LaMarcus Aldridge over 25,5 pkt + zbiórki + asysty @ 1,83 -> Bet365
Tak jak wyżej Nevener gram over na wysokiego Spurs. Dlaczego over? Powodów jest kilka. Postaram się przekonać Was do mojego typu
. San Antonio Spurs Popovicha przyjeżdża dzisiaj do Moda Center bardzo osłabione, zabraknie 2 starterów( Parker i Gasol są na ten mecz out) -
info tutaj Ta dwójka oddaje blisko 19 rzutów na mecz, więc na kogoś rozłożyć te rzuty się muszą. Ponadto w rosterze na dzisiejszy mecz znajduje się zaledwie 3 wysokich na pozycje C/PF: LaMarcus Aldridge, David Lee oraz Dewayne Dedmon. Tutaj najwięcej min w meczu dostanie Aldridge który jest solidny i przydatny po obu stronach parkietu nie to co wyżej wymienieni. Wątpię by Pop zagrał small ball z Portland. Silny skrzydłowy San Antonio to 2 strzelec zespołu ze średnią 16,3 PPG. Średnio oddaje blisko 14 rzutów na mecz. Świetny mid range, dobra gra tyłem do kosza, czy w post move. Kolejnym argumentem przemawiającym za overem tego gracza, jest to, że wraca na stare śmieci. W Portland spędził 9 sezonów z wielkimi sukcesami po czym odszedł do San Antonio Spurs. Zupełnie nie chodzi mi o to, że będzie chciał się mścić czy coś w tym rodzaju, ale o to, że każdy marzy o tym, żeby w miejscu gdzie się wychował dobrze się pokazać. Aldridge vs Portland zagrał 3 mecze, średnio 17 PPG 6 rebs i 1 ast, ale trzeba pamiętać jakim rosterem dysponowało San Antonio w tamtym sezonie. Frontcourt: Boris Diaw, Tim Duncan czy David West. Oni zabrali sporo min PF-owi Spurs w tamtym sezonie. Dziś jest zupełnie inna sytuacja, bo nie dość że coach gości nie ma dużego wyboru w strefie podkoszowej w tym sezonie, to dzisiaj brakuje ponadto Gasola i rotacja na pozycjach 4/5 będzie bardzo wąska. Aldridge grube minuty, dużo rzutów i łatwy over. Taki scenariusz przygotowałem sobie w głowie na ten mecz. A Wy jakie macie pomysły na dzisiejsze spotkania? Polecam i pozdrawiam. Rambo.