>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

NBA Marzec 2015

Status
Zamknięty.
easy 3,1K

easy

Forum VIP
Wie ktoś w jakim składzie wystąpi dzisiaj Portland ? Kurs bardzo kuszący, a nie wiem czy Aldridge i Batum zagrają.
Dzisiaj bez Kamana, Batuma i Aldridge. NIe mniej ja poobieram Portland. Przeciez kurs 2,7 z takimi dziadami jak Utah to jest value. W Jazz dzisiaj bardzo watpliwy wystep Haywarda i Hooda czyli jedynego goscia, ktory faktycznie moze przejac spotkanie i poprowadzic druzyne do zwyciestwa oraz bardzo dobrego strzelca w postaci Hooda. W ekipie gospodarzy jest jeszcze Favours, ktory dzisiaj na pewno bedzie mial ulatwiona robote ale to jedyny optymistyczny punkt po stronie Jazz. Ogladalem ich spotkanie z Minnesota gdzie nie bylo Haywarda i czesciowo Hooda i to byla istna tragedia. burke na lidera nie nadaje sie kompletnie co widza juz wszyscy lacznie z trenerem, ktory w tym sezonie przesunal go na lawke. W ofensywie nie daje duzo a w defensywie recznik. Po stronie Portland dalej mamy Lillarda, Afflalo czy tez dobrych rollsow w postaci McColluma, Blake czy Wrighta. Wiadomo jest to spotkanie b2b dla Portland no i mecz na wyjezdzie ale zdecydowanie bardziej cenie ich sklad niz rywali i biore po takim kursie.

Portland 2,70 marathonbet✅

Otrzymane punkty reputacji: +25
deepred 1,1M

deepred

Moderator
Członek Załogi
A ja się co do Miami nie zgodzę. Wczoraj dali pokaz nieudolności i bardzo dobrze, że przegrali, bo nie pokazują nic. Jak nie wejdą do PO nie będzie czego żałować. Według mnie w Bostonie nawet nie pikną. Gospodarze ostatnio dali dupy po całości z Tłokami, ale tam był widoczny brak Smarta, który zachował się jak szczeniak w meczu ze Spurs i zasłużenie został na to spotkanie zawieszony. Celtics pokazali Netsom jak się gra w takich meczach. Nie było litości. Dzisiaj Miami b2b po wczorajszym nędznym występie w Milwaukee z Bucks, którzy wczoraj też nic ciekawego nie zagrali.
W dodatku bardzo prawdopodobny jest dzisiaj powrót Isaiaha Thomasa. Bardzo dobrze się składa, bo jest to ważny mecz dla Celtics. Z kolei &#39;doubtful&#39; jest Whiteside. Bez niego Heat nie mają co liczyć na udany występ z Celtics. Wiadomo co będzie się działo pod koszem pod ewentualną nieobecność Hassana. Do dubelka pobieram w ciemno. Mam nadzieję, że się nie zawiodę.
E: Thomas znajduje się w kadrze na dzisiejszy mecz. Whiteside oficjalnie out. Dodatkowo z meczu wypada Wade. Kto złapał po kursie, który napisałem może (chyba) powoli liczyć kasę. (=

Celtics 1,44 betsson
Celtics -5,5 1,90 betsson
Zagrali gorzej niż King Wilki Morskie Szczecin. Żenada. I gdzie z taką grą do play-off.. ????

milkoutd 194

milkoutd

Użytkownik
Washington Wizards - Indiana Pacers
Wiem, że można mieć obawy grając Wizards ale nie chce mi się wierzyć, że mogą przegrać dzisiaj w nocy z Pacers. Nie po trzech porażkach z rzędu na wyjeździe i nie po tak słabej grze jaką zaprezentowali po przerwie w spotkaniu z GSW. Indiana miała realne szanse na awans do play-off ale po serialu 6 porażek z rzędu (za kilka godzin może być już 7) zajmują już 10 pozycję na wschodzie i będą musieli obejść się smakiem jeśli nie zaczną wygrywać spotkań. Wiem, że stać Czarodziei na bardzo dobrą grę i zwycięstwa, szczególnie w Waszyngtonie. W spotkaniu z GSW stracili T.Murry (mała strata), Pacers do spotkania przystąpią oczywiście bez Georga oraz bez Stuckeya.

Minnesota Timberwolves - Los Angeles Lakers
Tutaj, pewnie jak większości widząc nazwy obu ekip od razu włączyła mi się myśl sprawdzenia linii punktowej. Ku mojemu zdziwienia linia ta nie jest zbyt wysoka i właśnie to gram. Nie mam wielu argumentów przemawiających za tym typem ale wystarczy spojrzeć na head to head obu ekip oraz ich ostatnie notowane wyniki w lidze. Do tego dochodzi sporo absencji w obu zespołach. Defensywa w tym spotkaniu będzie na dalszym planie, trochę niecelnych rzutów może utrudnić typ ale szybkość gry Wilków &amp; LAL zapewni nam plusik.
Wizards @ 1,67 ⛔
Timberwolves - LAL Over 201,0 @1,84 ⛔

Pinnacle

szymon1989 2,1K

szymon1989

Użytkownik
Washington Wizards - Indiana Pacers under 190 1,99 ⛔ 204
Wg. mnie wysoka linia jak ona oba zespoły.
Wizards ostatnimi czasy grają bardzo mizernie w ofensywie. I nie zmieni tego fakt, że w ostatnim trójmeczu u siebie rzucali regularnie powyżej 100 punktów. Grali z osłabionymi Memphis, Sacramento i Portland. Prócz tych trzech spotkań granicę 100 punktów ostatni raz przekroczyli 24 lutego z GSW. Dość powiedzieć, że granicę 90 punktów przekraczali ledwie dzięwięć razy w 16 meczach po ASG. Indiana jak wiemy to defence i tylko to tak naprawdę wciąż ich trzyma w walce o PO. Ostatnie siedem porażek jednak mocno oddaliło ich od celu i głównym problemem właśnie była defensywa, jednak ja wierzę, że przeciwko takiej ekipie jak Wizards zmobilizują się podwójnie bo po pierwsze Washington w drugiej części sezonu gra dużo słabiej a po drugie ich siła ofensywna tak jak wspomniałem ostatnio jest bardzo słaba.
Wizards w defensywie nie rozpieszczali w ostatnim road tripie(grali jednak z Clippers, Sacramento i GSW), jednak faktem jest, że w marcu bronią bardzo przyzwoicie i na pewno są w stanie zatrzymać tutaj Indianę.
Nie spodziewam się też tutaj szybkiego tempa. Linia jest raczej ustawione tak wysoko, dlatego, że obie ekipy ostatnio miały problemy w defensywie, jednak w moim odczuciu to jest spotkanie podobne do wczorajszego pomiędzy Bucks i Heat. Obie ekipy tutaj pomiędzy sobie powinny zagrać ciężki bój i to raczej defensywa będzie tutaj odgrywać ważniejszą rolę. Dość powiedzieć, że w ostatnich 10 spotkaniach pomiędzy tymi ekipami linia ani razy nie byłą zawieszona tak wysoko. Bilans U-O to 6-4 a na tej linii 8-1-1.
Orlando Magic - Atlanta Hawks over 200,5 1,952 ⛔ 178
Troszkę nie rozumiem tej linii. A dodatkowo jeszcze spadła o punkt.
ORlando u siebie lubi grać szybko. Spotkania na własnym parkiecie to zazwyczaj solidne run@gun. Kto chce może sobie zobaczyć w schedule, nie będę przytaczać wyników, w każdym razie regularnie notują wyniki powyżej 100pkt/game przy średniej rywali również na podobnym poziomie.
Atlanta w ostatnich spotkaniach ma spore kłoipoty w defensywie. W ostatnich spotkaniach tracili regularnie powyżej 100 punktów i tylko Lakers i Phoenix byli w stanie zatrzymać na poiozmie 86 i 87 punktów. Poza tym Hawks to ekipa, która kiedy jest możliwość potrafi zagrać run@gun, a w meczu z Orlando nadarza się ku temu znakomita okazja. Faktem jest że ostatnio ta ich ofensywa potrafiła się zacinać jednak umówmy się, że Orlando kiedy gra u siebie to naprawdę sztuką jest nie rzucenie im co najmniej 100 punktów ostatnimi czasy a Atlanta ma tyle możliwości do wykorzystania w ofensywie, że w tego typu spotkaniach powinni czuć się jak ryba w wodzie.
Orlando pewnie bez Harrisa ale w ostatnich spotkaniach bez niego notowali dobre cyferki w ofensywie.
Utah Jazz - Portland Trail Blazers +3,5 1,97 (grane +4,5 jak w temacie ale wstawiam teraźniejszą linię) ✅ 89:92
Linia nieporozumienie dla mnie. Portland ma swoje kłopoty ale po pierwsze ich ławka na pewno jest w stanie nawiązać walkę z Utah, które przecież też nie gra nic wielkiego a do tego dzisiaj na pewno zagra bez Hood&#39;a a Hayward nie był w stanie dzisiaj brać udziału w treningu i jego status obecnie to doubtful, czyli szansa na występ niewielka a ile traci Jazz bez niego widać było chociażby w ostatnim pojedynku z Wolves.
Dla mnie to nieporozumienie i możliwe, że o czymś nam nie wiadomo ale w tych okolicznościach to wygląda jak promocja w moim odczuciu.
San Antonio Spurs - Oklahoma Citu Thunder +7,5 1,97 ⛔ 130:91
Nie wydaje mi się by to była odpowiednia linia na to spotkanie. Spurs b2b to zawsze niebezpieczeństwo a 1,29 na nich to jednak troszkę za mało. Thunder grają naprawdę bardzo fajną koszykówkę. Fakt, że nie jest to PO basketball ale trzeba im przyznać, że w ofensywie to fruwają i grająca b2b Spurs będą tutaj mieli niezwykle ciężkie zadanie ich zatrzymać. A jak pokazał wczorajszy mecz przyszło pewnie zacięcie od gdzieś połowy drugiej kwarty i ta dobrze ostatnio działająca maszyna przestała działać tak jak powinna.
To co bardzo istotne. Thunder w tym sezonie b2b grają wybitnie dobrze: bilans ATS aż 10-4.
Chicago Bulls over 100 1,84 ✅ 116
O defensywie Toronto pisałem wczoraj. Troszkę tutaj przeszkadza fakt, że grają b2b bo oni zazwyczaj b2b grają trochę wolniej, jednak mimo to wezmę tutaj tą linię bo jest po prostu niska wg. mnie. Chicago ostatnimi czasy bardzo regularne w ofensywie. Nie przekroczyli tej linii tylko dwukrotnie z Hornets, Memphis oraz Detroit gdzie chyba zagrali najgorszą drugą połowę w całym sezonie oraz z Indianą. W ostatnim meczu w końcu zagrał Butler i przy słabej skuteczności i tak nabił 19 punktów. A z meczu na mecz powinno być lepiej. Noah powinien zagrać więc właściwie bez osłabień bo brak Rose to już nawet nie ma sensu wymieniać. Wg. mnie ta linia powinna być na poziomie ok 102 punktów(tak samo jak linia total tym samym) ale wolę przyatakować samych Bulls bo są wypoczęci, głodni walki a Toronto b2b może mieć te swoje przestoje w ofensywie.
Wszystkie kursy pinnacle.
NBA 2014/2015 79:62:2

wrobel2006 1,3K

wrobel2006

Użytkownik
W poprzednim sezonie linia 203,5 była systematycznie przekraczana w bezpośrednich spotkanich Houston z New Orleans. Coś mi sie wydaje, że przyjezdni pójdą na wymiane z gospodarzami. Obrona Rakiet nie jest monolitem, zatem przy grze transmisyjnej Pelikany beda miały sporo okazji na łatwe zdobycze. Nie widze jakoś w tym meczu mozolnego konstruowania akcji, raczej dużo piłek do Davisa, który będzie miał sporo sytuacji podkoszowych. Dziś ponownie w kierunku overa, licze dziś na więcej ciekawej gry kombinacyjnej ofensywnej, aniżeli mocnej defensywy z obu stron.
Pelicans - Rockets =&gt; Over 203,5 =&gt; 1,95

undertaker_tsw 2,1K

undertaker_tsw

Użytkownik
Westbrook over 30,5 @1,85⛔
Unibet

Wszyscy wiemy co wyczynia od dluzszego czasu RW. Szalenstwo na maxa, gosc gra niesamowicie. W nocy spotkanie ze Spurs, ktorym w tym sezonie 2 razy rzucil bodaj 33-34pkt. W spotkaniu z lakers widac było, ze bylo ładowany na dziiejsza nocke. RW zawsze nie siedział obronie Spurs. Parker, Mills czy Joseph nie sa obrońcami na niego ,nie maja do tego warunkow fizycznych. Oganiczyc go moga jedynie Green albo Leonrad przy jakis zamianach Westbrook nawet przy obecnosci Duranta byl czesciej niz On tym co robił najwiekszy popłoch w szeregach Spurs. W ostatnim spotkaniu tych ekip RW ceglił na poczatku jednak z czasem sie rozkręcał i robił co chcial. Czuje, ze dzisiaj moze byc podobnie. Spurs powinni to spotkanie wygrac jednak Russel swoje grube pkt rzuci.

Otrzymane punkty reputacji: +16
fencyn 584

fencyn

Użytkownik
Linia w meczu Magików z Jastrzębiami jest faktycznie bardzo niska. Tutaj głównie będzie zależało od Orlando czy over będzie pokryty.. Jednak myślę że, tutaj 200 pktów pęknie bez problemu, jednakże pewniejsze wydaje się Over 104,5 Hawks

M 4

majkelos96

Użytkownik
Typ:Chicago Bulls (-2,5) ✅✅✅
Kurs: 1.90 Bet365

Dzisiejszej nocy zostanie rozegranych aż 13 spotkań a więc jest w czym przebierać. Ja postanowiłem przyjrzeć się meczu pomiędzy Toronto i Chicago.

Miejscowi Raptors grają back-to-back co jest dla nich niekorzystne i obawiam się tutaj braków fizycznych z ich strony. Wczorajsza przegrana po przeciętnej grze nie wróży dzisiaj nic dobrego. Po raz kolejny nie zagra Kyle Lowry który w ostatnich dwóch meczach przeciwko Bykom miał średnią na poziomie 27 punktów. Lider zespołu DeRozan ostatnio skutecznością nie grzeszy (31,6% w czterech z ostatnich siedmiu meczy).

Ekipa z wietrznego miasta w tym sezonie bardzo dobrze sobie radzi z drużyną z Kanady, jak dotąd 3 wygrane i miejmy nadzieje ,że dzisiejszej nocy będzie kolejna! Są wypoczęci po dwu dniowej przerwie. Wraca Noah który nie grał w ostatnim meczu. Jimmy Buttler który wrócił po dłuższej kontuzji w ostatnim meczu grał od razu na pełnych obrotach, oby shooting guard wyregulował już celownik i dziś nas nie zawiódł.
Spodziewam się ciekawego meczu i końcowej wygranej Bullsów.

r-baggio 557

r-baggio

Użytkownik
NY - LA Clippers
Typ: over 11,5 punktów Langston Galloway
Kurs: 1,85
Bukmacher: Sportingbet

Tak pisałem przed dwoma dniami o ekipie NY i Gallowayu:

&quot;Według New York Post (http://nypost.com/2015/03/22/shved-i...t-happy-knick/) nie zagra dzisiaj i przez kilka najbliższych dni Alexey Shved. Rosjanin zdobywa 17,6 pkt. na mecz, grając ponad 31 minut w ostatnich 10 meczach. Liczę te mecze, bo wcześniej stracił wiele spotkań z powodu kontuzji. Oczywiście nie zagra Jose Calderon (9,1 pkt. na mecz, 30,2 minuty gry) oraz kolejny zawodnik z niskich pozycji, czyli Tim Hardaway Jr. (11,3 pkt. na mecz, 23,5 minuty gry).

W związku z tymi nieobecnościami Galloway (11,1 pkt. na mecz, grając 31,2 minuty) będzie miał bardzo wiele szans rzutowych. Oczywiste jest, że przeciwko Conleyowi i spółce nie będzie mu łatwo, ale 11,5 punktów nie jest wygórowane. Galloway jest bardzo nieobliczalnym zawodnikiem, potrafi przeciwko San Antonio rzucić 22 punkty (fakt, ze zagrał aż 48 minut), a przeciwko Philadelphii zdobywa 2 punkty

Jednak dzisiaj powinien dostać ponownie dużo minut i nawet przy słabszej skuteczności jest w stanie zdobyć 12 punktów.&quot;

Dzisiaj ponownie brak Shveda i Hardawaya. W meczu z Memphis rzucił 19 punktów (7-16) grając aż 43 minuty. Dzisiaj ponownie dużo minut i dużo możliwości do rzutów.

Wynik: 11 punktów⛔

Otrzymane punkty reputacji: +3
deepred 1,1M

deepred

Moderator
Członek Załogi
Do Bostonu dorzucam kolejne typy. Zobaczymy jak to wyjdzie ze skutecznością, ale nie powinno być źle.
Do Memphis przyjeżdżają dzisiaj Cavs, którzy chyba już stracili szansę na pierwsze miejsce w konferencji. Miśki grają w tym sezonie wyjątkowo dobrze. Szczerze mówiąc to przed sezonem spodziewałem się 6-7 miejsca, a tym czasem Grizzlies są wiceliderami. Grają bardzo rozsądnie i nie inaczej będzie dzisiaj. Cavs są drużyną nastawioną stricte na ofensywę, a to w starciach z Grizzlies rzadko kiedy pomaga. Wiadomo, że gospodarze grają świetnie w defensywie, właściwie nie mają słabych punktów w defensywie. Dobry rozgrywający Conley jest świetnym obrońcą, który dzisiaj spokojnie jest w stanie wyłączyć z gry Irvinga. Takie mecze jak te wygrywa się tylko i wyłącznie dobrą grą w ataku. Nie sądzę, żeby którakolwiek z drużyn nabuchała nie wiadomo ile punktów. Grizzlies dzisiaj pokażą Cavsom co czeka ich w play-offach.
Grizzlies -2,5 2,20 bet365 ⛔
Dzisiaj Nets przyjeżdżają do Charlotte na bardzo ważne i ciężkie spotkanie z Hornets. Olbrzymi ciężar gatunkowy tego spotkania. Obydwie drużyny stoją przed szansą na awans do PO i są swoimi głównymi rywalami do awansu, nie licząc Heat i Celtics, którzy notabene również zagrają dzisiaj przeciwko sobą. Super ważna kolejka. Wydaje mi się, że kluczem do zwycięstwa będzie gra zespołowa każdej z drużyn. Bardzo ważni będą rezerwowi. Jednym z nich jest Jarrett Jack, któremu się przyjrzałem. Facet jest niezłym grajkiem i może mieć dzisiaj większy wpływ na grę niż Deron Williams. Myślę, że może dostać około 20 minut, żeby się dobrze zaprezentować. Przeciwko Celtom wyszło fatalnie, marna skuteczność, natomiast był często faulowany. Chłop umie dobrze biegać i czuje się nieźle w szalonej grze. Ma w miarę ukształtowany rzut z półdystansu, a trójkę też umie czasami rzucić, choć zbyt często ostatnio tego nie robi. Tak jak mówię, nie sądzę, żeby jeden zawodnik był w stanie wygrać mecz dla którejkolwiek z drużyn. Raczej spodziewam się poukładanej gry i mądrej koszykówki, która nie koniecznie musi być ciekawa do oglądania dla postronnego obserwatora. Stawiam na overek Łysego, linia dosyć kusząca do zaatakowania.
Jarrett Jack over 11,5 1,83 bet365 ⛔
Ostatnie spotkanie to mecz pomiędzy Raptors i Bulls, a więc ekipami będącymi pewniakami do gry w play-offach. Dzisiaj w zespole Drapieżców zabraknie Lowry&#39;ego, ale tak samo po drugiej nie ma Rose&#39;a i to już od dłuższego czasu. Spotkanie według mnie 50/50, dlatego, że Raptors u siebie rzadko zawodzą. Zgoda, z Bykami nie gra im się łatwo, nawet w Kanadzie, ale passę trzeba kiedyś przełamać. W tym sezonie Raptors przegrywają tylko z drużynami typowo ofensywnymi, takimi jak Warriors czy Blazers, czyli takimi, które grają szybko i nie mają zbyt wielu dobrych obrońców. Byki troszeczkę zmieniły strategię i grają troszkę odważniej w ataku w stosunku do poprzednich sezonów, ale odbiło się to znacznie na ich obronie. Dzisiaj do składu najprawdopodobniej dołączy już Noah. Jednak Byki bronią najlepiej pod tablicami. Czym dalej od pola trzech sekund, tym bronią słabiej i jest to niewątpliwie szansa dla Raptors. Dodatkowo dzisiaj pod nieobecność Lowry&#39;ego więcej czasu na parkiecie z pewnością spędzi Lou Williams, dlatego też proponuję pograć jego over, przecież on nie może rzucać cały czas na takim słabym procencie jak ostatnio. Pora brać się do roboty, tym bardziej, że nie jest to mecz o pietruszkę, panie Williams!
Raptors 2,25 bet365 ⛔
Lou Williams over 13,5 1,76 bet365 ✅

kubson21 1,8K

kubson21

Użytkownik
NYK - Clippers
Galloway over 12 pkt @ 1.9 marathonbet

11 pkt ⛔
Krótko,Shved i Hardaway out dzisiaj,oznacza to więcej minut i rzutów przez Gallowaya,u siebie gra ostatnio całkiem fajnie,ktoś musi rzucać punkty dla NYK,sam Bargnani nie wystarczy.

Na razie tyle,potem jeszcze coś dorzucę,ale to już w osobnym poście.

kobe241986 819

kobe241986

Użytkownik
Timberwolves-Lakers
Lakers 2,1@ 3/10
✅✅✅ 99:101
Jak dla mnie przy tych brakach kadrowych Wilków to Lakersi są dla mnie tutaj faworytem tego spotkania. Spotykają się dzisiaj dwie najsłabsze ekipy konferencji zachodniej. W ostatnim swoim meczu Wilki wygrały dopiero po dogrywce z Utah 106:104 mając do dyspozycji tylko 7 zawodników. Lalki co prawda są b2b po meczu z Grzmotami który przegrali 127:117 tylko,że Lakersi mimo kilku kontuzji w swoim składzie nadal mają kim grać i to powinno zupełnie wystarczyć na tak mocno osłabioną ekipę Minnesoty. Poza tym Lakersi wiedząc,że sezon już jest dla nich zamknięty postanowili,że będą ogrywać swoich młodych zawodników z których na pewno ktoś zostanie wybrany do składu na przyszły sezon. Jak narazie najbardziej obiecującym koszykarzem na przyszłość staje się Jordan Clarkson który wczoraj zdobył w Oklahomie 30 pkt. Kurs 2,10 na Lakersów pobieram z miłą chęcią ponieważ lista nieobecnych w ekipie Wilków jest coraz dłuższa:)

szymon1989 2,1K

szymon1989

Użytkownik
Minnesota Timberwolves - Los Angeles Lakers under 201,5 1,862 ✅ 200 jakby mi tutaj zrobli over dzięki drugije dogrywce to byłoby nie miło ;)
Lakers bez Hilla i Boozera. Wolves bez Rubio, Garnetta, Pekovica, Neala. Martin prbl też out. W takim wypadku jak oni mają przekroczyć tą linię jak tam po prostu nie ma kto rzucać ? Lakers b2b więc pewnie też wybitnie forsować tempa nie będą. Oczekuję słabiutkiego spotkania i ta linia przy obecnych lineupach jest imo za wysoka.
NBA 2014/2015 80:62:2

kubson21 1,8K

kubson21

Użytkownik
Pisałem chyba z 30 minut analizy i mi skasowało,także krótko.

Nets - Cavaliers
Cavaliers (-9.5) @ 2.02 marathonbet

⛔

W Nets Young out,w Cavs wszyscy dostępni.W tym sezonie 3 mecze między tymi drużynami i trzy wygrane Cavs,z czego 2 razy pokryli handi.Cavs dobra forma,leją praktycznie wszystkich.Netsi nierówna drużyna,bez przyszłości,ze sporymi wahaniami formy,są po prostu o wiele słabsi od Cavaliers.

Rockets - Timberwolves
Harden over 2.5 udanych rzutów za 3 @ 2 betsson
✅

3 mecze w tym sezonie między tymi drużynami,2 razy przekroczył linie.Beverley dalej out,więc Harden ma piłke praktycznie non stop,Wilki to nie jest jakiś groźny rywal,w dodatku overowa drużyna,spodziewam się że dzisiaj Harden przekroczy tą linie.

Wizards - Bobcats
Wizards (-3.5) @ 1.74 marathonbet
⛔

Mecz za chwilę,Beal dzisiaj zagra i to od samego początku.Wizards gonią Raptors,dzisiaj dobra okazja do zdobycia punktów.Ciężko mi pisać obiektywnie na temat meczów Bobków,ponieważ nie trawie tej drużyny,wg mnie są po prostu słabi,za słabi na Wizards.

drexler 570

drexler

Użytkownik
Russel Westbrook over 29,5+ 37pkt w tym 20pkt w czwartej kwarcie i niesamowita trójka w końcówce, dobrze że Favors nie wystąpił...
Westbrook pomimo tego, że w ostatnich meczach zanotował skromne zdobycze pkt i w od meczu z Atlantą wygranego 123-115 (44min i 36pkt) nie pokrył linii w trzech kolejnych spotkaniach:
z Miami 34min i 12pkt wygranym 93-75
Los Angeles Lakers 30min i 27pkt wygranym 127-117
i ostatnim z San Antonio 26/ 16pkt przegranym 91-130, pozostaje ciągle w dobrej formie rzutowej. Dzięki temu dziś mamy linie 29,5 a nie 32,5 jak w ostatnich meczach.W tych trzech spotkaniach wyniki były juz rozstrzygniete w trzecich kwartach poprzez bardzo wysokie ponad 20pkt przewagi jednej ze stron. Russel więc oglądał końcówki z ławki a wszyscy śledzący NBA wiedzą jak skuteczny jest w końcówkach gdzie decydują się losy meczu, potrafił nie raz zdobywać w nich po kilkanaście punktów. Dziś po trzech dniach odpoczynku Oklahoma gości na trudnym terenie w Salt Lake City czyli stolicy stanu Utah, na którym przyjezdnym zawsze ciezko o zwycięstwo. Do składu miejscowych wrócił ich lider i najlepszy strzelec Hayward tak więc licze na zacięty mecz do końca i dużo minut Westbrooka. Jedyne co martwi to b2b Utah(przegrany mecz na wyjeżdzie z Denver 91-107) i częste ostatnio granie Oklahomy przez centra mierzącego 211cm Kantera (w ostatnich meczach z Miami 34min/27pkt, z LAL 28/25pkt i SAS 22/16pkt)
Jest jeszcze jedna ważna sprawa, która przemawia za typem na over. Westbrook rywalizuje o tytuł najlepszego strzelca NBA z Hardenem. Harden prowadził zdecydowanie przez większą część sezonu, potem po połowie sezonu na prowadzenie wyszedł Westbrook(spowodowane to było też absencją Duranta), osiągnął wydawało się bezpieczną średnio jedno pkt przewagę nad rywalem. Po ostatnich słabszych punktowych występach i wczorajszych 33pkt Hardena przewaga stopniała do 0,1 pkt czyli po przeliczeniu w ogólnym bilansie ok.7pkt. Jestem pewny obserwując obu i ich ambicje,że do końca nie odpuszczą tego trofeum. Jest dla obu zresztą niepowtarzalna okazja pod nieobecność Duranta(niesklasyfikowany ze względu na zbyt niska liczbę spotkań)do zdobycia korony. Pamiętam jak w czasach świetności tej ligi w ostatnim meczu sezonu w 1994 roku(sezon w którym nie grał władca przestworzy w NBA Michael Jordan, dziesięciokrotny lider strzelców w latach 88-93 i 96-98) walczący o tytuł najlepszego strzelca sezonu David Robinson z San Antonio sypnął Clippersom 71pkt, tyle było mu potrzebne do wygrania tej klasyfikacji. Cała drużyna grała wtedy na swojego lidera. To pokazuje jak prestiżowo traktują zawodnicy to osiągnięcie. Do końca sezonu pozostało co prawda po ok 10 spotkań ale jestem przekonany,że zarówno Harden jak i Westbrook nie odpuszczą tego do końca sezonu. Ich rywalizacja będzie nie mniej pasjonująca niż rywalizacja drużyn o awans do play offów.
E: Durant kolejna kontuzja...out do końca sezonu, nie zagra nawet w play-off ????

Otrzymane punkty reputacji: +14
F 263

fidelio

Użytkownik
Atlanta zaklepała sobie już numer 1 na wschodzie i ma już &quot;wczasy&quot;. Grają dziś w Charlotte i całą pierwsza piątka odpoczywa. Dlatego myślę, że można pograć win Charlotte @2.05, powinni powalczyć z osłabionymi Hawks.✅

nowix 174

nowix

Użytkownik
Kursy na Charlotte już poniżej 1,5. Też uważam że warto pograć na gospodarzy a teraz już tylko z handicapem. W tym sezonie Hornets potrafiło 2 razy przeciwstawić się Atlancie, która grała w najmocniejszym składzie. Dzisiaj nie zagrają najlepsi zawodnicy, zmiennicy Atlanty na pewno są słabsi niż gracze pierwszej piątki Hornets, a do tego ze zmienników nie zagra Scott, a w piątek nie grała Antic z powodu urazu i ciekawe jak dzisiaj zagra o ile zagra.

easy 3,1K

easy

Forum VIP
Atlanta zaklepała sobie już numer 1 na wschodzie i ma już &quot;wczasy&quot;. Grają dziś w Charlotte i całą pierwsza piątka odpoczywa. Dlatego myślę, że można pograć win Charlotte @2.05, powinni powalczyć z osłabionymi Hawks.
Powinni powalczyć? Bardzo dyplomatycznie to ujales :p Wygrać dzisiaj to bedzie ich za przeproszeniem zasrany obowiązek. Bobki maja w składzie kilku porządnych gracz i z rezerwami Atlanty po prostu trzeba wygrać.

undertaker_tsw 2,1K

undertaker_tsw

Użytkownik
Nets - 4,5 @1.6✅
Unibet

Mysle, ze warto pobierać bo póki co status DW jest niewiadomy ale on za pewne zagra i wtedy kursy na czysty win spadna z ok 1,3 na 1,2. Nets bez Younga jednak bez Niego oraz z grajacym ledwie 22minuty DW udało sie ograc Cavs. JJ zagral bardzo fajnie przejmując na siebie sporo kreacji gry, todobra wiadomość. Brooklyn jest wielka niewiadomą, porafia zagrac kapitalnie a za chwile zawalić mecz. Jednak dzisiaj to jest totalnie must win game. Nie wygrac u siebie meczu przeciwko LAL majac ten sam bilans co 8 ekipa? Wydaje mi sie to jakies niemozliwe.

M 4

majkelos96

Użytkownik
Typ: Houston Rockets (-3,5) ✅✅✅
Kurs: 2.00
Marathonbet

Pojedynek odbędzie się w stolicy Stanów Zjednoczonych. W Waszyngtonie Czarodzieje będą gościć ekipę z Houston. Mecz rozpocznię się już o 18:30 czasu polskiego więc warto zasiąść przed telewizorem tym bardziej ,że w ekipie Wizards występuje nasz Marcin Gortat.

Trener Randy Wittman nie może być zadowolony w ostatnim czasie z gry swoich podopiecznych. W swoim ostatnim meczu ekipa z Waszyngtonu dopiero po drugiej dogrywce wyrwała zwycięstwo Szerszeniom z Charlotte po bardzo przeciętnej grze.

Czarodzieje znów miewają gorszy okres w swojej grze, bilans 1-4 mówi za siebie. Martwi forma dwóch podstawowych graczy Nene oraz Paula Pierc&#39;a przed finałami Playoffs. Jak narazie nic nie wskazuje na to aby miało coś uledz zmianie.

Na domowym podwórku trzeba przyznać ,że radzą sobie całkiem dobrze, zajmują trzecią pozycje pod tym względem tyle ,że dziś przyjeżdżają ciągle głodni zwycięstw Rockets którzy dobrze radzą sobie na wyjazdach (3miejsce w tabeli) z powracającym do zdrowia centrem Howardem i kandydatem do MVP Hardenem.

Rakiety są w gazie w ostatnich siedmiu meczach tylko jedna porażka, wszystko układa się po ich myśli a do układanki wraca wspomniany Dwight Howard. Zawodnicy dobrze dzielą się piłką. Co prawda z podstawowej piątki wypadł Patrick Beverly ale dobrze zastępuje go jak narazie Josh Smith. Rockets ustanowili nowy rekord rzucając co najmniej 15 trójek w ostatnich piętnastu meczach. Myślę ,że tym mogą zrobić dzisiaj dużą różnice w meczu przeciwko Wizards którzy bardzo słabo wyglądają w rzutach za trzy.

Czarodzieje to silna drużyna lecz jak narazię przechodzą mały kryzys i moim zdaniem nie są wstanie dzisiaj pokonać drużyny Houston Rockets mając nawet atut własnego parkietu.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom