Washington Wizards - Indiana Pacers under 190 1,99 204
Wg. mnie wysoka linia jak ona oba zespoły.
Wizards ostatnimi czasy grają bardzo mizernie w ofensywie. I nie zmieni tego fakt, że w ostatnim trójmeczu u siebie rzucali regularnie powyżej 100 punktów. Grali z osłabionymi Memphis, Sacramento i Portland. Prócz tych trzech spotkań granicę 100 punktów ostatni raz przekroczyli 24 lutego z GSW. Dość powiedzieć, że granicę 90 punktów przekraczali ledwie dzięwięć razy w 16 meczach po ASG. Indiana jak wiemy to defence i tylko to tak naprawdę wciąż ich trzyma w walce o PO. Ostatnie siedem porażek jednak mocno oddaliło ich od celu i głównym problemem właśnie była defensywa, jednak ja wierzę, że przeciwko takiej ekipie jak Wizards zmobilizują się podwójnie bo po pierwsze Washington w drugiej części sezonu gra dużo słabiej a po drugie ich siła ofensywna tak jak wspomniałem ostatnio jest bardzo słaba.
Wizards w defensywie nie rozpieszczali w ostatnim road tripie(grali jednak z Clippers, Sacramento i GSW), jednak faktem jest, że w marcu bronią bardzo przyzwoicie i na pewno są w stanie zatrzymać tutaj Indianę.
Nie spodziewam się też tutaj szybkiego tempa. Linia jest raczej ustawione tak wysoko, dlatego, że obie ekipy ostatnio miały problemy w defensywie, jednak w moim odczuciu to jest spotkanie podobne do wczorajszego pomiędzy Bucks i Heat. Obie ekipy tutaj pomiędzy sobie powinny zagrać ciężki bój i to raczej defensywa będzie tutaj odgrywać ważniejszą rolę. Dość powiedzieć, że w ostatnich 10 spotkaniach pomiędzy tymi ekipami linia ani razy nie byłą zawieszona tak wysoko. Bilans U-O to 6-4 a na tej linii 8-1-1.
Orlando Magic - Atlanta Hawks over 200,5 1,952 178
Troszkę nie rozumiem tej linii. A dodatkowo jeszcze spadła o punkt.
ORlando u siebie lubi grać szybko. Spotkania na własnym parkiecie to zazwyczaj solidne run@gun. Kto chce może sobie zobaczyć w schedule, nie będę przytaczać wyników, w każdym razie regularnie notują wyniki powyżej 100pkt/game przy średniej rywali również na podobnym poziomie.
Atlanta w ostatnich spotkaniach ma spore kłoipoty w defensywie. W ostatnich spotkaniach tracili regularnie powyżej 100 punktów i tylko Lakers i Phoenix byli w stanie zatrzymać na poiozmie 86 i 87 punktów. Poza tym Hawks to ekipa, która kiedy jest możliwość potrafi zagrać run@gun, a w meczu z Orlando nadarza się ku temu znakomita okazja. Faktem jest że ostatnio ta ich ofensywa potrafiła się zacinać jednak umówmy się, że Orlando kiedy gra u siebie to naprawdę sztuką jest nie rzucenie im co najmniej 100 punktów ostatnimi czasy a Atlanta ma tyle możliwości do wykorzystania w ofensywie, że w tego typu spotkaniach powinni czuć się jak ryba w wodzie.
Orlando pewnie bez Harrisa ale w ostatnich spotkaniach bez niego notowali dobre cyferki w ofensywie.
Utah Jazz - Portland Trail Blazers +3,5 1,97 (grane +4,5 jak w temacie ale wstawiam teraźniejszą linię) 89:92
Linia nieporozumienie dla mnie. Portland ma swoje kłopoty ale po pierwsze ich ławka na pewno jest w stanie nawiązać walkę z Utah, które przecież też nie gra nic wielkiego a do tego dzisiaj na pewno zagra bez Hood'a a Hayward nie był w stanie dzisiaj brać udziału w treningu i jego status obecnie to doubtful, czyli szansa na występ niewielka a ile traci Jazz bez niego widać było chociażby w ostatnim pojedynku z Wolves.
Dla mnie to nieporozumienie i możliwe, że o czymś nam nie wiadomo ale w tych okolicznościach to wygląda jak promocja w moim odczuciu.
San Antonio Spurs - Oklahoma Citu Thunder +7,5 1,97 130:91
Nie wydaje mi się by to była odpowiednia linia na to spotkanie. Spurs b2b to zawsze niebezpieczeństwo a 1,29 na nich to jednak troszkę za mało. Thunder grają naprawdę bardzo fajną koszykówkę. Fakt, że nie jest to PO
basketball ale trzeba im przyznać, że w ofensywie to fruwają i grająca b2b Spurs będą tutaj mieli niezwykle ciężkie zadanie ich zatrzymać. A jak pokazał wczorajszy mecz przyszło pewnie zacięcie od gdzieś połowy drugiej kwarty i ta dobrze ostatnio działająca maszyna przestała działać tak jak powinna.
To co bardzo istotne. Thunder w tym sezonie b2b grają wybitnie dobrze: bilans ATS aż 10-4.
Chicago Bulls over 100 1,84 116
O defensywie Toronto pisałem wczoraj. Troszkę tutaj przeszkadza fakt, że grają b2b bo oni zazwyczaj b2b grają trochę wolniej, jednak mimo to wezmę tutaj tą linię bo jest po prostu niska wg. mnie. Chicago ostatnimi czasy bardzo regularne w ofensywie. Nie przekroczyli tej linii tylko dwukrotnie z Hornets, Memphis oraz Detroit gdzie chyba zagrali najgorszą drugą połowę w całym sezonie oraz z Indianą. W ostatnim meczu w końcu zagrał Butler i przy słabej skuteczności i tak nabił 19 punktów. A z meczu na mecz powinno być lepiej. Noah powinien zagrać więc właściwie bez osłabień bo brak Rose to już nawet nie ma sensu wymieniać. Wg. mnie ta linia powinna być na poziomie ok 102 punktów(tak samo jak linia total tym samym) ale wolę przyatakować samych Bulls bo są wypoczęci, głodni walki a Toronto b2b może mieć te swoje przestoje w ofensywie.
Wszystkie kursy pinnacle.
NBA 2014/2015 79:62:2