Los Angeles Lakers vs. Denver Nuggets / LAL -7,5
/ over 208,5
/ kurs: 1,76/ 1,76 wynik: 116:102
Wątpię, żeby Lakersi skapitulowali i rozegrali asekuracyjną grę z Denver. Jak dla mnie możemy zobaczyć kolejne spotkanie z serii „STAPLES Center is only for LAL” czyli spotkanie bazujące na wszystkich walorach gospodarzy, które są kluczowymi aspektami w walce o zwycięstwo z klasowymi drużynami. Jako zespół Jeziorowcy spisują się najlepiej z całej ligi i muszą to udowodnić walcząc z CC o 1 miejsce w tabeli, a zważając na końcówkę sezonu nie ma miejsca na kalkulację. L.A zagrali świetne spotkanie przeciwko Sacramento pogrążając ich przy wyniku 104:122. Zagrali pewnie, zbytnio się nie namachali i ławka sobie sporo pograła. Kobe i Odom grali tylko 31 min. Gasol 37, a reszta 9 zawodników poniżej 30 min przy dobrej skuteczności 51,1%. Widać, że nie było to wyczerpujące spotkanie, tym bardziej że nie grał Martin i było o wiele łatwiej. Ponadto są po dłuższej przerwie niż Nuggets, a przede wszystkim grają u siebie. Powracając do tych spotkań z dobrymi zespołami, to powiem tylko tyle, że LAL nie prowadzi w takich spotkaniach gry na dystans tylko gra nie patrząc na wynik. Tak było chociażby z Houston ostatnimi czasy, gdzie wygrali 93:81, wcześniej Maverics 107:100, Atlanta 96:83, SAS 99:85, Cavs 105:88… Oczywiście zdarzają im się przegrane, chociażby z Orlando czy Bostonem ,ale w ogólnym rozrachunku wypadają świetnie at home 33:5. Jeziorowcy do końca rundy zasadniczej mają do rozegrania cztery spotkania. Analizowane z Denver, następnie wyjazd do Rose Garden i ostatnie dwa u siebie z Memphis i na deser ( prawdopodobnie przeciwnik w PO ) Utah Jazz. Jak wspomniałem grają już bez kalkulacji, chociaż te trzy spotkania rozgrywane w Staples muszą wygrać, a dobrze byłoby zainkasować czwarte z PTB. Jeżeli chodzi o poszczególnych zawodników LAL to można powiedzieć tylko tyle, że Brynat, Gasol i Odom są klasą dla samych siebie. Świetnie uzupełniają się z Arizą i Fisherem a całościowo tworzą już od sporego czasu utarty skład którym szeregują kolejne zespoły. Co do Bynuma: „Andrew Bynum ćwiczy już z pełnym obciążeniem. Nie wiadomo, czy zagra dzisiaj z Denver Nuggets, drużyną, która zajmuje obecnie 2 miejsce w konferencji. Później czeka mecz w Portland, gdzie też prawdopodobnie Andrew nie poleci. Bardzo prawdopodobne, że wróci na parkiet w niedzielę w meczu z… Memphis Grizzlies. Tymi Grizzlies przeciwko którym już 2-krotnie w swojej karierze doznawał kontuzji kolan. Jeżeli wytrzyma niedzielny mecz można być spokojnym o resztę...” Jeżeli Anderw miałby dzisiaj zagrać to tylko w 4Q jak będzie utarty wynik i aż tak wiele nie będzie się mogło stać. Jeżeli spotkanie będzie zbyt napięte center nie zagra. Mówiąc kilka słów o Denver to warto wspomnieć o wczorajszym spotkaniu z OCT. Postawiłem na Nuggets bo miał to być piknik z ich strony na zespole z Oklahomy w Pepsi Center, a było zupełnie odwrotnie. Denver zlekceważyli OCT i ze spokojnej przejażdżki zrobił się Tour de
France. Oklahoma od samego początku naskoczyła na Bryłki i 1 half spokojnie wygrali 53:56. widać, że Denver nie miało łatwo mimo, że w ogólnym rozrachunku wygrali ale tylko -10 nie pokrywając nawet handicapa. Zważając na ta potyczkę z Thunder warto wspomnieć, iż liderzy mieli sporo roboty: Melo zagrał 39 min., Nene 37, Billups 33 a reszta wraz z czwórką rotujących zagrali poniżej 30 min. Skuteczność ze spotkania zadowalająca 53,8% i mogłoby się wydawać że warunek został spełniony. Owszem, ale nie tak miał być prezentowany rozkład sił. Na dzisiejsze spotkanie na pewno nie poleci Martin, którego absencja z OCT nie była zbytnio widoczna, ale dzisiaj będzie widoczne, tym bardziej że jak na razie nie ma godnego zmiennika. Kolejne spotkania Denver to potyczka z Sacramento i spotkanie w Rose Garden. Ponadto Denver bardziej skupia się nad wygraną w Dywizji, gdzie potrzebuje tylko jednego zwycięstwa albo porażki Portland. Jakby nie było kolejne spotkanie z Sac’ które rozegrane będzie w Pepsi Center za kilka dni powinno zapewnić im ten tryumf. Spoglądając jeszcze w statystki H2H to można doszukiwać się zwycięstw Denver z LAL w STAPLES Center, a postawiony handik regularnie jest pokrywany przez zawodników z Miasta Aniołów od sporego czasu. Większość ekspertów z zagranicznych stron tematycznych, userów na forach stawia na plusowy handik na Denver, ale ja myślę, że będzie inaczej tym bardziej, że analiza mnie do tego przekonuje ???? Ponadto polecam over bo tutaj powinniśmy spodziewać się gry na wysokich obrotach, z minimalną dawką defensywy bo oba teamy preferują walkę z przodu, a skuteczni są cholernie co premiuje postawiony over. Ponadto jeżeli LAL przejmie inicjatywę i będzie dominować w spotkaniu to Denver będzie więcej faulować i dorzucone FT powinny podbić wynik i wypracowywać różnicę punktową pomiędzy zespołami. Spotkanie rozpoczyna się o 4:30 polskiego czasu i warto usiąść z kilkoma browarami przed telewizorem bądź komputerem i delektować się tym widowiskiem ????
...i typek na
sprawdzenie:
Spotkanie: Sacramento Kings - Houston Rockets
Typ: Która drużyna pierwsza zdobędzie 20 pktów? Sacramento !
Kurs: 2,70
Buk: bet365
A co mi tam ???? Może Houston zlekceważy Sacramento, a Ci w ramach rekompensaty powalczą z nimi? Wszystko możliwe, tym bardziej, że nie takie rzeczy już widziałem więc warto spróbować ???? jedynie szkoda, że nie zagra Martin Bez niego Sacramento są zespołem grającym basket z podwórka, a nie na miarę NBA. Houston bez wątpienia powinno zainkasować zwycięstwo w tym spotkaniu, ale do połowy Sacramento mają szansę na win. Dlaczego? A to dlatego, że Houston nie lubi gry na aferę. Ponadto grają dzisiaj w roli gościa to nie wypada tak się rządzić u obcych
Nie tak na poważnie Rockers nie grają by zdominować tylko żeby wygrać. Bardzo ekonomiczne podejście a co najważniejsze skuteczne. Sacramento natomiast pierwszą połowę zazwyczaj gra o 180 stopni lepiej niż drugą. Nie wynika to może bardziej z braku sił, bo przecież preferują grę bardziej ofensywną niż defensywną, ale wynika to z braku doświadczenia. Zawodnicy są bardziej lotni w drugiej części spotkania, a przeciwnicy takiego pokroju jak Rockers powinni to bezlitośnie wykorzystać, tym bardziej, że na ulicy zwycięstwa nie znajdą. Wspomniałem że nie zagra Martin, ale reszta jest gotowa i chętna by zaprezentować się z Houston z jak najlepszej strony. Houston także zagra w optymalnym składzie, ale dzisiaj nie powinni grać na 100% ponieważ jutro czeka ich starcie z bardziej ofensywną drużyną jaką jest GSW i tam muszą zagrać na 100% ponieważ sugerowane są powroty niektórych zawodników z czołówki kadry Warriors. Poza tym warto wspomnieć, że w Arco Arena Sac’ dosyć ładnie sobie radzi z przyjezdnymi z Houston.
...chciałem postawić zakład HT/ FT Sac/Hou, ale nigdzie nie mogę znaleźć takiego zakładu to postawię coś bardziej niekonwencjonalnego za dobry kurs ???? Na potwierdzenie mogę szybko napisać, że w 1Q Sac' gra przeważnie najlepiej. Z GS wygrana, z LAL wygrana a to były spotkania rozgrywane bez Martina... czyli tak jak dzisiaj
Edit:
...szybko łatwo i przyjemnie po 8 min. typ skasowany po ładnym kursie ????
Edit2:
nawet HT/FT wszedł idealnie tylko że w żadnym buku tego nie mogłem złapać ???? a co do LAL-
... Nie będzie byle Denver rządzić się w STAPLES Center ???? ????