Kyle Lowry poniżej 7 asyst | @1.90 | Betsson | 13 asyst
Kyle Lowry over 23.5 pkt | @1.75 | Betsson | 27 pkt
Na dziś zdecydowałem się zagrać ponownie na rozgrywającego Toronto Raptors. Kanadyjski zespół udał się do Sacramento, by rozegrać mecz z miejscowymi Królami. Pod nieobecność DeRozana strzelbą nr 1 w zespole z Toronto jest Lowry. To było widać w meczu z Lakersami, gdzie pomimo fatalnej skuteczności udało mu się rzucić 24 punkty w regulaminowym czasie gry, a do tego dołożyć 5 punktów w dogrywce. Co prawda w ostatnim meczu z ekipą Bryant, Kyle wykręcił aż 9 podań, po których jego koledzy trafiali do kosza. Ja jednak decyduję się na under, gdyż myślę, że dzisiaj tych punktów Valenciunasa i reszty będzie mniej. Tutaj trochę ryzykuję, bo nie wiadomo co z DMC. Jednak moja hipoteza opiera się na tym, że Cousins zagra i jeśli ktoś będzie miał zdobywać w tym meczu punkty w dużej liczbie, to będzie to Lowry. Stąd też uważam, że tych asyst w wykonaniu Kyle'a będzie mniej i ich liczba nie przekroczy siódemki. Teza ta jest ryzykowna, ale kurs 1.90 spowodował, że podjąłem rękawice i postawiłem na under asyst gracza grającego z "7" na plecach. Jednocześnie popieram typ na over punktowy, którego linia w Betssonie wynosi 23.5 i który także zagrałem.
Carmelo Anthony powyżej 1.5 udanych rzutów za 3 pkt | @1.75 | Betsson | 1-7
Krótko na temat tego typu. Melo potrafi rzucać za 3 punkty. Tę linię w tym sezonie przekraczał 8-krotnie na 16 rozegranych meczów. Jednak w ostatnich dwóch spotkaniach gwiazdę Knicksów dopadł pod tym względem lekki kryzys. Najpierw w Houston z Rakietami zanotował 0-2 z gry, a w spotkaniu we własnej hali przeciwko Miami trafił zaledwie jedną trójkę na sześć podjętych prób. Jestem zdania, że dziś Melo się przełamie i "siądą" mu, co najmniej dwie trójki.