich zawodników nabierają charakteru (patrz np. louis scola w HUSTON). Co wiecej oprócz Haywooda i Oberto z ławki wchodza Stevensson, Foye oraz Young wiec jest kim grac.
Nikt nie powiedział jednak że będzie łatwo. Wystarczy jedynie wspomniec o Kiddzie Nowitzkim oraz Marionie aby przekonac sie jakim doswiadczeniem dysponuje Dallas.
Ja jednek stawiam dziś na piekielnie głodnych wygranych oraz sezonu koszykarzy Wizzards którzy wkońcu mają swego lidera mają nową świeżą krew oraz nowego bardzo dobrego trenera.

magiki 42

magiki

Użytkownik
ja jednak się nie zgadzam z tym hurra optymizmem na Wizards. Fakt faktem jest, że chłopaki wreszcie sobie pograją. Wrócił w końcu filar teamu, Arenas jest zdrowy center Haywood ale za to sezon zaczyna się bez kolejnego ważnego ogniwa jakim jest Jamison. Nie liczę w tym spotkaniu na zbyt wiele ze strony Czarodziei. Mają zdrowy zespół, głodny zwycięstw jak to powiedziałeś, ale nie grają przecież z Sacramento czy drużyną z NCAA. Spójrz na klasę Dallas. W zeszłym sezonie się trochę zajechali w PO, ale to było dosyć obliczalne. Mavericks maja przecież świetnego strzelca Dirka, Mariona, Howarda czy PG Kidda. Jeżeli chodzi o ofensywę to droga jest dosyć wyrówna chodź tutaj także więcej atutów po stronie Mavs. Skład jest bardzo płynny, optymalny i ciężko będzie Waszkom tutaj dużo ugrać. Jestem na Dallas z hc -7,0 ;) Pozdro.

wynik: 91:102 ⛔
Baqu

wee-bey 0

wee-bey

Użytkownik
Ja rowniez zagram ten mecz na Wizards. Chociaz za mala stawke, dla emocji, bo mam zamiar obejrzec ;) Nie sa oni na straconej pozycji, nawet pomimo kontuzji Jamisona, ktory jest podpora Wiz. Sa jednak wreszcze zdrowi Arenas, Stevenson i Haywood, jest Butler, doszli Foye i Miller takze ma kto zdobywac punkty. Zastepowac Jamisona beda pewnie weteran Oberto i mlody Blatche i jezeli zagraja na maksimum swoich umiejetnosci to powinno byc dobrze. Bo o tym ze Arenas bedzie niesamowicie zmobilizowany to nie trzeba nikogo przekonywac. Mavs naprawde sporo sie wzmocnili przed sezonem, graja przed wlasna publicznoscia i wiekszosc czynnikow stoi za nimi, ale Wizards na pewno nie oddadza skory tanio.
Co do innych meczow, to jezeli mialbym typowac no to oczywiscie Lakers, no a w drugim meczu stawialbym na Cavs, ktorzy graja przed wlasna publicznoscia, a pamietamy ze tam ciezko bylo ugrac cokolwiek w zeszlym sezonie. Do tego dochodzi kontuzja Baby Davisa z C&#39;s co jest dosyc sporym oslabieniem, bo na jego miejsce do rotacji wskoczy Shelden Williams, ktory jako jedyny koszykarz w NBA, przegralby w meczu 1-1 ze swoja zona :-D:-D Jesli chodzi o mecz Blazers i Rockets to mozna sie pokusic o handi na Portland, ktorzy wmocnili sie Millerem, a Rakiety stracily Artesta, Wafera, nie graja T-Mac i Yao...

????

xmarcinx 888

xmarcinx

Forum VIP
Ja jednak nie zgadzam się z typem na Wizards.Fakt mają dobrych graczy ale Dallas ma więcej opcji w ataku.Nie wiem kto zatrzyma Nowitzkiego.Dirk grał całkiem nieźle w preseason,jest wypoczęty.Tak samo cały skład gospodarzy.Z ławki jest dobry zmiennik na każdą pozycję.Dallas stworzyli dobry zespół nie po to żeby przegrywać mecze z czarodziejami.
Jedyna opcja na zwycięstwo Wizards to jakiś fenomenalny występ Arenasa w granicach 40 punktów.

Ja zagrałem Handicap na Dallas -4,5 po kursie 1.5

wynik: 91:102 ⛔
Baqu

J 3,9K

jacques

Forum VIP
NBA - 2 dzień
Kursy :

Osłabienia (tylko te ważniejsze, jak coś brakuje to pisać PW do mnie lub Baqu będziemy uaktualniać listę)
  • Magic : Rashard Lewis,
  • Pacers : Danny Granger(?), TJ Ford
  • Cavs : Delonte West
  • Bobcats : Raja Bell, Ronald Murray
  • Celtics : Baby Davis
  • Nuggets : JR Smith
  • Clippers : Blake Griffin
  • Grizzlies : Allen Iverson (?)
  • Heat : Jamaal Magloire
  • Twolves : Jonny Flynn , Wayne Ellington
  • Nets : Kenyon Dooling, Tony Battie
  • Suns : Jason Richardson
  • Jazz : CJ Miles, Kyle Korver

Zapraszam do dyskusji i podawania typów.

naitsabess 0

naitsabess

Użytkownik
CLE Cavaliers (-5) @ TOR Raptors typ: 1 ⛔

Moim zdaniem jeden z pewniejszych typów na dziś, choć po obejrzeniu wczorajszych popisów LBJ i spółki widać, że jeszcze dużo pracy przed nimi. Wciąż gdy w meczu robi się gorąco to gra CC to &quot;one man show&quot;, które przeważnie wystarcza na większość ligi - no ale jak widać nie na taką ekipę jak Boston. Dziś przed nimi łatwe zadanie, czyli Toronto. Fakt. że na papierze Raptors wyglądają lepiej niż w zeszłym sezonie ( doszli m.in. Turkoglu, Jack) i w ogólnej opinii powinni zrobić spory progres (może nawet PO), ale na dobrą grę jeszcze za wcześnie. Widziałem pare meczy tej ekipy w pre- i naprawdę było widać, że są jeszcze w proszku...

NO Hornets @ SA Spurs under 186,5 ⛔

Na początku zaznaczę, że wczoraj we wszystkich spotkaniach były undery. Trochę ciężko na początku sezonu grać under/over ale odnośnie tych ekip sprawa wydaje sie trochę prostsza. Najważniejsze jest to, iż prawdopodobnie wszyscy w ekipie Hornets zdążyli wykurować się na opener&#39;a. To ważne bo Spurs przejechałoby po osłabionym NOH, a tak większa szansa na mecz na styku, długie akcje... Na plus tego typu jest też historia spotkań oby ekip.

D 0

denser

Użytkownik
Atlanta Hawks (-8.5) - Indiana Pacers 1 ✅
Pacers prawdopodobnie bez Grangera, ich motoru napędowego. Atlanta świetnie zaprezentowała się w pre season. Sprowadzenie Crawforda, było niezłym wzmocnieniem tej drużyny. Może w pre, się zbytnio nie wyróżniał, mimo wszystko to o jeden klasowy gracz więcej. Skład Hawks bardzo wyrównany bez jednego lidera : Bibby, Johnson, Smith, Horford, Crawford do tego młodziak Teague, który już pokazał w Pre, że grać w kosza potrafi. Moim zdaniem Indiana bez Grangera czy z Grangerem dziś w Atlancie polegnie, i to dość wyraźnie.
Toronto Raptors - Cleveland Cavaliers (-5) 2 ⛔
Gdyby nie wczorajsza słabsza dyspozycja partnerów LeBrona, dziś Cavs przystępowaliby do tego meczu z dodatnim bilansem. No ale po wczorajszej 1 kwarcie gdzie oprócz Jamesa aktywny był Varejao i trafiał O`Neal, gra trochę stanęła. Gdyby nie celne trójki LBJ`a Boston wygrał by ten mecz dwucyfrowo. Dziś już musi być lepiej. Mo, Parker, Ilgauskas i spółka powinni się wziąć już do roboty bo wczoraj rozczarowali. Rywal przeciętny, Toronto wzmocnione tylko albo i aż Turkoglu. Nie wiem jak Turek zgrywa się z nowymi partnerami bo nie widziałem meczów Toronto z pre, ale sądząc po zdobyczach pktowych szału nie robi. Mają oczywiście jeszcze Bosha, ale i on nie będzie miał łatwego dziś życia, będzie musiał sobie radzić z Shaqiem i Varejao. Nie widzą mi się raczej 2 porażki pod rząd na starcie sezonu Cavs, a więc i zaciętej końcówki być nie powinno.
Oprócz tych dwóch spotkań polecam jeszcze :
Orlando (-7) - Philadelphia 1 ✅
Memphis - Detroit 2 ✅

hasan 0

hasan

Użytkownik
SA Spurs - NO Hornets

Oba zespoly w tym sezonie zagraja o zupelnie inne cele. Wg mnie Hornets beda miec ciezko by wywalczyc miejsce premiowane startem w PO, Spurs natomiast (jesli kontuzje nie pokrzyzuja planow) beda bardzo powaznym kandydatem do tytulu. Zawodnicy Spurs poza TP mieli duzo czasu do odpoczynku, bowiem dosc wczesnie odpadli w zeszlym roku. W przerwie miedzy sezonami doszlo do kilku roszad w skladzie Spurs. Pozbyto sie kilku wiekowych, malo wnoszacych do gry graczy : Thomas, Oberto, Bowen ktory zakonczyl kariere, Oudoka. W ich miejsce pozyskano Richa Jeffersona, DeJuana Blaira z draftu, niezlego obronce Boogansa oraz wsparcie dla TD21 - Tonio Mcdyess&#39;a oraz Theo Ratliffa. Druzyna z Nowego Orleanu oddala do Clippers Butlera ktory mial niezly sezon na tle przecietnego dla calego zespolu, za Chandlera przybyl Okafor ktory jak dotad nie zagral w zadnym sparingu a uczestniczyl w ledwie kilku treningach. Kto ogladal gre Hornets z Chandlerem w skladzie widzial jak CP3 wspolpracowal ze swoim centrem serwujac mu Alley-oopy, co w kontekscie wspolpracy z Okaforem jest bardzo watpliwe - bynajmniej na poczatku sezonu. Wg mnie zdecydowana przewage beda miec Spurs im blizej kosza, bowiem w szeregach Hornets prozno szukac sie typowych walczakow, a mozna znalezc kogos w typie &quot;cieple kluchy&quot;. Druga sprawa, zarazem bardzo istotna to fakt iz glebia skladu obu ekip jest zgola odmienna. Patrzac na lawke obu ekip bez problemu mozna wskazac ta bardziej wartosciowa. Zapowiada sie ciezki sezon dla ekipy ze stanu Luizjana. Dodam ze na 10 ostatnich wizyt, Hornets przegrali 9 w tym ostatnie 3.
Moj typ: Spurs -8.5 pkt @ 1.85 ✅✅✅

piotrek88_14 55

piotrek88_14

Użytkownik
Czas zapodać jakieś meczyki, a więc:
Orlando Magic - Philadelphia 76ers ✅
Typ:Handi -9,5
Kurs:1.91
Ogólnie rzecz biorąc Orlando zamyka mi kuponik, ale nie handi tylko zwykłe 1-2. Nie będę jednak dawał typu z kursem 1.2 a więc wybieram w tym meczu handi. Co tu więcej powiedzieć Orlando bardzo mocne, dla nich liczy się tylko finał, wszystko inne w tym momencie będzie dla nich porażką. Myślę że przed swoją publicznością chłopaki pokażą na co ich stać i rozmiotą Phile. 76ers to jak dla mnie zespół z górnego środka tabeli czyli tzw. &quot;średniak&quot;, myślę że będą oni o wiele groźniejsi na swoim terenie.
Toronto Raptors - Cleveland Cavaliers ✅
Typ:1
Kurs:3.00
Wszyscy dają na Cleveland a ja na przekór stawiam tutaj na Raptors. Toronto ma bardzo ciekawy skład i na pewno tanio skóry nie sprzedadzą tym bardziej iż grają u siebie. Podobno Bosh nabrał masy ciekawo czy podziała to na korzyść jego gry. Cavaliers hmm ogólnie lubię ten zespół, aleee to jest początek sezonu i wszystko może się wydarzyć, LeBron sam meczu nie wygra, mam nadzieję na ostrą walkę i zaciętą końcówkę.

Denver Nuggets - Utah Jazz
✅
Typ:1
Kurs:1.4
Denver wygląda solidnie i powinni sobie poradzić z typowo domową ekipą jaką jest Utah. Ogólnie główny skład pozostał bez zmian tylko Kleiza zawędrował do Grecji, a przybyło kilku ciekawych zawodników takich jak Ty Lawson i Arron Afflalo. W tym spotkaniu Denver wydaje się mocniejsze tym bardziej że graja przed swoją publicznością. Mam nadzieję że Billups poprowadzi Denver do 1 zwycięstwa w sezonie. Zwycięstwo te będzie tym bardziej cenniejsze po później chłopaki lecą na Wschód i rywale nie będą tacy łatwi do przejścia.
EDIT
Wszystko pięknie i ładnie.
Orlando bardzo ładnie szczególnie ławka bardzo dobrze weszła w mecz i chłopaki odskoczyli z punktami.
Toronto pokazało że są silniejsi niż rok temu i będą liczyć się w stawce. Nawet z tymi najlepszymi.
Denver zgodnie z planem

easy 3,1K

easy

Forum VIP
Atlanta - Indiana || Atlanta -8.5 || 1.91 betsaafe✅
Na inauguracje sezonu do Phillips Arena przybywa ekipa Indiany. W tym meczu brak Grangera i byc moze TJ Forda oznaczac moze pierwsza bolesna porazke w sezonie. Indiana druzyna bardziej swojego parkietu, identycznie z jastrzebiami, ktorzy na wlasnym parkiecie nie zwykli przegrywac ze sredniakami ligi. Bez absencji w druzynie gospodarzy, moim zdaniem pewne win home team.
Orlando Magic - Philadelphia 76ers || Orlando -5.5 || 1.55 betsafe✅
Orlando bez Lewisa na rozpoczecie sezonu. Zawodnik wazny ale do zastapienia. Magicy w tym sezonie celuja w mistrza - moim zdaniem raczej nie maja na to szans ale jeszcze kupa czasu przed nami. W pre sezonie grali jak z nut ogrywajac kazdego rywala notujac serie 9w. 76ers ekipa moim zdaniem ni to slabo ni to mocna, na pewno z przyszloscia . Zatrudnili dobrego trenera maja zawodnikow z papierami mysle- mysle, ze moga powalczyc lecz z zespolami mniej klasowymi. Tutaj nie widze niespodzianki i moim zdaniem pierwsze win Orlando w tym sezonie.
SAS - NOH || SAS - 5.5 || 1.55 betsafe✅
Chyba jeden z ciekawszych meczow tego dnia. Wzmocnieni Jeffersonem i McDyessem gospodarze podejmuja szerszenie z Luizjany. Na pewno mecz rozgrywajacych Parker zmierzy sie CP3 gora w 15 pojedynkach miedzy tymi graczami byl az 10 krotnie Parker. Dodatkowo pierwszy raz zagra Okafur, ktory nie mial zbyt duzo czasu na zrozumienie sie z zespolem.Atut wlasnego parkietu plus niezle transfery sklaniaja mnie ku zwcyiestwu Spurs.
wiem
maslo maslane , ale nie mam zbyt duzo czasu i jestem lekko przemeczony ..
pozdrawiam.

olo 2,4K

olo

Użytkownik
Co do wyżej podanych typów to zgadzam się w pełni z underem w meczu SAS i z typem na Denver. Myślę, że Nuggets można grać nawet z handi.
Od siebie zapodam coś takiego:
Detroit - Memphis
Detroit -2.5 1.91 ✅
Mecz rozegrany zostanie w Memphis. Wiadomo, że Tłoki na wyjazdach nie są tak mocne jak w The Palace, ale myślę, że z Miśkami powinni sobie spokojnie poradzić. Grają w najsilniejszym składzie. Personalnie są na bank mocniejsi, mam nadzieję, że potwierdzą to tylko w meczu. W Detroit jest paru graczy, którzy sami mogą mocno wpłynąć na losy spotkania. Gordon, Stuckey, Hamilton, a nawet Bynum jak ma dobry dzień. W Memphis takich graczy raczej niewiele, jedynie Rudy i Randolph są w stanie poważniej namieszać, bo osobiście nie spodziewałbym się tego jeszcze po Gasolu i OJ.
Houston - GSW
over 214.5 1.91 ✅
Jak na mecz GSW linia postawiona dość nisko. Grają co prawda z Rakietami, które nie bronią tak źle, przynajmniej nie broniły tak źle w zeszłym sezonie. Ale odszedł Artest, brak Minga i myślę, że obrona będzie mniej skuteczna. Atak mają średni, ale jest kilku graczy którzy są w stanie rzucić po około 20 punktów w meczu, zwłaszcza w meczu z drużyną, która praktycznie nie broni, a taką ekipą jak wiemy jest GSW. No o talentach strzeleckich Wojowników nie trzeba wgl mówić, ich średnia zdobywanych punktów mówi sama za siebie. Generalnie spodziewałbym się około 225 punktów w tym meczu, wg mnie taka linia to okazja.
Poza tymi typami, ciekawie wyglądają wg mnie następujące typy:
Cavs - Toronto under 194 ✅
Clippers - Phoenix Clippers ⛔

j.will 150

j.will

Użytkownik
Clippers - Phoenix to dla mnie chyba najtrudniejszy mecz wieczoru do wytypowania ???? Z jednej strony solidna firma ze stoudomire i nashem na czele z drugiej druzyna która ma zawodników i możłiwości by powalczyć i wejsc nawet do play offs
W jednym z kuponów postawiłem na Houston Rockets +5pkt. Po cichu licze rakiety w meczu przeciwko Golden State.Kurs na nich jest w granicach 3.00 na wygraną jak dla mnie warto to brac

danni 8

danni

Użytkownik
Panowie jakieś propozycje odnośnie dzisiejszych 2 spotkań?

Ja jakoś zgłupiałem jak zobaczyłem dzisiejszy rozkład jazdy. W meczu CHI - SAS mam zamiar postawić handi CHI +10,5 , po kursie 1.4, ale z drugiej strony zastanawiam się czy nie postawić na SAS, bo wydaje się że jednak mają przewagę jeżeli chodzi o skład. Jedyne co przemawia przeciwko nim to mecz na wyjeździe.
PTB - DEN chce postawić handi DEN +11,5 po kursie 1.5. Niby grają równorzedne zespoły, ale ostatnio np. DEN dostało lanie od PTB, że nawet takie handi by nie wystarczyło...

Moja propozycja dubel:

PTB - DEN DEN +11,5 1.5 ✅
CHI - SAS CHI +10,5 1.4 ✅
AKO - 2.10

other 60

other

Użytkownik
Ciekawą opcją w meczu San Antonio jest ich zwycięstwo z handi -2.5pkt. Kurs w granicach 1.80. Oczywiście Bulls będą się mocno przeciwstawiać, jednak to Spurs w tej chwili dysponują silniejszym składem i to oni są faworytami tego pojedynku. Osobiście stawiam na wygraną gości po kursie 1.62.

maroon 5,4K

maroon

Użytkownik
Ja np zagralem na Spurs i Portland chociaz akurat kurs nie jest kuszacy. Spurs maja mega szeroki sklad i duzy wybor w ataku , solidna obrona jak zwykle + swietna gra przeciwko Chicago + Rose po kontuzji z limitem minut na dzis + Gordona juz nie ma . Mysle ze czas na Jeffersona aby dzisiaj pokazal swoje atuty bo na meczue otwarcia dał ciała ale mysle ze w kolejnych meczach bedzie lepiej. Blair bardzlo ladnie wszedl z ławki , McDyess dal to czego sie od niego oczekuje , wrocil Ginobli wiec dla Spurs nastały lepsze czasy. Parker rozgrywa bardzo dobrze , widac forme na poczatku sezonu, Duncan jak zwykle leniwie sie rozkreca ale na niego zawsze mozna liczyc. Bulls to solidna druzyna wlasnego parkietu , jednak w tym sezonie , nie spodziewalbym sie po nich zadnej rewelacji . Brak zmienikow to ich najwiekszy problem , chyba ze ktos wierzy ze 150 letni Lindsey Hunter pociagnie to z ławki :-D . Serio to oprocz Millera i Hinricha to bieda . Spurs powinni zdominowac mecz obrona , w ataku sa wszechstronni i jak dla mnie nie ma opcji zeby dzis przegrali .
Portland w meczu z Houston grall jakby na pol gwizdka , glupie straty , lekkomysle zagrania i wygrana na sporym luzie , druzyna ma potencjal , jest moja ulubiona w NBA i nie jestem za bardzo obiektywny ale moim zdaniem TB sa akutalnie nr 3 w swojej konferencji i dzis to udowodnia. W obronie sa niesamowici , Oden wyglada jakby chcial blokowac nawet swoje rzuty:-D:-D:-D Potrland nie potrzebuja Odena w ataku , pod koszem maja Aldridge&#39;a i to on ma dostarczac punkty . Oden jest od zbiorek i obrony , jesli Greg bedzie gral taki defense jak w meczu z Houston jestem o wynki PTB spokojny. Denver przegralo 4 z 5 ostatnich meczy w Rose Garden , zreszta nie wygrywa tutaj praktycznie nikt. Nie wydaje mi sie ze Denver jest teraz mocne , szczegolnie na wyjazdach, wygrana z Utah mnie nie przekonuje . Brak JR Smitha IQ 9 jest wbrew pozorom sporym oslabieniem bo kto niby zagra na 2 ? Anthony ,, nie potrafie rzucac&#39;&#39; Carter? czy Afflalo ktory tez nie istnieje w ataku. Denver nie dysponuje rzutem za 3 , Billups naturalnie potrafi i lubi , Carmelo bardziej lubi niz potrafi, reszta natomiast nie potrafi , Denver musi pchac sie pod kosz Potrland a tam jest ciasno i tam stoi Oden. Moim zdaniem Potralnd wygra dzis na luzie , jest to mecz z rywalem z dywizji i nie bedzie juz zartów jak w meczu z Houston gdzie bylo lekko i przyjemnie , teraz zaczyna sie sezon. Aczkolwiek TB potrzebuja Roya z poprzedniego sezonu a nie 5-18 z gry, potrzebuja Roya 11-17 i masa rzutów wolnych . Stawiam na Portland po niskim kursie w dublu ze Spurs.

danni 8

danni

Użytkownik
Heh chyba macie racje... Przemyślałem to i jednak tez zmieniam typy. Zamiast grać wysokie dodatnie handi na słabszych (CHI i DEN) zagram na zwycięstwa lepszych czyli SAS i PTB z minimalnie ujemnym handi. Takie typy wydaja sie najrozsądniejsze. Go Spurs, go Blazers!

Moje ostateczne typy na dziś:

PTB - DEN PTB (-2,5) 1.4 ⛔
CHI - SAS SAS 1.6 ⛔
AKO - 2.24

(Jednak pierwsza myśl najlepsza ;/)

j.will 150

j.will

Użytkownik
Na dzisiejszą nocke jest wiele spotkań warto coś razem panowie rozkminić

Chicago - Boston Celtics - mój typ na ten mecz to wygrana gospodarzy z handicapem -9.5 pkt grają u siebie chicago wczoraj w nocy grało cięzki mecz z san antonio i nie sądze aby dzisiaj w kolejnym dniu byli w stanie prowadzić wyrównaną walke z Bostonem.Celtowie znakomicie wreszcie prezentują się w defensywie.Rzadko gram under / over ale w tym meczu stawiałbym definitywnie under 180pkt.Sądze ze Boston zdobędzie około 90pkt natomiast Chicago 70może nawet nie przekroczyć.Zwycięstwo gospodarzy Bankowe natomiast handicap 8/10 ✅

Clevland - Minesota wilkii nie za bardzo będą miały kim postraszyć gości z clevland bo Pavlovic i Jefferson wątpie aby byli w stanie się im przeciwstawić.Clevland zaczęło sezon kiepsko przegrywając u siebie z bardzo silnymi celtami i ostatnio niespodziewanie ulegając w air canada centre Toronto Raptors.To jest ich mecz na wyjście z małego dołka bo w ich przypadku 2 porażki z rzędu to dość niecodzienna sprawa. Wygrana gości i handicap -8.5pkt na Cavs✅

Orlando Magic - New Jersey Nets

magicy u siebie zmiażdzyli w 3 kwarty Philadelfie 76ers momentami prowadząc nawet 30pkt - 4 kwarte odpuscili stąd zwycięstwo nie wydaje się tak ogromne jakim powinno i spokojnie mogło być 106-120 jednak robi wrażenie. Orlando Ma niesamowity potencjał w ofensywie Nelson Vince Carter J.williams Pietrus Riddick wreszcie Howard Gortat te nazwiska mają swoją marke stawiam wygraną gości z handicapem -10pkt ⛔✅ zwrot

Toronto Raptors - Memphis Grizzlies typ 1 kurs 1.45 raptorsi to dość nieobliczalna druzyna ale dysponują niezłym potencjałem wygrana z Cavs o tym świadczy , sądze ze można ich zagrać ale napewno za duża stawke.7/10 ⛔

Detroit Pistons - Oklahoma City typ 1 1.45 stawiam na tłoki które udanie zaingurowały sezon wygraną z Memphis 96;74. Oklahoma to jednak też nie jest już ten słabiutki zespoł którym wydawali się byc rok temu trzeba na nich będzie uważać jednak nie sądze aby powalczyli z mocnymi Detroit. 7/10 ⛔

Atlanta - Washington

Wizards pokonali na wyjeździe Dallas Mavericks co było dla mnie naprawdę dużym zaskoczeniem.W tym meczu nie są faworytami jednak uważam ze kurs w granicach 3.00 na wygraną gosci jest bardzo &quot;tasty&quot; i zaryzykuje stawiając na wygraną gosci w tym spotkaniu. Jak dla mnie po prostu kurs na atlante jest śmiesznie niski 1.40 - jak na nie dużą różnice potencjałów tych druzyn ✅

shen 408

shen

Użytkownik
New Jersey-Orlando Orlando over 104,5 1.85 ⛔
Tak jak napisał j.will Orlando rozbili 76ers wygrywając z nimi 120-106,mogli wygrać zdecydowanie wyżej ale w ostatniej kwarcie odpuścili i wysłali rezerwy i przegrali ostatnią kwartę 20-37.Widziałem ten mecz i drużyna Orlando zrobiła na mnie bardzo dobre wrażenie,ich ofensywa z VC prezentowała się zajebiście,ławka też potrafi rzucić punkty.Myślę ze 105 punktów w meczu z średnimi Nets powinni spokojnie dziś rzucić.

Minnesota-Cleveland Cleveland over 99,5 1.85 ✅
Lebron James i spółka przegrali 2 pierwsze mecze w sezonie i mecz z TimberWolves powinien przerwać ich zła passe.Linia 99.5 jest chyba realna do rzucenia przez Cavs,w TWolves nie zagra Kevin Love,do tego wysocy Wilków raczej nie powstrzymają Shaqa,AL Jefferson w mecz z Nets grał z kontuzją,dziś też raczej krótko zagra.Cavs wygrali ostatnie 7 z Wolves średnio 14 punktami a ostatnie 2 aż 22 i 23 punktami.Lebron,Shaq i spółka dziś powinni spokojnie rzucić 100 punktów

J 3,9K

jacques

Forum VIP
Dzisiejsze mecze :

Osłabienia (tylko te ważniejsze, jak coś brakuje to pisać PW do mnie lub Baqu będziemy uaktualniać listę)
  • Magic : Rashard Lewis,
  • Cavs : Delonte West
  • Bobcats : Raja Bell, Ronald Murray
  • Celtics : Baby Davis
  • Clippers : Blake Griffin
  • Grizzlies : Allen Iverson
  • Heat : James Jones
  • Bucks : Carlos Delfino
  • Lakers : Pau Gasol
  • Twolves : Jonny Flynn , Wayne Ellington
  • Pistons : Rip Hamilton (?)
  • Nets : Kenyon Dooling, Tony Battie
  • Suns : Jason Richardson
  • Jazz : CJ Miles, Kyle Korver, Mehmet Okur (?)

Zapraszam do dyskusji i podawania typów.

nafciarz 1

nafciarz

Użytkownik
niewiadomo czy Redd zagra w Milwaukee ???? narzeka na kolano ale powinien dziś zagrać, a występ Hamiltona na inaugurację u siebie raczej mało prawdopodobny, więc można pomyśleć nad większym handi na Thundersów ???? zobaczymy co do wieczora się wyjaśni ????

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom