>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

MMA - dyskusje, newsy, ciekawostki

vito-corleone 256

vito-corleone

Użytkownik
Jeden z lepszych lekkich na świecie B.J Penn, który przygotowuje się do 3 już walki z Mattem Hughesem niedawno udzielił ciekawego wywiadu w którym można się dowiedzieć że...
&quot;Czuję się świetnie, wszystko idzie zgodnie z planem. Może zawalczę kilka więcej walk jako zawodnik wagi półśredniej. Oczywiście jeśli uda mi się dobrze zaprezentować w walce z Mattem, i będę dobrze się czuł jako półśredni, to nie wykluczam, że będę chciał się zmierzyć z najlepszymi zawodnikami w tej kategorii na świecie.
Jako, że przegrałem swoje dwie ostatnie walki, to powinienem był przystać na każdy pojedynek, jaki ma mi do zaoferowania Dana. Jednak oferując mi walkę z Mattem Hughesem, podarował mi prezent, bo zawsze chciałem zmierzyć się z nim po raz kolejny.
Pewnego dnia jeździłem sobie bez celu po mieście i pomyślałem, że nie mam nic do roboty. Lepiej wykorzystam czas na przygotowania do kolejnej walki w oktagonie. Znalazłem kilku wyśmienitych sparingpartnerów, którzy bardzo mi pomagają w przygotowaniach, którzy potrafią wydobyć ze mnie więcej. Czuję się tak, jakbym od zawsze walczył w wadze półśredniej. Ale wiesz, wielu zawodników walczy raz w 170, a raz w 155 funtach. Ja nie jestem jedynym, który chce tak robić. Chciałbym wygrywać w obu kategoriach wagowych.

I także słowa Mata o najbliższej walce...
Wyjdę tam i po prostu mam zamiar dobrze się bawić. Staram się odsunąć całą presję związana z tą walką. Nie będę starał się nie przegrać tej walki. Będę chciał ją wygrać i dobrze spędzić ten czas. Kolejny czek w tym roku na pewno sprawi że moja żona będzie zadowolona i da mi spokój. To co czuje przed tą walką to gdy ją przegram to tak jakbym przegrał 3 walki. A jeśli wygram to tak jakbym zwyciężył w 3 walkach z Pennem. To jest finał naszej trylogii. Stawka jest wysoka. Stawką w tych 15 minutach z BJ Pennem są 3 walki i wiem że będzie to prawdziwa bitwa..
Walka odbędzie w nocy z soboty na niedzielę w ten weekend.

snoopdogg 369

snoopdogg

Forum VIP
Data: 20 listopada 2010
Miejsce: The Palace of Auburn Hills, Detroit, Michigan, USA
Transmisja: PPV
Walka wieczoru:
205 lbs.: Quinton Jackson (30-8) vs. Lyoto Machida (16-1)
Główna karta:
170 lbs.: Matt Hughes (45-7) vs. B.J. Penn (15-7-1)
185 lbs.: Gerald Harris (17-2) vs. Maiquel Falcao (25-3)
205 lbs.: Phil Davis (7-0) vs. Tim Boetsch (12-3)
155 lbs.: George Sotiropoulos (13-2) vs. Joe Lauzon (19-5)
Walki w Spike TV
170 lbs.: Brian Foster (14-5) vs. Matt Brown (11-9)
185 lbs.: Mark Munoz (8-2) vs. Aaron Simpson (7-1)
Pozostałe:
170 lbs.: Karo Parisyan (19-5) vs. Dennis Hallman (41-13-2)
155 lbs.: Edson Barboza (6-0) vs. Mike Lullo (8-2)
155 lbs.: Paul Kelly (10-3) vs. T.J. O’Brien (16-3)
155 lbs.: Nik Lentz (19-3-2) vs. Tyson Griffin (14-4)
Ze względu na brak czasu nie opiszę zbliżającej się gali UFC oraz uczestników tej &quot; imprezy&quot; :grin: Jednak bliżej weekendu na pewno dam znać i zapodam typy które będzie można zagrać. Już mam na oku fajne kursy, ale wolę napisać chociaż kilka słów niż podawać typy na sucho tak więc pozostaje czekać prawdopodobnie do piątku :;/:

vito-corleone 256

vito-corleone

Użytkownik

• Event: StrikeForce Challengers 12 “Shaolin vs Wilcox”
  • Date: November 19, 2010
  • Broadcast: Showtime

Main card

• Vitor “Shaolin” Ribeiro vs Jeff Wilcox
  • Antwain Britt vs Ovince St.Preux
  • Marius Zaromskis vs Waachim Spiritwolf
  • Jan Finney vs Liz Carmouche
  • Caros Fodor vs Derek Getzel

Undercard

• Goldman Butler vs. Wes Shivers
  • Wesley Little vs. Jacob Noe
  • Jeremiah Riggs vs. Jason Sharp
  • Jamie Houston vs. Dave Martin
  • Jeffrey Hedgepeth vs. Anthony Mitchel
  • Brian Hall vs. Thomas Vasque
  • Brian Burse vs. Joel Cooper
  • Ken DuBoise vs. Travis Robertson

Do ciekawej gali dojdzie też na Strikeforce Challengers 12: Ribeiro vs Wilcox.
Strikeforce razem z UFC 123 postaram się opisać na czwartek,ewentualnie na piątek.Mam nadzieję że będzie równie zielono jak ostatnim razem gdy podałem typy na UFC 122.

vito-corleone 256

vito-corleone

Użytkownik
Wyjaśnienie Sakary dlaczego nie walczył na UFC 122:
Jeszcze w sobotę trafiłem do szpitala. Zdiagnozowano u mnie Gastroenteritis, wirusa, który przedostaje się do organizmu droga pokarmową. W czwartek myślałem, że mam grypę żołądkową. Ważyłem wtedy 194 funty i zdecydowaliśmy, że nadal będę przygotowywał się do występu na gali.
W piątek moje ciało odmówiło posłuszeństwa. Cały dzień wymiotowałem w toalecie.
W sobotę chciałem wystąpić na gali, ale gdy tylko zobaczył mnie Dana White, kazał zawołać cały stuff medyczny i oni zadecydowali, że lepiej abym nie wystąpił na tej gali.
I bardzo ciekawy Countdown do walki Rampage-Machida:
http://www.youtube.com/watch?v=pqnZzmeQTas

vito-corleone 256

vito-corleone

Użytkownik
Przepraszam ale nie jestem w stanie bardziej rozpisać typów gdyż brak czasu.Postaram się w kilku zdaniach napisać coś co was przekona do zagrania moich typów z 123 gali UFC.
1.Quinton Jackson vs Lyoto Machida under 2.5 1.76⛔
Obaj zawodnicy mają dobre uderzenie i w miarę dobre zapasy.Rampage jeśli zrobi to co mówił w wywiadach przed walką czyli szybko zaatakuje Machide to walka moze być otwarta i szybko skończyć się nokautem.
2.Matt Hughes vs. B.J. Penn 2 1.57 ✅
Bardzo trudna walka do wytypowania,ale myślę że Hawajczyk powinien sobie poradzić z Hughesem,H2H 2-1 dla Penna którego główne atuty to piekielnie silne uderzenie i wytrzymałość na ciosy.
3.George Sotiropoulos vs. Joe Lauzon 1 1.44 ✅
Tutaj walka dość łatwa dla Australijczyka,gdyż moim zdaniem jest lepszym fighterem od swojego rywala w każdym punkcie i to On powinien wyjść z tego pojedynku zwycięsko.
4.Mark Munoz vs. Aaron Simpson under 2.5 1.77⛔
Dwóch uderzających fighterów inaczej ta walka zakończyć się nie może.
5.Gerald Harris vs. Maiquel Falcao 2 3.48 ✅
Ja w tej walce liczę na małą sensację i wygraną zawodnika z góry skazanego na porażkę przez wielu znawców MMA.Moim zdaniem to Falcao wygra ten pojedynek gdyż widziałem jego poprzednie walki i muszę przyznać że posiada niezłe uderzenie z obu rąk.
Jeśli ktoś ma jakieś pytania o tematyce MMA chętnie pogadam pisac na gg.

snoopdogg 369

snoopdogg

Forum VIP
George Sotiropoulos - Joe Lauzon
typ: 1
kurs: 1.45 ✅✅✅
Ciekawa walka w wadze lekkiej: Georgem Sotiropoulosem (13-2) a Joe Lauzonem (19-5). Obaj zawodnicy wracają po świetnych i przekonywujących zwycięstwach a w dodatku George Sotiropoulos w przypadku zwycięstwa dostanie walkę o pas mistrza UFC. Jest więc o co walczyć, jednak zadanie ma bardzo trudne. Jego przeciwnik Joe Lauzon jest bardzo wszechstronnym zawodnikiem, jego zapasy są na wysokim poziomie o czym świadczy, że połowę pojedynków zakończył przez poddanie. Bardzo szybki, zwinny i agresywny. Nie boi się walki ulicznej jak zarówno w parterze. Trenuje razem BJ Pennem więc jest naprawdę groźny. Jeśli George chce pokonać Joe&#39;a musi być skoncentrowany przez całą walkę, bo jedyny mały błąd może zakończyć się porażką. Kurs na Sotiropoulos jak dla mnie zaniżony, ale i tak gram na tego gościa. Człowiek który stanie przed ogromną szansą jeśli wygra ten pojedynek. Pojedynek który odbędzie się w jego rodzinnym kraju. Jego zapasy porównywalne do przeciwnika, stójka lepsza jednak stawiam na Australijczyka - to jest jego czas, jego &quot; 5 minut&quot; ponieważ stoi przed szansą dostania walki o Pas i nie zmarnuje jej.

BJ Penn - Matt Hughes
typ: 2
kurs: 2.55
⛔⛔⛔
Byli mistrzowie wagi półśredniej UFC - BJ Penn i Matt Hughes stoczą ze sobą pojedynek po raz trzeci. Hughes i Penn pierwszy raz walczyli na UFC 46 w styczniu 2004 roku. W tej walce, Penn udusił za pleców tzw. mata leo Hughesa, aby zdobyć tytuł wagi półśredniej UFC. Panowie spotkali się ponownie na UFC 63. Wtedy Matt, znowu został mistrzem, gdy w trzeciej rundzie przez TKO pokonał Penna broniącego tytułu i zrewanżował mu się za wcześniejszą porażkę. Nadszedł czas na 3 i prawdopodobnie ostatni pojedynek. Według bukmacherów to BJ Penn jest faworytem, a dla mnie nie. Ostatnie pojedynki Penna i Matta:
Matt Hughes (45-7)
W Ricardo Almeida Technical Submission (Anaconda Choke) UFC 117
W Renzo Gracie TKO (Punches) UFC 112
W Matt Serra Decision (Unanimous) UFC 98
L Thiago Alves TKO (Flying Knee and Punches) UFC 85
L Georges St. Pierre Submission (Armbar) UFC 79

B.J. Penn (15-7-1)
L Frankie Edgar Decision (Unanimous) UFC 118
L Frankie Edgar Decision (Unanimous) UFC 112
W Diego Sanchez TKO (Doctor Stoppage) UFC 107
W Kenny Florian Submission (Rear-Naked Choke) UFC 101
L Georges St. Pierre TKO (Corner Stoppage) UFC 94

Penn jest po dwóch porażkach, natomiast Matt po 3 zwycięstwach. BJ Penn jest pod presją i nie wiadomo jak się zaprezentuje. Podobno poprawił kondycję ale czy to coś mu da ? Matt Hughes chyba zna wszystkie techniki i ma na wszystko odpowiedź . Poza tym jest chyba w czołówce najlepszych zawodników w historii jeśli chodzi o grappling. Na pewno to będzie długa walka, kto pierwszy wymięknie to przegra. Jednak stawiam na bardziej wszechstronnego i doświadczonego Matta.

Quinton Rampage Jackson - Lyoto Machida
typ: powyżej 2.5 rund
kurs: 2.05
✅✅✅
Walka wieczoru, Groźny z wyglądu z łańcuchem na szyji twardy gość którego nie chciał bym spotkać w ciemnej ulicy ;) zmierzy się ze spokojnym dżentelmenem który urzęduje w garniturku. Tak można opisać obydwóch zawodników. Oboje ostatnie pojedynki przegrali, Machida z Mauricio &quot;Shogun&quot; Rua i stracił pas, natomiast Jackson uległ Rashadowi Evansowi w maju tego roku.Oboje wiedzą, że zwyciestwo podczas sobotniej walki jest bardzo ważne, jeśli chcą nadal myśleć o dominacji w swojej kategorii. Machida wniósł do UFC elementy karate i precyzji w walce, jest bardzo szybki, unika ciosów, trudno go &quot;złapać&quot;, bardzo dobrze broni się przed obaleniami ( 83% skuteczności) zadaje dużo ciosów. Zachowuje się jak torreador który za każdym razem ucieka przeciwnikowi. Jego styl jest naprawdę trudny do rozpracowania. Natomiast Rampage idzie do przodu i chce walki ulicznej, wymiany, pokazania się publiczności, pokazania SHOW dlatego nie pasuje mu walczyć z Machida. Sam w wywiadach mówi, że nie jest żadnym hyclem żeby latać i gonić przeciwnika. Jego słowa :
Wolę walczyć z zawodnikami, którzy lubią tworzyć wielkie widowiska jak ja. Chcę walczyć z fighterami, którzy lubią się bić. Podoba mi się styl BJ Penna i Matta Hughesa. Ci zawodnicy to prawdziwi fighterzy i wojownicy. Lubię oglądać ich w akcji. W UFC są też jednak tacy, którzy nie wzbudzają we mnie żadnych emocji - ocenia gwiazda UFC. - Chcę walczyć z ostrymi zawodnikami i facetami, którzy myślą podobnie jak ja. To nie jest boks, kiedy zawodnicy starają się wypunktować, a potem czekają na decyzję sędziów. Jesteśmy zawodnikami MMA. Jesteśmy największymi sportowcami na świecie.
Tak więc widać, że jest różnica stylu walki i osobowości. Dla mnie ten pojedynek będzie wyglądał tak, że Machida będzie latał po klatce i punktował Rampage, a ten nie będzie chciał za nim latać więc będzie stał i czekał. Będą mijały rundy i w ostatnie Jackson się wkurzy, postawi na jedną kartę i zaatakuje, ale z jakim efektem ? Może nadzieję się na kolano i padnie? tego nie jestem wstanie przewidzieć :;/: Wątpię również żeby Machida dał się w bójkę od początku pojedynku. Tak więc over rundowy przy odrobinie szczęścia może wejść na lajcie.

No to na tyle jeśli chodzi o UFC 123. Mam nadzieję, że wyjaśniłem kilka spraw odnośnie pojedynków, że część nich a może nawet wszystkie wejdą i będziemy mogli spokojnie oglądać galę która odbędzie się z soboty na niedzielę o godz 4 czasu polskiego. I znów zrobi się zielono :grin: powodzenia.​

snoopdogg 369

snoopdogg

Forum VIP
`

Walka wieczoru:
205 lbs.: Quinton Jackson pok. Lyoto Machidę przez niejednogłośną decyzję, 29-28, 28-29, 29-28
Główna karta:
170 lbs.: B.J. Penn pok. Matta Hughesa przez KO ( prawy sierp i uderzenia w parterze ), 0:21 runda 1
185 lbs.: Maiquel Falcao pok. Geralda Harrisa przez jednogłośną decyzję, 29-27, 29-28, 29-28
205 lbs.: Phil Davis pok. Tima Boetscha przez poddanie ( kimura ), 2:55 runda 2
155 lbs.: George Sotiropoulos pok. Joe Lauzona przez poddanie ( kimura ), 2:43 runda 3
Walki w Spike TV
170 lbs.: Brian Foster pok. Matta Browna przez poddanie ( duszenie gilotynowe ), 2:11 runda 2
185 lbs.: Mark Munoz pok. Aarona Simpsona przez jednogłośną decyzję, 3 x 29-28
Pozostałe:
170 lbs.: Dennis Hallman pok. Karo Parisyana przez TKO ( prawy sierp i uderzenia w parterze ), 1:47 runda 1
155 lbs.: Edson Barboza pok. Mike’a Lullo przez TKO ( niskie kopnięcia ), 0:26 runda 3
155 lbs.: Paul Kelly pok. T.J. O’Brien’a przez TKO ( uderzenia w parterze ), 3:16 runda 2
155 lbs.: Nik Lentz pok. Tysona Griffina przez niejednogłośną decyzję, 29-28, 27-30, 29-28

Cieszy wygrana Rampage, bo po cichu liczyłem na jego zwycięstwo. Oglądałem walkę i jednak przewidziałem to jak ona będzie wyglądała. Machida ciągle uciekał, odchodził i chciał obijać nogi Jacksona. Walka wyrównana, raczej na remis choć w ostatniej rundzie Machida dominował, miał już dobrą pozycję by zakończyć walkę, ale Rampage świetnie wyszedł z tej pozycji. Sam po zakończeniu ostatniej rundy podniósł rękę w górę Machidy. Kiedy sędziowie przyznali jego zwycięstwo sam był w szoku he Może teraz rewanż z Evansem ? Zobaczymy z kim powalczy. Natomiast jeśli chodzi o Matta to nie zdążył pokazać swoich umiejętności :;/: Szybko dostał, padł i już nie wstał.
walka BJ Penna:
http://www.megavideo.com/?v=X6DUX5UG
Walka Rampage - Machida:
http://www.mma-core.com/videos/_UFC_123_Quinton_Jackson_vs_Lyoto_Machida_Part_1_o?vid=10014379&amp;amp;tid=100

Otrzymane punkty reputacji: +6
vito-corleone 256

vito-corleone

Użytkownik
Gala jak najbardziej na plus,Penn zrobił coś świetnego jeden strzał i koniec walki,Matt jak wstał to sie pytał &#39;&#39;co się stało?&#39;&#39;.Bardzo pozytywnie zaskoczył mnie Falcao który był skazany na pożarcie Harisowi a pokazał o wiele lepszą stójkę i dał trafić świetny kurs 3.48!!!.Oczywiście wielki wałek w walce Tysona gdyż to On powinien być zwycięzcą tej walki.Machida po prostu walczył kiepsko i mimo że powinien wygrać na pkt to cieszę się że sędziowie dali werdykt na Jacksona.
Na konferencji prasowej po zakończeniu gali UFC 123 w Detroit Dana White ogłosił dwie nowe walki na galę UFC 127 w Australii 27 lutego. B.J. Penn (16-7-1) pozostanie w wadze półśredniej przynajmniej na jeszcze jedną walkę bowiem zmierzy się w Syndey z Jonem Fitchem (23-3, 1 NC), w walce, która będzie main-eventem tej gali. Również tego dnia zawalczy najlepszy Australijski fighter, George Sotiropoulos (14-2), który zostanie zestawiony przeciwko niemieckiemu kickboxerowi Denisowi Siverowi (17-7).

snoopdogg 369

snoopdogg

Forum VIP
Na koniec o UFC 123, Rampage Jackson sam był w szoku, że wygrał. Sam stwierdził po walce, że Machida był lepszy i szacunek dla takiego zawodnika, że jest szczery i potrafi się przyznać do porażki po mimo, że wygrał ;)

fanabujaka 0

fanabujaka

Użytkownik
Machida po prostu walczył kiepsko i mimo że powinien wygrać na pkt to cieszę się że sędziowie dali werdykt na Jacksona.
chyba nie powinien wygrać i tak też się stało ????
Na koniec o UFC 123, Rampage Jackson sam był w szoku, że wygrał. Sam stwierdził po walce, że Machida był lepszy i szacunek dla takiego zawodnika, że jest szczery i potrafi się przyznać do porażki po mimo, że wygrał
Kuźwa. Oglądaliście tą walkę uważnie czy taki wpływ ma na was trzecia runda?

1rd: jak na walkę wieczoru, a do tego z takimi zapaśnikami to było dość przeciętnie, wiele się nie działo, kilka low kicków by Machida, uniki i akcja przy klatce, stroną atakującą był Jackson i runda bez cienia wątpliwości wędruje na jego konto, głównie za obijanie rywala przy klatce.
2rd: wyrównana, ale ponownie ze wskazaniem na czarnoskórego zawodnika, sporo klinczu i prób wymian, ale obalenie, a do tego podbródkowy i poprawienie lewym, który co prawda nie trafił czysto Lyoto, ale dał mu znak, że nie może czuć się bezkarny. Jakby ten lewy sierp doszedł czysto byłoby po walce. Aczkolwiek chwila nieuwagi pod koniec rundy i to Brazylijczyk mógł wyjść po tej rundzie z octagonu jak wygrany. 20-18 dla Quintona mamy :grin:
3rd: ZAJEBISTA! Początek co prawda na to nie wskazywał, ale jak ruszył do ataku Machida aż się poderwałem się do góry, szybka kontra Jacksona, bo inaczej byłoby po wszystkim. Panowie w klinczu na macie i na minute przed końcem submission, Lyoto wyciąga łapę! Nic z tego próba slamu ze strony Rampage&#39;a i dalszej przepychanki ciąg dalszy. Runda dla Brazylijczyka, bezapelacyjnie. Machida pokazał się świetnie z tej strony, ale czemu cofał się cały w dwóch pierwszych nie trafiając w ogóle rywala? :grin:

Poziom walki nie powalił na kolana, ale emocje były przez cały czas, a to właśnie dzięki nim inaczej patrzymy na dany pojedynek. Trzecia runda do obejrzenia na stojąco.

Werdykt: 29:28 dla Amerykanina. Nie wiem jakim debilem trzeba być, aby 1. lub 2. rundę zaliczyć na konto Machidy, ale jak widać taki osobnik znajdował się w gronie sędziów. Game plan Brazylijczyka dobry, ale nie takie mizerne wykonanie czyt. atakowanie częściej niż raz na trzy rundy :razz:

vito-corleone 256

vito-corleone

Użytkownik
No to widocznie tak wielkim debilem był sam Rampage który po walce a przed werdyktem sam podniósł rękę Machidy i powiedział że On wygrał.Tak ja walkę oglądałem i typowałem remis z małym wskazaniem na Machidę i nie tylko ja ale większość osób nie tylko na Polskich forach ale tez na zagranicznych gdzie też sprawdzam informację.

fanabujaka 0

fanabujaka

Użytkownik
Tak. Rampage zachował się jak kretyn. Jedno pytanko - co zrobił Machida w 1. i 2. rundzie aby je wygrać? Nie mówię, że zdominował je Quinton tak jak ostatnią Lyoto ale za wynik nie odpowiada przecież ogólna ocena walki tylko poszczególne rundy.

Sędzia w danej rundzie nie może dać każdemu po 10. punktów, ani też po 9. Ktoś musi ją wygrać, nie ma czegoś takiego jak remis! Do tego, aż takiej przewagi w trzeciej rundzie nie osiągnął Brazylijczyk aby punktować ją 10:8. Wychodzi czarno na białym 29:28 dla byłego mistrza Pride :grin: Do tego jego wyjście i ten theme z Pride - coś pięknego :]

snoopdogg 369

snoopdogg

Forum VIP
Nie wiem po co mnie cytowałeś. Nic nie wspomniałem w tym poście o pracy sędziów, o tym jak sędziowali ten pojedynek. Stwierdziłem, że Rampage sam nie uwierzył w to, że tą walkę wygrał. Zamieściłem fotki po werdykcie sędziów jaką miał minę. Czytaj ze zrozumieniem, a potem się wypowiadaj. Oglądałem walkę i wiem jaki przebieg miała. Możemy gdybać tutaj o tym kto jak walczył, ale Jackson przyjął metodę walki Machidy i nie atakował tak agresywnie tylko przystosował się do poziomu Lyoto i dlatego wygrał, choć w ostatniej rundzie blisko było żeby odklepał. Co do samego wejścia - świetnie to sobie wymyślił i pokazał, że Pride rządzi he

fanabujaka 0

fanabujaka

Użytkownik
Okej, okej, rilax ;]

Zmiażdżyło zbliżenie jak Hughes wstawał po KO do sędziego... A ten do niego -&#39;co się stało?&#39;. Mocne to było ????

snoopdogg 369

snoopdogg

Forum VIP
Musiał ostro oberwać heh nie widziałem jeszcze walki George Sotiropoulos - Joe Lauzon, spodziewałem się ostrej walki, wymiany i ciosów. Tak podobno był a poddanie George podobno pierwsza klasa. Co do reszty walk dużo się pisze o Phil Davis vs. Tim Boetsch i również tej walki nie oglądałem a bardzo pochlebne komentarze pod adresem Davisa.

premo23 18,5K

premo23

Użytkownik
W ten weekend dwie gale ciekawe do obstawiania. Wśród walk skupił bym się na kilku konkretnych:

Stephan Bonnar - Igor Pokjarac 1 1.40 2 3.00
Faworyt jest zdecydowanie jeden, Pokrajac z nikim dobrym nigdy nie wygrał, przegrywał na mniejszych galach z mniej znanymi zawodnikami niż Bonnar, a Bonnar to jednak solidna marka, co prawda przegrywał z zapaśnikami wcześniej, ale o kilka klas lepszymi niż Pokrajac.
TKO 2 runda Bonnar

Dave Branch - Rich Attonito 1 1.59 2 2.38

Dave Branch ostatni pogromca Tomasza Drwala, Rich Attonito były tuffowiec. Zdecydowanie Branch jest lepszym zapaśnikiem, i wydaje mi się, że uderzaczem także, szansą Attonito jest poddanei, ale widzieliśmy jak dobrze Branch unikał walki w parterze z dołu walcząc z Drwalem.
Branch decyzja

Johny Hendricks - Rick Story 1 1.47 2 2.72
Uwaga na tą walkę, unikać jak ognia, obydwaj zapaśnicy z mocnym uderzeniem, faworytem jest Hendricks, ale Story pitrafi nieźle przycisnąć i narzucić swoje tempo.

Demian Maia - Kendall Grove 1 1.27 2 3.81
Tę walkę również bym odpuścił, chyba, że stawiając na underdoga Grove, Kendalowi może udać się uniknąć walki w parterze, gdzie Maia jest bezkonkurencyjny w swojej dywizji wagowej, a jeśli to mu się uda, to możliwa wygrana na punkty pająka.
Kyle Watson - Sako Chivitchian TUF Finale 1 1.49 2 2.54
Tutaj zdecydowanie Kyle Watson, Sako nie zachwycił żadną walką w TUF, a Kyle pokazał się jako solidny grapler i wyciągnie poddanie, strzelam runda 2.
Pozostałę walki UF Finale, moim zdaniem lepiej odpuścić, za dużo niewiadomych, nowi zawodnicy, których walk nikt nei widział, bądź walki na tyle wyrównane, że mogą pójść w każdą stronę.
STRIKEFORCE
Tutaj zdecydowanie łatwiej coś wygrzebać
Paul Daley - Scott Smith Strikforce 1 1.26 2 3.89
Zdecydowanie Daley, scott musiał zejść wagę niżej, co na pewno wpłynie na wytrzymałość, a daley technicznie jest klasę lepszym uderzaczem i co nieraz pokazał dysponuje solidną szczęką.
Daley TKO runda 3

Antonio Silva - Mike Kyle Strikforce 1 1.29 2 3.63
Mike Kyle wziął tę walkę w zastępstwie za kontuzjowanego brata Overeema, walczy wagę niżej. A Antonio, cóż mocny HW, silna szczęka, mocne uderzenie, dobry parter.
Silva KO/SUB 2 runda
Dan Henderson - Renato Sobral Strikeforce 1 1.40 2 2.98
Tą walkę radzę odpuścić, 1,40 dla Hendo to nie do końca racjonalny zakład, nie wiadomo jak u Hendo z kondycją bo ostatnio z Shieldsem było tragicznie, chyba wiek go wkońcu dogania. Sobral nie z jednego pieca chleb jadł także może być różnie.
Robbie Lawler - Matt Lindland Strikforce 1 1.70 2 2.16
Matt Lindland, kiedyś nota bene ustawiany nieoficjalnie na 1 miejscu w rankingu MW, ja uważałem, że zawsze niesłusznie bo nie był nigdy mistrzem w więkzej organizacji. Do tego wiek również może zrobić różnicę.
Robbie jeśli tylko powstrzyma obalenia w 1 rundzie, to gwarantuję ciężki KO.
Lawrer KO 3 runda

Benji Radach - Ovince ST.Preux Strikforce 1 2.07 2 1.76
W ostatniej walce ST. Preux wyglądał świetnie, Radach walczy zazwyczaj w MW, jest typowym uderzaczem. Ovince ma troszkę lepsze warunki i chyba troszkę więcej umie.
ST. Preux decyzja
stawki Expekt

snoopdogg 369

snoopdogg

Forum VIP
Strikeforce: Henderson vs Babalu - wyniki:

Walka wieczoru:
205 lbs.: Dan Henderson pok. Renato Sobrala przez KO (uderzenia w parterze), 1:53 runda 1
Główna karta:
170 lbs.: Paul Daley pok. Scotta Smitha KO (lewy sierpowy), 2:09 runda 1
185 lbs.: Robbie Lawler pok. Matta Lindlanda przez KO (lewy sierpowy), 0:50 runda 1
265 lbs.: Antonio Silva pok. Mike’a Kyle’a przez TKO (uderzenia w parterze), 2:49 runda 2
205 lbs.: Ovince St. Preux pok. Benjiego Radacha przez jednogłośną decyzję, 30-27; 30-26; 30-25
Pozostałe:
170 lbs.: Fernando Bettega pok. Wayne’a Phillipsa przez niejednogłośną decyzję, 2 x 29-28; 28-29
155 lbs.: Justin Lawrence pok. Maxa Martytniouka przez techniczną jednogłośną decyzję, 3 x 30-27
185 lbs.: Patrick Cummins pok. Terrella Browna przez TKO (uderzenia w parterze), 2:44 runda 1
185 lbs.: Cortez Coleman pok. Lucasa Lopesa przez poddanie (gilotyna), 2:04 runda 1
155 lbs.: Matt Ricehouse pok. Toma Aarona przez jednogłośną decyzję, 2 x 29-28; 30-27
205 lbs.: Mike Glenn pok. Lee Brousseau przez TKO (uderzenia w parterze), 2:00 runda 1
185 lbs.: Booker DeRousse pok. Coltina Cole’a przez TKO (uderzenia w parterze), 3:04 runda 2
130 lbs.: J.W. Wright pok. Josha Eppsa przez poddanie (gilotyna), 1:29 runda 1
TUF 12 FINALE - WYNIKI:
Walka wieczoru:

155 lbs.: Jonathan Brookins pok. Michaela Johnsona przez jednogłośną decyzję, 2 x 29-28; 29-27
Główna karta:
205 lbs.: Stephan Bonnar pok. Igora Pokrajaca przez jednogłośną decyzję, 3 x 29-26
185 lbs.: Demian Maia pok. Kendalla Grove’a przez jednogłośną decyzję, 3 x 29-28
170 lbs.: Rick Story pok. Johny’ego Hendricksa przez jednogłośną decyzję, 3 x 29-28
145 lbs.: Leonard Garcia pok. Nama Phana przez niejednogłośną decyzję, 2 x 29-28; 27-30
Pozostałe:
155 lbs.: Cody McKenzie pok. Aarona Wilkinsona przez poddanie (gilotyna), 2:03 runda 1
145 lbs.: Ian Loveland pok. Tylera Tonera przez jednogłośną decyzję, 30-27; 29-28; 30-26
155 lbs.: Kyle Watson pok. Sako Chivitchyana przez jednogłośną decyzję, 2 x 30-27; 29-28
135 lbs.: Nick Pace pok. Willa Campuzano przez poddanie (duszenie), 4:33 runda 3
145 lbs.: Pablo Garza pok. Fredsona Paixao przez KO (kolano), 0:51 runda 1
185 lbs.: Dave Branch pok. Richa Attonito przez jednogłośną decyzję, 3 x 30-27​

vito-corleone 256

vito-corleone

Użytkownik
Ciekawostka dla fanów MMA,kilka słów GSP po walce z Joshem i jego chęć przejścia do wyższej kategorii wagowej.
“Zobaczymy, dopiero co walczyłem. Jeszcze się nad tym nie zastanawiałem. Teraz ważę 189-190 funtów. Rok temu kiedy walczyłem z Thiago Alvesem byłem lżejszy, ważyłem 184 funty, więc zdecydowałem, że pora nabrać masy, trzymać dietę i zbudować więcej mięśni żeby mieć te 190 funtów. Jeśli miałbym walczyć w 185 lbs, to musiałbym nabrać masy przynajmniej 200 funtów. Zawodników z wagi średniej (ja trenuję z wieloma), mają siłę jak ci z 215 czy 210, więc myślę, że musiałbym stać się większy. Bo jeśli przejdę do wagi wyżej, to już tam zostanę, nie będę zmieniał co chwilę kategorii.”

snoopdogg 369

snoopdogg

Forum VIP

Eric “Butterbean” Esch (16-8-1) udanie powrócił do sportu po porażce z Mariuszem Pudzianowskim na gali KSW 14, pokonując w zeszły piątek na gali LFC 43: Wild Thang, swojego przeciwnika Deona Westa (2-2). Butterbean zwyciężył przez poddanie przeciwnika z powodu zmęczenia, co przy łącznej wadze obu zawodników w tej walce wynoszącej ponad 363 kg było chyba do przewidzenia
źródło: mmarocks.pl​

Do góry Bottom