>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

NBA offseason & preseason 2013 - dyskusja i typy

Status
Zamknięty.
backrus 48

backrus

Użytkownik
Najlepszym źródłem informacji o składach jest bez wątpienia twitter: masa kont oficjalnych i branżowych, wystarczy poszukać. Jeżeli lubicie statystyki to polecam https://twitter.com/RealGM - każdy team ma swojego &quot;podtwittera&quot;. Nie zapominajmy też o ćwierkaczach dziennikarzy, rządzi niepodzielnie oczywiście Wojo, każdy team ma też swojego &quot;naczelnego&quot; pismaka. No i strony sbnation (każdy team z prawie każdej dycypliny), np fearthesword.com traktuje o Cavs.

hardison 3,9K

hardison

Użytkownik
Hah, widzę, że wybrałem ten sam zestaw meczy jak Harvey ????
Philadelphia 76ers - Minnesota Timberwolves (-2,5) @2,10 Pinnacle
76ers beznadziejny roster. Poświęcają ten sezon, żeby budować team od przyszłego.
Minnies mają coś do udowodnienia. Gdyby nie plaga kontuzji w zeszłym sezonie to powalczyliby o PO; 2 ostatnie mecze przedsezonowe i myślę, że nawet jak starterzy grając max 20 min, powinni pyknąć ich 10+.
Milwaukee Bucks - New York Knicks (-3,5) @2,12 Pinnacle
To samo co wyżej. Bucks to będzie kolejna parodia drużyny w tym sezonie.

Oklahoma City Thunder - Chicago Bulls@2,05 Bet365
A tutaj widzę oszczędzanie Durantuli i koszykarski &#39;&#39;geniusz&#39;&#39; Jacksona na PG. Rose po kontuzji gra coraz więcej i coraz lepiej i w jego wypadku o oszczędzaniu nie może być mowy. Musi nabrać sił, wejść w regularny rytm meczowy. Teoretycznie najmniej bezpieczny bet, praktycznie: jeśli OKC potraktuje ten mecz jak np z Suns to jestem spokojny o wynik.
Nie ma co nic więcej analizować tych meczy pre-season. Poważne granie i pisanie zacznie się w RS^^

Otrzymane punkty reputacji: +16
xmarcinx 888

xmarcinx

Forum VIP
Nikt nie wspominał o Clippers. Kurs do dubla ok. Jak składy się prezentują nie mam czasu ogarniać ale w normalnych okolicznościach Clippers będą +10 leciutko.

oki 270

oki

Użytkownik
wiadomo
&quot;The Nets will rest their entire starting five vs. the Celtics on Wednesday. Deron Williams (ankle) went through shootaround without any complications or setbacks, another good sign in his slow return to action, but he remains questionable to play on opening night. Brook Lopez, Joe Johnson, Paul Pierce and Kevin Garnett are all healthy, they&#39;re just being given the night off&quot;
http://www.rotoworld.com/headlines/nba/214533/nets-to-rest-entire-starting-five-vs-celtics

sewerynkg 18,3K

sewerynkg

Użytkownik
Minnesota - 76ers || 1 @1.80 bet365✅

Według mnie w tym meczu zadecyduje głębia składu czyli ławka. Ricky Rubio, Barea, Love, Kevin Martin, Pekovic, Williams, Brewer czy Shved. Wilki wreszcie mają kim grać! Dwa sezony temu gdyby nie kontuzje to PO osiągnęli by bankowo. W 76ers skład wygląda kiepsko, według mnie będą tankować. Jest 3/4 dobrych graczy i to tyle, ławka jest tragiczna. Sezon zweryfikuje wszystko ale według mnie 76ers będzie na dnie tabeli. Prawdopodobne s5 Minnesoty: Rubio, Martin, Brewer, Love, Pekovic. Phila: Carter-Williams, Anderson, Turner, Young, Hawes. Szczerze nie wiem dlaczego jest aż tak duży kurs.

Otrzymane punkty reputacji: +3
arquisek 7,4K

arquisek

Użytkownik
Denver Nuggets - Phoenix Suns under 197pkt @ 1,91✅
Unibet

Dla Phoenix jest to ostatni mecz w Pre-Season, więc jeszcze mogą coś ewentualnie przetestować. Oglądałem fragmenty ich meczu z OKC i trzeba przyznać, że nieźle radzili sobie w obronie, Bledsoe zagrał dość słabo z przodu, bardzo niska skuteczność, lecz 15pkt zdobył, dziś może być podobnie, do tego Green, który ładnie trafiał za 3. Mimo to mieli sporo strat w ataku co przy ich powrocie do obrony może być niezłe dla undera. Denver tutaj jest wyraźnym faworytem, nie wiem w jakim składzie wystąpią, lecz sądzę iż mając jeszcze jeden mecz w pre-season to nie będą forsować tempa i nie spodziewam się wyniku chociażby z pojedynku z Clippers. Był to jedyny mecz zagrany na over jak do tej pory, więc dziś kurs 1,91 na linię 197 punktów moim zdaniem warty gry, a jeśli Suns zagrają dobrze w obronie jak miało to miejsce z OKC to spokojnie można się spodziewać wyniku w granicach 180 punktów.

kid7 485

kid7

Użytkownik
Minnesota - 76ers || 1 @1.80 bet365

Według mnie w tym meczu zadecyduje głębia składu czyli ławka. Ricky Rubio, Barea, Love, Kevin Martin, Pekovic, Williams, Brewer czy Shved. Wilki wreszcie mają kim grać! Dwa sezony temu gdyby nie kontuzje to PO osiągnęli by bankowo. W 76ers skład wygląda kiepsko, według mnie będą tankować. Jest 3/4 dobrych graczy i to tyle, ławka jest tragiczna. Sezon zweryfikuje wszystko ale według mnie 76ers będzie na dnie tabeli. Prawdopodobne s5 Minnesoty: Rubio, Martin, Brewer, Love, Pekovic. Phila: Carter-Williams, Anderson, Turner, Young, Hawes. Szczerze nie wiem dlaczego jest aż tak duży kurs.
typ wydaje się być mega pewny! Love nie wiem w jakiej formie jest po kontuzji, ale pod koszem z Pekoviciem powinni zmiażdżyć 76-tki, które oglądałem 2 dni temu i po prostu żenada. C-W tam to jakaś pomyłka -straty, air-balle non toper, Young bez formy, Turner to wiecznie tylko nadzieja...Właśnie jeśli bez kontuzji w MIN to kurs trzeba brać i dobierać coś do dubla...

PS. Kurs na NYK leci na łeb, jakieś info do tego meczu? MIL wiadomo, że gra piach, ale w NY pewnie wciąż bez Amare, Shumperta, JRa...kogo jeszcze?

kid7 485

kid7

Użytkownik
Shump gra, kolega wczesniej wrzucal cytat ????
UPDATE: Woodson says that both Pablo Prigioni and Iman Shumpert (elbow injuries) will play tonight and that Cole Aldrich will get some more minutes to see how he matches up with Milwaukee&#39;s bigs.
właśnie ggdzieś to zobaczyłem...teraz nie wiem czy do dubla z MIN brać CHI czy właśnie NYK...damn
pytanie brzmi czy KD zagra dziś czy nie, bo jeśli nie to CHI wygrywa każdą kwartę, po tym co wczoraj widziałem

rambo131 8,3K

rambo131

Forum VIP
Minnesota Timberwolves &amp; Golden State Warriors win 3,18 = Bet365
Spotkanie Wilków z Sixers już dużo osób opisało więc nie ma co się powtarzać. Love i Pekovic zjedzą dzisiaj podkoszowych 76ers czyli największą siłę ekipy z Filadelfii. Dodatkowo jest świetny Martin który też koło 15-20 pkt powinien zdobyć. Do dubla dokładam GSW on road z Sacramento. Kursy wyrównane, w sumie to chyba tylko dlatego że Kingsi grają na własnym parkiecie. S5 gości naprawdę w tym sezonie prezentuje się godnie, pozyskując Iguodalę powinni tracić mniej pkt bo jest on świetnym obrońcą dystansowym, ponadto wszechstronnym zawodnikiem, który nie tylko potrafi dobrze grać w obronie ale i rzucić extra passem czy sieknąć trójkę. Bogut &amp; Lee dzisiaj jeśli powstrzymają Cousinsa to powinni gładko wygrać. Coach gospodarzy w pre seasonie rotuje składem, więc nie wiadomo jaką S5 wyjdą ale faworyta upatruję w ekipie z Oakland. Curry &amp; Thompson &amp; Lee nastukają pkt,Iguodala dobrze będzie bronił shooterów i będzie ok. Tyle ode mnie ;)

Otrzymane punkty reputacji: +4
wolny-strzelec 232

wolny-strzelec

Użytkownik
Ma ktoś jakieś informacje lub przemyślenia na temat meczy Houston - Spurs i Cavaliers - Bobcats ? Na Houston i Cavaliers bardzo ładne kursy wiszą ;)
Co myślicie o typie na to że Cavaliers zdobędzie mniej niż 92.5 punktu? Bobcats w żadnym meczu pre-season nie pozwolili rzucić przeciwnikom więcej niż 89 punktów.

pasek 9,9K

pasek

Użytkownik
Ma ktoś jakieś informacje lub przemyślenia na temat meczy Houston - Spurs i Cavaliers - Bobcats ? Na Houston i Cavaliers bardzo ładne kursy wiszą ;)

Grałem Cavs i szykowałem się na blowout po Q1... Tyle mam do powiedzenia w kwestii tego meczu, nie ruszam...
Houston @2.40 worth a try, Spurs niby mają wyjebkę na preseason bo są starzy, ale zrobili 123-101 z Orlando, Rockets w miażdżącej formie, osobiście poczekam czy nie odwalą takiej akcji jak Nets w nocy i nie dadzą odpocząć s5.
edit: Bobcats i nie pozwolili w jednym zdaniu, najs ????

J 3,9K

jacques

Forum VIP
Jeszcze się sezon nie zaczął, a niektórzy już spamują na potęgę. Naprawdę mało kogo obchodzi Wasz &quot;suchy typ&quot;. Ten temat jest znacznie luźniejszy niż np. tematy piłkarskie ale bez przesady. Nie trzeba pisać esejów, ale przynajmniej parę zdań argumentacji jest koniecznych. Poza tym przypominam, że jak piszecie o absencjach to konieczne jest podanie źródła!
Wolny Strzelec - badbartek - Mam tutaj na myśli właśnie Was. Cieszę się z Waszej aktywności, ale postarajcie przełożyć ją na jakość postów, a nie ilość.
Zapraszam do merytorycznej dyskusji.

wolny-strzelec 232

wolny-strzelec

Użytkownik
Rzeczywiście mnie poniosło, przepraszam ;-)
Charlotte Bobcats - Cleveland Cavaliers || Cavaliers under 92.5 @ 1.88
Cleveland w back-to-back po przegranej u siebie z Wizards 82:101, Bobcats ostatni raz grali 20.10 z Dallas przegrywając na własnym parkiecie 83:89.
Wyjściowe piątki przewidywane oraz absencje z oficjalnej strony Cavaliers:
Cavaliers: PG - Jarrett Jack, SG - Kyrie Irving, SF - Earl Clark
PF - Tristan Thompson, C - Anderson Varejao
Bobcats: PG - Kemba Walker, SG - Gerald Henderson, SF - Michael Kidd-Gilchrist, PF - Cody Zeller, C - Bismack Biyombo
Kontuzje:
(Cavs) - Tyler Zeller, (Appendectomy, Out), Andrew Bynum, (Right Knee Surgery, Out), Carrick Felix, (Mild Sports Hernia, Out), Sergey Karasev, (Sprained Left Ankle, Out), C.J. Miles, (Right Calf, Out), Dion Waiters, (Left Ankle, Out)
(Bobcats) - Al Jefferson, (Right Ankle Sprain, Out), Brendan Haywood, (Stress Fracture, Left Foot, Out)
Cavaliers bez ważnej opcji w ataku czyli Waitersa, dodatkowo C.J Miles oraz Bynum wypadają z gry dzisiejszej nocy. Charlotte w dotychczasowych 6 meczach PS nie dali rzucić przeciwnikowi więcej niż 89 punktów, nawet Miami na własnym parkiecie wrzuciło Bobom zaledwie 86 punktów. Miałem iść w stronę winu Bobcats ale under gości wydaje mi się pewniejszy ;) Liczę na opinie i podpowiedzi bo typ będe grał dopiero koło 22 ale wrzucam wcześniej żeby sięs konsultować :cool:
PS: W betssonie do wzięcia under 95 po 1.81

kieran 2,8K

kieran

Użytkownik
Portland +5 @ 1,84 Marathonbet✅
Portland win @2,60 bet365✅
Biorąc pod uwagę ostatni mecz Warriors przy ~30 min Curry&#39;ego czy Thompsona nie oczekuję podobnego scenariusza dzień pod dniu w pre seasonie. Szczerze mówiąc nie wiem czy jest sens katować szczególnie tego pierwszego, bo jeszcze coś pójdzie z kostkę nie tak i będzie ciężko. Inaczej w Portland, gdzie odpoczeli sobie parę dni i z pewnością wyjdą wypoczęci. Całkiem fajnie prezentują się przed sezonem, wzmocnili ławkę paroma grajkami czyli to co najbardziej potrzebowali w poprzednim sezonem. Większa część składu Blazers będzie dostępna + Aldridge i myślę, że powalczą z Warriors o zwycięstwo. Sttots powinien dać pograć pierwszej piątce znaczną część spotkania, więc nie widzę przeciwwskazań żeby nie spróbować na gości. Jackson może sobie pozwolić na rotowanie składem i przy okazji sprawdzić ostatecznie kilku zawodników.

kid7 485

kid7

Użytkownik
co tu dziś taka cisza? Po tym co wczoraj przeżyłem ???? to dziś chyba tylko na nie-faworytów wg buków wypadałoby postawić...Galimatias we łbie, ale może by znowu na MiN?

arquisek 7,4K

arquisek

Użytkownik
Charlotte Bobcats - Cleveland Cavaliers under 187pkt @ 1,91
Unibet

Po pierwsze to drużyna Cavaliers osłabiona dość znacznie, wspominał już o tym Wolny_Strzelec od siebie dodam, że Bobcats dobrze grają w obronie w tych przedsezonowych meczach. Dziś myślę, że będzie to samo a zadanie mają ułatwione, sami też nie powinni narzucać wiele, tylko raz przekroczyli do tej pory granicę 100 punktów, w innych meczach ilość zdobytych punktów przez Rysie wynosiła granicę 90 lub mniej. Moim zdaniem fajny kurs na under, warto zagrać, nie spodziewam się zawrotnego tempa, można też zagrać win Bobcats @ 1,95 w Whill.

pasek 9,9K

pasek

Użytkownik
co tu dziś taka cisza? Po tym co wczoraj przeżyłem ???? to dziś chyba tylko na nie-faworytów wg buków wypadałoby postawić...Galimatias we łbie, ale może by znowu na MiN?
back to back nie sprzyja, a Pistons potrafią swoje wygrać, Cavaliers już raz umoczyli z Bobkami a Spurs nie wiadomo czy się będzie chciało grać, jak tak to powinni wciągnąć Rockets, jeśli nie to mamy mecz dla Rakiet raczej. GSW przegrali wygrany mecz z Sacto, kieran dobrze prawi, a i kurs na ML czy handi warty gry. ????

dondamajk 40

dondamajk

Użytkownik
HOU @ SAS @ 2.30 ✅

Wiadomo, to pre-season, nikt tutaj pośladów spinał nie będzie... i walczył do ostatniej sekundy. To jasne, nie mniej jednak jest to okres w NBA na którym można trochę zarobić w oparciu o profile zespołów. SAS to jak wiadomo zespół weteranów (tak wiem, wiem, wchodzą młodsi gracze, ale ile jeszcze znaczą pokazali w ostatnim finale, to nuta przyszłosci) i w najbliższym sezonie takim pozostanie, czyli gwiazdy w postaci Dunkana i Parkera... wspierani przez młodych shooterów i rolasów oraz najbardziej drewnianego F w tej dekadzie, czyli mojego ulubieńca Tiago (jakoś mi w grze przypomina Shawna Bradleya). Z drugiej strony mamy Rocets, wzmocnionych Supermanem. Swojego czasu bardzo przeze mnie cenionego, ale kumpel w ostatnim sezonie, na przykładach, unaocznił mi, że jest to gracz nieprzeciętny, ale jednak nie decydujący i mimo wszystko przeceniany, wokół którego nie da się budować teamu walczącego o mistrza... co innego gdy dorzuca się go do już całkiem nieźle funkcjonującej ekipy z prawdziwą gwiazdą i Shooterem jakim jest Harden. Ok nie jest to ekipa, która sięgnie po Mistrza, ale na pewno jest to w takim zestawieniu team, który może namieszać i napsuć krwi najlepszym w drodze do finału. Do bycia naprawdę konkurencyjnym brakuje im moim zdaniem trochę drugiej strzelby z prawdziwego zdarzenia... no bo na pewno nie jest i nie będzie nią Howard.

Reasumując, ta krótka charakterystyka drużyn... miała na celu unaocznić jedno... Houston zależy na złapaniu &quot;pompy&quot; i budowaniu team-spirit... SAS i Popovi w przedsezonówce nie zależy totalnie na niczym... prócz nie złapaniu głupich kontuzji, więc jeśli już ktoś tutaj się rzuci choć trochę na parkiet to gracze Rakiet. Bilans tylko to potwierdza... SAS 3-3: wygrana z Moskwą (!), Atlantą (2pkt) i Orlando i porażki z przeciętnymi PHX, rozsądnymi DEN i blow z MIA. Z kolei HOU 4-1 z tylko jedną porażką na otwarcie z tymi, którym najbardziej z wszystkich zależy (Pelikanom... hehe kto to wymyślił).

Jak Green nie odpali jak w 3 pierwszych meczach finałów, to jestem spokojny o wynik... Parker i Duncan będą na limicie, a bez nich SAS, to nie SAS i nieSAS jest słabsze od &quot;młodzieży&quot; z HOU.

Otrzymane punkty reputacji: +12
kid7 485

kid7

Użytkownik
Tak jak pisałem wyżej wydaję mi się, że dziś będą niespodzianki (patrząc od strony buków).
1. Typ powyżej ma swoje mocne strony, bo Pop lubi zaskoczyć i na 4 kwartę puścić jakiś 3-ci skład, tak jak to miało miejsce z Hawks, a Houston póki co nie odpuszczało chyba. Bilans też na to wskazuje - mam na myśli PS. Run &amp; Gun to specjalność Rakiet, choć z Dwightem to aż tak nie widać, jak przed jego przyjściem. Mimo to wiek powinien zrobić swoich, a że to derby Texasu, to myślę, iż Harden i s-ka będą chcieli się pokazać...&quot;2&quot;
2. Myślę, że b2b w przypadku MIN dużo nie zmieni - wczoraj pierwsza piątka i tak wiele nie grała w drugiej połowie, zresztą całą robotę robił niesamowity Barea. Coś tam czytałem, że Adelman dziś zamierza podobnie postąpić, lecz Detroit też nie będzie raczej na maksa S5 śmigać. Nie zagra wciąż Jennings, a Billups to dobre lata ma już za sobą, więc na obwodzie po tym co wczoraj widziałem, Wilki są dziś mocniejsze. Pod koszem Tłoki niby mocne, ale liczę na to, że Peković chociaż dziś zacznie grać na swoim poziomie, bo o Love&#39;a się nie martwię. Poza tym Pistons to nowa, świeża zbieranina i nie są raczej tak zgrani, więc tu też &quot;2&quot;
3. GSW ma również B2B i jak grają u siebie, to zazwyczaj jest WIN, ale po tym co wczoraj odj...li w 4 kwarcie, to na świeżości Portland mogą ich pyknąć. Curry wczoraj się zaciął wyprowadzony z równowagi przez Thomasa, Thompson nie istniał, Bogut mało grał, a gdy wszedł za niego O&#39;Neal to rzucałem &quot;kur...mi&quot; za każdym razem jak miał piłke, bo tylko straty, faule i pudła - jak on mógł być kiedyś All Star!!!?? Iggy też póki co się moim zdaniem nie wkomponował w zespół. Liczę na &quot;2&quot;
4. Odnośnie undera Cavs-Cats...nic nie dopiszę, oby weszło....
Dziś gram taśmę, bo po wczorajszym mam złe odczucia...

E: No i HOU win, MIN była o włos, a w rzeczy samej o fuksiarską 3-ke Josha Smitha. Na koniec wg mnie najpewniejszy bet, czyli PORTLAND. GSW prowadziło tak samo jak dzień wcześniej w double digit lead i znów się zatkali - bezsensowne jump shoty Klaya T., słaba skuteczność Curry&#39;ego no i na moje szczęście dużo minut Jermaine&#39;a O&#39;neala. Dzięki Bogu dużo grał, a co za tym idzie mnóstwo fauli, strat oraz cegiełek... U gości trochę rozczarował mnie Lillard, bo mimo że drugoroczniak, to niby jest dojrzałym zawodnikiem, czego nie pokazał. Na szczęście niezawodny jest Aldridge a nadzyczajnie grał też Batum. PS. Z taką formą, to nie widzę takiego pewnego zwycięstwa GSW na początek sezonu z LAL...

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom