dawid1892
Użytkownik
Oglądałeś ten mecz znawco? Szczęsny nie zawinił przy żadnej bramce...tak postawcie sobie Szczęsnego na bramke to puści 8 goli tak jak z Manchesterem
Oglądałeś ten mecz znawco? Szczęsny nie zawinił przy żadnej bramce...tak postawcie sobie Szczęsnego na bramke to puści 8 goli tak jak z Manchesterem
Skoro uważasz że Szczęsny nie zawinił w tamtym meczu przy żadnej bramce to nie mamy o czym dyskutować... aczkolwiek jest bardzo dobrym bramkarzem ale ja wolę Artura Boruca na bramce który prezentuje również bardzo dobrą formę w Fiorentinie ale oczywiście nasz trenejro go nie powoła bo kiedyś tam pił alkohol parodia. Gdy Boruc stoi na bramce czuję się bardziej pewnie gdy pada strzał na naszą bramkę, o innych pozycjach trudno się wypowiadać bo jeszcze dużo czasu do EuroOglądałeś ten mecz znawco? Szczęsny nie zawinił przy żadnej bramce...
a gdzie Adamiakowa ? takich rogali na krótki słupek nikt nie wali :|Adamiak - Adamiak, Adamiak, Adamiak, Adamiak - Błaszczykowski, Błaszczykowski, Adamiak, Błaszczykowski - Adamiak, Błaszczykowski.
lista podziękowań powinna być znacznie dłuższa , ale tu można pisać i pisać.Na ten moment losy tej kadry mam kompletnie w dupie, dziękuję Franek, dziękuję za oddanie przedwyborczej przysługi przez Bronka, dziękuję Lato.
Pogrubiłem jakiś bo rzeczywiście dobrze to określiłeś. Szanuję go bo grał w dobrych klubach europejskich i w kadrze również był przez lata podstawowym zawodnikiem. Jednak uważam, że nasza kadra mając jego i Bąka w obronie nie osiągnęła NIC na wielkiej imprezie. O zgrozo gdyby nie Boruc to właśnie dwucyfrowym wynikiem skończyłby się mecz z Niemcami i Austrią bo to co robili wtedy z naszą obroną to był koszmar. Czasem mam wrażenie, że gorzej niż wtedy być nie może.Żewłakow pogrubiony. Bez klasowego środkowego obrońcy to możemy popłynąć w 3 meczach z dwucyfrowym debetem bramek. Żewłakow z kim by nie grał to poziom jakiś trzymał , ja już dawno twierdziłem , że takiego piłkarza powinno się trzymać do samego Euro.
zapomnialem jeszcze o Wasylu nie wiem tylko gdzie go umieścić, czy na środku obrony za Głowackiego, czy na rezerwe........................Boruc............................
Piszczek..Żewłakow...Głowacki...Wawrzyniak
..............Dudka.........Murawski.................
Kuba.............................................Peszko
......................Mierzejewski......................
......................Lewandowski.....................
Rezerwa:
Bramkarze : Szczęsny, Fabiański
Obrońcy : Wojtkowiak, Wołakiewicz, Celeban, Sadlok, (Jędrzejczyk, Perquis, Komorowski, Brożek)
Pomocnicy : Rybus, Matuszczyk, Majewski, Obraniak, Możdzeń, Sobota, Grosicki, Wilk
Napastnicy : Jeleń, Sobiech, Brożek
Boruc wedlug mnie najlepszy polski bramkarz na dzien dzisiejszy, Szczesny jest dobry ale mysle ze na Euro przyda się doświadczenie Boruca z MŚ 2006 i Euro 2008, Piszczka nie musze rekomendować, Żewłakow najlepszy polski stoper, szkoda że Smuda go skreślił wiedząc o tym że mamy problemy na tej pozycji, jego wielkie doświadczenie na pewno by się przydało a w parze z Głowackim tworzą dobrą defensywe. Wawrzyniak najsłabsze ogniwo w naszej defensywie ale wierze w niego i mam jakoś do niego przekonanie. Błaszczykowski pewniak, Dudka i Murawski według mnei idealnie zabezpieczają tyły, Peszko zawsze widoczny na boisku, ma wielkie serce do gry i mam nadzieje że się w końcu przełamie co do wykorzystywania sytuacji, Mierzejewski ma bardzo dobre ostatnie, prostopadłe podania dlatego widze go za plecami Lewego którego klasy nie będe opisywać. Krótko o rezerwie, mam dużo obrońców których szkoda że Smuda wszystkich nie sprawdził. Jakies pytania, wątpliwości? Ktoś sie ze mna nie zgadza co do jakiejś decyzji? Zapraszam do dyskusji ????
fajnie widziec Boruca w pierwszym składzie to co pokazał wczoraj w meczu z Milanem - 1 klasa. Lubie Piotrka Brożka, ale niestety nie grając regularnie w Trabzonie, nie widziałbym go w 1 składzie. Co do Sobolewskiego, moim zdaniem nie jest njlepszym defensywnym pomocnikiem, ale gdyby ktos go namowil do powrotu to byc moze mialby miejsce w pierwszej 11. Co do reszty to mniej wiecej sie pokrywa z moim skladem trzeba to forum podrzucic Smudzie ????Bramkarz : Artur Boruc
Obrońcy : Łukasz Piszczek, Michał Żewłakow, Marcin Wasilewski, Piotr Brożek
Pomocnicy : Kuba Błaszczykowski, Radosław Sobolewski, Dariusz Dudka, Adrian Mierzejewski, Kamil Grosicki
Napastnicy : Robert Lewandowski
W moim mniemaniu jest to kadra, która mogłaby powalczyć na Euro 2012. Nie jest to zbieranina farbowanych lisów, którzy zostali wzięci tylko i wyłącznie na potrzeby Euro 2012 jak robi to Franciszek Smuda. W tej podstawowej jedenastce nie ma ani jednego takiego piłkarza, który plami honor reprezentacji Polski.
Jednocześnie jest to kadra, która ma mocne i bojowe charaktery, która potrafi powiedzieć co myśli na dany temat i twardo stąpa po ziemi. Kapitanem w mojej drużynie byłby Michał Żewłakow, który ma ogromne doświadczenie w prowadzeniu drużyny jako kapitan. Mocne charaktery w drużynie to również Radosław Sobolewski, Marcin Wasilewski i Artur Boruc. Uważam, że ta kadra mogłaby doskonale się dogadać i osiągnąć na prawdę dobry wynik na tym turnieju.
Oczywiście założyłem, że Sobolewski wraca do kadry, jest to zdecydowanie najlepszy defensywny pomocnik w Polsce, który występowałby razem na tej samej pozycji z Dariuszem Dudką, a za kreowanie gry odpowiedzialny byłby Adrian Mierzejewski, który byłby za plecami Roberta Lewandowskiego. Na skrzydłach Kuba Błaszczykowski, który swoją grą stara się również wykreować grę reprezentacji, a na drugim skrzydle występuje Kamil Grosicki, który bije na głowę Sławomira Peszko, który jest tzw. jeźdźcem bez głowy, który dostaje wiele niepotrzebnych kartek, za bezmyślne faule. Zresztą w samym aspekcie gry Grosicki jest o wiele lepszy niż Peszko widać to w ligach w których grają, gdzie Peszko jest cieniem gracza, a Grosicki jest jednym z najlepszych pomocników w lidze. Najgorszy wybór to lewa strona obrony reprezentacji - ale tutaj widzę właśnie Piotrka Brożka, który potrafi w bardzo dobry sposób pociągnąć grę do przodu.