>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

NBA Październik 2009

Status
Zamknięty.
matred21 0

matred21

Użytkownik
Moim zdaniem Milwaukee Bucks zwycięży dziś Chicago Bulls, a bukmacherzy dobrze wiedzą co robią:pP ale zacznijmy od początku. Drużyna dzisiejszych gospodarzy(chociaż teoretycznie - choc dobrze wiedziec że nie grają w Milwaukee.) do tej pory w meczach przedsezonowych dwukrotnie musiała uznac wyższośc rywali. Za pierwszym razem był to mecz z Minesotą która debiutowała we wlasnej hali i Bucks sądząc po statystykach odpuścili sobie ten mecz grając większośc czasu rezerwowym składem. Nastepnie przyszła pora na Detroit które naprawde wzmocniło się w tym sezonie i po tragicznej wymianie jaką było oddanie Bilupsa wkońcu poczynili dobre transfery, ale nie o tym. Drugi mecz w wykonaniu Buck był lepszy. Dłużej zagrał Mbah a Mute, Ilyashowa, Reed i Ridnour. Mimo wszystko nie udało się wygrac....
Dziś więc po dwóch wyjazdowych przegranych pora na spotkanie z Chicago grając w roli gospodarza. Widze w wizji trenera, iż z meczu na mecz będzie dawał coraz mniej minut dalszym zmiennikom. Ja licze dziś na Redda, Boguta oraz Delfino. Czyli w wypadku pierwszego i trzeciego dwóch strzelb które jeśli tylko będa miały swój dzien mogą prowadzic swój zespół do zwycięstwa nie tylko nad takimi drużynami jak Chicago, a gdy tylko do tego Bogut dostanie wiecej minut i zacznie agresywnie walczyc na deskach zwycięstwao Bucksów wyda się pewne.
Chicago, do tej pory niepokonane - choc dla mnie spotkanie z Utah które miałem przyjemnośc ogladac pomimo ostatniego oddanego rzutu po czasie nie powinno zostac wygrane choc procent rzutów 50% FG 50%3FG roi wrażenie to dziś z pewnościa nie skutecznosc bedzie wynosiła mniej. Chicago nie wzmocniło sie zbyt mocno. Mało tego uważam że ta drużyna wtym sezonie nie zdoła osiągnąc playoff. Nie ma co wiecej domniemywac bo jak wiadomo zdarzyc sie może wszystko lecze według mnie na dzis
BUCKS WIN 1.6✅

olo 2,4K

olo

Użytkownik
No i miałeś rację Bulls wygrało, ale przede wszystkim myślałem, że Rose już zagra, grał z Indianą, potem coś podkręcił lekko kostkę i nie zagrał z Utah, ale był już na dziś gotów do gry, a tu lipa, trener nie chciał ryzykować chyba. No a brak Derricka to spore osłabienie Bulls. Dodatkowo Bucks musieli dobrze grać w defensywie, bo Byki oddały 23 rzuty mniej niż ekipa z Milwaukee. No lekko się przeliczyłem.
Co do innego meczu o którym pisałem czyli Suns - GSW, to zgodnie z planem handi na GSW spokojnie weszło, nawet Warriors wygrali, co mnie trochę zaskoczyło, ale nie będę narzekał. Wszedł Morrow zdobył 30 punktów i pozamiatał.
I jeszcze z dzisiejszej nocki jedna rzecz godna zauważenia w meczu Pacers - Nuggets, Carmelo Anthony 24 minuty gry i 45 punktów. Już nawet nie wspominam tych 9 zbiórek, 2 asyst i 2 bloków.

olo 2,4K

olo

Użytkownik
No i cóż, dziś kolejne mecze, więc kolejne typy. Na mój gust jest kilka dobrych typów. Zaczynając od wieczora Boston -7. Netsi prezentują się w preseason słabiej niż się spodziewałem, Boston nie powinien mieć szczególnych problemów, mają przewagi na każdej pozycji, chyba, że nie zagra powiedzmy KG, ale o żadnych poważniejszych absencjach mi nic nie wiadomo.
Co do późniejszych spotkań, to póki co tylko polecam Detroit z handi, które jest gdzieś w granicach -3.5. Grają w Palace z Atlantą. Myślę, że powinni spokojnie wygrać ten mecz, Gordon i Bynum póki co dają bardzo dobre zmiany, sporo punktują, inni też grają dobrze, więc nie widzę przeszkód.

easy 3,1K

easy

Forum VIP
Olo podobnie myslimy :spokodfhgfh:
Boston - NJN || Boston -9 || 1.91 Betsafe⛔ 7 pkt tylko
Boston jak chce gra nieziemsko , bajecznie, fenomenalnie. Naprawde milo sie patrzy na ich gre oczywiscie jezeli Rajonowi odechce sie glupich zagran a Perkins nie zlapie jakiegos glupiego faulu. W drugim swoim meczu pokonali pewnie Knicks roznica kolo 15 pkt grali na TD arena tak bedzie rowniez za godzine. Rotacja raczej podobnie- big three kolo 25 min. Martwi mnie nadal slaba gra na tablicach bo co jak co ale z takimi graczami jak KG Sheed Perk czy nawet Big baby powinni gniesc . Niespodziewanie dobrze pomimo malej liczby minut zagral Brian oraz Edek, ktorzy razem zdobyli bodajze 14 pkt ? Szczegolnie te trzy trojeczki pod rzad Cieleciny pokazaly, ze jest to wartosciowy zmiennik. Nie mozna nie pochwalic Sheeda, ktory zaliczyl pierwsze double - double w barwach Celtics, choc poczatkowo nie mogl sie wstrzelic potem gral magicznie . NJN nie ogladalem w tym sezonie , lecz widzac przegrana z 76ers 1 pkt na wyjezdzie i po fatalnej 4 kwarcie przegranej 15 punktami widac, ze lawka tej druzyny nie jest na najwyzszym poziomie i mysle , ze Celtics 5s nie powinni miec problemu ze start upem przyjezdnych a lawka w moich oczach zdecydowanie lepsza dopelni formalnosci . NJN bez swojego obwodowego Lee w tym spotkaniu.
Dodatkowe typy :
Detroit[-4] - Atlanta 1 1.91 Betsafe [6/10]✅
Miami- SAS 2 1.86 Betsafe [ Miami najprawdopodobniej bez Wade Oneala i Cooka ] [3/10]✅

matred21 0

matred21

Użytkownik
Dallas Mavericks - Memphis typ.1 (handi -6.5) kurs 1.9 buk.expect ✅ 114:107
Dallas ma już za soba pierwszy mecz we własnej hali w którym to polegli drugiej drużynie poprzedniego sezonu Orlando Magic 105:110. W drugim spotkaniu ze zdecydowanie wzmocnioną drużyną ze stolicy w pełni jednak sie zrehabilitowali. Dobre zawody rozegrał s.Marion zdobywca 26 który zagrał 30 minut a mecz skończył z bilansem +15. Poza nim dobrze zagrał niezawodny Kidd oraz zmiennicy Humphiers pozyskany z TOronto oraz debiutant w Nba Beaubois. Myślę że dziś zwłaszcza Ci dwaj ostatni będą chcieli pokazac się z dobrej strony a potencjał zdecydowanie jest po ich stronie. Oprócz tego zaobserwowałem że generalnie w innych meczach czołowi zawodnicy zaczynają się rozkręcac. Licze wiec na Dirka i Johna Terrego. Jesli oni załapią a do tego pare skutecznych akcji przeprowadzi zmiennik Barea to o wynik możemy byc spokojni.
co w drużynie przyjezdnych u których widac co prawda zalążek dobre drużyny oraz to iż gracze nie są tu dobierani przypadkowa to jednak nie ma póki co kto tym wszystkim kierowac pozatym poza pierwsza dosc solidna piątką zdecydowanie brak tu głębi składu i dlatego też właśnie tu upatruje pokrycie handi, choc wiadomo jak to z tym jest:pP.

typer_browar 137

typer_browar

Użytkownik
????Orlando Magic - Memphis Grizzlies✅
Typ:1
Kurs:1.55
Buk:bwin
4 mecz Magików w meczach przedsezonowych oczywiście poprzednie 3 wygrane 110-105 z Dallas 90-86 z Miami 113-104 z Rakietami.Natomiast goście maja bilans 1-2 przegrane z Dallas 114-107 oraz 101-92 z Wizards oraz wygrana z Oklahomą 99-91.Nie chce mi się pisać już analiz :kwasny4565 ???? TD z głowy) Widać ze Orlando próbuje z dystansu średnia z 3 meczy to 25 a maja dobry strzelców miedzy innymi Rashard Lewis ale on w nocy nie zagra :jezora: ale myślę i tak wygrają w końcu mają Howard oraz jego zmienika Gortata :jezora:
????Los Angeles Clippers - Golden State Warriors ⛔
Typ:2
Kurs:2.3
Buk:bwin

easy 3,1K

easy

Forum VIP
Widać ze Orlando próbuje z dystansu średnia z 3 meczy to 25 a maja dobry strzelców miedzy innymi Rashard Lewis ale on w nocy nie zagra​
dobre zdanie :jezora:
dlaczego nie zagra ?
Moim zdaniem duzym faworytem jest Orlando miedzy innymi, ze graja wlasnie z Miskami a nie z kim innym. Ekipa mloda perspektywiczna ale nie ta klasa jak narazie. Orlando pod koszem mocne na dystansie nie jest zle mysle, ze mozna szukac handi -3.5 po naprawde mega kursie 1.91 ????
Dodatkowo zawsze mocna Atlanta u siebie, ten procent trojeczek troche martwi bo z czym do ludzi ale wracaja do Philips Arena i tutaj procencik bedzie zdecydowanie wiekszy bez dwoch zdan ???? Dodatkowo mozna lekko Clippersow, choc graja z GSW a z nimi nigdy nic nie wiadomo????
Orlando -3.5 1.91 Betsafe ✅
Atlanta 1.40 Betsafe
✅
LAC 1.67 Betsafe ✅

slander 10

slander

Użytkownik
Też postawiłem na Orlando tej nocy. Najważniejszy powód, to potrzeba zgrania Magików w związku ze zmianami w składzie. Podobna sytuacja jak w Bostonie, na których też warto stawiać w pre-season.
Co do Memphis to w ostatnim meczu z Dallas dobrze grał Conley, ale opuścił parkiet przed końcem z powodu jakiejś kontuzji. Chyba to nie będzie miało i tak znaczenia dla Magic :p

danni 8

danni

Użytkownik
Dokładnie Panowie widzę, że mamy wszyscy podobne zdanie na temat dzisiejszych spotkań. Wiadomo, że wszystko może się zdarzyć zwłaszcza, że to preseason, ale spokojnie postawiłbym większą kasę na Orlando z handi -3. Memphis i Orlando to po prostu różnica klas. Nie spodziewam się żeby Memphis w tym sezonie było w stanie pozytywnie zaskoczyć. Przyjście Iversona chyba jeszcze bardziej ten zespól dobije ???? . Dzisiaj może zdarzyć się wszystko ale zdecydowanie większe szanse daje Howardowi i spółce. Na Atlantę też postawiłem, podając ten sam argument czyli niewykorzystane rzuty za 3 (zaledwie 8%) w przegranym meczu na wyjeździe z Pistons i atut własnej hali. Nie wiem czy warto ryzykować handi -5 ale ja zaryzykowałem... Gdybym miał obstawiać Golden State i Clippers to wybrałbym handi na GS +3. No bo jak oni z Lakersami na wyjeździe wygrywają to chyba z LAC też sobie poradzą ???? (to tak pół żartem pół serio).

matred21 0

matred21

Użytkownik
Atlanta Hawks - Charlotte Bobcats (handi -5,5pkt) typ.1 kurs 1.91✅107:90
Dziś widze bardzo aktywnie tutaj i bardzo dobrze:]
Wrzucając pięć groszy od siebie postawiłem dziś na handicap na jastrzębie które wczoraj grały mecz którego po prostu nie dało się wygrać. Niedość, że Detroit ma naprawde mocną pake to jeszcze wszystko praktycznie im wychodziło (same 7 pkt za rzuty w ostatnich sekundach kwart). Dziś sportowa złość to po pierwsze będzie z graczami Hawks którzy z pewnością mimo że to preeseason chcą wygrywac a po drugie będą grali u siebie, a kto jak kto ale dla nich to ma mega znaczenie gdyż to właśnie tam dostają oni skrzydeł.

olo 2,4K

olo

Użytkownik
Widzę, Orlando dziś u wszystkich, dobrze sam też gram. Houston też nie powinno mieć problemów raczej, przynajmniej wg mnie. Atlanta jest na tyle mocna, żeby dziś wygrać, ale nie wiem czy z handi, więc odpuszczam. Dla mnie bardzo ciekawe są dziś 2 typy, GSW (ewentualnie GSW z dodatnim handi) i Oklahoma z dodatnim handi. Nie sądzę, że dużo przegrają, o ile wgl przegrają z Suns. W Phoenix nie ma takiej mocnej paki wcale i dla mnie wygrana Thunder nie byłaby zaskoczeniem, więc zaryzykuję.
Wgl wszedł ostatnio wariat z ACB, to teraz lekko taki inny wariat z NBA:
Orlando Magic - Memphis Grizzlies
Orlando Magic -3 1.91
Milwaukee Bucks - Houston Rockets
Houston Rockets -5 1.91
Golden State Warriors - Los Angeles Clippers
Golden State Warriors +3 1.91
Phoenix Suns - Oklahoma City
Oklahoma City +3,5 1.91
AKO: 13.31

.kb 31

.kb

Użytkownik
Przyjście Iversona chyba jeszcze bardziej ten zespól dobije ????
mialem sie tutaj nie wypowiadac, bo nie chce mi sie rozpisywac na temat meczow przedsezonowych, ale na takie posty zawsze reaguje ???? nie wiem czemu tak sadzisz, pewnie bieresz pod uwage jego ostatni sezon w Detroit albo poprostu go nie lubisz ???? jesli przyjscie Iversona moze cos zmienic w tej druzynie to tylko na + i to obojetnie w jakiej roli widzi go trener. wielu ludzi juz go skreslilo... zdecydowanie za wczesnie ???? ten sezon bedzie dla niego bardzo wazny i udowodni, ze potrafi byc skuteczny rowniez jako rezerwowy (a to otworzy mu drzwi do jakiegos teamu walczacego o mistrzostwo ???? )
chyba nikogo tym postem nie przekonam... ????
a co do typow to oczywiscie popieram ten na Orlando, nie wazne czy z Lewisem czy nie ????

wilq 1,8K

wilq

Użytkownik
mialem sie tutaj nie wypowiadac, bo nie chce mi sie rozpisywac na temat meczow przedsezonowych, ale na takie posty zawsze reaguje ???? nie wiem czemu tak sadzisz, pewnie bieresz pod uwage jego ostatni sezon w Detroit albo poprostu go nie lubisz ???? jesli przyjscie Iversona moze cos zmienic w tej druzynie to tylko na + i to obojetnie w jakiej roli widzi go trener. wielu ludzi juz go skreslilo... zdecydowanie za wczesnie ???? ten sezon bedzie dla niego bardzo wazny i udowodni, ze potrafi byc skuteczny rowniez jako rezerwowy (a to otworzy mu drzwi do jakiegos teamu walczacego o mistrzostwo ???? )

chyba nikogo tym postem nie przekonam... ????

a co do typow to oczywiscie popieram ten na Orlando, nie wazne czy z Lewisem czy nie ????
zależy ile wytrzyma jako zmiennik...wiadomo że bycie zmiennikiem wogóle mu nie służy.Ciężko będzie wygospodarować dla niego te kilkanaście minut w meczu..ja osobiście uważam że Allen już sie skończył i z całym szacunkiem dla jego kariery dla mnie to on może grzać ławe przez cały czas.

matred21 0

matred21

Użytkownik
Allen Iverson, czyli żyjąca legenda. Koszykarz którego koszulkę w barwach Philadelphi miał chyba każdy szanujący się fan basketu, dziś stoi na - ujme to poetycko - rozdrożu dróg i niestety chyba nie do końca od niego zależy w którą stronę się skieruje. W chwili obecnej jest on zawodnikiem drużyny która budowana jest mądrze(jak zresztą 90% rzeczy w NBA) i perspektywicznie aczkolwiek dla której bądźmy szczerzy awans do playoff jest nieosiągalny. Polityka klubu Memphis zakłada zapewne w związku z tym oraz ze wzmocnieniami które poczynili progres zwycięstw w stosunku do poprzedniego sezonu. Jak w tym wszystkim odnajduje się nasz bohater? Oprócz strony czystko koszykarskiej i mentalnej o której zaraz jest dla włodarzy klubu(ot takie piłkarskie określenie) doskonałym magnesem marketingowym który po prostu jak to w biznesie ma po pierwsze zapewnić samą swoją osobą wzrost sprzedaży karnetów, akcesoriów oraz ogólnie rzecz biorąc zwiększyć zainteresowanie tym co się w klubie dzieje.
Ze strony sportowej o jego ponadprzeciętnych umiejętnościach chyba nie ma co dyskutować bo jest to człowiek ikona. Pytaniem natomiast jest czy ten blisko 35-letni mężczyna będzie chciał dawać z siebie 100% w meczach o....nic??? - gdyż na zachodzie powtarzam Memphis nie ma szans liczyć się w walce o playoff -
Według mnie nie. Błędem było podpisanie rocznego kontraktu z tą drużyną.
Nie spisuje jednak A.I na straty, gdyż mam nadzieje, że znajdzie on swojego &quot;Doca Rviersa&quot; czyli kogoś takiego od kogo u schyłku swej kariery podobnie jak Sam Cassell dostanie szanse gry o największe laury. Oczywiście będzie on musiał wtedy przez większość sezonu pogodzić się z rolą zmiennika i w tych 12 - 18 minutach po prostu grać swoje. Wtedy jescze raz będziemy zachwycać się jego akcjami i cieszyć grą razem z nim. Jeśli jednak tak się nie stanie myślę że ten wielki koszykarz odejdzie nie w takim świetle jakie jest mu z pewnością należne.

danni 8

danni

Użytkownik
...nie wiem czemu tak sądzisz, pewnie bierzesz pod uwage jego ostatni sezon w Detroit albo poprostu go nie lubisz ???? jesli przyjscie Iversona moze cos zmienic w tej druzynie to tylko na + i to obojetnie w jakiej roli widzi go trener. wielu ludzi juz go skreslilo... zdecydowanie za wczesnie ???? ten sezon bedzie dla niego bardzo wazny i udowodni, ze potrafi byc skuteczny rowniez jako rezerwowy (a to otworzy mu drzwi do jakiegos teamu walczacego o mistrzostwo ???? )...
Ogólnie to doceniem Iversona jako koszykarza. Czy go lubię, czy nie to nie ma znaczenia, bo ja cenię ludzi poukładanych i skromnych, a w tej lidze zbyt wielu takich chyba nie ma... :-D Ale nie o ludzkiej moralności miałem pisać ???? . Mówiąc krótko Iverson wg mnie już się wypalił. Myślę, że niewiele do tej drużyny jest w stanie wnieść, oprócz chaosu... Poza tym Iverson chyba nigdy nie był takim zawodnikiem jak LeBron, Bryant czy Wade, którzy potrafią pociągnąć za sobą cały zespół do zwycięstwa. Z tego co pamiętam, to raz udało mu się dojść do finału NBA z 76ers. To osiągnięcie doceniam + jego indywidualne umiejetności, które jednak zbyt rzadko przekładały się na grę całego zespołu. Może to wina jego kolegów z drużyny... W każdym bądź razie w tym sezonie ani po nim ani po całym Memphis nie spodziewam się wiele, a jak będzie to czas pokarze... Mogę się mylić...

J 3,9K

jacques

Forum VIP
Co do AI to ten sezon będzie jego wielkim powrotem. 1 słabszy sezon i większość go już skreśla. A ja nie. I nie widzę go wcale w roli zmiennika. Z powodzeniem może grać obok Mayo i Gaya.
Poza tym Iverson chyba nigdy nie był takim zawodnikiem jak LeBron, Bryant czy Wade, którzy potrafią pociągnąć za sobą cały zespół do zwycięstwa
Przypomnę tylko rok 2001. AI to dla mnie jeden z &quot;Bogów&quot; koszykówki. Zapoczątkował tak naprawdę erę niskich combo guardów, których teraz w NBA na pęczki. Wcześniej nie było tak łatwo się przebić graczom o jego warunkach i stylu gry.
Dziś mamy pięć meczy :
  • Boston Celtics at New Jersey Nets
  • Orlando Magic - New Orleans Hornets (Neutral Venue)
  • Washington Wizards - Detroit Pistons (Neutral Venue)
  • Philadelphia 76ers at New York Knicks
  • Milwaukee Bucks at Chicago Bulls

Jakieś przemyślenia ?

d910 0

d910

Użytkownik
New Orleans Hornets - Orlando Magic Handicap ( 2.5 : 0 ): 2 | 1,90 ✅
Betsson

Dzisiejszej nocy odbędzie się kolejny przed sezonowy mecz NBA, jako &#39;pewniaka&#39; typuje do zwycięstwa Magików którzy w wakacje bardzo poszerzyli swoją ławkę rezerwowych o wartościowych zmienników. Wczorajszej nocy gładko poradzili sobie z Miśkami z Memphis 102-83 grając bez Vince Cartera, Brandona Bassa i Jameera Nelsona. Myślę, że kogo by nie wybrał do gry Van Gundy to każdy z rotacji spełni powierzone mu zadania w takim stopniu żeby spokojnie wygrać mecz. Natomiast najważniejszym wydarzeniem transferowym Szerszeni było sprowadzenie Emeki Okafora do Nowego Orleanu który jest kontuzjowany. Największą gwiazdą Hornetsów jest Chris Paul który &#39;ciągnie&#39; tą drużynę jednak sam meczu nie wygra.

New Jersey Nets - Boston Celtics: 2 | 1.54 ✅

Jak dla mnie Boston jest faworytem do zwycięstwa w całych tegorocznych rozgrywkach NBA, Garnett wraca po kontuzji, doszedł Rasheed Wallace, na obwodzie Rondo i Allen. Myślę, że C&#39;s i dzisiaj poradzą sobie z &#39;bez Carterowymi&#39; Netsami.

Jakie są wasze przemyślenia nt. meczów ?

danni 8

danni

Użytkownik
Dziś mamy pięć meczy :

• Boston Celtics at New Jersey Nets
  • Orlando Magic - New Orleans Hornets (Neutral Venue)
  • Washington Wizards - Detroit Pistons (Neutral Venue)
  • Philadelphia 76ers at New York Knicks
  • Milwaukee Bucks at Chicago Bulls

Jakieś przemyślenia ?
Moje przemyślenia to grać na wielkie trio ze wschodu. Przede wszystkim Orlando, mimo że ma już 4 zw. w preseason i powoli zbliża się pora na porażkę, ale myślę, że jeszcze nie tym razem. Poza tym na Detroit, z których świetną obroną moim zdaniem nie poradzą sobie Wizards. 3 typ stawiam na Boston. Wiem, że typy mało oryginalne ale wydaje mi się, że nie powinno być źle. Najgorsze, że to tylko preseason i trudno ocenić w jakich składach zagrają drużyny. Niemniej u Detroit, Boston i Orlando na ławkach nie siedzą dzieci do bicia, tylko solidni gracze, więc nie powinno to mieć aż tak dużego znaczenia.

patriota 0

patriota

Użytkownik
a co myślicie o Philadelphia 76ers at New York Knicks ???
postawiłbym chętnie na philly ( bilans 3-0 ) ale nie grają u siebie i boje się, że NYK może wygrać. Jak myślicie?

danni 8

danni

Użytkownik
a co myślicie o Philadelphia 76ers at New York Knicks ???

postawiłbym chętnie na philly ( bilans 3-0 ) ale nie grają u siebie i boje się, że NYK może wygrać. Jak myślicie?
Ja bym sobie ten mecz odpuścił. Jak patrze na składy obu drużyn to się dziwię, że Phila ma taki dobry bilans. Dla mnie osobiście typ zbyt ryzykowny, choć szczerze mówiąc nie znam dobrze tych drużyn.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom