Po pierwsze widac ze pojecie o mma masz marne i zwaliles wszystko z tapology. Radze tylko przejrzec ile wtop zaliczaja tamtejsi spece (nie mowiac juz nawet o tego typu galach, bo myla sie na ufc czy bellatorze ).IRFA 4
Gala w Sztokholmie. W oko wpadły mi dwa pojedynki z ciekawymi kursami.
Martin Wojcik (5-9) vs. Andrei Kaeshov (7-7-1)
Martin Wojcik, lat 34, urodzony w Szwecji. Wszystkie walki, które wygrał kończyły się przez KO. Natomiast 7 z 9 walk, które przegrał - kończyły się poddaniami. Dodać należy również fakt, że 5 ostatnich walk przegrał. Jego przeciwnik to 29-letni Łotysz. I tu ciekawostka. Wszystkie walki kończył poddaniem (5) lub przez KO (2). Nigdy nie przegrał przed czasem przez nokaut. W tej chwili społeczność tapology rozkłada procentowo szanse zawodników 92% do 8% na korzyść Łotysza.
Kurs 3.00 Unibet - zagram za mniejszą stawkę w dublu z Romanowskim. AKO 6,9.
Sebastian Romanowski (5-1) vs. Martin Fouda (2-1)
Kolejna ciekawa walka. Sebastian Romanowski, czołowy polski piórkowy kontra czarnoskóry Szwed ???? Fouda przegrał pierwszą swoją walkę przez poddanie, a dwie kolejne wygrał niejednogłośnie na punkty (ale z kim? najpierw z zawodnikiem, który miał na koncie dwie walki i obie przegrał, a później z debiutantem). Pooglądałem trochę obu zawodników i nie będę się za bardzo nawet zastanawiał. W tej chwili Romanowski wg społeczności tapology ma 100% szans.
Kurs 2,3 Unibet - tutaj zagram solo za większą kwotę.
Ogólnie liczę na to, że obie walki szybko się skończą poprzez poddania przeciwników. Moim zdaniem te kursy polecą, ale zobaczymy...
Powodzenia!
EDIT.
Trochę poszperałem w necie i z tego co wyczytałem to chyba faktycznie miał dłuższą przerwę. Jednak w 2012 miał dwie walki. Pierwszą stoczył w październiku z Duńczykiem Mikkelem Gulbaek (16-3); była to walka rewanżowa, którą Kaeshov znowu przegrał przez poddanie. Kolejną walkę Kaeshov stoczył pod koniec listopada 2012 roku z jakimś anonimowym Estończykiem i wygrał tę walkę przez duszenie zza pleców.
Oprócz walk wymienionych wyżej warto zwrócić jeszcze uwagę na:
Carlos Prada - Dawid Żywica Unibet 3,2
Lina Eklund - Sylwia Juśkiewicz Unibet 4,00
Dziwne mi się te wszystkie kursy wydają; głównym czynnikiem, który wpływa na te kursy musi być to, że Szwedzi walczą u siebie. Jak dla mnie wyniki tu mogą iść spokojnie w każdą stronę. Wrzucę te cztery typy dla zabawy do jednego wora za dychę ???? Aktualne AKO 78,85.
Po drugie dziwne sa dla ciebie kursy ? Normalka, czy na KSW Polak nie bylby faworytem z marnym Szwedem ? Bylaby to lokata wiec dlaczego uwazasz ze na jeszcze mniej znaczacej gali w Szwecji , Polacy maja wygrac z rodakami tamtejszych kibicow... ?