Przed Nami 6 pojedynek w Finale NBA, szczerze mówiąc po 4 grze gdzie Lakers podwyższyli na 3-1 byłem przekonany że będzie 4-1 i po zabawie, ale coś jednak mnie powstrzymało przed graniem tego spotkania. Miami zasłużenie wygrało, wyglądali lepiej przez całe spotkanie pomimo tego, Danny Green miał rzut na Mistrzostwo nie trafił. Teraz mamy 3-2 i tak naprawdę jest to ostatni mecz kiedy Jeziorowcy mogą wygrać. Oczywiście seria się przecież nie skończy jak będzie 3-3 ale wtedy w 7 meczu wszystko może się wydarzyć a Heat będzie miało w tym pojedynku zdecydowaną psychiczną przewagę. Oba zespoły wyglądają już na mocno zmęczone zresztą nie ma się co dziwić, sezon trwa prawie już rok.
Niby LBJ ma jakąś kontuzję pachwiny, ale nie jest to nic nowego tylko praktycznie przez całe playoffy się z tym zmaga. Kluczem do Wygranej LAL będzie bardziej intensywna obrona i lepsza skuteczność w rzutach dystansowych. Jestem przekonany, że oni wiedzą że muszą dziś zakończyć serie. Oczywiście nie będzie to łatwe bo po drugiej stronie mamy JB który jest koszykarzem przez duże K. ale także on może odczuwać już trudy rywalizacji.
LA Lakers Miami Heat Typ La Lakers ( z dogrywką)
Kurs 1.4
[/ICONPLUS]
Bukmacher
Forbet.
Under 221,5 pkt (łącznie z dogrywką)
[/ICONPLUS]
Kurs 1.48
Bukmacher
Forbet
Myślę że dzisiaj będziemy świadkami troszkę wolniejszego tempa meczu. i mocniejszej obrony bo obie drużyny są już mocno naruszone fizycznie. No chyba że będzie wysyp fauli pod koniec ale takie ryzyko jest zawsze zresztą ta linia w pierwszych 5 spotkaniach została przekroczona tylko raz
Rekreacyjnie
Ketavious Caldwell - Pope
Over 10.5 pkt ( z dogrywką )
[/ICONPLUS] 15 pkt w 1 połowie
Kurs 1,7
Bukmacher
Forbet
W ostatnim meczu 16 pkt 31 min gry. Ma rzut dystansowy, a przecież ktoś musi pomóc bo samo Star Power Lakers może nie wystarczyć 11 pkt w zasięgu
Pełna dominacja LA Lakers w bardzo dobrym stylu przypieczętowali tytuł !
Lebron James MVP Finałów