Pisze teraz bo w dzien moge nie miec kompletnie czasu. Wiadomo, proponuje poczekac na kilka godzin przed spotkaniami i sprawdzic czy ktos wazny przypadkiem nie wypadl z rotacji.
vs
Pojedynek rywali z dywizji northwest. Z calego szpitala jaki zrobil sie w druzynie lesnych wilkow mozna stworzyc naprawde niezla piatke. Na mecz z Nuggets wraca Pekovic oraz Barea. Wzmocnienie duze, poniewaz szczegolnie Nikola w tym sezonie prezentuje sie znakomicie, notujac rekordowa srednia 15.3 pkt. Ciekawa robote robi rowniez Rosyjski duet Shved-Kirilenko. Szczegolnie ten pierwszy jakby troche ochlonal po slabym poczatku i prezentuje sie jak za najlepszych spotkan w eurolidze. Lecz czy aby na pewno wystarczy to na dobrze zbilansowana druzyne Nuggets? Moim zdaniem nie, ogladalem ostatnie spotkanie Denver z Memphis, Memphis ktore ostatnio jest naprawde w niesamowitej formie i Denver na ich tle wygladalo naprawde wporzadku. Po chwilowej zadyszcze jaka zlapapli podopieczni Georgea Karla wydaja sie wraca na solidny poziom, do ktorego obecnie a przynajmniej bez Rubio i Kevina - Minesocie jeszcze brakuje.
Denver -3 1.97 Marathonbet
vs
Jestem swiezo po spotkaniu 76ers- Raptors i mam pewne obawy co do jutrzejszego spotkania, ale kurcze graja z Cavs na dodatek bez swojego lidera Irvinga. Bedzie dobrze. Zacznijmy od poczatku, Philla wporzadku w obronie ale dalej jedne wielkie G$%& w ataku i potwierdzi to kazdy kto ogladal ich ostatnie spotkania. Dzisiaj rowniez, kilka szalonych rzutow Younga, marnej jakosci stepbacki Holidaya - wszystko to wpadalo, ale nie ma sie co oszukiwac wiecznie tak punktow nie beda zdobywac. Mimo kilku dziwnych sytuacji cieszy forma Holidaya bo naprawde bez tego goscia 76ers nie byliby w grze o PO- to jest moje zdanie. JRich gdy wspiera mlokosa dobrym procentem za lini + Young nie podpala sie i nie cegli z kazdej pozycji wtedy 76ers zazwyczaj moga liczyc na solidny wynik gdy graja z druzynami o wlasnie takim potencjale jak Cavs. Osobiscie pogralbym rowniez jakis over na zbiorki Varejao, poniewaz deska wyglada FFATALNIE po stronie 76ers, ale to najwyzej pozniej zedytuje post i wstawie bet.
76ers -4 1.97 marathonbet
strasznie slaby mecz
vs
Gram konsekwentnie na Trailblazers. Z meczu na mecz druzyna coraz bardziej zgrywa sie z rookie pg Lillardem a to jest chyba najtrudniejsza pozycja do wkomponowania sie w druzynye, poniewaz to on ma kierowac druzyna dlatego potrzeba czasu na zalapanie nowego systemu. W niesamowitej formie jest Nicolas Batum, w ktorego przyznam szczerze srednio wierzylem gdy podpisal gigantyczny kontrakt ponad 45 mln na 4 lata. Na chwile obecna wywiazuje sie doskonale ze swoich obowiazkow i swojej pozycji w druzynie.Taka mala ciekawostka; Portland jako jedyna druzyna ma dwoch zawodnikow w top10 strzelcow [Batum, LA]. W suns natomiasto ostatnio maly zgrzyt na lini Gortat- Gentry, gdzie polak zali sie na lamach mediow o zbyyt male zaangazowanie jego osoby do ofensywy slonc. Martwi mnie second unit po stronie Portland, poniewaz ich lawka wyglada po prostu slabo, licze jednak na dobra rotacje trenera Stottsa. Widzialem Phoenix z Heat, widzialem z Lakers druzyna mnie nie przekonala dalej wieje wesola koszykowka wiec po tak pieknym kursie atakuje w PTB.
Portland -3 2.70 bet365
vs
Moze i Bobki pokonaly ostatnio Bucks, zreszta slabe Bucks gdzie tylko Ellis trzymal poziom + czesc lawki. Dzisiaj rywal byc moze zdecydowanie trudniejszy.Raptors b2b po przegranym spotkaniu z 76ers. Prawdepowiedziawszy gdyby nie wolne Lowryego [spudlowal dwa rzuty wolne na jakas minute do konca przy stanie 90-93] spotkanie mogloby zakonczyc sie zupelnie inaczej. Moim zdaniem sa tylko plusy tego zdarzenia : pierwszy, ze chyba juz wszystko okej ze zdrowiem Kyliego skoro gral tyle ile gral, drugi ze raczej nie zagra juz tak slabego spotkania choc nie do konca byl to zly wystep 7zbiorek, 7 asyst 13 pkt tylko ta skutecznosc trojek i wolnych.. Ja mimo wszystko nie wierze w drugi tak slaby rzutowy dzien. Na desce tez przewaga po stronie Raptors gdzie coraz lepiej czuje sie Valenciunas, swoja droga bardzo dobry wystep a przyznam szczerze troche podsmiewywalem sie z mlodego litwina - oby tak dalej. Bobki natomiast na pewno podbudowane ostatnimi wynikami, Walker super zawody [ game winner z Minesota, bardzo dobry wystep z Bucks ] dobra energie z lawki daja Gordon, Sessions. Lecz mimo wszystko nie trzyma sie to kupy, na dluzsza mete nadal nie widze tego projektu, oczywiscie moge sie mylic, ale Mullens jako druga/trzecia opcja strzelecka w crunch bardzo srednio wyglada ????
Toronto 2.25 bwin/marathonbet
o ile Phila byla slaba i slusznie przegrali tak Toronto po prostu spieprzylo koncowke gorzej niz wczoraj z 76ers...