vito-corleone
Użytkownik
Jeden z lepszych lekkich na świecie B.J Penn, który przygotowuje się do 3 już walki z Mattem Hughesem niedawno udzielił ciekawego wywiadu w którym można się dowiedzieć że...
I także słowa Mata o najbliższej walce...
"Czuję się świetnie, wszystko idzie zgodnie z planem. Może zawalczę kilka więcej walk jako zawodnik wagi półśredniej. Oczywiście jeśli uda mi się dobrze zaprezentować w walce z Mattem, i będę dobrze się czuł jako półśredni, to nie wykluczam, że będę chciał się zmierzyć z najlepszymi zawodnikami w tej kategorii na świecie.
Jako, że przegrałem swoje dwie ostatnie walki, to powinienem był przystać na każdy pojedynek, jaki ma mi do zaoferowania Dana. Jednak oferując mi walkę z Mattem Hughesem, podarował mi prezent, bo zawsze chciałem zmierzyć się z nim po raz kolejny.Pewnego dnia jeździłem sobie bez celu po mieście i pomyślałem, że nie mam nic do roboty. Lepiej wykorzystam czas na przygotowania do kolejnej walki w oktagonie. Znalazłem kilku wyśmienitych sparingpartnerów, którzy bardzo mi pomagają w przygotowaniach, którzy potrafią wydobyć ze mnie więcej. Czuję się tak, jakbym od zawsze walczył w wadze półśredniej. Ale wiesz, wielu zawodników walczy raz w 170, a raz w 155 funtach. Ja nie jestem jedynym, który chce tak robić. Chciałbym wygrywać w obu kategoriach wagowych.
I także słowa Mata o najbliższej walce...
Walka odbędzie w nocy z soboty na niedzielę w ten weekend.Wyjdę tam i po prostu mam zamiar dobrze się bawić. Staram się odsunąć całą presję związana z tą walką. Nie będę starał się nie przegrać tej walki. Będę chciał ją wygrać i dobrze spędzić ten czas. Kolejny czek w tym roku na pewno sprawi że moja żona będzie zadowolona i da mi spokój. To co czuje przed tą walką to gdy ją przegram to tak jakbym przegrał 3 walki. A jeśli wygram to tak jakbym zwyciężył w 3 walkach z Pennem. To jest finał naszej trylogii. Stawka jest wysoka. Stawką w tych 15 minutach z BJ Pennem są 3 walki i wiem że będzie to prawdziwa bitwa..