Toronto Raptors vs Philadelphia 76ers
WIN TORONTO -4,5 pkt
1,67
iforbet
1. Philadelphia gra poniżej oczekiwań. Embiid OUT, a jest to 1 z dwóch motorów napędowych Philly. Problem z 76ers polega na tym, że nie dysponują znaczną siłą ogniową. Oddam Horfordowi, że gra ostatnio lepiej i energiczniej przede wszystkim, oddam Richardsonowi, że ładni zdobywa punkty ( przeciw Toronto notuje ich aż 25 ) oddam Simmonsowi wreszcie, że dobry to zawodnik i okrzepł znacznie w tym sezonie.
JEDNAK :
Philla ma dopiero 17 defensywę na łuku, a Toronto jak ostatnio Wam pisałem jest wybitne w tym względzie.
Dodatkowo tempo Raptors jest naprawdę wysokie, jeszcze 4 mecze temu było 15-ste, teraz zajmują już 12 pozycję - czyli grają pewnie około 10, skoro tak gwałtownie wzrosło licząc średnie z całego sezonu. Dla porównania Sixers ma dopiero ... 19ste bo i jakie ma mieć skoro 8 sensownych zawodników na pokładzie.
No i właśnie, statystyki jakoś mega za Raptors nie przemawiają jednak match up - wydają się mieć skrajnie korzystny.
I połowa może być wyrównana jednak następnie, Philla tempa powinna nie uciągnąć, wolniejsze powroty do obrony + świetne transition Raps powinno dać przewagę 4,5ciu posiadań bez większych problemów.
New York Knicks vs Los Angeles Lakers
WIN LA - 9,5pkt
1,67
iforbet
2. Lakers - 9,5 pkt - ostatnio blamaż pełną gębą popełnili - wstyd i gańba Lakersom za taki wynik z odwiecznym rywalem, Jured Dudley zapewniał, że są zmobilizowani na dzisiejsze spotkanie.
Warunki do blow outu mają korzystne, wprawdzie grają w Madison Square Garden, mekce koszykówki, jednak kolektywem powinni wypracować te 20 pkt myślę.
Pomijając przewagi w ataku i obronie - 4 - 28 oraz 3 - 26 rozegranie obu ekip też niebo, a ziemia 6 - 29.
Deska jedynie jest na korzyść NYK.
Ostatnio powieźli Nowojorczaninów równo 30stoma. Jeśli Morris nie zagra, a jest questionable taki wynik może się powtórzyć.
Los Angeles Clippers @ Atlanta Hawks
over 115,5 pkt
1,61
iforbet
3. Over Clippery 115,5 - ostatnio zdają się być bardziej zmobilizowani, więcej energii w ich szeregach. Odpadł Parker w Hawks i jeszcze nie wrócił, Parsons też OUT, obaj panowie raczej starsza szkoła i jakąś obronę prezentują, ten pierwszy nawet całkiem solidną.
Atlanta 27 defense - a Clippers średnio zdobywają 116.
Ostatnio mieli 150 pkt. Myślę, że 150 nie osiągną, ale linia będzie zaliczona.
San Antonio Spurs vs New Orleans Pelicans
over 232,5pkt
1,60
4. No i over w meczu SAS vs NOP - obie drużyny ofensywne - jedna 23, druga 25 defensywa, ponadto tempo solidne bo 14 i 5. Nie grali meczu razem wprawdzie, ale MEMPHIS ma prawie takie same statystyki, tylko lepsza obronę niż NOP, a w obu spotkaniach padło powyżej 250 pkt.
Ciekawie wygląda także Memphis, jako, że Brown OUT
oraz Utah, akurat wchodziłem w formie wspomagających tutaj
Memphis +12,5 pkt
Utah - 3,5 pkt
powodzenia (
!