IRFA 4
Gala w Sztokholmie. W oko wpadły mi dwa pojedynki z ciekawymi kursami.
Martin Wojcik (5-9) vs.
Andrei Kaeshov (7-7-1)
walka odwołana - choroba Wojcika
Martin Wojcik, lat 34, urodzony w Szwecji. Wszystkie walki, które wygrał kończyły się przez KO. Natomiast 7 z 9 walk, które przegrał - kończyły się poddaniami. Dodać należy również fakt, że 5 ostatnich walk przegrał. Jego przeciwnik to 29-letni Łotysz. I tu ciekawostka. Wszystkie walki kończył poddaniem (5) lub przez KO (2). Nigdy nie przegrał przed czasem przez nokaut. W tej chwili społeczność tapology rozkłada procentowo szanse zawodników 92% do 8% na korzyść Łotysza.
Kurs
3.00 Unibet - zagram za mniejszą stawkę w dublu z Romanowskim.
(rozliczenie po kursie 2,3 za Romanowskiego)
Sebastian Romanowski (5-1) vs. Martin Fouda (2-1)
(jednogłośna decyzja)
Kolejna ciekawa walka. Sebastian Romanowski, czołowy polski piórkowy kontra czarnoskóry Szwed ???? Fouda przegrał pierwszą swoją walkę przez poddanie, a dwie kolejne wygrał niejednogłośnie na punkty (ale z kim? najpierw z zawodnikiem, który miał na koncie dwie walki i obie przegrał, a później z debiutantem). Pooglądałem trochę obu zawodników i nie będę się za bardzo nawet zastanawiał. W tej chwili Romanowski wg społeczności tapology ma 100% szans.
Kurs
2,3 Unibet - tutaj zagram solo za większą kwotę.
Ogólnie liczę na to, że obie walki szybko się skończą poprzez poddania przeciwników. Moim zdaniem te kursy polecą, ale zobaczymy...
Powodzenia!
EDIT.
Andrei Kaeshov sporo czasu nie walczył, wie ktoś może dlaczego?
Trochę poszperałem w necie i z tego co wyczytałem to chyba faktycznie miał dłuższą przerwę. Jednak w 2012 miał dwie walki. Pierwszą stoczył w październiku z Duńczykiem Mikkelem Gulbaek (16-3); była to walka rewanżowa, którą Kaeshov znowu przegrał przez poddanie. Kolejną walkę Kaeshov stoczył pod koniec listopada 2012 roku z jakimś anonimowym Estończykiem i wygrał tę walkę przez duszenie zza pleców.
Oprócz walk wymienionych wyżej warto zwrócić jeszcze uwagę na:
Carlos Prada -
Dawid Żywica Unibet 3,2 (TKO runda 1)
Lina Eklund -
Sylwia Juśkiewicz Unibet 4,00 (jednogłośna decyzja)
Dziwne mi się te wszystkie kursy wydają; głównym czynnikiem, który wpływa na te kursy musi być to, że Szwedzi walczą u siebie. Jak dla mnie wyniki tu mogą iść spokojnie w każdą stronę. Wrzucę te cztery typy dla zabawy do jednego wora za dychę ????
(szalony kupon za dychę nie wyszedł, ale nic się nie stało)