Data i godzina rozpoczęcia: 03.04.23; 21:10
Dyscyplina/Rozgrywki: Baseball/MLB
Spotkanie: Chicago White Sox vs San Francisco Giants
Dzisiejszy dzień z nieco mniejszą ilością meczy w
MLB, jednak mimo to uważam że jeden ciekawy dzień na ten dzisiejszy dzień udało się znaleźć. Tym razem przenosimy się na Opener na Rated Field, gdzie miejscowe White Sox będą rozpoczynać swoją pierwszą domowa serię w tym sezonie przeciwko San Francisco Giants. Szczerze powiedziawszy te kursy moim zdaniem są mocno przesadzone. W mojej opinii dużo większe szanse zwycięstwa mają dziś zawodnicy gospodarzy i swój typ kieruje właśnie w zakład, który idzie w ich stronę.
Po dosyć długiej analizie zdecydowałem się z oferty wybrać zakład na zdobyte punkty gospodarzy . Wydaje mi się, że dzisiaj będziemy świadkami stosunkowo otwartego meczu, w którym to Chicago powinno być stroną dominującą. Swój typ opieram przede wszystkim na bardzo słabym Pitching rosterze Giants na to spotkanie. Starterem dziś w ich szeregach jest Anthony DeSclafani. Jest to miotacz, który poprzedni sezon miał stracony przez kontuzje, i w zaledwie pięciu grach wykręcił wynik na poziomie 6.63 ERA. Oczywiście nie można go aż tak mocno analizować bo ilość gier była bardzo mała, jednak nie wątpliwie Anthony to pitcher bardzo niestabilny. Również i przed startem tego sezonu miewał kilka mikrourazów, które niewątpliwie wpłynęły na jego przygotowania i niestety mimo całej sympatii do niego spodziewam się słabego sezonu w jego wykonaniu. Dzisiaj ten styl jego narzutów uważam że może mocno leżeć batsmaną gospodarzy. Narzuca on bardzo schematycznie i miewa duże problemy z trzymaniem Pitching zone przez dłuższy okres czasu. A to powinno być woda na młyn bardzo agresywnie grającym zawodnikom gospodarzy.
Patrząc właśnie na tą siłę ognia i problemy jakie w ostatnim czasie miał DeSclafani myślę że ten typ ma duże szanse powodzenia. White Sox jest po czterospotkaniowej serii przeciwko jednej z najmocniejszych ekip w lidze czuli Houston. Wynik 2-4 można traktować jako bardzo dobry. Przede wszystkim właśnie w ofensywie pokazali się bardzo dobrze. 16 zdobytych runs w czterech meczach na tak solidna defensywę jaka jest w Astros może pozytywnie nastawiać. Tim Anderson wchodzi w ten Opener ze średnią wybicia .389AVG co jest jego jednym z lepszych startów w karierze. Równie dobrze od startu sezonu wyglądają też Yoan Moncada, który już ma na swoim koncie 2HR,4RBI i średnia .444AVG czy Yasmani Grandal ze średnią .417AVG. Dodając do tego zestawu ciągle szukających formy Eloyem Jimenezem czy Benintendim uważam że ta gra ofensywna ma jeszcze duży potencjał poprawienia wyników formacji ofensywnej.
Myślę że tutaj punkty gospodarzy powinny być w tym spotkaniu kwestia czasu. Giants kadrowo w tym sezonie nie wyglądają za mocno i to może być dla nich bardzo ciężki sezon. Myślę,że słaby Pitching roster na to spotkanie będzie działać jeszcze bardziej na plus temu zakładowi.
Typ nr 2
Chicago White Sox over 3.5 runs(1.70-Fortuna)
Medium Bet-200zł stawka