>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Temat z analizami Moje granie

Ciapekzk 106,3K

Ciapekzk

Użytkownik
Sobota 12/10/2024
-----------------------
Dzisiaj mieszanka klubowo reprezentacyjna.

FSV Frankfurt – Eintracht Franfurkt II 3-1
FSV Frankfurt @ 2.10
Stawka 6/10
6,60
Oczywiście derby szadzą się swoimi praw3ami, ale moim zdaniem w obecnej formie gospodarze są tutaj faworytami. Pytanie jest tylko takie czy goście nie skorzystają z usług ławki pierwszego zespołu Eintrachtu ?

TNS – Cardiff Metropolitan 3-0
Over 3,5 bramki @ 1,95
Stawka 6/10
6
Czy ktoś pamięta, zęby TNS przegrało trzy z czterech kolejnych meczy ligowych? Oczywiście wytłumaczeniem jest awans do Ligi Konferencji, ale jak tak dalej pójdzie to kolejny tytuł odjedzie pociągiem pospiesznym w dale, więc myślę, ze dzisiaj nastąpi odreagowanie na stres

Partick Thistle – Falkirk 1-1
under 2,5 bramki @ 1,93
Stawka 6/10
5,58
Zostając przy terminologii kolejowej, to tutaj komuś bardzo mocno peron odjechał. Partick na własnym boisku w Glasgow jest w stanie zrobić wszystko, a już na pewno nie przegrać z liderem. Szczerze myślę,
Że będzie tutaj podział punktów, bo mierzą się dwie z trzech najlepszych defensyw ligowych. Takie 0-0 lub jedna bramka to moje oczekiwanie tutaj.

Bułgaria – Luxemburg 0-0
Bułgaria@ 1,69
Stawka 6/10
6
No cóż, napisze tylko, ze nie podzielam optymizmu co niektórych co do ekipy gości tym bardziej że
Vincent Thill i Yvandro Borges są kontuzjowani, Olivier Thill i Lars Gerson nie powołani, a Christopher Martins powinien wystąpić we wtorkowym meczu z Białorusią, ale jest wyłaczony ze spotkania z Bułgarią przez zawieszenie.

Eibar – Eldense 1-0
Eibar @ 1,96
Stawka 6/10
5,96
Eibar będzie robić wszystko dzisiaj aby przerwać passę trzech meczy bez wygranej w tym dwóch porażek. W innym wypadku marzenia o grze co najmniej w playoff trafi szlak. Goście to przeciętniak i tyle w temacie.

BiałoruśIrlandia Północna 0-0
remis @ 3,12
Stawka: 3/10
6,36
Mecz rozgrywany, a jakże na Węgrzech...
Białoruś ma siłę w defensywie, podczas gdy ofensywa pozostawia wiele do życzenia, co znalazło odzwierciedlenie w ich osiągnięciach bramkowych w ostatnich pięciu meczach we wszystkich rozgrywkach, kiedy zdobyli jedna bramkę. Nie stracili gola w siedmiu z ostatnich 12 meczów, w tym dwóch ostatnich, które były meczami Ligi Narodów w zeszłym miesiącu z Bułgarią u siebie i.
Irlandia Północna jest nieco lepsza w tych statystykach, ale też nie zachwyca. Dla mnie pachnie to podziałem punktów.

Dzień: 12,3
1728799935598.png

Pażdziernik
1728799992101.png

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1294
Ciapekzk 106,3K

Ciapekzk

Użytkownik
Niedziela 13/10/2024
---------------------------------
Witam.
Wczoraj kolejny dzień wychodzenia z minusu. Powoli, ale do przodu.
Dzisiaj 13-sty...
Jak ja uwielbiam tą datę.😭
Przy okazji czy ktoś korzysta z tych moich wypocin ? :unsure:

Bremer – VfB Oldenburg 1-2
Oldenburg @ 2,27
Stawka 4/10
5,08
Po prostu uważam Oldenburg za lepszą ekipę od gospodarzy, a to, ze zajmują ostatnie miejsce w tabeli to tylko powinno ich mobilizować. 4 jednostki tutaj.

Nykobing – Aarhus Fremad 0-2
BttS – Nie @ 1,74
Stawka 6/10
4,44
Trudno coś wyjaśniać kiedy coś jest oczywiste. Tutaj gospodarz strzelił do tej pory 2 bramki i dzisiaj nie strzeli kolejnych przeciwko zespołowi który stracił w ostatnich pięciu meczach jedną bramkę w tej lidze.

Liechtenstein – Gibraltar 0-1
Under 1,5 gola @ 2,27
Stawka 6/10
7,62
Miesiąc temu grałem w odwrotności tego meczu under 2 gola, było 2-2. Teraz czas na rewanż. Będzie 0-0 albo 0-1. I właściwie tyle.

Malta – Mołdawia 1-0
Mołdawia @ 2.62
Stawka 6/10
6
Tutaj to chyba jakiś żart z kursami.
Gospodarze przegrali wszystkie osiem meczy do Euro 2024. Teraz wygrali z beznadziejną Andorą.
Mołdawia prawie stała się najniżej sklasyfikowanym krajem, który zakwalifikowałby się do Euro. Cztery punkty z Polską i remisy z Albanią i Czechami.

FinlandiaAnglia 1-3
HT Anglia @ 1,72
Stawka 6/10
4,32
No cóż, po kompromitacji z Grecją nie pozostaje Anglii nic innego jak rozgromić Finlandię. Oczywiście trochę żartuje,a le kolejna porażka lub strata punktów przez synów Albionów będzie miała nieprawdopodobne konsekwencje więc z słabiutka Finlandia od początku ruszą do przodu.

GrecjaIrlandia 2-0
remis @ 3,26
Stawka 3/10
3
Jak ja uwielbiam takie bezgraniczne zapatrzenie się w zespoły które na chwilę są na topie. Grecja wygrała z Irlandią z Anglią i... Dla mnie nie jest faworytem za @1,78. Irlandia może nie gra najlepiej ale to Angielska szkoła, czyli... jesteś tak dobry jak twój ostatni mecz.

I to wszystko 13 pazdziernika. 🤒
Dzień: 12,46
1728873317728.png
Pażdziernik
1728873371496.png

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +2596
Ciapekzk 106,3K

Ciapekzk

Użytkownik
Poniedziałek 14/10/2024
------------------------------------

Witam.
13-sty nie był taki zły. Kolejny dzień wychodzenia z dołku i teraz już na górce.
Dzisiaj znowu ta w sumie nie lubiana prze zemnie LN i kilka meczy które może później do mnie dotrą, bo na razie mam jedną propozycję z ligi hiszpańskiej

Gijon – Castellon 2-1
Gijon @ 2,19
Stawka 6/10
7,14
Mecz dwóch zespołów zajmujących obecnie miejsca w środku tabeli i gdyby patrzeć tylko na ten aspekt to można wysnuć wniosek, ze goście są lepsza ekipa, a moim zdaniem jest odwrotnie.
Gijon to wicemistrz Hiszpani z sezonu 1978/79. Do 2017 roku w LaLiga, potem różnie się działo w sekunda Division, gdzie zajmowali nawet 17 lokatę, ale od poprzedniego sezonu spisują się dobrze. Mieli szanse na playoff ale zabrakło punktu i zajęli 5 pozycje. Teraz zaczęli sezon nie najlepiej, bo w trzech pierwszych meczach zdobyli zaledwie 2 punkty jednak potem nastąpił progres i obecny bilans to 3-1-1 w kolejnych meczach ligowych, a co ważne w moim zakładzie, ze wygrywali z ekipami z czołówki (7) R.Oviedo 3-1, (2) Zaragosa 1-0 na Estadio Municipal El Molinón i ostatnio z (6) Eibar 3-1 na wyjeździe. Teraz mają za przeciwnika beniaminka ligi, który wrócił po trzech latach. Jak na razie punktowo spisuje się przyzwoicie gromadząc 13 punktów tylko, ze jakościowo ze słabszymi rywalami Eldense (15), Almeria (19, Tenerife (22). Jedyna ekipa z która wygrali, która zajmuje miejsce w pierwszej 10-tce to Burgos CF (8). Mają trzy kolejne wygrane na wyjazdach, ale jak napisałem rywale tacy sobie.
Może to nie będzie jakiś lekki mecz dla gospodarzy,ale moim zdaniem to lepsza ekipa i powinna sobie poradzić tym bardziej podbudowana ostatnimi wynikami.

Ostatnia edycja:
Ciapekzk 106,3K

Ciapekzk

Użytkownik
BelgiaFrancja 1-2
under 2,5 bramki @ 1,79
Stawka 6/10
6
Francja otrząsnęła się po porażce 1-3 z Włochami, wygrywając dwa kolejne mecze z Izraelem i Belgią Belgia z kolei spadła z pierwszego na trzecie miejsce, choć potrafiła zremisować z Włochami. Francja nie grała ostatnio rewelacyjnie. Sześć wygranych z ostatnich 14 meczów. Belgia jest trochę na musiku.
To może być bardzo taktyczny mecz w którym Francja czuć się będzie komfortowo. Nie spodziewam się tutaj dużej ilości bramek, takie 1-0 dla Francji.

NiemcyHolandia 1-0
under 2,5 bramki @ 2,42
Stawka 5/10
7,10
Większość spodziewa się tutaj festiwalu strzeleckiego, ale ja jakoś nie podzielam tego zdania. Obie ekipy tak naprawdę będą zadowolone z podziału punktów, bo są zdecydowanymi faworytami w pozostałych meczach, więc nie zdziwię się jak zakończy się ten mecz remisem. Takie 1-1 jak najbardziej prawdopodobne.

Dzień: 8,24
1728959489450.png

Pażdziernik
1728959579123.png

Ostatnia edycja:
Ciapekzk 106,3K

Ciapekzk

Użytkownik
Wtorek 15/10/2024
--------------------------

Witam.
Wczoraj poszedłem w LN w kierunku underów i gdyby Francja nie zawaliła sprawy to by było pięknie, a tak jest tylko bardzo dobrze. Najważniejsze że kolejny plusik.
Dzisiaj sobie takie rzeczy wymyśliłem.

Royston – Spalding United 1-3
Royston @ 1,84
Stawka 6/10
6
Gospodarze przed sezonem wymieniani byli w kontekście walki o czołowe miejsca. Jak na razie nie wygląda to dobrze. Ostatnie piec meczy to 2-1-2 tylko, ze rywale z wyjątkiem Lowestoff maja swoją wartość w tej lidze. Goście 2-0-3 wygrane z sąsiadami w tabeli z miejsc 19 i 21 i najwięcej straconych goli w lidze. Gospodarze zazwyczaj mocni na własnym boisku więc myślę,z ę sobie poradzą tutaj tym bardziej, ze to jeszcze nawet nie 1/4 ligi, więc mogą jeszcze realizować swoje plany.

Białoruś – Luksemburg 1-1
Białoruś @ 2,72
Stawka 5/10
5
Mecz rozgrywany w bratnich dla Białorusi, Węgrzech, ale to najmniej ważne tutaj.
W sumie kolejny raz się zastanawiam co jest takiego w zespole Luksemburgu, ze kursy są takie a nie inne. Zgoda wygrali kilka meczy (Kazachstan, Bośnia Hercegowina, Islandia), ale to było dawno. Teraz ich forma 0-1-4 we wszystkich rozgrywkach i zero bramek. Wiec czemu miało by się coś zmienić tutaj, tym bardziej, ze Vincent Thill i Yvandro Borges są kontuzjowani, a Oliviera Thill i Larsa Gersona nie ma już w składzie. Menadzer Luc Holtz jest skonfliktowany z kilkoma zawodnikami. Najlepszy zawodni Gerson Rodrigues pokłócił się z nim do tego stopnia, że nie zagrał w ostatnich meczach. Teraz podobno ma wrócic,a le czy to pomoże?
Białoruś nie jest wielką drużyna, ale moim zdaniem jest to ekipa silniejsza od gości. Mają w pomocy Maxa Ebonga z Astany który potrafi czasem coś wykreować z niczego. W ofensywie Antilevskiy z Macabi Haifa i dobry nasz znajomy Shikavka z Korony. Jedynym nieobecnym jest I. Bakhwar z powodu kontuzji.
Ogromnym problemem dla obu drużyn jest strzelanie goli. W tych rozgrywkach obie ekipy w sumie w szesciu meczach strzeliły jednego gola. Oczywiście podstawowym wyborem tutaj powinien być under, ale za @1,40 to niech się pocałują w nos. Białorus jest mocniejszą ekipa i mam nadzieję,z ę to dzisiaj udowodni strzelając jedna bramkę która wystarczy do wygrania tego meczu.

SzwajcariaDania 2-2
BttS – Tak @ 2,02
Stawka 6/10
6,12
No dobrze, powtórzę się po raz kolejny. Nie rozumiem kurów tutaj. Szwajcaria jest pod kreska i to ostatnia szansa na danie sobie jakiejś nadziei na utrzymanie się na poziomie „A”.
Szwajcarska drużyna narodowa zaimponowała finałami mistrzostw Europy i punktami z gospodarzem Niemcami w fazie grupowej, pewnym zwycięstwem nad Włochami w 1/8 i porażką w rzutach karnych z Anglii w ćwierćfinale. I co nagle zapomniała jak się gra w piłkę?
Magia Larsa Knudsena trwa. Pod wodza tego szkoleniowca Dania zmieniła się z ekipy która potrafiła imponować defensywą na zespół szukający wielu bramek. Wygrane z Szwajcarią i Serbią we wrześniu i teraz porażka z Hiszpania, choć do ich gry trudno się przyczepić.
Mają tutaj problemy w składzie, bo Morten Hjulmand i Victor Kristiansen są zawieszeni, a obaj to obrońcy. Do tego dochodzi nieobecność Andreasa Christensena i Joachima Andersena.
W sumie to wygląda mi na bramkowy remis.

HiszpaniaSerbia 3-0
Under 2 @ 2,99
Stawka 4/10
4
No co ?
Hiszpania wygra ?
Może tak, ale nie spodziewam się tutaj gradu bramek.
„Cudowne dziecko” Yamal opuściło hiszpański skład w niedzielę z niewielkim urazem, co jest ciosem dla ofensywy Hiszpanii. Ofensywa jakoś nie błyszczała przeciwko Danii.
Serbia przyjeżdża do Hiszpanii, by się bronić, co robią znakomicie. Mistrzostwa Europy i teraz w Lidze Narodów stracili w sumie cztery gole. Ten mecz zostanie rozegrany w Kordobie na Estadio Nuevo Arciengel dla 21 500 widzów, więc nie jest to jakieś „Hiszpańskie piekło”.
Serbia ponownie będzie grało na 0-0, a Hiszpania będzie zadowolona nawet z małej wygranej. Bo za chwile już znowu rozgrywki ligowe i pucharowe.
I co szalony jestem z tym underem ?

Dzień: 8,88
1729046798106.png

Pażdziernik
1729046856423.png

Ostatnia edycja:
Ciapekzk 106,3K

Ciapekzk

Użytkownik
Środa 16/10/2024
---------------------------

Witam.
Wczoraj na czerwono, ale tak bywa.
Ciekawy jestem jak czuje sie trener Luksemburga Luc Holts po tym jak Gerson Rodrigues, którego wcześniej tak bardzo krytykował uratował im jeden punkt. Pewnie się ze wstydu czerwieni...
Dzisiaj jeden mecz i to nie z piłki nożnej, hokeja, czy tenisa, ale koszykówka i po raz kolejny poszukam tutaj niespodzianki.

Koszykówka Euroliga
Barcelona - Monaco 86-71
Monaco (ah -3,5 łącznie z OT) @ 1,87
Stawka 6/10
6
Liczę tutaj na wyrównany mecz, choć Monaco przyjeżdża bez Furana Korkmaza i Nicka Calathesa, ale za to w końcu może zagrać sprowadzony z Macabi Tel Aviv, amerykańska gwiazda Jordan Loyd, co pewnie będzie ogromnym wzmocnieniem dla nich. Pierwsze dwa mecze Monaco wygrało, ale zagrało we własnej hali. To będzie pierwszy wyjazd.
Barcelona wygrała mecz u siebie i potem przegrana z Kownem, co zupełnie nie dziwi. Nie zagra dzisiaj Joel Parry, który jest kontuzjowany. Historia spotkań na korzyść Monaco, to dlaczego nie spróbować postawić na ich wygrana z lekkim handicapem punktowym.
Dzień : 6
Pażdziernik
1729148915561.png

Ostatnia edycja:
Ciapekzk 106,3K

Ciapekzk

Użytkownik
Czwartek 17/10/202
-------------------------

Wczoraj jak to się mówi... Koszykowo.

Steaua Bukareszt – Concordia 2-1
Steaua @ 1,73
Stawka 6/10
4.38
Gospodarze jak do tej pory bez porażki w lidze, choć ostatnie dwa spotkania to dwa remisy. Z drugiej strony te dwa mecze to spotkania z CSM Slatina i Csikszereda czyli z liderem i wiceliderem
tabeli. Mają tylko trzy stracone gole w dziewięciu meczach, ale też tylko siedem strzelonych. Concordia na wyjazdach 1-1-2 bramki 6-7. Jak dla mnie gospodarze powinni to wygrać.

Shrewsbury – Exeter 0-2
Shrewsbury (DNB) @ 2,01
Stawka 6/10
6
Shrewsbury ma tylko osiem punktów na 11 meczów, ale pięć z nich zostało zdobytych w ostatnich czterech meczach. Exeter zdobył 10 z 16 punktów w ostatnich czterech meczach., co jest bardzo dobrym wynikiem, ale częściowo jest to konsekwencja, że zmierzyli się z przeciwnikami z dolnej połowy tabeli w ostatnich czterech meczach. Dla mnie pachnie tutaj wygrana gospodarzy, ale na wszelki wypadek DNB.
Dzień: 1,42
1729218230407.png

Pażdziernik
1729218284397.png

Ostatnia edycja:
Ciapekzk 106,3K

Ciapekzk

Użytkownik
Piatek18.10.2024
----------------------

FC Kopenhaga – Vejle 3-1
FCK (ah-2) @1.82
Stawka 8/10

W końcu nam się udało! Vejle przegrał pierwsze 10 meczów w sezonie, ale przed przerwą na mecz reprezentacji zdobyli pierwsze punkty. Czy to coś zmieni ? Bardzo wątpię.
FCK rozegrało doskonałe drugie 45 minut na sztucznej murawie w S'hjlandet, remisując z Silkenborg 2-2 mimo, ze przegrywali już 0-2. Wcześniej porażka z Jagiellonia i teraz mimo nieobecności Nicolai Boilesena, Munashe Garananga, Roony Bardghji, Birger Melinga i Rasmus Falk spodziewam się spokojnych trzech punktów bo za chwile mecze z Realem Betis i Brendby. Takie 3-0 dla gospodarzy.

Alaves – Valladolid 2-3
Alaves @ 1,65
Stawka 7/10
7
Alaves przegrali trzy mecze z rzędu, ale oprócz wyjazdowego meczu z Getafe, przeciwnicy to Realem Madryt (3-2 na wyjeździe) i Barcelona, która w ostatniej rundzie wygrała 3-0 w Alaves. Beniaminek Valladolid rozpoczął kiepsko sezon La Liga. Przegrał cztery z czterech meczów wyjazdowych. Stracił 15 goli i strzelił zaledwie 2 bramki. Lewy obrońca Rosa jest kontuzjowany podobnie jak pomocnik La Hoz.
Dzień 7
Pażdziernik
1729318814037.png

Ostatnia edycja:
Ciapekzk 106,3K

Ciapekzk

Użytkownik
Sobota 19/10.2024
-------------------------
Witam.
Dzisiaj nie wiem co i kiedy dodam w temacie bo mam na głowie urodziny małżonki 👩‍💼, wiec lekki harmider w domu.
Narazie znalazłem chwile, wiec te wczesne mecze opisałem.

Munster – Elversberg 1-1
Elvesberg @ 2.53
Stawka 6/10
6
Po wygraniu pierwszego meczu w sezonie, beniaminek Preussen Munster przegrał dwa następne mecze ligowe z Schalke 04 i Norymbergą, tracąc pięć bramek. Są bez zwycięstwa u siebie z dwoma przegranymi i dwoma remisami.
Elversberg zaskoczył wielu w zeszłym sezonie w dziewiczym sezonie w 2 Bundeslidze. Teraz ponownie wykazuje sygnały że jest z jednym najmniejszych budżetów to skóry łatwo nie sprzedadzą. W tym sezonie przegrali tylko dwa mecze w lidze i jeden w ostatnich pięciu kolejkach. co zaowocowało trzema zwycięstwami i remisem. Ostatnio wygrali z takimi ekipami jak Hertha Berlin (4-1) i Kaiserslautern (1-0) to czemu nie tutaj. Dla mniejszych ryzykantów niż ja to X2 lub DNB.

Regensburg – Dusseldorf 0-3
Dusseldorf (ah-1) @ 2.13
Stawka 6/10
6,78
Jahn Regensburg gości w ten weekend liderów Dusseldor. Już teraz jest właściwie pewniakiem do spadku z zaledwie jednym zwycięstwem w pierwszych ośmiu meczach ligowych. Ale bardziej niepokojące jest to, że zdobyli tylko jedną bramkę przez cały sezon.
Dusseldorf poniósł pierwszą porażkę w sezonie przed przerwą międzynarodową, przegrywając 0-3 z Hamburgiem i czy trzeba jeszcze większej motywacji dla nich. Wygrali wszystkie mecze wyjazdowe. To powinno być łatwe zwycięstwo w Dusseldor

Jerv – Notoddent
0-0
Skeid – Follo 6-0
Oberhaussen – Wiedenbrucka
3-1
AKO: @ 2,41
Stawka 6/10
6
Na dwie kolejki przed końcem Jerv może zapewnić sobie tutaj drugie miejsce w tabeli dające grę w playoff bo ma lepszy stosunek bramek od Lysekloster, które musiało by w dwóch pozostałych meczach strzelić sześc bramek więcej.
Skeid jeden punkt przewagi nad Tromsdalen więc każda pomyłka może drogo kosztować. Follo już na wakacjach.
Oberhaussen po porażce w ostatnim meczu z Fortuna Koln dzisiaj przed własną publicznością pewnie będzie chciała to odreagować. Goście są i będą tylko statystami dla takich ekip jak gospodarze.

Wehen – Hannover 1-5
Duisburg – Duren 1-0
AKO: @ 2,46
Stawka 6/10
6
Dwa oczywiste dla mnie mecze.
Wehen jest w czołówce ligi i gra dobrze. Rezerwy Hannover nie dość że awansować nie mogą to jeszcze dzisiaj mnóstwo nieobecności w składzie z powodu urazów.
Duisburg ma wygrać ligę i pewnie wygra mimo pewnych perturbacji ostatnio. Na własnym boisku takie mecze wygrywać to obowiązek, ale nie jest to jakiś bankier, bo Duren już mnie w tym sezonie zaskoczył... kilka razy.

FC 08 Villingen – Offenbach 3-2
Stuttgarter Kikers – Fulda-Lehnerz 1X 2-2
Lotte – Bocholt 1X 4-1
AKO: @ 2.17
Stawka 6/10
6
Villingen jak już kiedyś napisałem niech zajmie się skokami narciarskimi, a nie grą w piłkę.
Stuttgarter miał chwilowa zapaść (mam nadzieje), ale poprzednia wygrana powinna dać im trochę zaufania. Fulda to typowy średniak. W sumie zdziwię się jak wygra. Bardzo się zdziwię.
Lotte powinna ten mecz wygrać bo jest lepsza ekipą, ale dla świętego spokoju.

Ostatnia edycja:
Ciapekzk 106,3K

Ciapekzk

Użytkownik
No dobrze.
Mysłałem, że jeszcze bedzie czas i okazja, ale nie ma czasu. Za dużo się dzieje, a tak z doskoku nie ma sensu.
Ostatni dzis.
Na urodziny mojej zony, obiecałem, ze w przypadku wygranej przechodzi na jej konto.
Biada jak mi nie wejdzie 🤒
Idę kupić, co nieco Szkockiego. Tak na wszelki wypadek (y)

York City – Ebbsfleet 4-0
Molde – Sondefjord 0-1
Salzburg – Altach 2-1
Antalyaspor – Galatasaray 0-3
Sparta – Liberec 2-1
AKO: @ 3,73
6
Stawka: (dla żony 10/10 ;)) a tak normalnie 6/10
Chyba nie muszę tutaj opisywać co i dlaczego...

Dzień: 27,22
Pażdziernik
1729661025232.png

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +288
Ciapekzk 106,3K

Ciapekzk

Użytkownik
Listopad 2024
Piątek 01/11/2024

Niemcy 2 Bundesliga
Preussen Munster – Fortuna Dusseldorf 1-0
Dusseldorf @ 1.98
Stawka: 8/10
8
Preussen Munster najgorszą drużyną gospodarzy w 2 Bundeslidze. Nie wygrali żadnego z pięciu meczów domowych.
Fortuna Dusseldorf wygrała wszystkie swoje pięć meczów wyjazdowych z różnicą bramek 11-2. Jest lepsza ekipa od gospodarzy pod każdym względem i po ostatnich niepowodzeniach będzie robić wszystko aby nie stracić kolejnych punktów.

Ostatnia edycja:
Ciapekzk 106,3K

Ciapekzk

Użytkownik
Sobota 02/11/2024

Węgry
MTK Budapeszt – Zalaegerszeg 1-1
MTK @ 1.94
Stawka 8/10
8
Gospodarze cztery kolejne wygrane i jeden punkt straty do Ferencvaros, a własne boisko 3-0-1. Goście jak na razie dwie wygrane w 10 meczach i jeden punkt w ostatnich czterech grach. Wyjazdy 0-2-3

Niemcy 2 Bundesliga
Regensburg – Elversberg 1-0
Elvesberg @ 1,90
Stawka: 6/10
6
Gospodarze to najsłabsza ekipa ligi. Po awansie zaledwie 4 punkty do tej pory i bilans bramkowy 4-30. Goście to solidny średniak ligowy. Potrafili wygrać na wyjeździe z Hertą Berlin więc czemu nie tutaj?
Ma tylko dwie porażki w lidze przez cały sezon i są niepokonani w ostatnich czterech meczach ligowych z trzema zwycięstwami i jednym remisem.

Hiszpania LaLiga 2
Eibar – Elche 0-2
Eibar @ 2.32
6
Mecz dwóch drużyn, które żywią się punktami na własnym boisku. Ten atut powinien przeważyć tutaj.

Niemcy 3 Liga
RW Essen – Energie Cottbus 4-0
Cottbus (DNB) @ 1,90
6
Goście jak na razie zmierzają po awans. Piec ostatnich meczy bez porażki w tym trzy wygrane.
Essen trzy porażki w ostatnich pięciu meczach ligowych i 23 straconych goli. Na własnym boisku 2-1-3.
Kursy tutaj to jakaś abstrakcja

Sandhausen – Monachium 1860 0-3
Sandhausen @ 2,12
6
Po serii trzech kolejnych remisów teraz stracili pierwsze miejsce w tabeli. Tutaj będą pewnie robić wszystko aby je odzyskać. Monachium jak tak dalej pójdzie czeka ciężka walka o przetrwanie.

Regionalliga południowy-zachód
Giessen – FSV Frankfurt 0-3
Frankfurt @ 1,97
5,82
Gospodarze ostatnio mają złą serie. Ogólnie wygrali zaledwie dwa mecze w sezonie, a do czego można się przyczepić w przypadku ekipy gości to sam nie wiem.

Anglia Southern League Premier
Gloucester – Basingstoke 1-1
Gloucester @ 1.74
Stawka 8/10
8
Gospodarze tylko raz w ostatnich pięciu meczach ligowych stracili punkty w remisowym spotkaniu z AFC Totton. Teraz po dwóch wyjazdowych meczach na własnym boisku pewnie będą chcieli potwierdzić swoje aspiracje w meczu z zespołem który jest w czołówce, ale w ostatnich pięciu meczach zaledwie jedna wygrana, choć jeszcze na wyjazdach nie przegrali meczu ligowego. Czas na pierwsza porażke.

Szkocja League Two
Peterhead – Spartans 2-1
Peterhead @ 2,07
Stawka 6/10
6,36
Co prawda gospodarze nie wygrali od czterech meczy ligowych w tym dwie porażki ale to nie zmienia faktu, ze wcześniej grali dobrą piłkę nożna, a na swoim boisku bilans 3-1-1.
Goście nie zbyt długo na zawodowej licencji. Ostatnio trzy porażki w czterech meczach i bilans wyjazdowy 0-3-2. Jedyne co tutaj martwi, ze tylko raz przegrali z gospodarzami w ostatnich 8 meczach od kiedy weszli do ligi.

Hiszpania La Liga 2
Gijon – Cadiz 2-0
Gijon @ 2,22
Stawka 6/10
7,32
W tej lidze bardzo duże znaczenie ma własne boisko i mam wrażenie ze i tak będzie tym razem. Zdecyduje jedna bramka w meczu bardzo wyrównanych ekip.

Portugalia
Rio Ave – Casa Pia 2-2
Rio Ave @ 2,25
Stawka 7/10
7
Gospodarze od lat słyną z tego, ze najlepiej czują się na własnym boisku. Nie inaczej jest i w tym sezonie. 8 punktów ligowych zdobyli na własnym boisku, a ostatnie piec meczy bez wygranej będzie tutaj tylko wartością dodana. Goście bilans wyjazdowy 1-1-2 bramki 2-6.

Hiszpania La Liga
Racing Santander – Aibacete 1-1
Racing @1,67
Stawka: 8/10
8
Dość oczywisty wybór dla mnie. Jak już napisałem własne boisko jest dużym atutem w lidze Hiszpańskiej, choć w przypadku lidera nie gra aż takiej dużej roli. Nie mniej jednak rywal jest na tyle słabszą ekipa, zę spodziewam się łatwego zwycięstwa gospodarzy.

GL

To chyba jakiś spózniony psikus na Hallowen, bo czegoś takiego dawno nie widziałem.
Dzień: 35,5

Ostatnia edycja:
Ciapekzk 106,3K

Ciapekzk

Użytkownik
Poniedziałek 04/11/2024

Wczoraj dałem sobie spokój z piłką nożną, pojechałem do wnuczki.
Dziwne wyniki padają ostatnio, ale w sumie nie powinno to dziwić, kiedy kalendarz rozgrywek został tak nadmuchany przez UEFA ze czołowe ekipy muszą grac albo zmęczonymi zawodnikami albo rotować składami.
No ale to moja prywatna opinia.

Włochy Serie A
Parma – Genua 0-1
Parma @ 1.82
6
Parma zajmuje 10 pozycję z 9 punktami. Nie wygrali od 8 ligowych spotkań, ale z drugiej strony doznali tylko trzech porażek (Unidese, Calgiari i Napoli). Ostatnio remis z Juventussem na wyjeździe 2-2, który może jedynie wzmocnić ich dążenia do przełamania złej passy.
Genua ma „epidemie” kontuzji. 10 zawodników z podstawowej kadry jest kontuzjowanych. Z tej 10-tki wszyscy rozegrał do tej pory co najmniej 3 mecze w lidze. Pięć strzelonych goli i żadnej wygranej dopełnia obrazu tej ekipy.
Dzis : 6
Listopad

1730808220910.png

Ostatnia edycja:
Ciapekzk 106,3K

Ciapekzk

Użytkownik
Wtorek 05/11/2024

Rumunia 2
Csikszereda M. Ciuc - CSM Slatina 5-1
Csikszereda @ 1.79
Stawka: 7/10
5.53
Po 10 meczach gospodarze mają 28 punktów, oznacza to, ze do tej pory nie przegrali meczu ligowego.
W ostatnich dwóch sezonach po awansie do 2 ligi Csikszereda zagrała cztery mecze z tym rywalem. Trzy razy wygrywała i raz doznała wyjazdowej porażki bramki 6-2.
Jedyne co tutaj martwi to fakt, ze goście lepiej grają na wyjazdach niz na własnym boisku.

Ostatnia edycja:
Ciapekzk 106,3K

Ciapekzk

Użytkownik
Środa 06/11/2024

Besiktas – Malmo 2-1
Under 3 @ 1.86
Stawka: 7/10

Malmo ma już komfort w swojej lidze.
Moim zdaniem Szwedzi wyjdą na to spotkanie z mocnym postanowieniem bronienia bezbramkowego remisu jak długo się da. Turcy są oczywiście tutaj faworytem ale dwie ostatnie porażki ligowe trochę nadszarpnęły moje zaufanie do nich. Tak czy inaczej under 3 bramki wygląda dla mnie bardzo prawdopodobny.

Club Brugge – Aston Villa 1-0
(DNB) Brugee @ 2.28
Stawka 6/10
7,2
To jakiś mały żarcik tutaj z kursami, ale oczywiście to moja prywatna opinia. Brugia gra ostatnio bardzo dobrze. Cztery wygrane w pięciu meczach we wszystkich rozgrywkach. Porażka w LM z Milanem na wyjeździe 1-3. Villa po doskonałym początku ligi, teraz tylko jeden punkt w trzech meczach ligowych, choć w CL 9 punktów i nie stracili jeszcze gola. Dodatkowo w weekend prestiżowy mecz z Liverpoolem w Premier League.
Dzień 7,2
Listopad
1730950996511.png

Ostatnia edycja:
Ciapekzk 106,3K

Ciapekzk

Użytkownik
Czwartek 07/11/2024

Liga Europy
FCSB – FC Midtyjlland 2-0
(DNB) FCSB @ 2.20
7,20
Oczywiscie dla wielu FCM jest tutaj faworytem i zgodziłbym się z tą teza ale nie w obecnych okolicznościach. Midtyjlland ma ostatnio duże kłopoty zdrowotne. Paulinho, Victor Lind, Edward Chilufya, Marrony, Cho Gue-sung, Aral Simsir i Franculino są kontuzjowani. I od kiedy ta lista jest aktualna to FCM przegrał cztery z sześciu meczy we wszystkich rozgrywkach. Ostatnio nawet 1-5 z Brondby Kopenhaga.
Lidze Europy z siedmioma punktami w pierwszych trzech meczach po wygranych z Maccabi Tel Awiwem i Union St. Gilloise i zremisuj z Hoffenheim, co daje im pewien komfort tutaj.
FCSB rozpoczął świetną kampanię Ligi Europy ze zwycięstwami nad łotewskimi RFS i greckim PAOK w pierwszych dwóch meczach, zanim ostatnio dostali po tyłku z 0-4. Jedyna nieobecność to Oktawiana Popescu. Wygląda na to, ze remis nie będzie dla żadnej ekipy zbyt kłopotliwy, ale biorąc pod uwagę obecną formę gości i braki kadrowe, delikatnie przychylam się do wygranej gospodarzy tutaj.

Polska – 1 liga
Ruch Chorzów – Chrobry Głogów 5-0
Ruch (ah-1) @ 2.05
Stawka 7/10
7,35
Ruch miał fatalny początek sezonu. Potem zmiana trenera i diametralna zmiana sposobu gry. Teraz już w strefie baraży, ale to nie jest cel tej ekipy, więc w kolejnym meczu trzeba to po raz kolejny udowadniać. Mają najmniej rozegranych meczy na własnym boisku co jeszcze potwierdza mnie w trafności tego wyboru.
Chrobry musi coś zrobić aby uniknąć walki o utrzymanie, ale wątpię czy nastąpi to dzisiaj.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +652
Ciapekzk 106,3K

Ciapekzk

Użytkownik
Liga Europy
Dynamo Kijów – Ferencvaros 0-4
BttS - Tak @ 1.84
Stawka 6/10
6
Dynamo ma trzy porażki w Lidze Europy, ale również można powiedzieć że ma najgroźniejszych rywali już za sobą, więc zero punktów nie dziwi, a wręcz przeciwnie będzie zmuszało do desperacji w ich szukaniu.
Węgrzy nigdy mnie specjalnie nie przekonywali. Jakoś tak dziwnie zrażony jestem do tej ekipy, a tutaj po prostu po ciężkim meczu, gdzie pewnie strzela bramkę powinni uznać wyższość Ukraińców, ale podstawowy zakład BTtS

Liga Europy
RFS – Anderlecht 1-1
Anderlecht @ 1,73
Stawka 6/10
6
Ja wiem. W niedziele Anderlecht ma ważny mecz w lidze, pewnie dzisiaj nie zagra pełnym skłądem bo i nie musi mając 9 punktów w tabeli ale po prostu nie przesadzajmy z ocena gospodarzy.
To po prostu przeciętna ekipa i tyle.
Dzień: 2,55
Listopad
1731052696047.png

Ostatnia edycja:
Ciapekzk 106,3K

Ciapekzk

Użytkownik
Piątek 08/11/2024

Dania, Superliga
Vejle – Sonderyjske 1-1
Vejle @ 2.18
Stawka 6/10
6
Od czasu zatrudnienia Mihai Teja Vejle gra zdecydowanie lepiej. Pierwsze pięć meczów Rumuna to kilka dobrych występów, ale co najważniejsze piec punktów. Dwie porażki które doznali to mecze z FCK więc nie ma do czego się tutaj przyczepić.
Beniaminek ma w tej chwili ogromne problemy defensywne z 17 straconymi bramkami w w ostatnich pięciu meczach ligowych, które oprócz zaskakującego zwycięstwa nad FC Midtjylland przyniosły cztery porażki.

Niemcy 2 Bundesliga
Entracht Branszwik – Hamburger SV 3-1
Hamburger SV @ 2.20
Stawka 7/10
7
Gospodarze wygrali zaledwie dwa mecze ligowe i trzy zremisowali. Daje im to przedostatnie miejsce w tabeli. przegrali tylko dwa z ostatnich siedmiu meczów ligowych, ale teraz po kolejnych remisach z Preussen Munster (1-1) i Paderborn (0-0).
Po sześciu meczach ligowych nbez porazki, w tym cztery zwycięstwa i dwa remisy, Hamburg jest bez zwycięstwa w dwóch ostatnich meczach ligowych z porażką z Elversberg i remisem 1-1 z Norymbergą. Tutaj dostaną ogromny impuls wraz z powrotem doświadczonych graczy Sebastiana Schonlau i Jonasa Mefferta po zawieszeniach.

Niemcy – Regionalna pólnocny-wschód
Lokomotive Lipsk – Chemnitzer 0-2
Lokomotive @ 1.63
Stawka 7/10
7
Po ostatnim remisie na wyjeździe 1-1 z Greinsfald na własnym boisku gospodarze pewnie będą chcieli utrzymać swój doskonały bilans 5-2-0 bramki 16-6, a okazja jest ku temu doskonała bo Chemnitzer w tym sezonie to cień ekipy sprzed lat. Ofensywnie prawie nie istnieją z siedmioma strzelonymi golami w 14 meczach. Co prawda również trudn0o im strzelić gola, ale tutaj gospodarze posiadają wystarczające argumenty aby przełamać defensywę gości

Hiszpania La Liga
Royo Vallecano – Las Palmas 1-3
Royo @ 1.87
Stawka 7/10
7
Vallecano jest niepokonane w ostatnich czterech meczach domowych w Lidze, a takie mecze są dla nich bardzo ważne pod względem walki o spokojne miejsce w tabeli. Las Palmas to typowa ekipa własnego boiska. Na wyjazdach 1-0-5. Dodatkowo dzisiaj bez Adnana Januzajema, Enzo Loiodice i Marvina.

DZIEŃ 27

Ostatnia edycja:
Ciapekzk 106,3K

Ciapekzk

Użytkownik
Sobota. 09/11/2024

Portugalia 2
Penafiel – Felgueiras 2-1
Penafiel @ 2.70
Stawka: 5/10
8,5
Gospodarze to solidna ekipa, która zajmuje drugie miejsce w lidze i przegrała do tej pory tylko raz. Ma 21 punktów, choć tylko osiem to własne boisko. Goście to odwrotność. Lepiej prezentują się na wyjazdach niż na własnym boisku ale czy to ma być powód że gospodarzy tak się tutaj nie docenia.

Niemcy 2 Bundesliga
FC Koln – Furth 1-0
(DNB) Furth @ 5.05
Stawka 3/10
3
Jakiś żart z kursami tutaj. Gospodarze nie prezentują jakiejś oszałamiającej formy, a Furth na wyjazdach lepszy niż w domu i tylko jedna porażka.

Magdeburg – Ulm 0-0
Magdeburg @ 1.85
Stawka 6/10
6
Magdeburg jest pod presją, aby osiągnąć zwycięstwo tutaj. Są jedyną drużyną 2 Bundesliga bez wygranej w domu w tym sezonie, pomimo solidnego zespołu zdolnego do walki o najwyższe pozycje.
Ulm zdobył tylko 10 bramek w swoich 11 meczach, co czyni je drugą najgorszą ofensywną ekipa w lidze.

Niemcy 3 liga
Cottbus – Borussia Dortmund II 3-3
Cottbus @ 1.78
Stawka 7/10
7
Po szokującej porażce z Essen (0-4) w poprzedniej kolejce ligowej teraz pewnie Cottbus będzie chciało się jakoś rehabilitować, a nie ma lepszego rywala jak jedna z najsłabszych ekip wyjazdowych.

Osnabruck – Dresden 0-3
Dresden @ 1.92
Stawka 6/10
5.4
Drezno tylko jedna wygrana w ostatnich pięciu meczach ligowych, ale na usprawiedliwienie napisać można ze grali z silnymi ekipami jak na przykład Wehen.
Gospodarze ciągle prezentują się bardzo mizernie i tutaj będą musieli się bardzo postarać aby myśleć choćby o jednym punkcie.

Sandhausen – Aachen 4-0
Sandhausen @ 2.03
Stawka 6/10
6.18
Podobnie jak Cottbus tak i Sandhausen doznało zaskakującej porażki z Monachiu na własnym boisku 0-3, więc teraz jakoś powinni sobie to rekompensować. Aachen niepokonane od siedmiu meczy ligowych z trzema wygranymi w tym czasie,a le nie zapominajmy, że to beniaminek ligi. Tutaj z ranioną ekipą gospodarzy będzie trudno o punkty.

Dzień: 4.08
Listopad
1731482965444.png

Ostatnia edycja:
Ciapekzk 106,3K

Ciapekzk

Użytkownik
Środa 13/11/2024
Czasem trzeba zrobić sobie urlop. Szczególnie jak większość prognoz idzie w drugą stronę.
Ale jak to zazwyczaj bywa. „ciągnie wilka do lasu”.

Kwalifikacje Puchar Narodów Afryki
Liberia - Togo 1-0
Togo @ 2.47
Stawka 5/10
5
Teoretycznie dwie najsłabsze ekipy tej grupy. Z tym , że Togo jeszcze ma o co walczyć.
Przynajmniej do jutrzejszego meczu Algieria – Gwinea Równikowa.
Przy ewentualnej wygranej mają 5 punktów i ostatni mecz u siebie z Gwinea. Jeżeli jutro Algieria potraktuje mecz na „serio” to, to ostatnie spotkanie będzie decydowało o awansie, gdyż pierwszy mecz między zainteresowanymi to wynik 2-2.
Na tą chwile w piątej rundzie sprawa jest jasna dla Togo. Muszą wygrać z Liberią, a następnie Gwinea Równikowa nie może wygrać z Algierią

Dzień: 5
Listopad
1731655452572.png

Ostatnia edycja:
Do góry Bottom