B
bulik9596 oczywiście, że to prawda, iż tak wysoki podatek to jedno, wielkie draństwo, temu nikt nie zaprzeczy. Tylko tu chodzi o coś innego. Jak ktoś ma w głowie poukładane, nie tylko w kwestii wiedzy (czysto sportowej) to zagnie każdego bukmachera, z podatkiem czy bez.
Jak wspomniany przez Ciebie matematyk.
Tu ogólnie nie chodzi o wiedzę sportową lecz całokształt. Trzeba być dobrym po trochu z każdej dziedziny. Wtedy naprawdę można wygrywać.
Ta wiedza ma również związek z samooceną. To chyba podstawa. Bo co z tego, że bym większość przegrywała, a w duchu oszukiwała samą siebie, że jestem dobra lecz np. nie mam szczęścia, sędzia zawalił, tamten gorzej zagrał czy podobne tłumaczenia. Trzeba trzeźwo oceniać swoje umiejętności w danej dziedzinie. Bez tego ani rusz. Trzeba świadomie zdawać sobie sprawę ze swoich predyspozycji i wyciągać wnioski. Pewnie, nasze "drugie ja" będzie nam szeptać w głowie inne historie. Inni wygrywają, niemożliwe, że jestem taki beznadziejny(a), to chwilowe, muszę zmienić taktykę, coś dopracować i inne głupoty. Tymczasem nie. Albo masz to coś i jesteś dobrym graczem albo choćbyś stanął na głowie to i tak niewiele zdziałasz.
Z podatkiem czy bez dobry gracz będzie wygrywał, słaby przegrywał.
Ja zdałam sobie z tego sprawę i po prostu nie mam już złudzeń, że pomimo sporej wiedzy sportowej nie jestem dobrą zawodniczką na niwie bukmacherskiej. Czegoś brakuje, koniec, kropka. Stąd dla znacznie większej zabawy przeniosłam się do
kasyna gdzie główną rolę odgrywa matematyka i fart. Zamiast ślęczeć nad statystykami i obstawiać mecze, ślęczę nad kołem ruletki i spędzam o wiele przyjemniejsze chwile. Owszem, uwielbiam oglądać mecze i śledzić rezultaty ale w kwestiach przewidywania wyników, ilości bramek itp. jestem beznadziejna. Stąd zdałam sobie sprawę, że jeśli chcę zarobić dziennie 20zł na kebaba to znacznie szybciej uczynię to stawiając dychę na trzeci tuzin, aniżeli na under 2,5 w meczu kolejorza.
Podsumowując trzeba zdawać sobie sprawę co jest dla nas bardziej czy mniej korzystne i na tej podstawie się bawić, grać, wygrywać.