>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Temat z analizami Moje granie

Ciapekzk 109,9K

Ciapekzk

Użytkownik
Poniedziałek 16.09.2024
----------------------------
Dzisiaj z rana będę szedł pod wiatr, w stosunku do oceny rynków.

League One
Birmingham - Wrexham
Wrexham (DNB) @ 2,89
Stawka: 3/10
Mogę zrozumiec że Birmingham jest głownym kandydatem do awansu, ze kupił jak na realia League One J. Stansfirlda za ogromne pieniadze, ale nie moge zrozumieć jak mozna go uważać za az takiego faworyta w spotkaniu z zespołem który na brak pieniedzy i gwiazd w zespole nie narzeka, a ma jasne plany pójsć drogą podobna do naszego Motoru Lublin.

Rumunia
Rapid Bukarest - U.Cjul
U.Cjul (DNB) @ 2.84
Podobna sytuacja jakwyzej. Czym sobie Rapid zasłużył na takie traktowanie tutaj w spotkaniu z zespołem który jest w gazie. Cjul wygrała na przykłąd z Dynamem Bukarest, z CFR Cjul vicemistrzem kraju. Po prostu nie rozumiem tutaj rynku i tyle.

Ciapekzk 109,9K

Ciapekzk

Użytkownik
Poniedziałek 16.09.2024
----------------------------
Dzisiaj z rana będę szedł pod wiatr, w stosunku do oceny rynków.

League One
Birmingham - Wrexham 3-1
Wrexham (DNB) @ 2,89
3
Mogę zrozumiec że Birmingham jest głownym kandydatem do awansu, ze kupił jak na realia League One J. Stansfirlda za ogromne pieniadze, ale nie moge zrozumieć jak mozna go uważać za az takiego faworyta w spotkaniu z zespołem który na brak pieniedzy i gwiazd w zespole nie narzeka, a ma jasne plany pójsć drogą podobna do naszego Motoru Lublin.

Rumunia
Rapid Bukarest - U.Cjul 0-2
U.Cjul (DNB) @ 2.84
5,52
Podobna sytuacja jakwyzej. Czym sobie Rapid zasłużył na takie traktowanie tutaj w spotkaniu z zespołem który jest w gazie. Cjul wygrała na przykłąd z Dynamem Bukarest, z CFR Cjul vicemistrzem kraju. Po prostu nie rozumiem tutaj rynku i tyle.
Post automatycznie złączony:

Trochę mnie nie było, ale z dolnegoślaska jestem i moja rodzina też, wiec chyba zbytnio tłumaczyć się nie musze.
Zaległe podsumowanie ostatniego mojego wpisu.

1727284892997.png
Wrzesień
1727284929798.png

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +470
Ciapekzk 109,9K

Ciapekzk

Użytkownik
Czwartek 25/09/2024
--------------------------

Witam po przerwie.
Czas wrócić do normalnosci po nienormalnościach ostatnich dni. Takie moje przemyślenia na wieczór.

Szwecja Allsvenskan
Hammarby – Hacken 2-0
X2 @ 1,68
Stawka 6/10
6
https://forum.bukmacherskie.com/threads/typy-dnia-26-09-2024-czwartek.172163/post-7294116

Francja, National godz 19.30
Versailles – Valenciennes 1-1
Valenciennes (DNB) @ 2,10
Stawka 6/10

Czym się tutaj kierują rynki stawiając gospodarzy w roli faworyta szczerze mówiąc nie wiem i nie chce mi się nad tym zastanawiać. Goście maja jasny cel postawiony przed sezonem. Powrót na drugi poziom rozgrywek we Francji i tego się będę trzymał.

Włochy Serie C godz 20.30
Perugia – Rimini 1-4
Perugia @ 1,90
Stawka 6/10
6
Oba zespoły spotkały się w playoff o awans w poprzednim sezonie i awansowała Perugia, choć potem przegrała finał. Generalnie moim zdaniem to silniejsza ekipa w tej lidze i jak przed rokiem tak i teraz będzie walczyć o awans

Braga – M.Tel Aviv 4-1
FCSB – RFS
2-1
AKO: @ 2,52
Stawka: 5/10
7,60
Portugalska piłka nożna jest na wyższym poziomie i o tym nie trzeba nikogo przekonywać więc dla mnie naturalny faworyt.
Dawna Steaua jest moim zdaniem o niebo lepszym klubem niż gości, którzy mieli wielkie szczęście w meczu z AOPEL i do tej pory właśnie szczęście jest ich największym atutem.

1727436861775.png
Wrzesień
1727436882604.png

Ostatnia edycja:
Ciapekzk 109,9K

Ciapekzk

Użytkownik
Piątek 27/09/2024
-----------------------

GKS Katowice – Pogoń Szczecin 3-1
Pogoń @ 2,19
Stawka 6/10
6
Katowice zaprezentowały się okropnie w meczu z Górnikiem. Widzieliśmy ile dzieli ta ekipę od czołowych drużyn w Polsce. Tutaj różnica powinna być jeszcze bardziej widoczna. Pogoń lubi grac z kontry a tutaj pewnie będzie miała okazję przynajmniej przy stanie 0-0, bo jakoś nie wierzę, ze GKS będzie schowany na własnym polu karnym.

Valladolid – Mallorca HT 0-0
HT – under 0,5 bramki @ 2,12
Stawka 6/10
6,72
Valladolid zazwyczaj gra bardzo ostrożnie. Na własnym boisku jak na razie bilans bramkowy 1-0
To będzie trzeci mecz Valladolida w ciągu siedmiu dni.
Majorka ostatnio grała cztery dni wcześniej ,a najniebezpieczniejszy w ofensywie, Muriqi, jest kontuzjowany
Dwie drużyny, w których nikt tak naprawdę nie powinien chcieć brać inicjatywy i najprawdopodobniej obie ekipy skupią się na defensywie. Dlatego myślę, ze 0-0 do przerwy na Estadio Municipal Jose Zorrilla jak najbardziej prawdopodobne.

Hertha Berlin II - Lickenwalde 2-1
Wiedenburg – Lotte x2 2-4
AKO: @ 1,96
Stawka 6/10
5,76
W zasadzie nie lubię w tych niższych ligach grać na zespoły rezerw, ale w tym wypadku Herta wygląda dość solidnie, a poza tym ostatnio przegrała wyjazdowy mecz z Hallescher więc mam nadzieję, że będą chcieli tutaj to odreagować. Goście w poprzednim sezonie czwarta drużyna od ko0ńca i wygląda, że ten sezon będzie podobny.
Wiedenburg w poprzednim sezonie dość solidny średniak ligowy. Początek tego sezonu wygląda zupełnie inaczej. 5 punktów w ośmiu meczach ligowych i zaledwie siedem siedem strzelonych goli. Lotte jak na beniaminka wygląda bardzo solidnie. Do tej pory jedna porażka z liderem Oberhausen. Wygląda na wygraną gości, ale zawsze może przyplątać się remis więc do AKO jak najbardziej

Michalovce - Slovan Bratyslawa 2-4
Dinamo Bucharest – Botosani 1x 2-2
Newtown - TNS 1-6
AKO: @ 2,21
Stawka 6/10
7,23
No cóż tutaj można napisać więcej, ze różnica jakości między tymi zespołami jest tak duża, że inny wynik niż wygrana Slovana będzie sensacją, a że kursy takie a nie inne to nadaje się tylko do AKO.
Dinamo kiedyś potęga w lidze Rumuńskiej, potem chude lata, a teraz wygląda, ze chcą nawiązać do lat świetności. Na własnym boisku do tej pory bez straty punktów z bilansem 11-3 w bramkach. Botosani do tej pory punkty zdobywało w meczach z zespołami z miejsc 9, 14, 16. Siedemnaście straconych goli nie zbyt dobrze świadczy o ich defensywie. Myślę, ze można tutaj postawić singla, ale dla świętego spokoju z remisem.
W Walii chyba już dość niespodzianek z udziałem mistrza kraju.

PSG – Rennes 3-1
AC Milan – Lecce
3-0
Dortmund – Bochum
4-2
AKO: @ 2,29
Stawka 6/10
7,74
Zastanawiam się kto tutaj może zrobić kuku?
PSG po stracie w ostatnim meczu z Reims będzie miał motywację, więc raczej nie oni.
Dortmund podobna sytuacja co PSG.
Najbardziej pasuje Millan, który kiedy na nich się nie liczy gra jak z nut, a ze słabszymi ekipami daje przysłowiowej d...
Mam nadzieję, ze nie tym razem.

1727470627854.png
Wrzesień

1727470672184.png

Ostatnia edycja:
Ciapekzk 109,9K

Ciapekzk

Użytkownik
Sobota 28/09/2024
-----------------------

Witam po raz drugi dzisiaj. Pierwsza częśc tego co zaproponuje na jutro. Mecze które rozpoczynają się do godziny 16.00 w sobotę oczywiście na razie bez niższych lig Anglii, które zostawiam jak zwykle na jutro.

Niemcy, Regionalliga zachód
Uerdingen – Eintracht Hohkeppel 2-1
Uerdingen @ 2,64
Stawka: 5/10
8,2
Gospodarze może nie są jakimś specjalnym zespołem w tej lidze. Mają trzy kolejne porażki, ale grali z 1,7,11 ekipą ligi. Goście jeden punkt w pięciu ostatnich meczach więc jakim sposobem mogą być tutaj faworytem ?

Niemcy, 3 liga
Wehen – VfL Osnabruck 2-1
Wehen @1,95
Stawka 6/10
5.70
No cóż, Wehen po dwóch kolejnych porażkach z 2 i 3 ekipą ligi teraz pewnie zrobi wszystko aby przerwać tą passę. Osnabruck 5 punktów w ośmiu meczach i to powinno mówić wszystko.

Niemcy, Regionalliga północ
Todesfelde – St. Pauli II 2-4
Todesfelde @ 2,42
Stawka: 6/10
6
Tutaj również gospodarze nie są jakimś specjalnym zespołem, ale nie przegrali w ostatnich pięciu meczach ligowych i właśnie w takich meczach na własnym boisku powinni szukać punktów, jeżeli chcą utrzymać swój byt ligowy.

Anglia, Leauge One
Leyton Orient – Wrexham 0-0
Wrexham @ 2,41
6
The Red Dragons są na szczycie League One, a teraz spróbują odnieść drugie zwycięstwo z rzędu, gdy udają się na Brisbane Road na mecz z Leyton. Co prawda gospodarze po rozpoczęciu ligi z czterema kolejnymi porażkami, zdołali w ciągu ostatnich dwóch tygodni zdobyć siedem punktów. Dwa wyjazdowe zwycięstwa z Reading i Stockport County.
Wrexham jest na szczycie tabeli po tym, jak rozpoczęli kampanię League One z pięcioma zwycięstwami, jednym remisem i jedną porażką w siedmiu meczach.
Stracili zaledwie dwa punkty w pierwszych pięciu meczach, zanim przegrali 1-3 z Birmingham. Mimo to są najskuteczniejszym zespołem w dywizji z 14 strzelonymi bramkami. Mają co prawda trochę złe wspomnienia z meczy z Leyton, bo przegrali ostatnie cztery potyczki, ale to były zupełnie inne uwarunkowania i zupełnie inny Wrexham, który teraz będzie na pewno chciał wygrać z gospodarzami po raz pierwszy od 2003 roku. Moim skromnym zdaniem może się to im udać. Takie 3-1 dla Wrexham.

Walldorf – Villingen 1-1
Wurzburger Kikers
– Aubstadt 1-1

AKO: @ 2,10
Stawka 7/10
7
Villingen niech dalej będzie znane ze skoczni narciarskiej, bo zespól kompletnie nie nadaje się na teraz do regionalliga.
Kikers na własnym boisku czuje się najlepiej.

Freiberg – Stuttgarten Kikers 2-2
Goppinger – FC 08 Homburg 0-1

AKO: @ 2,42
Stawka 6/10
6
Trochę rozumiem tutaj wyższe kursy na Kikers. Dwie porażki z rzędu, tyle tylko, ze porażki z liderem i wiceliderem tabeli. Goście to przeciętniak i tyle.
Drugi mecz to po prostu konsekwencja z mojej strony. Od początku stawiam na Homburg i jak na razie rzadko się zawodzę.

Ślask Wrocław II – Stal Brzeg 1-1
FC Voluntari – Unirea Ungheni 1-3
Raków Częstochowa – Puszcza 2-0

AKO: @ 2,43
Stawka: 7/10
7
Każdy z zespołów jest tutaj dużym faworytem.

BFC Dynamo – Erfurt 1-1
Jena – Viktoria Berlin
1x 2-0
Newcastle – Manchester City 1-1
AKO: @ 2,98
6
Dynamo jest moim zdaniem za silne dla Erfurt, podobnie jak Jena dla Viktori, ale w tym drugim przypadku na wszelki wypadek podpórka.
Manchester jest faworytem co by nie napisać i nie pomyśleć.

SJK – VPS 1-4
Fortuna Koln – FC Gutershol 1-1

AKO: @ 2,46
Stawka 6/10
6
Końcówka ligowa w Finlandii i SJK ma ciągle szanse na mistrza, a goście po prostu spokojnie bez stresu dograją ligę.
Koln jest klasą w tej lidze, a goście statyści i tyle.

Ansbach – Schweinfurd 0-2
Molde
- Tromso 5-3

AKO: @ 2,13
6,78
Schweinfurd? Cóż tabela prawdę Ci powie.
Drugi mecz to jeszcze kilka tygodni temu byłby dla mnie dość problematycznym rozwieszaniem. Obecnie nie mam większych oporów na postawienie na wygranie jakościowo lepszej ekipy Molde.

RB Lipsk – Augsburg 4-0
Poli Lasi – U. Cluj
x2 1-0
Chelsea – Brighton 1x 4-2
AKO: @ 2,22
Stawka 6/10
6
To chyba najbezpieczniejsze podejście do tematu. Jeżeli coś tutaj nie pyknie uznam to za wielka niespodziankę.

Ostatnia edycja:
Ciapekzk 109,9K

Ciapekzk

Użytkownik
Druga część moich propozycji na dzisiejszy dzień. mecze od godziny 16.00
Taki mały hard core, ale po prostu tak mi wychodzi :coffee:

Dania, Superliga
AGF Aarhus – Randers 2-2
remis @ 3,66 ❗
Stawka 3/10
7,98
Coś się zacięło w dobrze działającej maszynce zespołu „De Hvii'e”. Dwa mecze i zaledwie dwa punkty. Na usprawiedliwienie można napisać tylko tyle, ze zabrakło agresywności w ofensywie. Na szczęście był Landpokale gdzie w bratobójczym pojedynku z VSK Aarhus wygrali 2-0. Może to jedynie pomóc w opanowaniu sytuacji. Uwe Risler musi ponownie obejść się bez Tobiasa Melgaarda, Kevina Yakoba, Michaela Akoto i Henrika Dalsgaarda.
Goście z Kronjylland również nie mają powodu, by wstydzić się swojego początku sezonu. Zagrali przeciwko czterem najlepszym zespołom z poprzedniego sezonu FCK, Brendby, FC Nordsjalland i FC Midtjylland i nie przegrali, cztery remisy. Ale Randers w środę wieczorem miał szokującą porażkę 0-1 z Brabrandem z 3 Dywizji czego najstarsi górale wytłumaczyć nie potrafią. Przy okazji Frederik Lauenborg i Tampere Bany odnieśli kontuzje.
Osiem z ostatnich dziewięciu wzajemnych pojedynków zakończyło się remisem, lub jednobramkowym zwycięstwem dla jednej z drużyn.
AGF trochę brakuje tlenu i kontuzje wyrwały im kły po świetnym starcie. Randers pokazał, że mogą być nieprzyjemni dla najlepszych ekip. 1-1 w Parku Ceres.

Norwegia OBOS Ligean
Asane – Egersund 1-2
Egersund @ 2,42
Stawka 6/10
8,52
Goście w dalszym ciągu są w walce o awans. Może nie o bezpośredni, ale 18 punktów jeszcze leży na stole, a że Egersund jest druga najlepszą ekipa na wyjazdach to kibice liczą na komplet punktów po dwóch ostatnich porażkach wyjazdowych
Aasane bardzo nie regularne i nie przewidywalne.

Szkocja SPL
Dundee FC – Aberdeen 1-2
Aberdeen @ 2,23
7,38
Czy ktoś jeszcze pamięta, ze Aberdeen to po Celtic i Rangers najbardziej utytułowany klub Szkocji, że Alex Ferguson był trenerem tej ekipy do 1986 roku. Pod przewodnictwem Fergusona klub zdobył trzy Mistrzostwa, cztery Puchary Szkocji, jeden Puchar Ligi, Puchar Zdobywców Pucharów Europy, Superpuchar Europy !!!
Oczywiście to były inne czasy, ale teraz początek sezonu przypomniał mi to. Szczerze ten mecz pewnie zakończy się remisem ale myślę, że warto przed następnymi kolejkami SPL kiedy Aberdeen będzie mierzyć się z Celtic, Rangers dać im jeszcze raz kredyt zaufania, tym bardziej że rywal gra słabo.

Motor Lublin – Ślask Wrocław 2-1
Ślask @ 2,68
Stawka 4/10
4
No i mam tutaj pewien problem. Lubie zespól Motoru z racji relacji między oboma zaprzyjaźnionymi klubami. Lubie grę Motoru, ich brak kompleksów,a le z drugiej strony mieszkam 500 metrów od ul. Oporowskiej i trudno, żebym nie wierzył w Śląsk, tym bardziej, ze mimo złych wyników w tym roku, tak naprawdę poza meczem, z Pogonią trudno jest się przyczepić do ich gry. Kontuzja Samca Talara miała ogromny wpływ na zespół. Wrócił ostatnio w meczu z Lechem i wypadł słabo, ale mam nadzieje że chwila czasu i wróci do normalnej formy. Generalnie zespól z Wrocławia wygląda solidniej i mam nadzieje, zę tym razem nie zakończy się to na remisie, ale jedynie 4/10 na Śląsk.

Niemcy, 2 Bundesliga
Preussen Munster – Schalke 04 1-2
Schalke 04 @ 2,23
Stawka 6/10
7,38
Preussen Munster odniósł swoje pierwsze ligowe zwycięstwo. W zeszły weekend 3-0 z Jahnem Regensburgiem, który również grał w 3 lidze w poprzednim sezonie.
Schalke 04 po objęciu prowadzenia 3-0 przeciwko Darmstadt w zeszły weekend, na końcu przegrało 3-5 po tym, jak w drugiej połowie straciło cztery bramki. Doprowadziło to do zwolnienia ich menedżera.
Teraz musi być po prostu tylko lepiej bo skład tej ekipy wygląda przynajmniej na papierze dość imponująco.

Gent – KV Mechelen 2-1
CFR Cluj – UTA Arad 1-3
AKO: @ 2,14
Stawka 6/10
6
Gent jak na razie rewelacja ligi i trudno mi sobie wyobrazić aby mieli się zatrzymać na Mechelen.
Cjul musi gonić czołówkę i tutaj jest po prostu na musiku.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +449
Ciapekzk 109,9K

Ciapekzk

Użytkownik
I raczej ostatnia cześć moich przemyśleń.
Obiecane niższe ligi Anglii.

National League
Boston Utd – Maidenhead 1-2
Boston @ 2,61
Stawka : 5/10
5
Obie ekipy wygrały jedynie po dwa mecze w tym sezonie, ale Boston mimo, ze zgarnął zaledwie dwa punkty w ostatnich czterech meczach wyglądał dobrze. Szczególnie ostatnio w meczu z Gateshead.
Goście co prawda po trzech porażkach wygrali ostatnio swój mecz, ale było to spotkanie z Ebbsfleet, więc mało to mówi.

Southend – Gateshead 1-3
Gateshead @ 2,75
Stawka 6/10
10,5
Czym sobie tutaj gospodarze zasłużyli na rolę faworyta to nie wiem. Gateshead po dwóch porażkach wygrało z Bostonem stwarzając sobie znowu wiele okazji bramkowych i myślę, że tutaj potwierdzą swoje aspiracje.

NPL Premier Division
Prescot – Leek 2-0
Prescot @ 2,13
Stawka 6/10
6,78
Leek wygrał tylko dwa mecze ligowe i raczej nic poza walką o utrzymanie nie zaoferuje swoim kibicą. Gospodarze na własnym boisku powinni to wygrać.

Whitby – Matlock 0-0
Matlock @ 3,48
Stawka 4/10
4
Whitby potrafili ostatnio wygrać 6-2 z Hebburn, ale była to ich pierwsza wygrana od 17 sierpnia. Potem sześć kolejnych porażek. We wtorek ponownie wrócili na tą ścieżkę przegrywając z Wortington 1-3. Matlock po fatalnym początku zaczyna grać. Ostatnio powinni wygrać z United, ale zabrakło szczęścia.
Mecz dla ludzi którzy lubią ryzyko dlatego tylko 4/10

Barnet – AFC Fylde 2-0
Forest Green – Hartlepool 1-0
AKO: @ 2,02
6,12
Nie widzę żadnych powodów aby ponownie nie poprzeć tego duetu w National League

Rochdale – Braintree 1-0
Dover – Wingate & Finchley 1-2
AKO: @ 2,38
Stawka 6/10
6
Podobna sytuacja jak wyżej. Mało przemawia przeciwko wygranej obu zespołów,

Miłego dnia
1727555485865.png
Wrzesień
1727555526698.png

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +449
Ciapekzk 109,9K

Ciapekzk

Użytkownik
Niedziela 29/09/2024
-------------------------

Sam nie wierzyłem, podsumowując wczorajszy dzień, że wyszedłem na plus.
Zupełnie zawiodły kupony AKO, a pracowały single.
No to dzisiaj zacznę od singli i jak widzę będzie to głównie pojedynek PolskaDania :)

Niemcy, Regionalliga pólnocno-wschodnia
Meuselwitz – Lokomotive Lipsk 1-3
Lipsk @ 1,82
Stawka 6/10
4,92
Gospodarze ostatnio 10 punktów w czterech meczach, ale rywale o porównywalnych możliwościach. Teraz przed nimi rywal wagi ciężkiej i raczej nie mają wiele do przeciwstawienia się liderowi ligi.

Dania Superliga
Aalborg – Sonderjyske 3-0
remis @ 3,50
Stawka 4/10
4
Bardzo niewiele dzieli AaB i Sonderjyske. W NordicBet League w zeszłym sezonie, a oba wzajemne pojedynki były wyrównane z wygraną 1-0 dla drużyny gospodarzy. Podział punktów wydaje się rozsądny dla obu zespołów, biorąc pod uwagę ich dotychczasowe wyniki.

Korona Kielce – Lech Poznan 2-3
Lech Poznań @ 2.03
Stawka 6/10
6,18
Korona gra w kratkę dobre występy przeplatają tragikomedią, ale generalnie szklanego sufitu nie przebijają. Lech odpadł z Pucharu Polski i moim zdaniem będzie to z korzyścią dla nich. Mają teraz jeden jedyny cel i tutaj pozostają dla mnie faworytem do zwycięstwa.

Piast Gliwice – Jagiellonia Białystok 0-1
(DNB) Jagiellonia @ 2,49
Stawka 5/10
7,45
Dla pewności sprawdziłem kilka razy czy mnie oczy nie mylą widząc na wygrana Jagi kursy powyżej @3,5
Ja rozumiem, ze Piast jest na własnym boisku nie pokonany do tej pory w lidze, ale grali tutaj ze Ślaskiem,GKS, Lubinem, Puszczą, więc raczej nie topowymi ekipami.
Jagiellonia gra swoje, czy na wyjeździe czy u siebie. Ofensywna piłka, a że ma fajny skład to zapowiada się mecz pełen emocji i moim zdanie Jaga to wygra ale DNB za 2,61 jest nie do pogardzenia.

Lyngby – Silkeborg 2-2
under 2,5 gola @ 1,96
Stawka 6/10
6
Silkeborg ma złe wspomnienia z Lyngby Stadium, gdzie są bez zwycięstwa w ostatnich dziesięciu wzajemnych pojedynkach, ale są wyraźnymi faworytami w niedzielne popołudnie."The Royal Blues" obronili 0-0 w zeszłym tygodniu przeciwko AGF Aarhus i prawdopodobnie ponownie pójdą w defensywę, a to powoduje, że nie spodziewam się gradu bramek.

Vejle – FC Kopenhaga 1-2
Kopenhaga (ah-1,5) @ 2,04
Stawka 6/10
6
Trochę, potrwa zanim FCK wróci na absolutnie najwyższy poziom, ale akurat tutaj nie musi aż tak bardzo się starać. Vejle przegrał wszystkie dziewięć meczów w sezonie i nie ma oznak poprawy, zarówno w ofensywnie, jak i defensywnie. Gospodarze są o poziom lub dwa niżej od gości, więc powinno się to zakończyć pewnym zwycięstwem FCK.

Ostatnia edycja:
Ciapekzk 109,9K

Ciapekzk

Użytkownik
Arka Gdynia – Chrobry Głogów 2-0
Herta Zehlendorf – Plauen 1-1
AKO: @ 2,04
Stawka 7/10
7
Arka jest zdecydowanym kandydatem do awansu więc takie mecze po prostu musi wygrywać. Chrobry jak na razie niczym nie zaskakuje.
Może gospodarze i nie są najsilniejszą ekipą tej grupy, ale co dopiero powiedzieć o goścuiach.

Offenbach – Kassel 6-2
Kiel – Eintracht Frankfurt 2-4
AKO: @ 2,36
8,16
W obu przypadkach faworyci są dość oczywiści.

AS Roma – Venezia 2-1
Victoria Pilzno – Mlada Bolesław 1-1
AKO: @ 2,14
Stawka 6/10
6
Przyznam, ze mam pewne wątpliwości co do Romy, ale i Pilzno tak na 85% jednak po prostu inaczej na te mecze patrzeć nie można jak tylko na wygraną gospodarzy.

Zilina – Komarno 2-1
Braga – Rio Ave 4-0
AKO: @ 2.00
Stawka 6/10
6
Żylina jest jak do tej pory niepokonana w Nike Liga, a na własnym boisku gra po prostu bezkompromisowo 3-0-0 bramki 10-4. Goście to beniaminek i było wiadomo, ze będą mieli pod górkę od początku sezonu.
Braga po dwóch meczach w których zdobyła zaledwie punkt teraz wygrana w lidze na wyjeździe z Nacional, a potem po fantastycznej drugiej połowie w LE z M.Tel Aviv. Teraz pewnie mają w planach komplet punktów tym bardzie, ze nie od dzisiaj wiadomo, ze Rio Ave jest groźne, ale na własnym boisku. Wyjazdy to nie ich bajka i tak już od kilku kolejnych sezonów. W zeszłym była to czwarta najgorsza ekipa ligi z zerową ilością wygranych w meczach wyjazdowych.

1727673500034.png

Wrzesień
1727673543418.png

Ostatnia edycja:
Ciapekzk 109,9K

Ciapekzk

Użytkownik
Poniedziałek 30/09/2024
------------------------------

Ostatni dzień miesiąca, a wczoraj po raz pierwszy od bardzo dwana pokazał się plus na ogólnym koncie wrześniowym, co z jednej strony cieszy, ale nie takiego wyniku się spodziewałem.
To na koniec takie granie, a wieczorem całościowe podsumowanie września w całości.

Szwecja, Allsvenska
Brommapojkarna – Vasteras SK 2-1
Under 3 bramki @ 1,84
Stawka 6/10

gospodarzą nie udało się wygrać w siedmiu ostatnich meczach ligowych, co spowodowało, że po dość przyzwoitym sezonie teraz są uwikłani w walkę o utrzymanie, a powoduje to przede wszystkim słaba gra na własnym boisku.
Vasteras SK skazany już na degradację ciągle ma szanse na utrzymanie, a to za sprawą słabej gry zespołów znajdujących się w bezpośrednim sąsiedztwie. Chociaż patrząc na ich kalendarz do końca sezonu trudno tam szukać ekip z którym, mogliby zdobywać punkty (Malmo, Djurgarden, Elfsborg, Hammarby, Mjalby). To spotkanie jest dla nich tak naprawdę ostatnią szansą na zachowanie iluzorycznych szans uratowanie przed spadkiem i zachowaniem twarzy, nie mówiąc już o opuszczeniu miejsca „czerwonej latarni”
Patrząc na dokonania obu ekip trudno tutaj jednak doszukiwać się meczu z duża ilością bramek.

Szwecja Superettan
Ostersund - Oddevold 0-2
under 2,5 @ 1,88
Stawka 6/10
5,28
Obie ekipy lubią remisować swoje mecze. Prawie 30% wszystkich spotkań grały na remis. Tylko Skovde i Sundsvall czyli ekipy z miejsc 16 i 14 mają miej strzelonych goli. Mecz gdzie tak naprawdę żadna ekipa nie może przegrać, żeby nie stracić szansy na przetrwanie, powoduje, ze moim zdaniem taktyka weźmie górę i mecz zakończy się albo 0-0- albo jednobramkowym zwycięstwem, tylko nie wiem kogo.

Dania, Superliga
FC Nordsjaelland – Brondby 4-1 (4-1)
HT/FT – remis @ 6,43
Stawka 2/10
2
Z ostatnich 16 pojedynków pomiędzy FCN i Brendby, tylko jeden kończył się remisem.
Ponieważ oba zespoły prezentują się teraz dość podobnie być może rozsądne jest tutaj postawienie teraz na remis w meczu, a ogólnie nie zdziwię się jak na koniec będzie HT/FT grany na remis

Univ. Craiova – Unirea Slobozia 3-0
Villarreal – Las Palmaz 3
-1
AKO: @ 1,97
Stawka 6/10
5,82
Oba mecze mają mocnych faworytów i właściwie tyle.

Racing Santander – FC Cartagena SAD 1-2
Kayserispor – Besiktas
0-3
AKO: @ 2,33
Stawka 6/10
6
Jedyne co mnie martwi w meczu Racing, to fakt, ze jak na razie na własnym boisku nie błyszcza, ale poza tym nie można się do nich przyczepić.
W Turcji, gospodarze grają jak na razie fatalnie. Nie wygrali meczu. Besiktas stracił do tej pory zaledwie dwa punkty, więc dlaczego miałbym im nie zaufać tutaj ?

1727754646374.png
Podsumowanie wrzesnia
Podobno kiedyś ktoś powiedział najważniejsze jest jak się konczy. Może i racja, ale mimo plusowego bilansu nie jestem zbytno zadowolony z rezultatu wrześniowego. Niżej szczegóły.

1727754915142.png

Ostatnia edycja:
Ciapekzk 109,9K

Ciapekzk

Użytkownik
Witam.
No i jak tu zaczynać nowy miesiąc w spokoju kiedy na sam początek widzę takie cudo jak kursy > @4.00 na wygraną PSG.
No dobra niech i tak będzie.

Arsenal – PSG 2-0
(DNB) PSG @ 3,33
Stawka 3/10
3
Już w sobotę Arsenal był o krok od straty punktów mimo że w przedmeczowych prognozach kurs na ich wygraną wynosił @ 1.20. Samobójcza bramka w doliczonym czasie gry i jednak faworyt wygrał, ale zupełnie nie zachwycił. Jedyne korzyści z tego meczu to przedłużenie passy nie pokonanej ekipy do 15 meczów we wszystkich rozgrywkach. W pierwszej kolejce zremisowali w Bergamo więc nie jest to ekipa która jest czymś niesamowitym. Tym bardziej kiedy mają w nogach bardzo trudny mecz z Leicester.
Oglądałem ostatni mecz PSG z Rennes i ciągle tylko w komentarzu słyszałem, że brakuje Mbappe. No i co? Brakuje ale i tak wygodna wygrana 3-1 która daje pewność siebie, tym, bardziej kiedy się patrzy na początek sezonu ligowego, gdzie Paryżanie są ciągle na szczycie z jednym remisem i pięcioma wygranymi. W CL też wygrali z Girona, ale to akurat chyba jeden z najsłabszych przeciwników w ich terminarzu. Kilka nieobecności,a le to przecież nie nowość.
Nie rozumiem dlaczego tak bardzo nie docenia się tutaj PSG, ze daje się na ich wygraną takie wysokie kursy jakby to była drużyna z drugiej ligi. Po prostu z szacunku zagram przeciwko faworytowi.

Stevenage – Wrexham 1-0
Wrexham @ 2,65
Stawka 4/10
4
Kolejny mecz gdzie trochę nie rozumiem kursów, bo moim zdaniem powinny być odwrotnie ustawione.
Stavenage co prawda 9 z 11 punktów zdobytych w tym sezonie zanotował na Broadhall Way, ale to nie czyni ich nietykalnymi tutaj. Wrexham ostatnio zremisował z Leyton, ale po dobrym meczu. W dalszym ciągu „Red Dragon” są jednym z głównych faworytów do awansu a to zobowiązuje. 4 jednostki na ich wygraną tutaj.

Kidderminster – Buxton 2-0
Lancaster – Leek 0-1
AKO: @ 2,50
Stawka 6/10
6
Kidderminster gra powtórkę meczu kwalifikacji FACup. Remis w pierwszym meczu 1-1 niczego nie przesadził, a oba zespoły grają w tej samej lidze. Gospodarze są faworytami do walki o playoff nawet teraz kiedy są w lidze bez wygranej od czterech meczy (spójrz z kim grali). Buxton to średniak ligowy i nic więcej. W lidze po czterech kolejnych porażkach wygrali ze słabym Rushall. Tutaj w powtórce będą mieli pod górkę i tyle.
Ostatnio w sobotę grałem z powodzeniem przeciwko Leek w meczu z Prescot i od tego czasu nic się nie zmieniło poza przeciwnikiem. Lancaster przegrał do tej pory tylko raz, co prawda 6 meczy zremisował ale i tak jest dla mnie faworytem tutaj.

VfB Stuttgard - Sparta Praga 1-1
Borusia Dortmund - Celtic Glasgow 7-1
AKO: @ 2,12
Stawka 6/10
6
Jest to pierwszy w historii pojedynek między tymi ekipami. Vfb Stuttgart jest bardziej doświadczonym i lepszym zespołem. Grają w solidny futbol i są w lidze w dobrej formie. Sparta wygrała w premierze z RB Salzburg 3-0 ale teraz prawedziwy test siły tej ekipy. Mysłe, ze bedzie oblany.
Borussia Dortmund wygrała 6 z rzędu w domu, a w CL 4 z 6 rozgrywanych na włąsnym boisku. Teraz po ciezkim derbowym meczu z Bochum, ale po prostu pokazali wielką siłe i determinację przegrywając 0-2, a na koniec wygrana 4-2. Szkoci mają wielkie nadzieje, ale jak pamietam podobnie było na Euro a wyszło jak zwykle.

Pażdziernik
1727847648482.png

Ostatnia edycja:
Ciapekzk 109,9K

Ciapekzk

Użytkownik
Środa 02/10/2024

Witam.
Dzisiaj dość nietypowo jak na mnie bo tylko jeden singiel, ale za to jaki

Velerenga – Mjondalen 4-2
(DNB) Mjondalen @ 6,55
Stawka: 2/10
2
Wiem, ze w tym momencie wielu puka się w czoło co ja takie pierdoły proponuje, Droga wolna, zagrajcie na wygrana gospodarzy za @1,20.
Gospodarze już świętują awans. Dzisiaj przewidziana jest feta z tej okazji, a trener mówi wiele o daniu szansy na grę zawodnikom którzy do tej pory nie zbyt często występowali w zespole. Pełna, feta, rozluźnienie to po stronie gospodarzy, a po stronie gości ? Walka do upadłego o ligowy byt. Ostatnio pokonali na wyjeździe Aalesund 0-1. Mają jeden punkt straty do bezpiecznego miejsca i dwa do 12 pozycji w ligowej tabeli. W pierwszym meczu w kwietniu potrafili jako jedyni w lidze strzelić Valerenga pięć goli w szalonym meczu który zakończył się wynikiem 5-3, więc nie mówcie mi że coś jest niemożliwe tutaj.

Arconatese – Pro Sesto 0-3
Schweinfurt – 1 FC Nurnberg II 4-1
AKO: @ 2,23
Stawka 5/10
6,15
Gospodarze do tej pory w pięciu meczach ligowych nie zdobyli nawet punktu. Strzelili dwa gole i to wszystko po stronie aktywów. Po stronie strat to 14 straconych goli czyli prawie 3 na mecz.
Schweinfurt jest liderem. Przegrali do tej pory tylko dwa mecze. Mimo, ze zawsze trudno gra się z rezerwami większych klubów to myślę, ze dadzą radę, ale jedna jednostka mniej od standardu.

Emden – Bremer 3-1
Raufoss – Sandnes 1-1
AKO: @ 2,05
Stawka 7/10
7
Emden ostatnie dwa mecze na własnym boisku przegrało z Assel (6) i Kiell I (10) więc moim zdaniem tak dobra ekipa będzie chciała dzisiaj przerwać ten niekorzystny trend za wszelka cenę.
Raufoss gra o playoff. Jest na 5 miejscu z jednym punktem przewagi nad 7 Lyn więc kazdy punkt jest dla nich ważny. Sandnes jest na dnie i nie wierzę, ze coś się zmieni patrząc na ich formę cztery porażki w pięciu meczach i straszny bilans bramkowy sezonu 22-65. A ostatnie dwa mecze to 10 straconych goli.

Dynamo Zagrzeb - Monaco X2 2-2
Sturm Graz – Club Brugge BTtS 0-1
Illertissen – Burghausen 1-2
AKO: @ 3,02
Stawka 4/10
4
Monaco jest faworytem.
W meczu Sturm można się spodziewać każdego wyniku. Obie ekipy natomiast lubią atakować. Sturm strzelił w lidze 14 bramek, a Bruggia 15 goli więc nie spodziewam się rozgrywki taktycznej, a raczej dążenia do wygranej przez każdą ze stron.
W Bawarii gospodarze do tej pory w lidze przegrali tylko dwa razy z liderem i trzecią ekipa w tabeli. Goście mimo wszystko są słabsza ekipa od nich.

Guimarase – Celje 3-1
Lille – Real Madryt X2 1-0
Aston Villa – Bayern Monachium X2
1-0
Liverpool – Bolonia 2-0
AKO: @ 2,22
Stawka 8/10
8
Moża chyba to nazwać kuponem dnia. Jezeli coś nie wejdzie to chyba nie tylko ja będę zaskoczony.

1727902725778.png

Ostatnia edycja:
Ciapekzk 109,9K

Ciapekzk

Użytkownik
Czwartek 03/10/2024

Dzisiaj wyjątkowo wczesniej bo po pierwsze mecze jutro juz od 14.00, a po drugie z rana nie bedzie czasu.
Takie moje spojrzenie na to co się jutro może wydarzyć. W niektórych wypadkach bedziecie się śmiali, ale takie prawo.
Ja po prostu nie uznaje że coś jest niemożliwe w piłce nożnej, a po za tym odrabiam zaległości dotyczące zakładów singiel :)

SC Weichen 08 – VFB Oldenburg 2-0
Weichen @ 1,71
Stawka 6/10
4,26
To trochę specyficzny mecz bo wygląda na spotkanie dwóch pogrążonych w kryzysie zespołów, ale jest kilka faktów które sprawiają że będę popierał tutaj gospodarzy. Trzy porażki z rzędu zdarzyć się mogą zawsze tym bardziej kiedy za rywali w tych meczach mamy ekipy z miejsc 2 i 3. Ostatnia porażka z Lohne (8) może trochę bardziej martwić, ale Lohne ma w sumie tylko trzy porażki w sezonie,a dwie z Emden i Phonix, więc wychodzi, zę nie są tak słabą ekipa.
Oldenburg ma innego rodzaju problemy. Po za zła grą, nie stwarzaniu sobie sytuacji bramkowych nowy trener (od trzech kolejek) Dario Rossi zdążył pokłócić się z kibicami, którzy wyrażali niezadowolenie z gry po meczu z Kiel. Nazwał ich „zgrają nie znających się na niczym krzykaczy”.
Jak by tego było mało przejechał się po napastniku Vjekoslavi Taritasie pozyskanego właśnie z Phonix mówiąc, ze to największa pomyłka transferowa klubu. I jak w takich okolicznościach myśleć pozytywnie o kolejnym meczu. Do tego dochodzą kłopoty ze składem. Pomocnik Drilon Demaj jest zawieszony za czerwoną kartkę, a obrońcy Jason Hemazro, Nick Otto, Patrick Meschl i pomocnik, kapitan zespołu Krzysztof Buchtmann są kontuzjowani.

Havelse – Norderstedt 2-0
Havelse @ 2,02
Stawka 6/10
6,12
W sumie to nie rozumiem tutaj kursów, ale to się często zdarza. Gospodarze to lider tabeli. Ostatnio przegrali pierwszy mecz sezonie na wyjeździe z Meppen, co raczej nie powinno dziwić, bo to solidna ekipa, która moim zdaniem będzie walczyć o medale. Ta porażka powinna jedynie gospodarzy mobilizować. Za kartki nie zagrają Lorenzo Paldino i Jan Jaeschke.
Goście zaczęli sezon od 8 punktów w czterech meczach i na tym się ten dobry początek zakończył. Teraz 5 porażek w sześciu meczach i 16 straconych bramek, ale to konsekwencja plagi kontuzji podstawowych obrońców (Wallenborn, Ibraimo, Maier) oraz pomocnik Akhber nie zagrają w tym meczu, więc naprawdę nie znam przyczyny czym sugeruje się tutaj rynek.

Karabach Agdam – Malmo FF 1-2
(DNB) Malmo @ 2,77 ❗
Stawka 4/10
7,08
Może i Azerowie to wygrają, ale ja po prostu nie mogę zrozumieć dlaczego są tutaj takim faworytem.

Lazio – Nicea 4-1
Lazio @ 1,80
Stawka 7/10
5,60
Melvin Bard,Mohamed-Ali Cho, Morgan Sanson, Terem Moffi i Gaetan Laborde to lista kontuzji w zespole gości. Już samo to czyni Lazio faworytem w tym meczu. Do tego dochodzi w tyle głowy spotkanie z PSG w następny weekend.
Lazio na własnym boisku jest silną ekipą i na pewno są w stanie tutaj wygrać.

M.Tel Aviv – FC Midtyjlland 0-2
FCM @ 2,25
Stawka 4/10
5
Może uznacie mnie ze mam fioła na punkcie drużyn duńskich ale patrząc na statystyki z meczu Macabi z Bragą nie mogę odnieść wrażenia, że porażka 1-2 była najniższym wymiarem kary jaki można było wymierzyć. Nie będę już tutaj wspominał, że ten mecz grają na wyjeździe ze zrozumiałych względów.
FCM jest bardzo solidnym zespole, szczególnie w defensywie. Trudno im jest strzelić gola, a fizyczność zawodników Duńskich wiele razy dawała im zwycięstwa. Może nie za moja stawkę, ale 4 jednostki im się należą.

Legia Warszawa – Betis Sevilla 1-0
Betis @ 1,77
Stawka 6/10
6
Chciałbym napisać coś pozytywnego ma temat Legii ale po prostu nie widzę takiego tematu. Pomijając fakt, ze zatrudnienie Fejo na stanowisku trenera było dla mnie wielkim nieporozumieniem to ta ekipa gra bardzo słabo. Nie kreuje właściwie żadnych sytuacji bramkowych, a jak już to wynik błędów rywali. Jak ich nie popełniają to Legia nie ma paliwa do gry. Hiszpanie mają w weekend derby z Sevillą, ale i tak nie powinno to ograniczyć ich możliwości tutaj.

Molde – Larne 3-0
(ah-3) Molde @ 2,41
Stawka 5/10

Molde nie ma meczu w weekend więc tutaj może przycisnąć gaz do dechy, a że potrafi strzelać gole na własnym boisku przekonała się choćby Legia w poprzednim sezonie. Larne... No cóż jak do tej pory spotykali w kwalifikacjach zespoły o podobnej do nich jakości. Teraz spotykają się z gigantem jak na ich możliwości.

Elfsborg _ AS Roma
Roma @ 1,78
Stawka 6/10
6
Szwedzi nie powtórzą raczej sukcesu poprzedniego sezonu kiedy to zdobyli rewelacyjne trzecie miejsce w lidze dające im prawo gry w europie. Byli bardzo słabi w meczu z Alkmaar mimo, a wynik 3-2 może mylić. (xG) 0.16 mówi wszystko o sposobie ich gry. Teraz na własnym boisku pewnie będą trochę bardziej odważniejsi ale to moim zdaniem woda na młyn dla Romy, która w zasadzie wystarczy, ze będzie czekała na to co zrobią Szwedzi, żeby w końcu zadać decydujący cios. Takie typowe włoskie 1-0 jest bardzo prawdopodobne.

LASK – Djurgarden 2-2
X2 @ 2,09
Stawka 5/10
5,45
W sumie nie po raz pierwszy nie rozumiem szacowania rynku. Czym LASK zasłużył na bycie takim faworytem w meczu przeciwko bardo solidnej ekipie Djurgarden to ja nie wiem. Chyba tylko tym, ze nagle dla wielu zespoły z Austrii stały się czymś więcej niż są, ale to oczywiście pokłosie EURO i postawy reprezentacji Austrii. Ja zostanę przy swoim myśleniu. To mecz na styk i tak naprawdę bez jakiego wielkiego faworyta.

Hankofen–Hailing – Wurzburger Kikers 1-1
RFS - Galatasaray 2-2
AKO: @ 1,90
Stawka 7/10
7
Gospodarze są dla mnie zupełnie anonimowym zespołem, ale to nie powinno dziwić, bo to beniaminek ligi
Mimo to jak na razie 11 punktów w 11 meczach. Co może martwić to 22 straconych goli.
Kickers miał w planach grę o mistrzostwo ligi, ale początek nie był delikatnie mówiąc udany. Po 10 kolejkach ligowych działacze nie wytrzymali i zwolnili trenera. W debiucie Martina Laninga znowu nie było kompletu punktów i raczej rozczarowujące 1-1 z Aubstadt. Teraz mają szanse na wygraną i moim zdaniem jest to bardzo prawdopodobne tutaj.
Jeżeli chodzi o Galatasaray to wygrana jest po prostu ich obowiązkiem. Moim zdaniem będzie 3-0 ale to takie moje myślenie.

Bamberg – Bayern Monachium II
0-2
FC Kopenhaga – Jagiellonia 1-2
AKO @ 2.39
Stawka 6/10
Gospodarze cztery porażki w pięciu ostatnich meczach ligowych i 11 straconych goli. Bayern podrażniony czterema meczami bez wygranej. Chyba czas najwyższy na komplet punktów tym bardziej ze H2H między tymi ekipami to 1-0-4 bramki 7-17.
Co do meczu FCK to po prostu inaczej nie mogę tutaj myśleć niż wygrana gospodarzy choć chciałbym żeby było inaczej. Oczywiście pewnie jutro będzie roztrząsana wiadomość że FCK ma jedynie 22 osobową kadrę meczowa, ze nieobecności w zespole z Kopenhagi w postaci Nicolai Boilesena, Roony Bardghji, Birger Melinga, Jordan Larssona, Rasmus Falka i Munashe Garananga, ale i tak dla mnie faworytem pozostaje zespół gospodarzy.

Borac Banja Lucka – Panathinaikos 1-1
Shamrock Rovers – APOEL X2 1-1
AKO @ 1,99
Stawka 6/10
6
Borac to w zasadzie nowicjusz w rozgrywkach europejskich. Grecy z nie jednego pieca jedli chleb i na pewno są mocniejszą ekipa od zespołu z Bosni i Hercegowiny.
Shamrock musiałby wznieść się na wyżyny aby wygrać ten mecz. Właściwie powinienem zagrać singla na Cypryjczyków, ale dla spokoju.

Pazdziernik
Dzień: 2,51
1728011028109.png

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +217
Ciapekzk 109,9K

Ciapekzk

Użytkownik
Piątek 04/10/2024
----------------------

Na dzisiaj po raz kolejny kilka propozycji z którymi nie koniecznie musicie się zgadzać, ale to moje granie.

Stuttgard Kikers – TGS Hoffenheim II 1-2
Kikers @ 2,45
Stawka 4/10
4
W sumie to bardzo ciężki mecz do przewidzenia, ale jak popatrzyłem na wyniki obu zespołów to mimo wszystko bardziej przekonuje mnie zespół gospodarzy. Co prawda nie wygrali od trzech meczy ligowych z których dwa przegrali, ale były to pojedynki z liderem i wiceliderem tabeli więc jak najbardziej do wytłumaczenia. Po za tym ta seria meczy bez wygranej raczej będzie ich motywować niż deprymować. W składzie tylko jedna nieobecność Marian Redrigen jest kontuzjowany. Hoffenhaim jest wysoko w tabeli, ale to przede wszystkim konsekwencja ostatnich pięciu meczy z których wygrali cztery. Tyle tylko, ze zagrali z ekipami z miejsc 10, 11, 13 i 17. Z czołówki mierzyli się z Offenbach (remis) i Freiburg (porażka). Myślę, ze na 4 jednostki gospodarze tutaj zasłużyli.

Nancy – Bourn en Bresse 1-0
Nancy @ 1,84
Stawka 6/10
5,4
Nancy ma w planach powrót na wyższy poziom rozgrywkowy. Otworzyli sezon bardzo pozytywnie, a teraz dwa mecze bez wygranej, ale zagrali z liderem i Dijon zajmujące piąta lokatę w tabeli, więc raczej są to normalne wyniki. Teraz nie pozostaje nic innego jak wrócić na drogę zwycięstw, tym bardziej, że rywal mimo że wysoko w tabeli to jednak ich rywale o klasę gorsi a i możliwości klubu nie największe.

Valenciennes – Villefranche 2-2
Valenciennes @ 1,92
Stawka 6/10
6
Tutaj bardzo podobają mi się kursy zaproponowane na ten mecz. Jak dla mnie są astronomiczne. Gospodarze podobnie jak Nancy są wymieniani w kontekście awansu. Jak do tej pory graja bardzo dobrze.
Nie przegrali jeszcze meczu ligowego, ale ostatnie trzy zremisowali i to jest tutaj kluczem. Taki zespół, który ma walczyć o awans po prostu nie może tak trwonić punktów. Każda nadarzająca się okazję do nadrobienia tego powinni wykorzystać a tutaj, właśnie się nadarza. Rywale grają jak na razie bardzo przeciętnie, zęby nie napisać tragicznie. Nie wygrali jeszcze meczu w lidze i strzelili zaledwie dwie bramki, więc naprawdę nie rozumiem dlaczego taki wysoki kurs na wygraną gospodarzy.

Vejle – Aalborg 2-2
Aalborg @ 2,76
Stawka 4/10
4
Ja nie wiem co tutaj bukmacherzy wymyślili, ze zespół gospodarzy uważany jest za faworyta tego meczu.
Chyba tylko to, ze na stanowisku trenera, osobę Ivana Preleca zastąpił Rumuna Mihai Teja, ale co to zmieni kiedy zawodnicy pozostają ci sami. Zero po stronie punktów. 26 straconych goli w 10 meczach i ich stawia się tutaj jako faworytów. No dobrze niech będą.
Aalborg może nie zachwycał do tej pory, szczególnie na początku sezonu kiedy przegrali cztery z pięciu meczów ligowych grając z czołowymi ekipami ligi, ale ostatnio już prezentują się przyzwoicie i na półmetku są bliscy pierwszej szóstki. Cztery wygrane w pięciu meczach we wszystkich rozgrywkach. Wygrane z Lyngby i Sonderyjske w lidze i z Morud i Frederica w Landpokale. Przegrali z FCK na wyjeździe. Jeżeli to przemawia za gospodarzami to ja sobie postawie 4 jednostki na gości z przekory.
Jeżeli chodzi o inną opcję tutaj to BttS wygląda przyzwoicie, bo Vejle na pewno będzie dążyło do wygranej i strzelić gola może, a to samo można napisać o Aalborg.

Hobro – Roskilde 4-1
Hobro @ 1,70
Stawka 6/10
4,20
Poczałkowo miałem wsadzić ten zakład do jakiegoś dubla, ale w sumie kurs kwalifikuje się na singla. Hobro dwa sezony temu grało jeszcze w Superlidze. Co prawda tylko przez dwa sezony ale jednak. Teraz szans na awans nie widać, bo w lidze są o wiele bardziej profesjonalne zespoły niż oni, ale na spokojny środek tabeli jak najbardziej. Do tej pory sezon to potwierdza (4-2-4).
Roskilde wygrało do tej pory tylko raz, z Hvidrove, ale zrobiło to na własnym boisku. Na wyjazdach w pięciu meczach zdobyli jeden punkt z bilansem bramek 4-11 i to chyba najlepszy komentarz .

Huesca – Cadiz 3-1
Hueska @ 2,80 ❗
Stawka 5/10
9
Hueska przegrała do tej pory tylko raz na Estadio El Alcoraz i był to mecz przeciwko Burgos CF. Ostatnio wyjazd do Mirandes i porazka 0-1. Generalnie nie wyglądają źle na tą chwile.
Cadiz ma 9 punktów na koncie co nie wygląda źle, ale już rywale z którymi zdobywali te punkty to ekipy z miejsc 10, 19, 21, 22. Jedyny zespól z czołówki to lider Levante i było to na początku sezonu. Co prawda na wyjazdach jeszcze nie przegrali, ale jak napisałem rywale..
Mysłe,z e po tak ciekawym kursie te 5 jednostek na gospodarzy nie będzie wielką przesadą

Rio Ave – Famalicao 1-1
Rio Ave (DNB) @ 2,01
Stawka 6/10

Rio Ave ma do tej pory siedem punktów w tabeli i zdobyło je w meczach na własnym boisku, gdzie od lat czuje się najlepiej. W poprzedniej kampanii na wyjazdach nie wygrali meczu, a i tak utrzymali się w lidze za sprawą własnego boiska i tak już od wielu lat.
Famalicano nie jest czymś wyjątkowym w tej lidze. 12 punktów z czego 8 na własnym boisku.
Jak dla mnie to mecz na dwóch drużyn gdzie własne boisko0 jest handicapem.

Pederborn – Regensburg 3-0
Borusia Dortmund II – Dynamo Drezno X2 2-1
Marsylia
- Angers
1-1
AKO: @ 2,04
6
Aż trochę się boje grać AKO po wczorajszym dniu ale spróbuje, bo moim zdaniem tutaj nie ma kto zawieść, ale wczoraj to samo mogłem powiedzieć o Galatasaray.
No zobaczymy.

Puskas Academy – Debrecyn 1-0
Karlsruher – Darmstad
3-3
AKO @ 2,72
Stawka 6/10
6
Puskas druga najsilniejsza ekipa ligi Wegierskiej po porażce z Ferencvaros 0-3 teraz pewnie będzie chciała poprawić sobie nastrój z w meczu z nie najsilniejsza ekipa ligową.
Karsruher w tym sezonie jest w walce o awans. Nie przegrali jeszcze meczu ligowego. SV Darmstadt 98 wygrał tylko raz w siedmiu meczach.

Powodzenia.

Pażdziernik
Dzień 7,76
1728104994059.png

Ostatnia edycja:
Ciapekzk 109,9K

Ciapekzk

Użytkownik
Sobota 05/10/2024

Witam.
Wczoraj, gdyby nie zakłądy AKO dzień wygladałby na zielono, a tak... Trzeba ograniczyć do minimum zakłady AKO, gdzier najczęsciej najwiekszy faworyt zawodzi.
Dzisiaj jak to zazwyczaj w sobote u mnie, propozycję bedą sie ukazywać sukcesywnie, wiec jak nie macie dosć tej mojej pisaniny to co jakiś czas zaglądajcie.
Powodzenia. :coffee:

1 FC Nurnberg – Munster 3-2
Nurnberg @ 2.45
Stawka 6/10
8,70
Nurnberg naprawdę powinien być wyżej w tabeli niż jest. Dwa miejsca nad playoff. Przed tym meczem z Preussen Munster z trzema porażkami w ostatnich czterech meczach ligowych. Porażki z Herthą Berlin, Hanowerem, Norinbergą. Preussen Munster wygrało z Regensburgiem, i była to ich pierwsza ligowa wygrana w sezonie potem jednak porażka 2-1 z Schalke. Dla mnie gospodarze są tutaj faworytem i raczej nic nie zmieni tej opini.

MSV Duisburg – Rodinghausen 2-1
Duisburg @ 1,99
Stawka 6/10
5,94
MSV jako główny faworyt do awansu trochę ostatnio rozczarował. Miał serię trzech meczy w których zdobył zaledwie dwa punkty. Jednak wydaje się ze te kłopoty są już poza nimi bo kolejne dwa mecze to 6 punktów po wygranych z Wiedenburg i Schalke II. Oczywiście rywale nie zbyt silni ale mimo wszystko liczy się sześc punktów. Teraz przed nimi spotkanie z solidną ekipą Rodinghausen i jeżeli naprawdę myślą o awansie takie mecze po prostu wygrać jest ich obowiązkiem, tym bardziej,dysponując taki składem osobowym.

Wuppertaler – Bocholt 1-5
Wuppeltaler @ 2.55
Stawka 6/10
6
Gospodarze przed sezonem byli wymieniani na równi z Duisburgiem jako dwie ekipy które powinny zdominować ligę. W przypadku Wuppeltaler początek okazał się straszny. Jeden punkt w czterech meczach ligowych i nastały zmiany. Po nich w kolejnych czterech potyczkach 10 punktów. Ostatnio porażka z Rodinghausen 0-3 ponownie otworzyła dyskusję nad siła tej ekipy. Teraz mają szans na odbicie bo rywale nie są czymś specjalnym w lidze. Taki trochę chaotyczny zespół. Dużo strzelają ale tracą tez olbrzymią ilość goli

Trier – Bahlinger 4-1
Trier @ 1,78
Stawka 8/10
6,24
Patrząc w tabele to gospodarze w ostatnich pięciu meczach doznali trzech porażek. Tyle że zagrali z ekipami ze szczytu linowego, wiec raczej nie było to zaskoczenie. Teraz w potyczce z ekipą która zgromadziła zaledwie 7 punktów i strzeliła tylko 6 bramek nie powinni mieć większych problemów z zapisaniem sobie kompletu punktów.

Ostatnia edycja:
Ciapekzk 109,9K

Ciapekzk

Użytkownik
Sandhausen – Waldorf Mannheim 2-1
Sandhausen @ 2.08
Stawka 6/10
6,48
Gospodarze ostatnio w tak zwanym „angielskim tygodniu” zdobyli ostatnio 7 punktów, co spowodowało, ze zajmują obecnie 2 pozycje w tabeli. Na własnym boisku mają bilans 3-0-1 i trochę zawstydzająca porażka z rezerwami Hannover 0-1. Rehnen, Weik, Zander są kontuzjowani od pewnego czasu.
Goście jakoś bez większych sukcesów na tym poziomie rozgrywek, a poprzedni sezon to zaledwie trzy punkty od spadku. Teraz mają cztery mecze z rzędu bez porażki ale rywale to ekipy z miejsc 14, 16, 17, 20 więc jak najbardziej do zrozumienia ten trend. W dzisiejszym meczu nie zgra dwóch podstawowych środkowych obrońców N. Hoffmann i Karbstein. Dochodzi jeszcze kontuzja napastnika Sechelmanna. Jak dla mnie gospodarze to wygraja.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +452
Ciapekzk 109,9K

Ciapekzk

Użytkownik
I tradycyjnie jak w każda sobote trochę angielskiej piłki z niższych lig plus włochy i Hiszpania.

Serie B
Sassualo – Cittadela 6-1
Sassualo @ 1,67
Stawka 8/10
5.36
Sassuolo ma budżet na poziomie Serie A, wiekowość zawodników pozostało w klubie. Szczerze to myślę, ze będą walczyć o awans.
Cittadella nie jest w tej chwili w dobrej formie. Strzelili zaledwie jednego gola w ostatnich meczach, a ogólnie w lidze cztery w siedmiu meczach.

National League
Hartlepool – Suton 4-3
Suton @ 2,38
Stawka 6/10
6
Gospodarze od 10 września przegrali wszystkie 4 mecze. Co więcej strzelili zaledwie siedem bramek. Sutton 10 punktów w czterech ostatnich meczach. Wnioski nasuwają się same.

Kwalifikacje FA Trophy
Blyth Spartian – Stockton 0-2
Stokton @ 2,33
Stawka 6/10
7,98
Blyth ma wewnętrzne problemy. Dzisiaj planowany jest bojkot kibiców tego meczu. Nie wiadomo co z trenerem. Mieli chwile kiedy się podnieśli, ale potem z powrotem wrócili do beznadziei. Goście Zmusili Chestera do powtórki w Pucharze Anglii w zeszłym tygodniu.

Bowers & Pitsea - Real Bedford 3-0
Bedford @ 4,12
Stawka 4/10
4
Wiem ten zakład wygląda na szaleństwo z mojej strony, ale zobaczymy po 18.00-stej.
Gospodarze grają w Isthmian League i są na 19 miejscu w tabeli. Bendford to niby amatorski klub, ale to trochę mylące. Oni mają pieniądze od sponsora zajmującego się bitcoinami. Chca grać Footbal League w następnym sezonie. W lidze w której graja do tej pory zdobyli 21 oczek, tracąc tylko 3 punkty.

Brentwood - Cray Wanderers 1-1
Brentwood @ 3,50
Stawka 4/10
4
Cray w lidze nie wygrali od dnia otwarcia sezonu i mają tylko 4 punkty. Brentwood zmusili Lewiston do powtórki meczu w FA Cup. Sa bardzo zawzięta ekipą choć nie grają na poziomie Footbal League.

Chasetown - Bromsgrove Sporting 1-0 ❗
Chasetown @ 3,80
Stawka 6/10
16,80
Goście w lidze 5 przegranych i 1 wygranych w ostatnich 6 meczach. Gospodarze kolejny klub poza Footbal League, ale w poprzedniej rundzie wyeliminowali Hednesford które ma pieniądze, porządny skład.
Kolejny mecz z serii moich dziwnych wyborów.

National League
Woking – York 1-1
York @ 1,89
Stawka 7/10
7
Woking jest daleko w tabeli i taka jest jego wartość, choć ostatnio nawet zagrali dość dobry mecz z Suton. Potem jednak znowu przegrali po dogrywce i karnych z Brigton w League Cup. York jak dla mnie powinien to spokojnie wygrać

La Liga 2
Almeria – Burgos CF 2-0
Burgos X2 @ 2,21
Stawka 6/10
6
Napisze to co tradycyjnie w takich wypadkach. Za cholerę nie wiem dlaczego gospodarze są tutaj tak wielkim faworytem, więc idę w drugą stronę.

Dzisiaj 24,5
Pażdziernik

1728153654743.png

Ostatnia edycja:
Ciapekzk 109,9K

Ciapekzk

Użytkownik
Witam.
Wczoraj bardzo pozytywny dzień, szczególnie jeżeli chodzi o ligę niemiecką, wiec dzisiaj będzie niemiecki dzień derbowy

Eintracht Braunschweig - Hannover 96 2-0
Hannover @ 2,15
Stawka 6/10
6
Eintracht Braunschweig słabo wypadł w zeszłym tygodniu przeciwko beniaminkowi SSV Ulm. Przegrali 1-3. Nie stwarzali wlaściwie żadnego zagrożenia i ponieśli czwartą porażkę w siedmiu meczach.
Hannover 96 to drużyna o dwóch twarzach - silna u siebie i słaba na wyjeździe.
W tych lokalnych derbach, Hannover 96 powinien wykorzystać swoją szansę, bo istnieje duża różnica między tymi drużynami zmierzającymi w przeciwnych kierunkach. Hannover 96 będzie walczył o awans, podczas gdy Eintracht Braunschweig jest już w strefie spadkowej.

Phoenix Lubecka - Lubecka 1-1
Phoenix @ 2.02
Stawka 6/10
6
Kolejne derby, ale tym razem już takie prawdziwe.
Phoenix od kilku sezonów w czołówce ligowej. Zeszły raz na trzeciej pozycji a i teraz jak na razie grają przyzwoita piłkę. Mają 20 punktów ale w tylko w 10 meczach, a przegrali tylko raz w ostatnim czasie z Drochtersen.
Lubecka po jedno sezonowym pobycie w 3 lidze wygląda teraz jak zamroczona. 12 punktów w 11 grach i 23 stracone gole co plasuje ich w top-3 najgorszych ekip ligi pod tym względem.
Derby rządzą się swoimi prawami, ale z dokonań obu ekip faworyt wyłania się w zespole gospodarzy.

Lokomotiv Lipsk - Chemie Lipsk 2-0
Lokomotiv @ 1.77
Stawka 6/10
4,62
Jak derby to derby.
Wczoraj na wygraną gospodarzy było @1.58 , dzisiaj bardzo przyzwoita cena. Jaka jest przyczyna tego wzrostu to ja nie wiem.
Z aktualnej formy faworyt jest tylko jeden, ale jak napisałem to są derby.

Śląsk Wrocław – Cracovia 2-4
Śląsk @ 2,45
Stawka 4/10
4
Ile już razy w tym sezonie Śląsk prowadził w meczu aby na koniec albo zremisować, albo przegrać tak jak ostatnio z Motorem. Za każdym razem prezentował jednak niebywała ambicję i chęć zmienienia rzeczywistości, która jak na razie jest bardzo brutalna. 4 punkty w ośmiu meczach plasuje ich na ostatnim miejscu w tabeli ze stratą 5 punktów do bezpiecznego miejsca. Na szczęście mają w zanadrzu dwa mecze zaległe. Jakby na to spotkanie nie patrzyć to jest to mecz którego nie mogą przegrać.
Łatwo napisać, trudniej to zrobić, tym bardziej, że Cracovia prezentuje się w tym sezonie bardzo dobrze, a ostatnie pięć spotkań to bilans 3-1-1. Mało tutaj przemawia za gospodarzami, no może poza jednym. Nigdy nic nie trwa wiecznie i każda seria kiedyś się kończy, a ze nie mam wątpliwości, że Śląsk jest lepszą ekipą niż sugeruje tabela to daje im 4 jednostek nadziei.

Dzis: 11.38
Pażdziernik
1728238207633.png

Ostatnia edycja:
Ciapekzk 109,9K

Ciapekzk

Użytkownik
Piątek 11/10/2024
----------------------

Dania 3rd division
Holbaek – FA 2000 1-0
Holbaek @ 1,84
Stawka 6/10
5.04
Gospodarze są od szesciu meczy we wszytkich rozgrywkach nie pokonani. Ostatnia porazka to 0-1 na wyjezdzie z Sundby. Na własnym boisku nie pokonani z bilansem barmkowym 9-1.
Goscie średniak ligowy. Silny na włąsnym boisku dla kazdej ekipy. Wyjazdy to nie ich bajka. Bilans 1-1-3 i strzelona zaledwie jedna bramka.

Ukraina – Gruzja 1-0
Ukraina @ 2.16
Stawka 6/10
6,96
Gruzja zaimponowała podczas tegorocznych mistrzostw Europy, awansowali z tzreciego miejsca mając cztery punkty i wygraną z Portugalią, tyle tylko jak patrze z perspektywy to ta wygrana miała miejsce w momencie kiedy Portugalia miała zapenione pierwsze miejsce, wiec nie musiała umierać za punkty. No ale wyniik idzie w swiaty. Potem wygrali z Czechami 4-1 i Albanią 1-0 co jeszcze bardziej podkręca ich notowania, ale jakoś nie podzielam tych zachwytów nad tą ekipa. Ukreina przegrała oba mecze z Czechami i Albania, ale jaqk ogladałem te spotkanioa to prezentowała sie bardzo przyzwoicie. teraz jest na "musiku" a obserwójąc ta ekipe od kilku miesiecy zawsze w takich wypadkach prezentowała się dobrze i walczyła.
Gruzini moga,a ler oczywiscie nie musza tutaj poczuc się juz jako "ekstraklasa" europy. Taka mentalnosc i co na to poradzisz. Dla mmnie Ukraina pozostanie jakosciowo i taktycznie lepsza ekipa od rywali.

Słowacja – Szwecja 2-2
Szwecja @ 2,58
Stawka 4/10
4
Pewnie niektórzy teraz łapią sie za głowe i mysła sobie co ten dziadek tutaj wymyślił.
Pierwsza sprawa Słowacja ma dzisiaj sporo zmian w składzie w porównaniu z EURO spowodowanych urazami. Pierwszy bramkarz Martin Dubravka, gwiazda Euro Ivan Schranz ipomocnik Juraj Kucka również są kontuzjowani. Co więcej, para Ondrej Duda i Tomas Suslov walczą ostatnio o powrót do optymalnej formy po kontuzjach - choć obaj pozostają w drużynie.
Szwecja po zmianie na stanowisku trenera, po przegraniu trzech z czterech meczów towarzyskich z Tomassonem na ławce trenerskiej, zanotowała we wrześniu wygrane w rywalizacji, z Azerbejdżanie i zwycięstwo w domu 3-0 trzy dni później z Estonią.
Szwecja wciąż poszukuje tożsamości pod nowym kierownictwem, ale posiadają wystarczająco dużo atutów, aby pokonać Słowację. cztery jednostki na wygraną Skandynawów.

Dzień : 8
Pażdziernik
1728708201796.png

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1212
Do góry Bottom