Ciężko otrząsnąć się z tego, płakałem jak bobas. Ciężko żegnać mentora, brak słów, po prostu brak słów ...
Dziś cisza na grupie, jak od kilku dni, wszyscy znajomi przygnębieni, nie ma zwyczajowego wykłócania się, kto co sądzi o jakim aspekcie, skleiliśmy jednak coś co wydaję się być w miarę obiecujące na dziś - im dalej w las tym bardziej ryzykowne propozycje :
Dziś na warsztat pierwsze bierzemy
Indianę WIN - 6,5 PKT vs Chicago - kurs 1,64 - iforbet.
Sporo absencji w każdym z teamów - szybsze tempo promowane przez komisarza Silvera zbiera swoje żniwo, kontuzja na kontuzji - dla przykładu Chicago, które będzie się dziś mierzyć właśnie z Indianą prawdopodobnych absencji ( wystąpienia questionable + OUT ) ma aż 10.
Nie wystąpią dziś - Wendell Carter Jr - Pan, który załatwił nam sporo overów przeciw Chicago, Otto Porter, zastępczy środkowy dla Cartera - Gafford oraz Lauri Markkanen - opieszały bardzo w tym sezonie, ale jednak jakiś tam śladowy wkład zarówno w offense jak i defense miał.
Co ciekawe, zastępczy center zastępczego centra Bullsów - Luke Kornet - także jest wątpliwy
Indiana będzie grała u siebie, gdzie notują bilans 17-5, zespoły z którymi przegrywali w Bankers Arena będą walczyły o finały konferencji, prawdopodobnie każdy jeden, stąd te 17-5 a nie 22-0
Suche staty :
- Indiana
jakość ofensywy : 13
defensywa : 13
tempo : 25
rozegranie : ex aequo 4 z Denver
deska : 25
- Chicago
j.ofensywy : 27
defensywa : 9
pace : 16
rozegranie : 23 (!)
deska : 26.
Jeśli Turner zagra, są w stanie zakończyć spotkanie 7-10 posiadaniami, w naszej ocenie.
Dalej -
over w meczu
Portland vs Houston 230,5 pkt - 1,59
Grali dwa spotkania naprzeciw siebie, w jednym zdobyli 240, w drugim 224 punkty. Ostatnio padło ich nieco mniej, ale zespoły były oba zmęczone Harden zajechany, teraz troszeczkę, podkreślam troszeczkę bardziej rozkładają odpowiedzialność ofensywną panowie z Houston.
Portland reprezentuje 27 defensywę, 11 pace, ofensywa ładna bo też wraca na dobre tory i 11 już jest.
Houston standardowy układ OFFENSE/DEFFENSE/PACE - 2/15/2.
Myślę, że dziś z Hardenem czy bez zakręcą się w okolicach 240 pkt, przełamując naszą linię 230,5 pkt bez większych komplikacji.
Gramy dalej -
Utah Jazz czysty WIN -
1,55 soczysty kurs dość, jak na to, że Aldrige OUT po str San Antonio.
Jazzmani najgorętsza ekipa aktualnie ligi, LaMarcus gdyby grał mógłby dość ładnie zastopować Bojana, a tak jak nie wystąpi - zamiast 211 cm i 113,4kg Bogdanovic ma przeciw sobie 206 cm i 106 kg.
Myślę, że spełni swoją rolę,
Ponadto jeśli Lyles gra w starting 5 - zabraknie go na ławce - i tak nie ma źle, bo jest Walker, jest Patty Mills, Bellineli, Gay czy White. Jednak myślę, że ławka Jazz utrzyma przewagę wypracowaną przez wyjściową 5. Ponadto SAS bronią trójkę dopiero na 21 miejscu - powiedzcie to 4 zawodnikom Utah, który notują ponad 40%ową skuteczność zza łuku.
Jedziemy dalej -
Oklahoma +4,5 pkt handi -
1,60 tu taki kurs dość przyjemny, myślę, że OKC, która jest małym czarnym koniem w tym sezonie, łyknie Sacramento, jednak dajemy im dodatkowe 2,5 posiadania zapasu.
OKC prezentuje się solidnie - 14 ofensywa i defensywa, leciutka przewaga na rozegraniu dla Thunder, deska nie najlepsze po obu stronach.
Myślę, jednak, że przedłużające się braki podkoszowe sprawią, że OKC przeważy i to weźmie. Dedmon jest wolny na nogach, może nie wyrobić przy wjazdach Shai'a Alexandra czy midrange CP3.
Kolektywnym wysiłkiem powinni ugrać temat.
No i
Brooklyn - 7,5 - kurs 1,72 Ostatnio w obliczu licznych absencji ugrali temat w overtime. Dziś jednak dołącza do nich DeAndre Jordan, Jarett Allen będzie miał łatwiejszą robotę ze względu na ten back up.
Drummond jest wątpliwy, ponadto Kyrie Irving może nie zagrać, a choć smutno to mówić, Nets zdają się grać lepiej ze Spancerem w starting 5. Przynajmniej pod względem zespołowości.
Powstaje w Warszawie boisko z muralem Kobego, wpiszecie tto zaraz Wam się wyświetli, niezależnie czy ktoś fan koszykówki czy nie, warto zainwestować te 10zł - był to nie tylko niepowtarzalny koszykarz, ale i niepowtarzalny człowiek, od którego możemy się uczyć jak żyć na wielu płaszczyznach,
M A M B A M E N T A L I T Y