Paul George over 30.5 pts @1.90
Game 3, Kawhi dalej nie gra i PG13 jest pierwszą opcją Clippers w ataku. Wyciągnął serię z Jazz, dwa ostatnie mecze 37 i 28 punktów, Game 1 z Suns 34, a G2 26 ale w drugim meczu miał problem ze skutecznością 1/8 3P i i ledwo 50% z FT 5/10 więc jest spory zapas do poprawy, dlatego myślę, że dzisiaj rzuci powyżej 30 punktów. PG średnio oddaje 25 rzutów na mecz i te 7-8 razy pewnie stanie na linii, Clippers grają u siebie więc będzie ostra walka i pewnie znowu ze 40 minut na parkiecie.
Ciężko będzie im jeszcze wrócić w tej serii, G2 mogli spokojnie urwać ale tragicznie zagrali w deciderze, PG trafia pullupa, Clippers mają +1, a później PG obsrany i nie trafia dwóch FT, ta piłka dla Suns, która powinna być dla Clippers i na koniec sam Dunk Aytona, Crowder chyba top10 asysta w PO alltime. Chory był ten mecz, Clippers mieli sporo problemów i nie dowieźli (znowu psycha jak rok temu?), miałem dzisiaj ich zagrać bo wracają do Staples Center ale do Suns wraca CP3 więc jakoś Ci Clippers mi sie nie widzą, pachnie tu sweepem ale mam nadzieję, że George stawi się w tej serii do końca.