Może źle wpisuję frazy w opcji "szukaj", a może nie było takowego zapytania jak do tej pory. Pytanie dotyczy tematu danych osobowych - jakiś czas temu zmieniłem dowód osobisty, i przez moje przeoczenie (ewidentnie moja wina) nie zmieniłem danych osobowych w
SKRILL (dowód już mam z jakieś pół roku...). Właśnie jestem w trakcie weryfikacji (przeglądu danych, jakie, gdzie mam powpisywane) danych na różnych stronach, i widzę, że pozapominałem pozmieniać w kilku miejscach. Generalnie, zmieniło się miejsce zameldowania (przypisane w dowodzie) i oczywiście numer dokumentu (pozostałe dane, Imię, Nazwisko, PESEL, bez zmian). I teraz do sedna sprawy: chcę założyć konto u nowego buka, on dostanie dane "z nowego dowodu" (przy ewentualnej wypłacie w przyszłości, i potrzebie weryfikacji, dostaje skan dokumentu). Z tego, co wyczytałem,
SKRILL może się wymieniać się danymi osobowymi z partnerami handlowymi (jakimi są tutaj również firmy
bukmacherskie) - wnioskuję to na podstawie punktu z ZASAD OCHRONY PRYWATNOŚCI, pkt. 5.2. - cytuję:
" 5.2. Sprzedający i inni klienci Skrill (Moneybookers)
Przesyłając środki pieniężne innemu właścicielowi konta Skrill (Moneybookers) lub sprzedającemu, na rzecz którego użytkownik zamierza dokonać zapłaty, firma Moneybookers przekazywać będzie odbiorcy przynajmniej adres e-mail użytkownika. Zależnie od wymogów sprzedającego i rodzaju dokonywanej płatności firma Moneybookers może również przekazywać inne dane osobowe użytkownika, takie jak imię i nazwisko, adres i kraj zamieszkania, w przypadku zażądania takich informacji przez odbiorcę w celu usprawnienia procedury płatności, uzgodnienia płatności dla danej transakcji handlowej lub przeprowadzenia przez sprzedającego własnej kontroli mającej na celu przeciwdziałania nadużyciom finansowym i praniu brudnych pieniędzy."
W tym przypadku, nie chciałbym sobie sam strzelić w kolano przez swoje zapominalstwo, i doprowadzić do sytuacji ekstremalnej, acz kolwiek możliwej, jaką może być zablokowanie konta z jednej i z drugiej strony. Czy faktycznie może się przytrafić taka sytuacja, jeżeli nie będą się zgadzały adresy zameldowania (czy zamieszkania), że SKRILL może przyblokować dostęp do konta...? Mi tu nie chodzi o jakieś kręcenie w tej sytuacji ani SKRILL'a, ani Buk-a, bawić się w jakieś dyrdymały nie chcę mi się, nie chcę narobić bajzlu sobie przez niedopatrzenie. Jedną opcją jest po prostu poprawa danych osobowych w profilu na stronie SKRILL i ewentualnie, jeżeli poproszą o przesłanie skanu z przeprosinami, że tak późno. Drugą opcją jest wyrobienie świeżego dokumentu...
Jakieś porady...?