Czwartek 03/10/2024
Dzisiaj wyjątkowo wczesniej bo po pierwsze mecze jutro juz od 14.00, a po drugie z rana nie bedzie czasu.
Takie moje spojrzenie na to co się jutro może wydarzyć. W niektórych wypadkach bedziecie się śmiali, ale takie prawo.
Ja po prostu nie uznaje że coś jest niemożliwe w piłce nożnej, a po za tym odrabiam zaległości dotyczące zakładów singiel
SC Weichen 08 – VFB Oldenburg 2-0
Weichen @ 1,71
Stawka 6/10
4,26
To trochę specyficzny mecz bo wygląda na spotkanie dwóch pogrążonych w kryzysie zespołów, ale jest kilka faktów które sprawiają że będę popierał tutaj gospodarzy. Trzy porażki z rzędu zdarzyć się mogą zawsze tym bardziej kiedy za rywali w tych meczach mamy ekipy z miejsc 2 i 3. Ostatnia porażka z Lohne (8) może trochę bardziej martwić, ale Lohne ma w sumie tylko trzy porażki w sezonie,a dwie z Emden i Phonix, więc wychodzi, zę nie są tak słabą ekipa.
Oldenburg ma innego rodzaju problemy. Po za zła grą, nie stwarzaniu sobie sytuacji bramkowych nowy trener (od trzech kolejek) Dario Rossi zdążył pokłócić się z kibicami, którzy wyrażali niezadowolenie z gry po meczu z Kiel. Nazwał ich „zgrają nie znających się na niczym krzykaczy”.
Jak by tego było mało przejechał się po napastniku Vjekoslavi Taritasie pozyskanego właśnie z Phonix mówiąc, ze to największa pomyłka transferowa klubu. I jak w takich okolicznościach myśleć pozytywnie o kolejnym meczu. Do tego dochodzą kłopoty ze składem. Pomocnik Drilon Demaj jest zawieszony za czerwoną kartkę, a obrońcy Jason Hemazro, Nick Otto, Patrick Meschl i pomocnik, kapitan zespołu Krzysztof Buchtmann są kontuzjowani.
Havelse – Norderstedt 2-0
Havelse @ 2,02
Stawka 6/10
6,12
W sumie to nie rozumiem tutaj kursów, ale to się często zdarza. Gospodarze to lider tabeli. Ostatnio przegrali pierwszy mecz sezonie na wyjeździe z Meppen, co raczej nie powinno dziwić, bo to solidna ekipa, która moim zdaniem będzie walczyć o medale. Ta porażka powinna jedynie gospodarzy mobilizować. Za kartki nie zagrają Lorenzo Paldino i Jan Jaeschke.
Goście zaczęli sezon od 8 punktów w czterech meczach i na tym się ten dobry początek zakończył. Teraz 5 porażek w sześciu meczach i 16 straconych bramek, ale to konsekwencja plagi kontuzji podstawowych obrońców (Wallenborn, Ibraimo, Maier) oraz pomocnik Akhber nie zagrają w tym meczu, więc naprawdę nie znam przyczyny czym sugeruje się tutaj rynek.
Karabach Agdam – Malmo FF 1-2
(DNB) Malmo @ 2,77
Stawka 4/10
7,08
Może i Azerowie to wygrają, ale ja po prostu nie mogę zrozumieć dlaczego są tutaj takim faworytem.
Lazio – Nicea 4-1
Lazio @ 1,80
Stawka 7/10
5,60
Melvin Bard,Mohamed-Ali Cho, Morgan Sanson, Terem Moffi i Gaetan Laborde to lista kontuzji w zespole gości. Już samo to czyni Lazio faworytem w tym meczu. Do tego dochodzi w tyle głowy spotkanie z PSG w następny weekend.
Lazio na własnym boisku jest silną ekipą i na pewno są w stanie tutaj wygrać.
M.Tel Aviv – FC Midtyjlland 0-2
FCM @ 2,25
Stawka 4/10
5
Może uznacie mnie ze mam fioła na punkcie drużyn duńskich ale patrząc na statystyki z meczu Macabi z Bragą nie mogę odnieść wrażenia, że porażka 1-2 była najniższym wymiarem kary jaki można było wymierzyć. Nie będę już tutaj wspominał, że ten mecz grają na wyjeździe ze zrozumiałych względów.
FCM jest bardzo solidnym zespole, szczególnie w defensywie. Trudno im jest strzelić gola, a fizyczność zawodników Duńskich wiele razy dawała im zwycięstwa. Może nie za moja stawkę, ale 4 jednostki im się należą.
Legia Warszawa – Betis Sevilla 1-0
Betis @ 1,77
Stawka 6/10
6
Chciałbym napisać coś pozytywnego ma temat Legii ale po prostu nie widzę takiego tematu. Pomijając fakt, ze zatrudnienie Fejo na stanowisku trenera było dla mnie wielkim nieporozumieniem to ta ekipa gra bardzo słabo. Nie kreuje właściwie żadnych sytuacji bramkowych, a jak już to wynik błędów rywali. Jak ich nie popełniają to Legia nie ma paliwa do gry. Hiszpanie mają w weekend derby z Sevillą, ale i tak nie powinno to ograniczyć ich możliwości tutaj.
Molde – Larne 3-0
(ah-3) Molde @ 2,41
Stawka 5/10
Molde nie ma meczu w weekend więc tutaj może przycisnąć gaz do dechy, a że potrafi strzelać gole na własnym boisku przekonała się choćby Legia w poprzednim sezonie. Larne... No cóż jak do tej pory spotykali w kwalifikacjach zespoły o podobnej do nich jakości. Teraz spotykają się z gigantem jak na ich możliwości.
Elfsborg _ AS Roma
Roma @ 1,78
Stawka 6/10
6
Szwedzi nie powtórzą raczej sukcesu poprzedniego sezonu kiedy to zdobyli rewelacyjne trzecie miejsce w lidze dające im prawo gry w europie. Byli bardzo słabi w meczu z Alkmaar mimo, a wynik 3-2 może mylić. (xG) 0.16 mówi wszystko o sposobie ich gry. Teraz na własnym boisku pewnie będą trochę bardziej odważniejsi ale to moim zdaniem woda na młyn dla Romy, która w zasadzie wystarczy, ze będzie czekała na to co zrobią Szwedzi, żeby w końcu zadać decydujący cios. Takie typowe włoskie 1-0 jest bardzo prawdopodobne.
LASK – Djurgarden 2-2
X2 @ 2,09
Stawka 5/10
5,45
W sumie nie po raz pierwszy nie rozumiem szacowania rynku. Czym LASK zasłużył na bycie takim faworytem w meczu przeciwko bardo solidnej ekipie Djurgarden to ja nie wiem. Chyba tylko tym, ze nagle dla wielu zespoły z Austrii stały się czymś więcej niż są, ale to oczywiście pokłosie EURO i postawy reprezentacji Austrii. Ja zostanę przy swoim myśleniu. To mecz na styk i tak naprawdę bez jakiego wielkiego faworyta.
Hankofen–Hailing – Wurzburger Kikers 1-1
RFS - Galatasaray 2-2
AKO: @ 1,90
Stawka 7/10
7
Gospodarze są dla mnie zupełnie anonimowym zespołem, ale to nie powinno dziwić, bo to beniaminek ligi
Mimo to jak na razie 11 punktów w 11 meczach. Co może martwić to 22 straconych goli.
Kickers miał w planach grę o mistrzostwo ligi, ale początek nie był delikatnie mówiąc udany. Po 10 kolejkach ligowych działacze nie wytrzymali i zwolnili trenera. W debiucie Martina Laninga znowu nie było kompletu punktów i raczej rozczarowujące 1-1 z Aubstadt. Teraz mają szanse na wygraną i moim zdaniem jest to bardzo prawdopodobne tutaj.
Jeżeli chodzi o Galatasaray to wygrana jest po prostu ich obowiązkiem. Moim zdaniem będzie 3-0 ale to takie moje myślenie.
Bamberg – Bayern Monachium II 0-2
FC Kopenhaga – Jagiellonia 1-2
AKO @ 2.39
Stawka 6/10
Gospodarze cztery porażki w pięciu ostatnich meczach ligowych i 11 straconych goli. Bayern podrażniony czterema meczami bez wygranej. Chyba czas najwyższy na komplet punktów tym bardziej ze H2H między tymi ekipami to 1-0-4 bramki 7-17.
Co do meczu FCK to po prostu inaczej nie mogę tutaj myśleć niż wygrana gospodarzy choć chciałbym żeby było inaczej. Oczywiście pewnie jutro będzie roztrząsana wiadomość że FCK ma jedynie 22 osobową kadrę meczowa, ze nieobecności w zespole z Kopenhagi w postaci Nicolai Boilesena, Roony Bardghji, Birger Melinga, Jordan Larssona, Rasmus Falka i Munashe Garananga, ale i tak dla mnie faworytem pozostaje zespół gospodarzy.
Borac Banja Lucka – Panathinaikos 1-1
Shamrock Rovers – APOEL X2 1-1
AKO @ 1,99
Stawka 6/10
6
Borac to w zasadzie nowicjusz w rozgrywkach europejskich. Grecy z nie jednego pieca jedli chleb i na pewno są mocniejszą ekipa od zespołu z Bosni i Hercegowiny.
Shamrock musiałby wznieść się na wyżyny aby wygrać ten mecz. Właściwie powinienem zagrać singla na Cypryjczyków, ale dla spokoju.
Pazdziernik
Dzień:
2,51