Bramkarze : Szczęsny , Boruc , Tytoń,
Obrońcy : Piszczek , Wawrzyniak , Dudka , Głowacki, Wasilewski , Sadlok , Jodłowiec , (ewentualnie Pirques)
Pomocnicy : Obraniak , Matuszczyk , Murawski , Błaszczykowski, Peszko , Mierzejewski , Grosicki , Pekalski , Możdżeń,
Napastnicy : Lewandowski, Frankowski:grin: , brakuje nam napastników bo nikogo tu nie widzę,
może jeleń jeśli znajdzie klub i Sobiech jeśli będzie grał w Hannoverze
TO jest skład Polski na Euro 2012:grin:
Może zacznę od Bramkarzy wybrałem tych trzech bo są najlepsi moim zdaniem . Szczęsny to pewniaczek do kadry , Tytoń jeśli nie będzie grzał ławy w PSV to też się przyda a Boruc , pewnie go nie będzie ale powinien być minimum na rezerwie.
Obrońcy tu jest już mniejszy wybór niż u bramkarzy ale tacy zawodnicy jak Wawrzyniak , Dudka , Wasilewski czy Piszczek to moi 100% pewniaczki na kadre.
Co do pomocników tu wydaje mi się że mamy większy wybór . Dla mnie wszyscy wypisani to pewniaki no może oprócz Możdżenia bo to jeszcze młody chłopak i ma czas , ale w takim wieku trzeba już zaczynać gre w kadrze a Możdżeń ma świetnych rywali na jego pozycje w Lechu a mimo to Bakero stawia na niego. Ale Smuda ma to w du.... Lepiej powoływać takich zas...... niemców Polańskich niż młodziutkiego w świetnej formie polaka , dla mnie jest to chore. Polański zapytany przez dzienikarzy czy jest niemieckim piłkarzem o polskim pochodzeniu odpowiada że jest niemieckim piłkarzem a Smuda takiego powołuje i robi z Polski Polskę międzynarodową. Ja jestem zwolennikiem dawania paszportu dobrym piłkarzom ale przede wszystkim takim by nie wstydzili się Polski. Polański nie jest ani dobry ani nie jest choć troche Polakiem . Natomiast rewelacja ligi szweckiej Penkalski czeka na powołanie do reprezentacji polski ale smuda ma to w du.... Byłem zwolennikiem Smudy ale teraz zupełnie to się zmieniło. Wogóle nie potrafi przyznać się do błedu,. Oczywiście on nie brał udziału w korupci z zespołem zagłębia on składał się na "bankiet" . A z zawieszeniem Piszczka uczciwego chłopaka to jest chore. A co do Lata to
lepsza zima w Czerwcu niż lato w PZPenie.
No i jeszcze napastnicy . Ja tu nie widzę nikogo oprucz Lewandowskiego i Franka , Brożek w ostatnim meczu to dno.
Mamy dobrych piłkarzy ale nie mamy ani trenera ani PZPenu:-|