>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

MLB Season 2012

Status
Zamknięty.
5xharoldx5 1,6M

5xharoldx5

Znawca - Szachy
Dyscyplina: Baseball, MLB, data: 13.08.2012 2:00
Spotkanie: New York Mets - Atlanta Braves
Typ: suma w meczu - przedział: Runs - 12 lub więcej
Kurs: 6,00
Bukmacher: Bet365
Analiza: Linie wystawiane na mecze Metsów z Braves zwykle są niskie, a jednak wysokie wyniki są tutaj bardzo częste. Sześć na dziesięć ostatnich spotkań pomiędzy tymi drużynami to overy. Mnie jednak bardziej zaciekawiło coś innego, a mianowicie to, że wszystkie te overy były bardzo wysokie. We wszystkich tych overowych meczach padło po co najmniej dwanaście Runs. W aktualnej serii pierwszy mecz był underowy, bo zakończył się wynikiem 4:0 dla Atlanty, ale drugi to już wysokie over, gdyż Atlanta wygrała 9:3. Wierzę, że tendencja do robienia wysokich wyników zostanie potrzymana, a po takim kursie moim zdaniem warto spróbować.

J 7K

juanroman08

Forum VIP
Dyscyplina: Baseball, MLB, data: 13.08.2012 2:00
Spotkanie: New York Mets - Atlanta Braves
Typ: suma w meczu - przedział: Runs - 12 lub więcej
Z całym szacunkiem dla Twojej osoby 5xharoldx5, widzę że usilnie starasz się ustrzelić te &quot;soczyste&quot; kursy i mieć radość, ale patrząc na to obiektywnie ten dzisiejszy typ jest bardzo nie po drodze z tym czego można się spodziewać. Staram się czytać każdą Twoją analizę i odnajdywać konkretne argumenty i dziwi mnie teraz to że nie wziąłeś pod uwagę tego jakich SP obie ekipy wystawiają. O dziwo prawie w każdej poprzedniej analizie jest jakaś wzmianka na temat starterów, a dziś nic. Jedyne co mi się nasuwa to to że starterzy dziś totalnie nie pasują do Twej propozycji i postanowiłeś to pominąć ;)
Ja tylko napiszę tyle że Ben Sheets od strony Braves, rozegrał pięć spotkań w tym sezonie, wynik żadnego z tych spotkań, w ogólnym rozrachunku nie przekroczył 8 run&#39;s, poza tym Sheets jest swego rodzaju fenomenem, 13 innów rozegranych na wyjeździe i tylko 1 ER, poza tym przeciwko Mets już grał, akuratnie w pierwszym swoim występie, 6 IP 0 ER ;)
Co do Niese to całkiem inna półka pitchingu i właściwie można spodziewać się wszystkiego, tutaj można powiedzieć że ten starter może być powodem do wyższego wyniku w rywalizacji Mets i Braves jednak gdy wezmę pod lupę jego występy przeciwko Braves, zauważamy że Jonathon pozwolił Braves na 2 odbicia i przy tym oddał 4 run&#39;y a to wszystko podczas 6 innów, z innej beczki jego forma z ostatnich dni, na pewno wzmaga over, ale z uwagi na Ben&#39;a po stronie Braves uważam że over 12.0 akurat dziś jest chyba nieosiągalny, jednak mimo wszystko życzę powodzenia ;)

grzesio 91,5K

grzesio

Forum VIP
@up
Ledwo co - było 11 runów :razz:

Nationals @ Giants
Giants ⛔
2:14 Czasami nie przewidzi się wszystkiego jak trzeba ... ????
1.88 @ Pinnacle

Starter Nationals : Gio Gonzalez [14-6 , 3.32]
Starter Giants : Ryan Vogelsong [10-5 , 2.27] - najniższa ERA w NL
Typ nakierowany głównie tym co grają obydwaj miotacze ostatnim czasy.
Gonzalez bilans 1-1 , ERA 4.30 i WHIP 1.30 za last 3.
W tym sezonie to miotacz wyjazdowy - bilans 9-2 , ERA 3.30.
Ostatnim czasy poza Atlantą poważniejszych rywali nie miał.
Ostatnie dwa wyjazdy podbiły mu ERE i WHIP tj Milwaukee i Houston.
Ogólnie na wyjeździe gdy Gio narzuca Nats mają bilans 11-2. Nationals na wyjazdach ma 39-22.
Gio w karierze dwa razy miotał z Giants na AT&amp;T Park. Dwie porażki ówczesnej drużyny czyli Oakland.
Vogeslong ostatnio świetnie.
ERA nieco podbita w Colorado , ale tam wszystko jest podbijane - poza wynikami i bilansem ekipy z Colorado.
W domu ostatnio porażka z Dodgers , ale śledziłem ten mecz. Był to pojedynek z Claytonem Kershawem , czyli typowy pitching duel.
Ryan był odpowiedzialny tylko za jeden run , drugi był wynikiem błedu defensywy. Pozostałe dwa spowodował bullpen.
Ostatnie 3 mecze 2-1 , ERA 2.33 , WHIP 1.14.
Jak na wyjazdy do St.Louis i Colorado ERA dosyć niska.
W ostatnich dniach ofensywa Giants jednak gra lepiej.
LAST 5 - AVG .284 , R/9 7.12 , OBP .373
LAST 10 - AVG .307 , R/9 7.67 , OBP .382
Vogelsong pomimo bilansu ma ERE+ 153 i WAR 3.6. Gonzalez odpowiednio tylko 120 i 2.6.
Czemu stawiam na Giants ?
Rozpędzeni po serii z Colorado.
Dla Nationals ostatnia seria z wyjazdu na West Coast.
Zwiedzili już Houston i Arizone.
Giants kolejna domowa seria po zmiażdzeniu Colorado.
Nationals are 3-9 in the last 12 meetings in San Francisco.

Otrzymane punkty reputacji: +10
5xharoldx5 1,6M

5xharoldx5

Znawca - Szachy
JuanRoman wiedziałem, że starterzy w tym meczu są dobrzy, ale tutaj kierowałem się praktycznie tylko tą statystyką. Zabrakło jednego run a szkoda, bo ten ostatni inning był bardzo ciekawy. W każdym razie czas na przerwę do końca miesiąca, bo strasznie pechowo typuję... Często overy są, ale do moich linii zawsze czegoś zabraknie.

challenger 23,2K

challenger

Forum VIP
Detroit Tigers @ Minnesota Twins [5:1]
Typ: Detroit Tigers @ 1.62✅✅✅
Unibet
To moja pierwsza analiza w temacie więc proszę o wyrozumiałość...
Detroit Tigers Starter: Max Scherzer [11-6; 4.65 ERA]
Minnesota Twins Starter: Cole De Vries [2-3; 4.77 ERA]
Wybierając ten typ sugeruje się głównie statystykami obu miotaczy.
Scherzer w tym sezonie ma bilans wyjazdowy 7-4 i ERA 4.80;WHIP na poziomie 1.46 natomiast jego dzisiejszy rywal miotał dużo mniej w tym sezonie...jego bilans domowy to 1-2 i ERA 6.35;WHIP co prawda ma lepszy aniżeli Scherzer bo tylko 1.41 ale myslę że to nie będzie miało aż tak wielkiego znaczenia.
O bilansie H2H obu miotaczy nie można zbyt wiele powiedzieć, ponieważ De Vries nigdy nie miotał przeciwko Tigers, ale za to Max już 3 krotnie zaczynał jako starter przeciwko Twins i jego bilans przedstawia się następujaco [2-1 ERA 6.28 39 K&#39;s].
A gram na Tigers rowniez dlatego ze:
  • Tigers are 9-1 in their last 10 vs. a team with a losing record.
  • Tigers are 15-4 in their last 19 during game 3 of a series.
  • Tigers are 8-1 in Scherzers last 9 starts with 4 days of rest.
  • Twins are 0-6 in their last 6 Wednesday games.
  • Twins are 1-5 in De Vries&#39; last 6 starts vs. a team with a winning record.
  • Tigers are 12-3 in the last 15 meetings in Minnesota.

Wiem że analiza niezbyt fajna i ciekawa ale to moje poczatki z MLB(pierwszy sezon) dlatego proszę expertow i znawców o wyrozumiałość????...

J 7K

juanroman08

Forum VIP
????@up spokojnie Challenger od czegoś trzeba zacząć ???? widzę że covers głównym źródłem informacji :razz:
Dzisiaj rozpoczynamy sesję już o 18:40 także trzeba być czujnym.
Moje dzisiejsze propozycje dotyczą kilku spotkań, na tę chwilę skupiłem się tylko na tych które rozpoczynają się przed 24, a dokładniej chodzi mi o Marlins vs Phillies oraz Giants vs Nationals.
Jeśli chodzi o pojedynek w Miami to chciałbym na wstępie poinformować że Marlins wczorajszą porażką do 0 wyrównali rekord 31 spotkań bez zdobytego run&#39;u. Dziś na przeciwko batterom z Miami stanie Roy &quot;Doc&quot; Halladay, miotacz który po przerwie na AS, można powiedzieć że zaczął prezentować się o wiele lepiej. Ostatnie dwa spotkania w wykonaniu Roya to 15 innów i tylko 1 ER co na potyczki z Cardinals i D&#39;backs jest kapitalnym wynikiem. Jeśli chodzi o Miami vs Halladay w tym sezonie, to wygląda to bardzo źle ale dla Marlins ponieważ Roy w 7 innach ograniczył Marlins do jednego run&#39;u co w połączeniu z obecną formą baterów Miami, a także faktem iż nawet Kendrick wczoraj potrafił ich &quot;wyzerować&quot; daje nam podobny scenariusz na dziś ;)

Philadelphia Phillies win / 1.78 Pinnacle ⛔
Miami Marlins under 3.0 / 2.04 Pinnacle⛔

Odnośnie drugiego spotkania czyli Lincecum vs Strasburg to warto zauważyć iż Timmy po przerwie na AS prezentuje się o niebo lepiej niż przed przerwą, jego ERA to 2.72 podczas 39.2 IP, stary dobry Lincecum powraca. Wszystko ładnie pięknie, ale dziś rywalem dla Tim&#39;a Nats, czyli ekipa która miesiąc temu zaaplikowała mu 8 run&#39;s podczas 3 innów, można pod to podciągnąć argument meczu wyjazdowego, ponieważ Lincecum at home i away to praktycznie dwie różne postacie, jednak mimo wszystko linia wystawiona na u/o 6.5 wydaje się być dobrą okazją, tym bardziej jeśli spojrzymy na dwa poprzednie spotkania tej serii czyli 2:14 wczoraj i 6:1 dzisiejszej nocy. Oczywiście mam na uwadze też to że po stronie WSH zobaczymy S.S. który na wyjazdach gra bardzo dobrze i może się pochwalić ERA 2.41 i bilansem 8-2 a także tym że podczas 73 IP pozwolił jedynie na 3 home run&#39;s. Co więcej Stephen w grach rozgrywanych w dzień firmuje się bilansem 8-2 a także ERA na poziomie 2.12, co innego Lincecum który ma bilans 2-5 i ERA na poziomie 6.50. Wydaje mi się że mimo tego iż dzisiejszej nocy baterzy Gigantów odbijali naprawdę dobrze przeciwko Zimmermann&#39;owi to dziś już mogą mieć poważny problem z SP Wsh który w tym sezonie przeciwko SFG nie narzucał jeszcze, ale w zeszłym sezonie rozegrał 6 solidnych innów vs SF pozwalając na jeden run, przy 3 hits. Mam na uwadze to że lineup Gigantów diametralnie się zmienił, dlatego też będę upatrywał szans w wyniku overowym, umówmy się 7 run&#39;s nie jest jakąś wygórowaną liczbą ;)
over 6.5 / 1.90 Pinnacle ✅
Nationals over 3.5 / 1.92 Pinnacle✅

Otrzymane punkty reputacji: +11
grzesio 91,5K

grzesio

Forum VIP
Udany dzień się szykuje panowie ????
TB @ Seattle
Seattle @ 1.78 ✅ 1:0
Pinnacle
:!: :!: PERFECT GAME by Felix Hernandez :!: :!:

Dzisiaj miotają :
Tampa =&gt; Jeremy Hellickson [7-7 , 3.52]
Seattle =&gt; Felix Hernandez
[10-5 , 2.74]
Idealna szansa do wygrania serii w domu - kolejnej po All Star Break. Jak popatrzyłem na ostatnie wyniki to doznałem lekkiego szoku - Mariners w domu zrobiło dwa kolejne sweepy !!! [tj w serii rywale nie wygrali meczu] - z Toronto i Kansas. Przed wyjazdem do NY mieli kolejno 7 wygranych spotkań.
Obydwie ekipy underowe , ale linia 6.5 nie składa mnie do większych przemyśleń , więc gram na ML.
Dzisiaj w ekipie Marynarzy miota gwiazda - zdobywca nagrody dla najlepszego miotacza w lidze American za sezon 2010 - Felix Hernandez. Gwiazda numer jeden - jedyne pocieszenie dla fanów tej słabej ekipy. Hernandez w ostatnich 3 spotkaniach bilans rewelacyjny =&gt; 1-0 i ERA 2.35 oraz WHIP 0.74 w 23 IP. Kolejno w domu z Kansas , wyjazd do NY i wyjazd do LA , który został przegrany przez bullpen w końcówce. Mecz z Yankees na wyjeżdzie , którzy prowadzą w American League z najlepszym bilansem , robi wrażenie - 9 IP [complete game shutout] , 2 H , 0 R , 6 K , 2 BB.
W domu w tym sezonie bilans 5-3 , ERA 2.26 , WHIP 1.00. Bilans taki głównie z powodu ofensywy , która nie wspiera miotaczy [AVG .229 na sezon].
Pisałem pare dni temu - u Hernandeza wiele statystyk podobnych jak wtedy gdy zdobywał Cy Young Award. Wszystko poniżej średniej za karierę. Cieszy bardzo niski współczynnik HR/FB - tylko 7.5 %
Hernandez w domu z Tampą [pokazuje mi z ostatnich 10 meczy z Tampą]
06/02/11 TB 8-2 W
08/07/09 TB 7-6 W
04/23/09 TB 1-0 W
08/07/08 TB 2-1 W
09/14/07 TB 2-1 W
08/08/06 TB 5-1 W
05/09/06 TB 8-1 W
Hellickson w tym sezonie wyższe ratio BB/9 - 3.44 , sporo HR/9 - 1.42 , wyższe AVG i WHIP w tym sezonie porównując do jego kariery. Wysokie FIP też nie wpływa dobrze na występy zawodnika [u niego 5.06 , u Felixa 2.98 czyli przepaść].
Wins Above Replacement =&gt; u Felixa - 4.4 , u Hellicksona 0.1.
W tym sezonie na wyjazdach Jeremy ma bilans 4-1 i ERE 3.42 oraz WHIP 1.31.
Ostatnie 3 spotkania to bilans 2-1 , ERA 4.20 i WHIP 1.53 [wyjazdy do LA i Minnesoty oraz w domu z Baltimore].
Jeremy nigdy nie przegrał tj. jego ekipa nie przegrała z Mariners. [pora na przełamanie]

Mariners are 6-0 in their last 6 games as a home favorite.
Mariners are 4-0 in their last 4 games as a favorite of -110 to -150.
Mariners are 8-1 in their last 9 home games.
Mariners are 23-8 in Hernandezs last 31 home starts vs. a team with a winning record.
Mariners are 7-0 in Hernandezs last 7 home starts vs. Rays.
Home team is 7-3 in Drakes last 10 Wednesday games behind home plate.
Obawy przeciwko typowi ?
Ofensywa Tampy w gazie
Seattle lubi przegrywać , gdy na Felixa jest taki kurs w domu.
Sądze , że dzisiaj wygrają z racji miotacza. Tampa gra chimerycznie - raz potrafi wygrać serię na wyjeździe by później ledwo co wygrać serię w domu. Dzisiaj spodziewam się raczej tego drugiego.
Tampa ostatni raz klasowych miotaczy spotkała na sam koniec Lipca w serii z LA Angels.
Mariners klasowych miotaczy spotkało w ostatnich 10 meczach 4 razy ????

Otrzymane punkty reputacji: +8
grzesio 91,5K

grzesio

Forum VIP
Philadelphia Phillies @ Milwaukee Brewers
Philadelphia Phillies @ 1.95 ✅ 4:3
Pinnacle

Typ z cyklu &quot;value&quot;.
Starter Phillies : Cole Hamels [13-6 , 2.91]
Starter Milwaukee : Michael Fiers [6-5 , 2.63]

Bez jednego outu - Hamels narzucał dwa razy tyle inningów co Fiers w tym sezonie.
Biorąc pod uwagę WAR Hamels jest najlepszym leworęcznym miotaczem w tym sezonie w National League. Wins Above Replacement wynosi 3.7. Ostatnie dwa spotkania Hamelsa to dwa shutouty ofensyw przeciwnika - u siebie z Atlantą i w Miami 5 dni temu. Tłumacząc na &quot;polski&quot; - rywale nie zdobyli punkty/wygrane do zera.
Ostatnie 3 spotkania to bilans 2-1 , ERA 0.72 , WHIP 0.84 oraz AVG .213.
Przegrana w Waszynktonie wynikała z braku wsparcia ofensywy. Przez drugie połowy Hamels przeważnie niższe ERY w swej karierze. To samo tyczy się miesięcy Sierpnia i Września.
Wyjazdy Cole&#39;a w tym sezonie to bilans 7-3 , ERA 3.07 , WHIP 1.12 w 85 IP.
W Milwaukee ostatnim czasy grał dwa spotkania - dwa wygrane przez Phillies. Gry z 2011 i 2010 roku
Fiers to rewelacja rozgrywek w Milwaukee. W głosowaniu RoY będzie wysoko. Ostatnio popsuł sobie bilans spotkaniem na Coors Field.
W domu bilans 4-3 , ERA 2.22 , WHIP 1.12.
Miotanie w domu oraz teoretycznie lepszy miotacz faworyzują Milwaukee , ale Hamels prezentuje 3 kolejny rok bardzo dobry sezon ze statystykami w tym sezonie przybliżonymi za karierę. Jeśli Phillies dzisiaj nie wygra jutro będa mieli trudną drogę , bo miota Kendrick i z racji rywala mecz może być overowy.
Osobiście widzę value w takim kursie przy takim rywalu oraz patrząc jak odbijali baterzy Milwaukee lifetime z Hamelsem.
Milwaukee po wizycie w Colorado mają podkręcone statystyki ofensywy więc ciężko mi jest patrzeć na LAST 10 i LAST 5 games.

Otrzymane punkty reputacji: +4
grzesio 91,5K

grzesio

Forum VIP
Tampa @ LA Angels
LA Angels @ 1.74 ⛔
Nie popisali się ...
LA Angels -1.5 @ 2.61 ⛔
Pinnacle

Dzisiaj typ grany ze względu na przełamania.
W 4-meczowej serii między ekipami rozgrywanej w Los Angeles - Tampa wzięła jak narazie wszystkie mecze. Nawet wtedy gdy narzucał J.Weaver , który w domu miota rewelacyjnie. Tampa wygrała w tej serii 3 spotkania - 7-0 , 12-3 , 10-8. Boli , szczególnie że średnia odbić czy OBP jest dość niskie.
Starter Tampy : Matt Moore [9-7 , 3.60]
Starter LA : Zack Greinke [10-4 , 3.81] (w LA 1-1 , 5.53)
Przy Greinke uwaga , że większość sezonu rozegrał w Milwaukee w lidze National.
Przez półtora roku radził sobie tam bardzo dobrze. U Zacka poza odstającym BABIP [statystyka ukazująca jak wiele uderzeń in play(s) poszło na Hit , nie liczą się HR i K - dochodzi SF] większość statystyk w normie w tym sezonie i podobne do średniej za karierę.
=&gt; http://en.wikipedia.org/wiki/Batting_average_on_balls_in_play
Greinke jako Anioł w domu rozegrał dwa spotkania.
z Tampą linia 7 IP , 2 ER , 8 K , BB
z Indians linia 7 IP , 4 ER , 5 K , BB , HR
Daje to ERE 3.85 i WHIP 1.21
Moore miałbyć rewelacją/ma być.
23-letni zawodnik rozegrał fenomenalny mecz przeciwko Texasowi w ALDS w ostatnim Postseason i spowodował spore zamieszanie wśród osób zajmujących się prospectami w lidze. W tym sezonie gra nieznacznie ponad normę. Bilans 9-7 i dość średnia ERA w American League. WHIP nie powala na kolana - 1.34 oraz BB/9 - 4.1 [średnio 4 walks na 9 inningów]. Na wyjazdach bilans 2-3 , ERA 4.19 i WHIP 1.45.
Ostatnie 3 spotkani to bilans 2-0 i ERA 0.98 oraz WHIP 1.09.
Jak widać na Moore&#39;a jest nieco value.
Typ ze względu na przełamanie.
Wiem , że jak ktoś spojrzy na statystyki na covers może odnieść inne wrażenie , ale ofensywa Angels szaleje w tym sezonie znacząco i różnice robi dzieciak Mike Trout. Pujols się przebudził po złym początku. AL ostatni 4-meczowy sweep dostało rok temu w domu z Bostonem [nie miotał Weaver w tej serii].
Jak dzisiaj LA przegra to może sobie nieco skomplikować sytuację. Tampa się oddali z Dziką Kartą , oni stracą kolejny mecz do Drugiej Dzikiej Karty. Na horyzoncie Red Sox , Tigers , Oakland.
Muszą gonić.

Otrzymane punkty reputacji: +1
grzesio 91,5K

grzesio

Forum VIP
Cincinnati Reds @ Philadelphia Phillies
Reds UNDER 3.0 Runs ⛔ 5
2.01 @ Pinnacle

Dzisiaj skupimy się na miotaczu Phillies oraz batterom z Ohio.
Miotacz Phillies to doskonale znany w lidze Roy &quot;Doc&quot; Halladay.
Bilans 6-7 , ERA 3.80 za sezon.
Ostatnie 3 spotkania to bilans WHIP 0.59 , ERA 1.64 , bilans 2-1 w 22 IP. Dał zaledwie 11 H , czyli statystycznie co drugi inning daje Hit.
Jak pisałem przed sezonem Doc jest &quot;po złej stornie 30-tki&quot; , tj. może ulegać kontuzjom.
Przykład mieliśmy , gdy Halladay wylądował na liście kontuzjowanych i przez prawie dwa miesiące nie grał.
Pierwsze dwa mecze po powrocie nie były rewelacyjne. Dał 8 ER w 11 IP.
Kolejne 4 starty to 7 ER w 28 IP , czyli ERA 2.25. [ostatnie gry]
Po Kwietniu nie miał meczu , gdzie miał więcej jak walk. Od początku Maja 8 spotkań z &quot;walkiem&quot; i 4 bez &quot;walka&quot;.
Mniej walks = mniej szans na run.
W tym roku Doc miał dwa mecz gdzie dał więcej jak 3 runy. Mowa o spotkaniach w domu.
Gdy przyjechało Nationals zaraz przed posadzeniem na ławkę kontuzjowanych oraz z Milwaukee miesiąc temu.
Typ mnie zaciekawił z innej przyczyny. Bez Votto ofensywa Reds nie jest nadzwyczajna.
Obecni zawodnicy odbijają ze średnią .198 przeciwko Halladayowi , dostali tylko walks oraz mieli ledawo 5 XBH w 120 PA. Jedynym Home Runem popisał się Jay Bruce
W karierze Halladay spotykał się z Reds 7 razy. 3 razy dał 0 ER - 2 shutouty.
W ubiegłym sezonie nie dał runa w 7 IP i oddał jedynie 2 Hity.
6 Pażdziernika 2006 roku narzucił drugiego w historii no-hittera w Postseason. [Pierwszy no-no był Perfect Game z 1956 roku]
CIN 9-0 7.0 IP 2 H 0 R 0 ER 9 K 2 BB [wyjazd do Reds]
CIN 5-4 7.0 IP 11H 3 R 3 ER 6 K 1 BB
CIN 4-0 9.0 IP 0 H 0 R 0 ER 8 K 1 BB drugi w historii no-no w Postseason
CIN 1-0 9.0 IP 5 H 0 R 0 ER 9 K 1 BB
Jak dla mnie typ wart uwagi.
Doc może nie jest w najwyższej formie i Phillies sa raczej bez szans na Postseason.
Ale po takim kursie można się skusić.

J 7K

juanroman08

Forum VIP
Wtorkowa noc zapowiada się obficie dla fanów MLB, choćby dlatego że jako SP Mariners wystąpi Felix Hernandez czyli świeżo upieczony członek klubu &quot;perfect game&quot; i co ciekawe linia wystawiona na ten mecz to 6.5 ale patrząc na dokonania Felixa w pojedynkach z Indians, a także na to że ze strony CLE będzie narzucał Robert Hernandez który w tym sezonie rozegrał dotychczas jedno spotkanie z 5 ER przy 8 R, to śmiem sądzić iż linia 6.5 nawet jeśli Felix zagra kolejny świetny mecz, jest do grania.
Co do pozostałych gier to godne polecenia jest Milwaukee Brewers które podejmie Chicago Cubs. Estrada na pewno nikogo swoim ERA na poziomie 4.52 nie zachęci, a także bilans 0-5, mimo wszystko Estrada przeciwko Cubs już w tym sezonie grał i wypadł bardzo solidnie (7 IP 2 ER), natomiast Chicago dziś desygnuje na pierwszy ogień Chris&#39;a Rusin&#39;a czyli miotacza który dziś zadebiutuje w MLB, do tej pory występował w Triple - A Iowa i tam zanotował bilans 8-8 i ERA 4.59, jedyną informacją na temat Rusin&#39;a której można się obawiać jest fakt iż w ostatnich występach podczas 18 innów zarobił jedynie 4ER co jest bardzo dobrym wynikiem, ale jak wiadomo MLB rządzi się swoimi prawami także wszystko w głowie tego chłopaka. Ja osobiście mu nie zaufam i polecam Brewers z hendi.
Propozycje:
Seattle vs Clevland over 6.5 / 2.02 Pinnacle ⛔
Milwaukee Brewers (-1,5) / 2.08 Pinnacle ✅
Baltimore Orioles win / 2.67 Pinnacle
✅ (tutaj dla odważnych, Baltimore stać na zwycięstwo z każdym, dla mnie Feldman nie jest gwarancją świetnego pitchingu na ten moment, także śmiało można próbować ;))
San Diego Padres over 3.0 / 1.95 Pinnacle ✅

J 7K

juanroman08

Forum VIP
Środa - czyli mecze dzienne przed nami ;)
Chcąc nie chcąc zatrzymuje się w Milwaukee które wczoraj dość pewnie pokonało Cubs 5:2, nawet pomimo tego iż SP Cubs Rusin zaprezentował się z bardzo dobrej strony, bullpen Cubs przechylił szalę na korzyść Brewers. Dziś ponowię typ na gospodarzy głównie z uwagi na to jaka różnica jest pomiędzy obom SP drużyn, Gallardo czyli starter gospodarzy w ostatnich dziesięciu spotkaniach tylko dwukrotnie rozdał 4 lub więcej runs, co więcej nie patrząc na te dwa spotkania można odnieść wrażenie że Yovani jest w fantastycznej formie, średnia strikeouts to minimum 5 na mecz (oczywiście cały czas mam na uwadze 10 ostatnich), poza tym w 5 na 10 spotkaniach Gallardo rozdawał tylko 1 run. Porównując to z ofensywą Cubs i tym jak ta drużyna sobie ostatnio radzi, będę bardzo zdziwiony jeśli Brewers nie zwyciężą dziś minimum różnicą 2 run&#39;s. Jeśli chodzi o mecze w dzień to SP Chicago czyli Travis Wood firmuje to bilansem 1-5 oraz ERA 4.88, podczas 55 innów rozdał 13 HR. Z drugiej strony natomiast Gallardo ERA 2.78 i bilans 5-2 mówią same za siebie. Kurs nie jest urzekający ale myślę że będzie to kolejny dobry występ ze strony SP Brewers.
Milwaukee Brewers (-1,5) / 1.91 Pinnacle ⛔

grzesio 91,5K

grzesio

Forum VIP
St. Louis Cardinals @ Cincinnati Reds
Cincinnati Reds
1.84 @ Pinnacle
Miotacz Reds : Mat Latos [10-3 , 3.56]
Miotacz Cardinals : Lance Lynn [13-5 , 3.73]

Bardzo podobni miotacze dzisiaj narzucają jeśli brać pod uwagę ten cały sezon. Ostatnie spotkania to niestety inna opinia.
Latos za ostatnie 3 mecze ma bilans 0-0 , ERA 1.23 , WHIP 0.91 w 22 IP i ekipa ma bilans 2-1. Były to spotkania z Cubs w domu , z Mets w domu i w Milwaukee. Ten ostatni mecz był przegrany , ale 7 IP , 3 H , 1 ER w postaci HR , 8 K i BB to bardzo dobra linia. Jakby nie limity narzutów to zamiast 97 piłek narzuciłby nieco więcej.
Po All Star Game - Latos grał w domu 5 spotkań - 4 wygrane [w tym z Cardinals] i porażka z Arizoną.
W domu w tym sezonie bilans 6-2 , ERA 3.14 , WHIP 1.15 i ekipa ma bilans 11-3. Naprawdę solidna firma
Ostatnie 2 miesiące to bilans 5-1 , ERA 1.87 i WHIP 0.94 oraz AVG .184.
Po Reds mogłem spodziewać się gorszej formy po tym jak Votto doznał kontuzji i nie gra.
Latos na własnych smieciach radzi sobie dobrze z STL , na wyjazdach to inna bajka. Nawet rok temu , gdy nie radził sobie w San Diego potrafił wygrać 3-1 mecz z STL.
Lynn ostatnie 3 mecze to bilans 0-1 , ERA 6.46 , WHIP 1.57. Ekipa ma 1-2. Grał w domu z SF i Pittsburgiem oraz miał wyjazd do Phillies. Ostatnie dwie gry na wyjazdach to porażki. Z Cubs tez nie zgrała rewelacyjnie , ale ekipa sobie poradziła by dostał decyzję.
Po dobrym początku sezonu i starcie 10-2 z ERĄ 2.42 następne dwa miesiące to bilans 3-3 , ERA 5.49 , WHIP 1.58 i AVG .295
Pomimo , że Cardinals jest rywalem to moim zdaniem kurs na Reds zawyżony. Reds zrobiło w domu bilans 41-22 w tym sezonie. Cardinals na wyjeżdzie ma negatywny bilans 28-30.
Moim zdaniem warto za średnią stawkę.

T 52

thedon

Użytkownik
Cleveland Indians - NY Yankees ✅ 1 - 3
Typ : NY Yankees (-1,5) @1,69

Mysle ze dzisiaj warto postawic troche grosza na Yankeesow.

Do skladu nowojorczykow po drobnej kontuzji lewego lokcia wraca ich najlepszy pitcher czyli Sabathia, ktorego kibicom baseballa nie trzeba przedstawiac. Nie ma on moze rewelacyjnej wspolczynnika ERA (3,56) ale zawsze moze on liczyc na wsparcie swojej ofensywy. W tym roku jego bilans to 12 zwyciestw i tylko 3 porazki. W tym tylko jedna na wyjezdzie.

W druzynie gospodarzy na kopcu zacznie C. Kluber ktory dopiero zaczyna swoja przygode z MLB. W tym roku rozegral 4 mecze jako starter i we wszystkich tych meczach jego druzyna schodzila pokonana z boiska. Jego ERA to 6,27 z bardzo wysokim WHIP 1,77. Tak wiec roznica formy i doswiadczenia jest bardzo widoczna i moim zdaniem Kluber dzisiaj rozda kilka punkow juz na samym poczatku. Byc moze powtorzy sie historia z meczow z Bostonem i Kansas City gdy oddal w tych meczach po 6 runow.

Druga rzecza ktora przekonuje mnie do tego typu jest podraznienie druzyny z NY, ktora w ostatniej serii dostala sweepa na wyjezdzie z White Sox. Zdarzaly im sie slabsze chwile juz w tym sezonie (np 4 przegrane z rzedu) ale dosc szybko przerywali zla passe. Dzisiaj okazja ku temu wspaniala gdyz Cleveland od pewnego czasu gra wrecz fatalnie. Z ostatnich 11 meczy wygrali tylko raz. W ostatniej serii na wyjezdzie ze Seattle zdobyli tylko 5 runow (3 mecze).

Trzecia rzecz to dosc dobra postawa palkarzy NYY pomimo ostatnich przegranych meczy.Maja srednia AVG 0,309 w ostatnich 10 meczach przeciwko praworecznym pitcherom.

Nie wspominam juz o tym ze Yankeesi powinni takie mecze wygrywac aby pozostac liderami swojej dywizji bo Tampa po ostatniej dobrej serii 7 wygranych meczach w ostatnich 8 zblizyla sie zaledwie na 2,5 mecza.

grzeg232 1,1K

grzeg232

Użytkownik
Spotkanie: Seattle Mariners u Minnesota Twins 1:0
Typ: 1
Mariners grają seriami. Mieli serię kilku zwycięstw pod rząd, teraz znowu 3 porażki w serii. Ciągle liczą się w walce o Wild Card w AL więc takie mecze jak dzisiaj trzeba wygrywać. Twins po bardzo dobrym Spring Training grają teraz fatalnie. Tylko 52 wygrane w 137 meczach sezonu i najgorszy bilans w AL. Jeśli dodamy do tego osobę Felixa Hernandeza, RHP 12-5, 2.54 ERA w roli pitchera Mariners to nie można stawiać inaczej jak na zwycięstwo gości. Dodatkowo as zespołu ma bilans 8-0 za ostatnie 10 gier przy 1,53ERA i 77 rozegranych inningach i 15 oddanych runs. Pałkarze rywali odbijają jego rzuty ze średnią skutecznością .184, co jest kolejnym powodem na postawienie na Mariners. Gospodarze wystawiają Liama Hendriks, RHP 0-6, 7.06 ERA, który został wezwany w tamtym tygodniu z A - Triple i już zdążył oddać słabiutkiemu Oakland 4 runs w 5 IP gry. Mariners siły ofensywnej wielkiej nie mają, ale Hernandez Twins powinien zatrzymać, a ekipa z niezłym ostatnio Dustin Ackleyem coś tam może wybiega po bazach.

Otrzymane punkty reputacji: +9
grzeg232 1,1K

grzeg232

Użytkownik
Atlanta Braves u San Diego Padres
Typ: 1
Pardes notują serię 8 kolejnych wygranych i chyba najwyższy czas zakończyć tę serię. Zespół gospodarzy raczej nie ma już szans na postseason natomiast goście walczą z Nats o wygraną w East w NL. W tej chwili mają 4 wygrane mniej od swojego rywala. Całkiem niezły bilans wyjazdowy 37-27 pozwala sądzić, że goście powinni pokusić się o wygraną. Padres u siebie 32-32 i 60 wygranych na koncie przy 73 rywala. Kris Medlen, RHP 5-1, 1.86 ERA to pitcher gości. Gra znakomity sezon, choć głównie grał jako zmiennik. Tylko 5 gier jako starter z 43 rozegranych meczów. Ale od 21 inningów pałkarze rywali nie mogą na nim zdobyć punktu, a ogólnie w tyym sezonie 87IP gry i tylko 18 oddanych runs. Z Padres grał 16 sierpnia i zagrał pierwszy w życiu pełny mecz, co ważniejsze nie oddał żadnego punktu. Myślę, że podobnego scenariusza należy spodziewać się dzisiaj. Andrew Werner, LHP 1-0, 3.00 ERA to pitcher gospodarzy. Zagra drugi mecz w lidze, w pierwszym grał 6IP i dał 2 runs Piratom, ale miał aż 4 BB i 10 outowych groundballs. Nie liczyłbym na wielkie fajerwerki z jego strony i skłaniam się ku przerwania serii Padres. Tym bardziej przy Medlenie.

J 7K

juanroman08

Forum VIP
Bardzo ciekawa noc przed nami, oferta bogata więc jest z czego wybierać, pomysłów dużo ale trzeba ograniczyć to do konkretów ;)
Na dobry początek spotkanie Cubs vs Brewers i zestawienie SP takie samo jak parę dni temu kiedy to proponowałem hendi na Brewers a mecz zakończył się wynikiem 3:2. Gallardo dał pewne wnioski do wyciągnięcia, że pomimo tego iż jest w dość dobrej formie rozdaje rozrzutnie homery, co dziś na Wrigley Field może okazać się bardzo zgubne dla Brewers, bo jak widać Wood jeśli chce to również potrafi. Inna sprawa że Wood w domu jest wręcz tragiczny i jego ERA wynosi 5.17 ale to większego związku z moim typem nie ma ponieważ pragnę zaproponować totala dla Cubs w postaci over 3. Tak jak pisałem nadmierne rozdawanie HR może się źle skończyć, a Yovani dość przeciętnie wypada na przeciwko takich zawodników jak Castro (12 HR) ; DeJesus (6 HR) czy LaHair (15 HR), mam na uwadze że te ilości HR nie powalają ale są to akurat czołowi gracze Cubs jeśli chodzi o tę statystykę, najlepszy jest rzecz jasna Soriano ale on akurat przeciwko Gallardo wypada przeciętnie. Linia nie za wysoka, wydaje mi się że zwrot będzie tu tzw. minimum.
:baseball:Chicago Cubs over 3.0 / 1.90 Pinnacle ⛔
Yankees w drugim meczu serii będą mieli świetną okazję by zrewanżować się za wczorajszą porażkę z Blue Jays. Porażka która w głównej mierze była zasługą bullpen&#39;u który strasznie zawalił sprawę. Dziś opcja wręcz idealna ponieważ na przeciwko baterów NYY stanie Ricky Romero, człowiek którego oglądanie sprawia wiele frajdy ponieważ co rusz stwarza okazje dla rywali by zdobywali run&#39;s. Ostatni mecz z Detroit to aż 8 walk&#39;s i bodajże 3 razy sytuacja z pełnymi bazami, akurat Tigers nie korzystali zbytnio z prezentów ale śmiem twierdzić że dziś zawodnicy pokroju Cano, Swisher&#39;a lub też Granderson&#39;a z wielką chęcią zanotują kolejnego grand slam&#39;a. Ogółem Romero przeciwko NYY w tym sezonie to ERA 6.23 ; 13 innów i 9 ER, WHIP na poziomie 1.62 także bardzo wysoki, co dziwne tylko 4 walk&#39;s, ale myślę że dziś ta liczba może pójść bardzo w górę. Patrząc na to w jakiej formie są baterzy NYY jestem przekonany że dziś zobaczymy mecz obfitujący w sporą ilość run&#39;s. Z drugiej strony w Toronto również dość dobrze ostatnio radzą sobie ze zdobywaniem run&#39;ów także nie zdziwię się jeśli powtórzy się sytuacja z wczoraj i ogólną liczbą biegów na poziomie 15. Hughes tutaj żadną gwarancją spokojnej nocy nie jest, tym bardziej jeśli spojrzymy na jego dokonania vs Toronto i ERA na poziomie 6.06, choć jego ostatnie występy były bardzo dobre myślę że dziś może być o wiele trudniej.
:baseball:over 9,5 / 2.03 Pinnacle ⛔
:baseball:NYY over 5.0 / 1.80 Pinnacle ⛔

Z pozostałych spotkań, banalna propozycja Giants (-1,5) ale kurs jest prześmieszny więc nie wiem czy warto się w to pakować ;)
e: Fatalnie...

J 7K

juanroman08

Forum VIP
Baltimore Orioles vs Chicago White Sox
Orioles jak na razie 2 zwycięstwa w tej serii, dużo zdobytych run&#39;s i właściwie nic im nie można zarzucić. Co do gości to na pewno występ wczorajszych asów czyli Sale&#39;a i Humber&#39;a nie będzie miło wspominany. Dziś kolejne starcie i Orioles desygnują nowy nabytek czyli Joe Saunders&#39;a który w tym sezonie wygląda bardzo przeciętnie, bilans 6-10 i ERA 4.22; w ostatnich dwóch występach podczas 9 innów rozdał 14 run&#39;s, także jego dyspozycja pozostawia wiele do życzenia. Dla White Sox niechybnie stwarza się wielka okazja by odnieść pierwsze zwycięstwo w tej serii, jak wiadomo w tej drużynie potencjał pod względem home run&#39;s jest wielki. Weryfikując formę SP BAL i ostatnie występy baterów Chicago myślę że jest to dobry moment by Dunn i spółka dzisiaj pokazała siłę.
Chicago White Sox win / 2.15 Pinnacle✅

J 7K

juanroman08

Forum VIP
Clevland Indians vs Oakland Athletics
Czwarty mecz serii, jak na razie 3-0 na korzyść gości z Oakland, nie można powiedzieć że wynik tej serii do tej pory nie jest żadnym zaskoczeniem, bo na pewno jest, a co ciekawe dwa spotkania z trzech rozegranych kończyły się 0 dorobkiem zdobytych run&#39;s przez gospodarzy. Jak widać Oakland nie zwalnia tempa i walka o wild card jest ich priorytetem. Piszę o wild card ponieważ w dywizji mają 4,5 spotkania straty do Texasu, także niby niewiele ale jednak trzeba by było liczyć na kilka wpadek Rangers przy niezawodnej grze całej ekipy OAK. Przechodząc do meritum czyli tego co nas dziś interesuje to Clevland wystawia Justina Mastersona czyli człowieka od czarnej roboty i zapewne to on ma być głównym powodem uniknięcia sweep&#39;a. Masterson co prawda nie tak dawno bo 11 dni temu zaliczył poważną wpadkę w Oakland gdzie podczas 5 innów zarobił 7 runów, jednak Masterson u siebie a na wyjazdach to zdecydowanie inna postać, wystarczy tylko przytoczyć że w świetnym stylu 5 dni temu odprawił z kwitkiem NYY, wcześniej na jego rozkładzie znaleźli się Angels których również bez problemów odprawił. Co ciekawe w seriach domowych ostatnimi czasy Indianie wygrywali tylko wtedy gdy SP był Justin, dlatego też nie zważając na to kto po stronie Oakland i jakie są ich zapędy, stawiam dziś na człowieka który ratuje Clevland w beznadziejnych sytuacjach, można powiedzieć: Justin rób swoje i pozwól uniknąć sweep&#39;a.

Clevland Indians win / 1.96 Pinnacle ⛔

J 7K

juanroman08

Forum VIP
Cubs vs Giants

Kompletnie nie rozumiem wariacji w kwestii takich spadków kursowych na over 9.0 w spotkaniu Cubs vs Giants. Sprawdzałem większość informacji i nikt nie zapowiada słynnych wiatrów itp. a wzorowanie się na tym że Cubs wczoraj rozegrali z Brewers mecz spod znaku ofensywy, jest tu bardzo mylnym podejściem. Giants to z pewnością nie drużyna pokroju Brewers, a i pithcing jaki mogą zaoferować starterzy z SF jest na o wiele wyższym poziomie niż to co widzieliśmy wczoraj na Wrigley. Biorąc pod uwagę SP dzisiejszego meczu to jest to kolejny powód żeby mocno się zastanawiać skąd taki huraoptymizm z tym overem, Giganci dziś desygnują Madisona Bumgarnera, w tym sezonie vs Cubs 8 innów i ERA 2.25, w rozrachunku z 3 lat wstecz Madison ma Erę 2.03 przeciwko Chicago i co jest najważniejsze nie dał satysfakcji Cubs ze zdobycia HR podczas jego występów, a narzucał 26 innów, z czego 13 w Chicago i ERA 2.08 Jedyna pułapka to może ostatni słabszy występ startera Giants przeciwko Braves gdzie zarobił 4 run&#39;s. Z drugiej strony Volstad czyli niczym nie wyróżniający się SP drużyny Cubs, ale o dziwo Chris lubi narzucać przeciwko SF, w tym sezonie co prawda nie zdarzyło mu się to jeszcze ale ostatnie 3 lata dają bilans 1-2 i Erę na poziomie 2.67, biorąc również pod uwagę to że Volstad w swoim ostatnim meczu wyzerował Colorado, naprawdę jestem zdziwiony tym optymizmem overowym i z pełną świadomością proponuje under 9.0
Under 9.0 / 2.20 Pinnacle ⛔ ...

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom