Dzisiaj wcześniej coś wrzucę, bo moim zdaniem jest spora szansa na powodzenie:
Philly vs Minnesota
Typ: Over 220,5 pkt
Kurs: 1,9 (Unibet)
Trzeba by jeszcze poczekać czy ktoś nie wypadnie, ale ja to już chciałbym przeanalizować. 76 wiadomo straszliwie mocne u siebie, ofensywnie atakują z dużą intensywnością i potrafią zdominować rywala. Problem u nich to koncentracja i tracenie dużych przewag. Za bardzo się rozluźniają i potrafią mieć spore przestoje. Minnesota dzień po dniu, to trochę martwi tym bardziej, że podstawowi zawodnicy grali po około 40 minut bo mecz z NYK był na styku. Tyle, że dla nich to norma. Oni na wyjazdach prezentują się słabo, ale cały czas walczą o 8, nie są do końca pewni miejsca w PO. Ostatnio trochę lepiej sobie poczynają. Wpadło kilka ważnych zwycięstw. Philly ma 5 wygranych z rzędu, ale to były ekipy z dolnych regionów tabeli. Moim zdaniem obydwie drużyny nastawią się na ofensywę. Minnesota podmęczona tym meczem w Nowym Jorku, przy takiej sile ofensywnej 76, nie będzie w stanie im się mocno przeciwstawić. Oni grają naprawdę słabo w defensywie, a na wyjazdach to już w ogóle. Na początku chciałem dać +8,5 pkt na Minnesotę po kursie 1,78, ale myślę że over jest pewniejszy w tym meczu. Ostatnio Philly bardziej uważnie i skoncentrowane, ale to nie były poważne ekipy, więc teraz przychodzi prawdziwy test ich umiejętności. Ja tutaj liczę, że Minnesota łatwo nie odpuści i swoje dorzuci, a nawet mają szansę powalczyć z gospodarzami.
Houston vs Pelikany
Typ: Pelikany +8,5 pkt
Kurs: 1,84 (Unibet)
Tutaj biorę pod uwagę formę Pelikanów i mecze bezpośrednie. Trzy razy grali między sobą, raz nawet Pelikanom udało się wygrać 115:113. Ostatnio u siebie NOP przegrali 101:107, a wcześniej w grudniu Houston wygrało 130:123, ale był to bardzo wyrównany mecz. Biorę też pod uwagę, że mogą nie zagrać Paul i Luc Mbah, a Harden ostatnio podkręcił trochę kostkę. Trudny mecz miało Houston z Detroit i moim zdaniem nie powinni się już tak forsować bo mają praktycznie pewne 1 miejsce. Pelikany ostatnio 3 mecze w 3 dni, ale jak widać nie przeszkodziło im to wygrać te 3 spotkania. Trudny mecz, ale moim zdaniem wielkiego pogromu tutaj się nie spodziewam. NOP poczuło się mocne i są w stanie powalczyć na trudnym terenie. Mam nadzieję, że łatwo się nie poddadzą i mecz będzie wyrównany.