>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

NBA Grudzień 2012

Status
Zamknięty.
lax 1,2K

lax

Użytkownik
Nieźle dziś wygląda kurs na LAC, zapowiada się wspaniała okazja na pierwszą porażkę Utah we własnej hali. Bilans 6-0 jest wg mnie nieco na wyrost. Jeśli spojrzymy na te spotkania, to z bardziej wymagających rywali pokonali tylko Lakersów, którzy grają do tej pory przeciętnie, i też nie powalających na kolana Denver, zresztą różnicą tylko 2 pkt. Dziś pierwszy raz goszczą u siebie team ze ścisłej czołówki. Pod znakiem zapytania stoi występ Marvina Williamsa, natomiast nie powinien pojawić się Derrick Favors. Clippers po 4 przegranych z rzędu wracają na właściwy tor, dwie wygrane ze słabszymi rywalami i na pewno szukają tu większej serii zwycięstw. Przede wszystkim LAC dysponują ogromną głębią składu. Na początku sezonu wyglądali na solidnego kandydata przynajmniej do finału konferencji, taki kurs na nich to spore value.
Oprócz tego ciekawie wygląda Portland i Cleveland, ale ja chyba wybiorę dziś Clippers.

Otrzymane punkty reputacji: +7
cibeles 969

cibeles

Użytkownik
Zapowiadają się fajne i wyrównane mecze w nocy, stąd ja dziś pooglądam, a do zakładu pobieram ledwie jeden typ.

N. Batum over 15,5 punkta za 1,85 w milenium.

Sądzę, żę francuz podbudowany zwycięskim rzutem w Cleveland linie dziś przekroczy. Ostatnio 22 z Cavs i 20 z Washington przedzielone 9 z Bostonem. Charlotte to niby dobrze broni, ale jak ich rywale wciągną w wymianę ciosów to przyjmują to bezproblemowo i stąd widzę dziś wysoki wynik, bo Portland lubi grać ofensywnie. Batum w sezonie 17,6 punkta, czyli dwa oczka ponad linie. Aktualna forma powoduje, że dałem się skusić. Powodzenia

toolmajster 1,2K

toolmajster

Użytkownik
Dyscyplina: Koszykówka, NBA
Spotkanie: Charlotte Bobcats vs Portland
Typ: PTB (2) ✅✅
Kurs: 2.00
Bukmacher: Bet365

Analiza:
Kontynuuję grę NBA (czyt. kolejna noc zarwana:smile: Póki co w tym miesiącu 3/4, a w Typach Dnia - 2/2. Dziś drugi raz z rzędu gram na Portland (ostatnio win na wyjeździe w Cleveland po dramatycznej końcówce).

Bobki - ostatnio słabo się prezentują - 1 wygrana na 5 gier, a na dodatek była to minimalna wygrana z latarnią ligi - Wizards po dogrywce. Poza tym w plecy z PHI, ATL X2 i OKC.

PTB - grają 5 wyjazd z rzędu, ale na szczęście mieli przerwę, więc wypoczęli. Po 4 przegranych ( BOSTON, WAS, DET, NETS) w końcu się ogarnęli wygrali trudny mecz z Cavs.

Dlaczego PTB? wypoczęli 1 dzień i znów powinni mieć moc. Bobki u siebie grają co prawda lepiej niż na wyjazdach, ale nie mają takiego potencjału w ofensywie jak PTB: Aldridge, Lillard, Batum, Mathews, Hickson (ostatnio cała piątka powyżej 10 pkt). Bobki grają dobrze i wygrywają, gdy dobrze gra Walker i gdy wsparcie dają mu MKG i Sessions, a dziś będzie im ciężko, bo defens PTB jest na dobrym poziomie (lepszym niż CHA). Lillard ostatnio wrócił do formy - świetnie zagrał z Cavs (24 pkt, 11 asyst) i pokaże, że jest lepszy niż Walker. Batum na fali po shot of the game, ale ja czuję, że to Aldridge dziś zrobi decydującą robotę.

Za NBA. com:

&quot;Breaking the losing streak was really important, because losing can take its toll mentally, and I liked the way we played all night,&quot; coach Terry Stotts said.
The Blazers have won five of six in this series, holding Charlotte to 76.8 points per game.

In the teams&#39; only meeting last season, Charlotte was handed the largest margin of defeat in team history with a 112-68 loss in Portland on Feb. 1. All of the Blazers&#39; starters sat out the fourth quarter. - wiem, że zeszły sezon to inna bajka, ale jednak...

Polecam

Otrzymane punkty reputacji: +5
patysiak24 133

patysiak24

Użytkownik
GS Warriors vs. Orlando Magic UNDER 195.5 (1.90) ------&gt; 196 ⛔ no jasne jak zawsze 0.5ptk zabrakło...
Na celownik biorę dzisiejszy mecz NBA pomiędzy ekipami GS Warriors a Orlando Magic. Warriors u siebie zawsze grozni i powinni dziś wygrać, jednakże nie wiem czy w meczu padnie over 195 punktów. Orlando wczoraj wygrali (dość sensacyjnie) w Los Angeles z miejscowymi Lakers. Zespoł jest b2b a więc na pewno sił mniej. Dodatkowo najważniejsi gracze grali grubo ponad 30min w tym meczu (Nelson 38, Davis 35, Vukcevic 40 i Affalo 40). Poza tym Orlando ma dość słabą ławkę, a co za tym idzie gra opiera się na 6-7 zawodnikach. Zmęczeni mogą mieć dziś problem ze zdobywaniem punktów. Więc po stronie Magic widzi mi się wynik under 90ptk.
Ekipa GSW osłabiona dziś brakiem Boguta (podstawowy center) oraz Jeffersona (podstawowy skrzydłowy), a więc siła ofensywna też spada. Po stronie GSW widzi mi się wynik koło 100ptk.
Reasumując w mecz padnie UNDER 195.5 punktów, i właśnie taki typ po kursie 1.90 biorę w ciemno ????
Powodzenia :!:

kasztaneiro 362

kasztaneiro

Użytkownik
Nuggets - Raptors
Czystego zwycięstwa Nuggets nie ruszam, bo kurs mały, a handi także nie, bo dosyć spore. Ruszam jednak zakład na połowę. Podrażnieni po 3 porażkach z rzędu, wyjazdowych, Nuggetsi od początku &quot;na pełnej&quot; pojadą z Raptorsami, którzy jako tako spisują się tylko u siebie w hali. Nie ma co pisać, liczę na pełną mobilizację koszykarzy gospodarzy i stworzenie sobie sporej przewagi.
Denver -6 1st half @1.91 Unibet ✅
Bucks - Hornets
Obie drużyny nie rzucają ostatnio sporo, ich dorobek punktowy jest przeciętny.
Jednak, co pokazało pierwsze spotkanie tych drużyn w sezonie, potrafią rzucić sporo, bo 230pkt. Teraz raczej tyle nie padnie, ale over 188,5 - czemu nie?
Główne strzelby Bucks - Ellis i Jennings powinni rzucić sporo przeciwko słabym Hornets.
Hornets bez Davisa właśnie od meczu z Milwaukee, gdzie złapał kontuzję. Rzucił wtedy 28 punktów, więc bezapelacyjnie pomógł w zdobyciu tak dużej ilości punktów.
Mimo wszystko liczę na pokrycie overa i choć trochę wesołej koszykówki, bez zbytniego dbania o obronę. Wiem - argumenty są kiepskie, ale czuję, że chłopaki sobie znów porzucają.
over 188,5pts @1.91 Unibet ⛔ druga połowa - tragedia
Poza tym:
Portland ML @1.91 Unibet ✅

blaise 2,8K

blaise

Użytkownik
GS Warriors vs. Orlando Magic UNDER 195.5 (1.90)

Ekipa GSW osłabiona dziś brakiem Boguta (podstawowy center) oraz Jeffersona (podstawowy skrzydłowy), a więc siła ofensywna też spada. Po stronie GSW widzi mi się wynik koło 100ptk.

Powodzenia :!:
przecież Boguta to w ogóle nie ma w tym sezonie, bo co on zagrał? I on przede wszystkim wpływa właśnie na defensywę, bo jest najlepszym defensywnie centrem w lidze.

A Jefferson nie jest żadnym podstawowym skrzydłowym GSW ????

hugues 4,8K

hugues

Użytkownik
Dzisiejszej nocki sporo sie dzieje, sporo ciekawych rzeczy mozna znalezc, mysle, ze nocka znowu nas zaskoczy w mile lub mniej mile niespodzianki, jesli chodzi o typowanie zwyciezcow mnostwo gier no bet, gdzie moze sie wydarzyc wszystko.
Ja wybralem dwa typy:
Standardowo jak to w Utah bywa, znowu sie tam niezla wojna zapowiada ;) Osobiscie dalej widze w roli faworytow graczy Utah, chociaz wrocil Chauncey i chlopaki z LA maja potezna sile razenia z kazdej strony, ja dzisiaj inwestuje w Blake Griffina jego slabsze ostatnio mecze stworzyly super linie punktowa z czego trzeba skorzystac. Blake w ostatnich szecsiu meczach z Jazz mial srednia punktowa 24,3 punkta i prawie 13 zbiorek. Czy dzisiaj bedzie inaczej i zagra piach? Nie spodziewalbym sie. Mysle, ze dzisiaj rowniez zrobi swoje i spokojnie rzuci 22-25 punkow.
Utah Jazz - Los Angeles Clippers (Blake Griffin (Los Angeles Clippers) Points) Over 18.5 1.90 tobet ✅
Kolejny typ rowniez wydaje sie byc bardzo prawdopodobny. Czy chlopaki z Orlando beda az tak strasznie zmeczeni dzisiaj? Nie wydaje mi sie, wrecz przeciwnie, beda strasznie podbudowani zwyciestwem nad Howardem i powinni pojsc za ciosem. Dzisiaj graja z niezlymi strzelbami, tak wiec powinna sie tam niezla strzelanina wywiazac z obu stron ????
Over wystawiony przez tobet na tego gracza jest dla mnie lekko zanizony (standardowo brany na podstawie sredniej) Glen dzisiaj powinien zrobic swoje i rzucic jakies 18 oczek plus minimum 6 zbiorek. Mysle, ze w sumie wykreci jakis over 27-28
Golden State Warriors - Orlando Magic (Glen Davis (Orlando Magic) Points+Rebounds)
Over 23 1.85
tobet ✅

Otrzymane punkty reputacji: +6
K 13

kaman

Użytkownik
GSW S. Curry powyżej 6.5 powyzej asysty 1,85 ✅ (11 asyst)
W ostatnich meczach (11, 9, 6). Spedza na parkiecie spora ilosc minut. Chyba warto spróbować ;)

dwill 620

dwill

Użytkownik
Charlotte Bobcats - Portland Trailblazers
Typ: 2 ✅ 112:118 ✅
Kurs: 2.04
Buk: Marathonbet
5/10

Dla mnie jest to spotkanie z cyklu 50/50. Zawodnicy z Portland pokazali kawał dobrego basketu, w wyjazdowym meczu przeciwko Cleveland Cavaliers.
Kawaleria do tego meczu podeszła grając dzień po dniu, ale oba zespoły rozegrały świetne spotkania, w którym do wyłonienia zwycięzcy były potrzebne aż dwie dogrywki. Na 0.2 ostatnie sekundy meczu Nicolas Batum dobił swoich rywali, wygrywając zaciętą batalię na parkiecie w Cleveland.
W dzisiejszym meczu uważam, że sporą przewagę goście mają pod koszem, gdzie LaMarcus Aldrige oraz JJ Hickson - a już szczególnie ten drugi prezentuje równą formę, co jest świetnym wsparciem dla LaMarcusa. Hickson jest w ostatnim sezonie kontraktu, więc może stąd taka odmiana w grze tego zawodnika - znacznie więcej pewności i wiary w siebie.
Dla dzisiejszych gości będzie to już przedostatni wyjazdowy przystanek. Portland serię siedmiu wyjazdowy meczy zaczęli od czterech porażek z rzędu, przerwali ją przeciwko Cavs, a dziś podbudowani po ostatnim &quot;wyszarpanym&quot; zwycięstwie powinni poprawić swój bilans meczy wyjazdowych, który obecnie wynosi 3-7. Bobcats mają na własnym parkiecie bilans 5-4.
Spodziewam się zaciętego meczu, nie obfitującego w szybkie akcje, bo to Cats są gospodarzami i spodziewam się, że będą próbowali większą część mecz grać obroną, stąd mój drugi typ na ten mecz:
under 194 @ 1.81 Pinnacle 5/10

Denver Nuggets - Toronto Raptors
Typ: 2(+11) ✅ 113:110 ✅
Kurs: 1.82
5/10

Toronto Raptors mają serię sześciu porażek z rzędu w meczach wyjazdowych. Dzisiejszy gospodarz meczu serię trzech wyjazdowych meczy zakończył bez ani jednego zwycięstwa, wracają do domu gdzie mają bilans 4-1.
Masówka idzie na Denver, jednak ja nie jestem przekonany, by oni byli w tym meczu aż tak &#39;dużym&#39; faworytem. Raptors bardzo solidnie wyglądają na pozycji rozgrywającego, gdzie Kyle Lowry może liczyć na wsparci Hiszpana - Jose Calderona, który potrafi swobodnie kreować grę drugiego garnituru Raptors.
Jeśli gości zachowają rozsądny % rzutów z gry, a szczególnie na dystansie, to mecz powinien należeć do tych wyrównanych, bo Raptors wiecznie nie będą przegrywać, a matchupem wiele nie ustępują swoim dzisiejszym rywalom. Dla mnie to mecz z cyklu 60/40, bo Denver bywają czasami zabójczy na własnym parkiecie, jeśli kilku zawodników załapie swoją klepkę, ale po drugiej stronie są DeRozan, Lowry, Bargnani, więc zawodnicy, których nie można lekceważyć, a potrafią w pojedynkę rozstrzygnąć o losach spotkania.
Powodzenia!

anzelmo 266,3K

anzelmo

Użytkownik
Spotkanie: GS Warriors - Orlando Magic
Typ: over 192,5
Kurs: 1,71
Godz: 04.12.2012 4:35
buk bet 365

Kompletnie sie nie zgadzam z kolega Patysiak24 typ na pewno możliwy, ale argumentacja...blaise ma racje Bogut, chyba sam nie pamięta, kiedy ostatni raz grał- jest tak kontuzjo geny ze szok.Fakt Orlando wczoraj zaskoczyło bardzo pozytywnie i szczegolnie niesamowita 4 kwarta. Na pewno maja to w kościach, ale graja dość wąskim składem, myślę ze to zwycięstwo zadziała bardzo pozytywnie na zespól, może tego spotkanie nie wygrają, ale ja jakiegoś pogromu sie nie spodziewam.Jesli gościom zabraknie sil młode strzelby wojowników powinny sporo pkt rzucić. Ja przewiduje bardzo ciekawy mecz- wyrównany z wysokim wynikiem. Golden nie jest jakaś potęga w obronie średnio rzucają 98,8 i tyle samo tracą.Rzucili Indianie ponad 100pkt to Orlando tez sa wstanie tyle rzucić. Orlando na pewno jest bardziej nie równym nie przewidywalnym zespołem, ale czuje ze pójdą za ciosem. Po takim meczu jak wczoraj, coraz bardziej powinni sie zgrywać, a linia niska warta pogrania. Orlando rzuca średnio 92,5 a traci ponad 96. Wiec liczę na grę na poziomie swoich statow, a wtedy overek padnie spokojnie.

toolmajster 1,2K

toolmajster

Użytkownik
Typ: 2
Kurs: 2.04
5/10

Dla mnie jest to spotkanie z cyklu 50/50. Zawodnicy z Portland pokazali kawał dobrego basketu, w wyjazdowym meczu przeciwko Cleveland Cavaliers.
Kawaleria do tego meczu podeszła grając dzień po dniu, ale oba zespoły rozegrały świetne spotkania.
Gramy ten sam typ, ale mamy nieco inne podejście. Teoretycznie 50/50 jest w każdym meczu - inaczej niż w piłce nożnej, bo tam dogrywek nie ma w lidze. Ja ten mecz oceniam procentowo 35-65% dla gości. Bobki robią duży krok naprzód, ale Portland to ekipa z aspiracjami na PO na zachodzie, gdzie jest piekielnie ciężko wejść choćby do top 10. Cavs grali b2b, ale PTB także, a nawet byli bardziej zmęczeni, bo grali również 29-go, a Cavs 28-go. Biorąc to pod uwagę należy zrozumieć, że Blazers mogli czuć się zmęczeni 5 wyjazdem z rzędu. Skoro jednak walczyli do końca (mimo 2 OV) to tym większy szacun dla nich. Dziś nie będzie ich męczył żaden Brazylijczyk z szopą na głowie, który ostatnio zabierał im co drugą piłkę z tablicy, więc jest optymizm przed meczem z mojej strony tym bardziej, że Charlotte jest w cold streak - L3. Tego nastawienia również Ci życzę, bo jedziemy na jednym wózku hehe Pozdro

bbadii 23,4K

bbadii

Użytkownik
Nikt nie pisał analizy do Detroit - Cleveland? Coś sądzę, że jest value w kursie na Cavaliers. Warto spróbować, bo grają dobrze, tylko czasami brakuje im szczęścia.
DUBEL Śmierci :
Portland + Cleveland @ +5.

J 10

jerky

Użytkownik
Gdzie bym nie czytał analizy, każdy gra na Portland. O NBA mam zerowe pojęcie, więc nie mam pojęcie kto jest w tym sezonie lepszy. Rok temu &quot;Ryśkom&quot; chyba nie szło, ostanie miejsce? Buki muszę z czegoś żyć, czyli gracze muszą wtapiać. Dlatego gram na odwrót.
TYP: Charlotte Bobcats (-5 asian) @ 2.62 Bet365
Stawka: 2/10

maroon 5,4K

maroon

Użytkownik
po drugiej stronie są DeRozan, Lowry, Bargnani, więc zawodnicy, których nie można lekceważyć, a potrafią w pojedynkę rozstrzygnąć o losach spotkania.
!
Nie chce się czepiać ale ci gracze to raczej nie sa w stanie wygrywać meczy w pojedynke , cięzko im idzie nawet całym zespołem . Lowry najlepszy rzemeślnik ligi chyba na PG , Derozan beztalencie rzutowe który potrafi skakać wysoko tylko i szybko biegac . Bargniani mięczak podkoszowy z mięciutką rączką , świetnym czuciem . Oprócz Lowrego który jest jednym z najbardziej uniwersalnych graczy to ci dwaj mają więcej wad niż zalet choć Bargnianiego bardzo lubię .
Raptors żeby wygrywać musza wszystko trafiać jak leci , mają czasami takie dni ale to raczej u siebie . Andre Miller dziś pokaże Calderonowi parę old schoolowych zagrań i pokaże jak to hiszpan świetnie broni ;)
Moim zdaniem PTB mecz i Cavs to dwa takie no-bet że szok dla mnie . Jednak kursy fajne to kusi niektórych;)

Otrzymane punkty reputacji: +5
kieran 2,8K

kieran

Użytkownik
Denver over 106 pts @ 1,83 bet365✅

Nuggets wracają do własnej hali po trzech wyjazdowych porażkach. Tym samym motywacja będzie ogromna, by wygrać następny mecz z Raptors, którzy nie radzą sobie najlepiej na wyjazdach. Denver preferuje szybką koszykówkę, co skutkuje sporym zdobywaniem punktów zwłaszcza na własnym parkiecie. Gospodarze solidnie prezentują się u siebie, mieli kilka dni odpoczynku, więc na pewno wszyscy będą maksymalnie skoncentrowani i jednocześnie wypoczęci. Zastanawiałem się również nad overem, ale boję się, że Raptors mogą nie rzucić ponad 90 punktów szczególnie patrzac na ich dyspozycje rzutową na wyjazdach. Denver ma wielu strzelców, ławka też nie jest zła - Miller czy chociażby Brewer zawsze dorzucą po kilkanaście punktów. W poprzednich trzech spotkaniach w Denver pomiędzy Nuggets a Raptors padał dwa razy wynik przekraczający 110 punktów dla gospodarzy - jutro wydaje mi się, że Nuggets będą jeszcze bardziej zmotywowani, by zaprezentować swoim kibicom dawkę swoich możliwości.

kasztaneiro 362

kasztaneiro

Użytkownik
te mecze to totalne no bety i nie wiem czy warto powierzać swoje pieniądze w ręce losu z racji minimalnego value. ????
z dwojga złego mniej boli przegranie po kursie @2, przypuszczając, że będzie to close-game, niż utopić na kursie załóżmy 1.20.
&quot;No Bet&quot; - tak można napisać o każdym spotkaniu.

Otrzymane punkty reputacji: +1
dwill 620

dwill

Użytkownik
Podchodząc tak do spotkań, to w każdym można doczytać się, że jest &#39;no bet&#39;, bo wyjazd, bo bilans niekorzystny, etc. Masówka idzie na Denver i over, a w NBA jak ktoś siedzi dłużej, to masówek powinno się unikać. Dlatego ja czuję w kościach, że mecz Denver - Toronto może być underowy tym razem. Jednak nie czuję tego az na tyle, by powierzyć w tym meczu na linię u/o jakieś fundusze.
/E: Wyprzedził mnie kasztan, ale zgadzam się z Tobą w 100%.

Otrzymane punkty reputacji: +12
5xharoldx5 1,6M

5xharoldx5

Znawca - Szachy
Spotkanie: Detroit Pistons - Cleveland Cavaliers
Typ: podwójny wynik(połowa/koniec meczu) : Cleveland Cavaliers / Cleveland Cavaliers
Kurs: 4,00
Bukmacher: Bet365
Analiza: Cleveland to bardzo pechowa drużyna. Ich bilans to 4 zwycięstwa i 13 porażek. Gra tej drużyny wygląda lepiej niż ich wyniki. Na wyjazdach w tym sezonie wygrali z Clippers, Atlantą oraz byli o krok od wygrania z Miami Heat. Drużynie Memphis Grizzlies też napędzili stracha. Dwa ostatnie spotkania Cavaliers dają powody by przypuszczać, że forma tej drużyny troszeczkę wzrosła. W ostatnim spotkaniu ulegli po dogrywkach jednym punktem Portland, a wcześniej wygrali na wyjeździe z Atlantą. Ich rywalami będzie Detroit Pistons, które ma tylko minimalnie lepszy bilans, bo 5 zwycięstw i 13 porażek. Cztery spośród tych pięciu zwycięstw Pistons osiągnęli u siebie, jednak np. z Toronto to ich zwycięstwo było tylko jednym punktem oraz przegrali u siebie z Orlando. Uważam, że Cleveland na wyjazdach gra trochę lepiej od Toronto i Orlando. Szanse w tym meczu według mnie są wyrównane, dlatego widzę tutaj spore value.

toolmajster 1,2K

toolmajster

Użytkownik
Po raz drugi z rzędu PTB przyprawia mnie o szybsze bicie serca hehe (następnym razem już ich nie gram ze względów zdrowotnych;) Kemba Walker świetną 1. połowę zagrał, ale druga już na korzyść Lillarda. W trzeciej kwarcie rakiety zaczął odpalać Gordon i zacząłem się obawiać o swój typ. Na szczęście koncertowy defens w ostatnich 6 minutach meczu zagrali Blazers no i regularnie dorzucali punkty. Ostatnia kwarta na korzyść PTB, ale zmiażdżyli Bobki w ostatnich 4 minutach (zimna głowa Lillarda i trójki Babitcha). Tak jak oczekiwałem bardzo dobre zawody zagrał Aldridge (25 pkt, 13 zb. , 3 czapy) - Biyombo przy nim nie istniał i to gracz z Portland zebrał ważne piłki w końcówce. Hickson dzisiaj słabiutko, ale poza tym cała czwórka z s5 powyżej 16 pkt.

Podsumowując: Bobki koncertowo spartaczyły mecz w ostatnich minutach (to jest ten brak doświadczenia)-Walker za mało wsparcia dostał od MKG i Ramona S. , mimo że Gordon dawał czadu za 3 pkt. Lillard drugi mecz z rzędu chłodna głowa i 24 pkt. Pokazał klasę + ogólnie PTB bardzo równo rozłożone punkty po zespole. Po emocjach skończyło się zgodnie z planem.

Otrzymane punkty reputacji: +7
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom