>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Mistrzostwa Europy kobiet 2021 (18.08-04.09.2021)

hugues 4,8K

hugues

Użytkownik
Finlandia - Holandia 1 set Finlandia +8,5pkt 1.63 Unibet

Bedzie krotko. Ja na dzisiaj proponuje taki bet, Finki wczoraj mnie mocno zaskoczyly walecznoscia nie sadze, by dzisiaj mialy by sie polozyc na parkiecie szczegolnie w pierwszym secie, handi bardzo obiecujace 17 oczek do ugrania jak najbardziej do gry.
Finlandia raczej seta nie urwie, ale mysle, ze powalczy dzisiaj z Holandia i wyniki zakreca sie w okolicach 20-22 oczek.

G 11,8K

GórnyŚląsk1989

Użytkownik
3 dzień mistrzostw. Do tej pory wszystko ładnie wchodzi. Dzisiaj Włoszki i Belgijki zaczynają turniej, więc powinno być gładko, oraz wypoczęte Turczynki. Totalbet. Reszta w foto

Niestety tylko Belgijki dały radę. Reszta na własne życzenie.

Załączniki

Ostatnia edycja:
J 3K

josh91

Użytkownik
Over 132.5 punktu. Kurs około 1.7. Totalbet. Bułgarki, to dobra drużyna, ale bez przesady, by rozjechac Hiszpanki. Proponuję taki over bezpieczny, ponieważ myślę, że Hiszpanki są w stanie powalczyć nawet o seta.
Sprawdzałeś w ogóle jakim składem są Hiszpanki na ME? Strasznie odmłodzony i dziurawy. Bułgarki grają u siebie w najmocniejszym zestawieniu i prawdopodobnie wygrają grupe. Ja bym stawiał dokładnie odwrotnie.

BanksyGA 212,1K

BanksyGA

Znawca - Siatkówka
Wczoraj zrobiłem dzień przerwy od postów, mimo to na priv kilku osobom podałem fajne dogi, które rzecz jasna weszły. Po pierwszej słabej kolejce, trzeba było obejrzeć drużyny jeszcze raz.

Dzisiaj miałem zamiar się wstrzymać, ale buki mocno na głowę upadły.

Niemki @2,19 - 1xbet

Jakkolwiek słabo by ta reprezentacja nie grała, to nie mają prawa być underdogiem w meczu przeciwko Bułgarii. Zdecydowana korzyść umiejętności po stronie Niemiec. Lepszy trener, który fajnie potrafi zareagować na to co się dzieje na boisku. Oczywiście Niemki jakimś hegemon nie są, ale przeciwko Bułgarii nie powinny być tak zdecydowanym underdogiem. Bułgaria na razie fajnie gra, ale miały najsłabsze rywalki w grupie. Liczę tutaj na mocne spadki w stronę gości i zamknięcie ze sporym zyskiem jeszcze przed meczem.

Włochy 3:0 + Holandia 3:0 @2,00 - 1xbet od stanu 15-10 nie umieć powstrzymać 18-latki... Holandia odebrała smak życia

Wloszki nie powinny stracić seta w grupie, a szczególnie przeciwko reprezentacji Węgier. Zdecydowanie większa jakość po stronie drużyny prowadzonej przez Paole Egonu. Nie ma co się rozpisywać. Węgry to Greta Szakmary i długo, długo, długo nic, a nawet ta nie ma zbyt wiele do zaoferowania przeciwko Włoszkom.

Holandia już ma trudniejsze zadanie, a jest nim powstrzymanie Alexii Carutasu. Dziewczyna z Rumunii jest prawdziwym ewenementem, niczego jej nie brakuje oprócz ogrania w mocnych drużynach. 18 latka ma bardzo dobry serwis, bez kompleksów atakuje lewą ręką obok czy nad blokiem. Ale tutaj mamy casus Isabelli Haak. Jest Carutasu i długo nic. Jest również młoda Adelina Ungureanu, ale nie oszukujmy się. Na razie jest to mocno średnia zawodniczka i to Carutasu w wieku 18 lat jest liderka reprezentacji. Stawiam na jedność, czyli Holandię. Dziewczyny są dużo bardziej ograne, prezentują zdecydowanie wyższą jakość. W tak dużych missmatchach ciężko stawiać na drużynę jednej zawodniczki. Uważam, że Holandia wygra tutaj dzięki jakości i swojemu ograniu na europejskich parkietach. Carutasu nie ma żadnej pomocy w reprezentacji i ciężko będzie jej samej ugrać seta.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +64
G 11,8K

GórnyŚląsk1989

Użytkownik
Sprawdzałeś w ogóle jakim składem są Hiszpanki na ME? Strasznie odmłodzony i dziurawy. Bułgarki grają u siebie w najmocniejszym zestawieniu i prawdopodobnie wygrają grupe. Ja bym stawiał dokładnie odwrotnie.

Miałeś rację. Pierwszego seta szkoda
Post automatycznie złączony:

Niemki zespół lepszy od Bułgarek i powinny ogarnąć mecz. Greczynki tak samo i tutaj można nawet grać -1.5 seta.
Azerbejdżan set z Rosją, ale to już bardziej zabawowo.

Załączniki

Ostatnia edycja:
tyksiol 3,4K

tyksiol

Użytkownik
Czyli sądzisz że dziś Bułgarki ograją Niemki ? Ja myślę że może to być zacięte 4 setowe spotkanie , nawet tb jest możliwy co by ułatwiło zajęcie Polkom 1 miejsca , Łukasik nie przekonuje mnie wcale , ja nie wiem czemu Nawrocki ja tak długo trzyma na parkiecie , wszystko przecież nie może isc do Stysiak bo boję się że Bułgarki to "przeczytaja" I będzie problem , trza więcej grać kombinacyjnie , nie wiem też czy nie lepszym wyborem na rozegraniu byłaby Julka Nowicka ZAMIAST Wenerskiej

Ostatnia edycja:
BanksyGA 212,1K

BanksyGA

Znawca - Siatkówka
nie wiem też czy nie lepszym wyborem na rozegraniu byłaby Julka Nowicka ZAMIAST Wenerskiej
Nie byłaby. Julka ma jedną słaba stronę. Nie umie rozgrywać, a dla rozgrywającej to jednak ważna umiejętność. Nie potrzebujemy kogoś kto atakuje z drugiej piłki czy gra kąśliwego flota. Potrzeba kogoś kto postawi piłkę do Stysiak w punkt. Tylko w ten sposób wygramy mecz. I tak już mamy ćwierćfinal. W meczach z Hiszpania i Bułgaria trzeba trochę odciążyć Magdę, żeby nie była zajechana na mecz z Holandią/Turcją.

tyksiol 3,4K

tyksiol

Użytkownik
Nie byłaby. Julka ma jedną słaba stronę. Nie umie rozgrywać, a dla rozgrywającej to jednak ważna umiejętność. Nie potrzebujemy kogoś kto atakuje z drugiej piłki czy gra kąśliwego flota. Potrzeba kogoś kto postawi piłkę do Stysiak w punkt. Tylko w ten sposób wygramy mecz. I tak już mamy ćwierćfinal. W meczach z Hiszpania i Bułgaria trzeba trochę odciążyć Magdę, żeby nie była zajechana na mecz z Holandią/Turcją.
Jeśli Smarzek nie będzie kończyć, Łukasik tak samo to mało mamy alternatyw , Grajber ?

Bo z Holenderkami/Turczynkami gra tylko Stysiak nie przejdzie , szybko Nas zweryfikuja blokiem :/

BanksyGA 212,1K

BanksyGA

Znawca - Siatkówka
Jeśli Smarzek nie będzie kończyć, Łukasik tak samo to mało mamy alternatyw , Grajber ?

Bo z Holenderkami/Turczynkami gra tylko Stysiak nie przejdzie , szybko Nas zweryfikuja blokiem :/
Smarzek od dwóch sezonów nie kończy bo jest w fatalnej formie. Łukasik jest przeslaba, a Grajber nie umie atakować. Zostaje nam Stysiak i Górecka i to było wiadomo od początku. Natomiast Jula nie jest od zdobywania punktów, tylko rozgrywania, a to jej wybitnie nie wychodzi

O 4,6K

oth

Użytkownik
Smarzek od dwóch sezonów nie kończy bo jest w fatalnej formie. Łukasik jest przeslaba, a Grajber nie umie atakować. Zostaje nam Stysiak i Górecka i to było wiadomo od początku. Natomiast Jula nie jest od zdobywania punktów, tylko rozgrywania, a to jej wybitnie nie wychodzi
Łukasik jest o niebo lepsza w ataku od Góreckiej co chyba gra na skuteczności 10%. Ogólnie nasze przyjmujące w ataku to jest jakiś dramat.

tyksiol 3,4K

tyksiol

Użytkownik
Co sądzicie o Greczynkach dzisiaj?
Patrząc na ostatnie 2 spotkanie między nimi gładka wygraną z hc -1.5 powinna być ale nie widziałem ich spotkań więc się nie wypowiem

Ja bym dziś spróbował Holenderki,Wloszki,Chorwatki u75.5 pkt , jako @4.42 mysle że te 3 spotkania powinny się 3-0 zakończyć, Turczynek ze Szwedkami bym nie grał bo jak urwa seta wcale się nie zdziwie

Ostatnia edycja:
J 3K

josh91

Użytkownik
Czyli sądzisz że dziś Bułgarki ograją Niemki ? Ja myślę że może to być zacięte 4 setowe spotkanie , nawet tb jest możliwy co by ułatwiło zajęcie Polkom 1 miejsca , Łukasik nie przekonuje mnie wcale , ja nie wiem czemu Nawrocki ja tak długo trzyma na parkiecie , wszystko przecież nie może isc do Stysiak bo boję się że Bułgarki to "przeczytaja" I będzie problem , trza więcej grać kombinacyjnie , nie wiem też czy nie lepszym wyborem na rozegraniu byłaby Julka Nowicka ZAMIAST Wenerskiej
Myślę, że jest to wysoce prawdopodobne. Oczywiście nie mówię, że tak będzie z pewnością. Każdy z tych zespołów może się potknąć ale czuję, że Bułgarki grając u siebie w Płowdiw wygrają tą grupę, a Polki z brakiem lewego zostaną po prostu złamane.

Nie mamy ćwierćfinału. Najpierw jest 1/8 gdzie trzeba będzie pokonać 3 lub 4 zespół z grupy D czyli Szwecję lub Ukrainę. Nie mówię, że to trudne rywalki ale u kobiet wszystko jest możliwe. Myślę, że ćwierćfinał w postaci Holandii/Turcji będzie nie do przejścia.

BanksyGA 212,1K

BanksyGA

Znawca - Siatkówka
Myślę, że jest to wysoce prawdopodobne. Oczywiście nie mówię, że tak będzie z pewnością. Każdy z tych zespołów może się potknąć ale czuję, że Bułgarki grając u siebie w Płowdiw wygrają tą grupę, a Polki z brakiem lewego zostaną po prostu złamane.

Nie mamy ćwierćfinału. Najpierw jest 1/8 gdzie trzeba będzie pokonać 3 lub 4 zespół z grupy D czyli Szwecję lub Ukrainę. Nie mówię, że to trudne rywalki ale u kobiet wszystko jest możliwe. Myślę, że ćwierćfinał w postaci Holandii/Turcji będzie nie do przejścia.
Mamy ćwierćfinal. Nie przegramy ani ze Szwecją, ani z Rumunią. Co więcej, z Rumunią nie stracimy seta, ze Szwecją może jednego wyrwie Haak. Drużyna > jedność i to zawsze.

G 80,4K

GoldenRetriever

Użytkownik
Muszę Wam panowie podziękować. Na wstępnie podkreślę, że bliżej mnie do niedzielnego piknika niż zagorzałego fana tej dyscypliny. Po tym co zobaczyłem w pierwszych dwóch kolejkach, jak słabo, żeby nie powiedzieć fatalnie zaprezentowały się drużyny Polski oraz Niemiec byłem mocno przekonany do wygrania naszej grupy przez Bułgarki. Wydawało mnie się, że gładkie dwa pierwsze zwycięstwa z Grecją i Hiszpanią napędzą gospodynie do kolejnej wygranej. Kurs 1.70 wydawał się w pierwszej chwili bardzo kuszący. Na szczęście zajrzałem tutaj - do działu tematycznego, przeczytałem analizy pod Niemki i finalnie odpuściłam jakiekolwiek typowanie. Podkreślę, że to nie tyle były przemyślenia kierowane w storę Bułgarek co przeciwko Niemkom.

Sytuacja w naszej grupie bardzo ciekawa. Po trzech kolejkach już nie jestem takim optymistą co do gospodyń ale wciąż uważam, ze mecze pomiędzy Polkami, Niemkami, a Bułgarkami rozstrzyga dyspozycja dnia bądź przysłowiowa kontuzja mózgu częstokroć spotykana w kobiecym sporcie. Jeżeli Bułgarki (abstrahując) przegrają z Czeszkami, a Polki wygrają 3:0 bądź 3:1 (a wygrają) to na ostatni mecz fazy grupowej możemy wyjść rezerwą gdyż będziemy mieli zapewnione pierwsze miejsce w grupie. I w tym wypadku będzie można łapać kursy oscylujące w granicach 2.00 na gospodynie.

Zejdźmy jednak na ziemie. Najbardziej prawdopodobny scenariusz to wygrane zarówno PL jak i Bułgarek za trzy punkty. Wiec na kolejkę przed końcem Polkom do wygrania grupy będą potrzebne dwa sety z gospodyniami i po ich wygraniu uważam, ze nastąpią zmiany. Bułgarkom wciąż będzie zależało na drugim miejscu (trzeba zakładać, ze Niemki skończą z 11 punktami). Nie zdziwi mnie wiec końcowy układ tabeli:

Polska 4-1 13 punktów.
Bulgaria 4-1 12 punktów.
Niemcy 4-1 11 punktów.

Mysle, że będzie trzeba śledzić mecz live. Jednak jak już wspomniałem, mecze między trzema wyrównanymi zespołami naszej grupy to jak rzut monetą. Dlatego z ciekawością będę śledził jaki kurs wystawi STS na wygranie naszej grupy. Dziś, przed porażka Bułgarek z Niemkami na te pierwsze wynosił 2.50. Myśle, że wszystko w okolicy 4.00 będzie można uznać na value w stronę gospodyń.

Wracam jeszcze do swojego głównego typu na te mistrzostwa: Finałowa para Serbia - Włochy po 2.55 w fortunie. Im dłużej ten turniej trwa tym mocniej jestem do niego przekonany. Nie wiem kto mógłby zagrozić wspomnianej trójce. Rosjanki nie przyjechały w najmocniejszym zestawieniu. Turczynki maja spore przestoje z drużynami niżej notowanymi, a Holenderki też dzisiaj kabaret odegrały.

Otrzymane punkty reputacji: +356
BanksyGA 212,1K

BanksyGA

Znawca - Siatkówka
Polska 3:0 + Czechy @2,00 - 1xbet

Czeszki są jasnymi faworytkami. Nie mają w składzie wielkich gwiazd, ale solidna Orvosova czy doświadczona Kossanyiowa powinny tutaj być góra nad Greczynkami. Jak wspomniałem, Grecja złego składu nie ma, na papierze naprawdę fajny. Jednak przyjęcie tam kompletnie nie istnieje, a myślę że już myślami są daleko od turnieju - po wczorajszym dramacie i przegraniu meczu prowadząc 8-3 w taju. Czeszki są solidne i tą solidnością powinny wygrać. W dodatku nie wierzę, że nagle ich przyjęcie się poprawi, a Czeszki potrafią męczyć tym elementem.

Polska jest jeszcze bardziej klarownym faworytem. Zakładam, że Jaca znowu wpadnie na fantastyczny pomysł wystawienia beznadziejnej Malwy, ale nawet ona na tle młokosów z Hiszpanii powinna wyglądać jak królowa. Każda pozycja po naszej stronie jest obsadzona przez lepszą zawodniczkę. Spodziewam się też dobrego meczu ze strony naszych przyjmujących, Hiszpania nie ma czym zagrozić, więc nie powinny się stresować i zagrać na dużym luzie. Rzecz jasna Polska lubi odstawić cyrk i nie zdziwi mnie powtórka z wczorajszego meczu Holandii, ale na papierze mamy wszystko, żeby Hiszpania walczyła o dojście do maksymalnie 20 punktów w secie.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +64
BanksyGA 212,1K

BanksyGA

Znawca - Siatkówka
Belgia vs Rosja, typ: Britt Herbots powyżej 19,5 pkt @1,85 - 1xbet 32 pkt

Sprawa jest wyjątkowo prosta. Herbots notuje srednio 20 pkt/mecz. Jest jedyną strzelbą w Belgii. Nie ma Grobelnej, więc większość piłek idzie właśnie do Herbots. Spodziewam się tutaj minimum czterech setów, a Britt zdobywała do tej pory 2x 20 pkt w 3 setach. Rosjanki swój najlepszy skład zostawiły w domu, więc tym bardziej blok nie powinien jej przeszkadzać. Śmiem twierdzić, że 4 sety to już będzie over punktowy, bez różnicy na jakim procencie w ataku zagra młoda Belgijka.

Ostatnia edycja:
C 259,7K

czary-mary

Użytkownik
ROSJA vs Belgia
ROSJA @2.15 Fortuna
Rosjanki co prawda bez kilku podstawowych zawodniczek, ale to nadal zespół lepszy od Belgijek. Zaplecze rosyjskiej siatkówki jest o wiele szersze i młode, zdolne zawodniczki jak najbardziej mogą wygrać to spotkanie. Fenomenem jest Fedorovtseva, która z marszu stała się liderka zespołu. Zespołem na rozegraniu kieruje doświadczona Startseva, która zaliczyła już multum spotkań w rozgrywkach międzynarodowych. Po drugiej stronie siatki praktycznie sama Herbots. Zawodniczka bardzo dobra, ale sama meczu nie wygra. Co druga piłka będzie kierowana właśnie do Niej. Swoje nabije, ale na Rosjanki będzie to za mało.

adik1992 526,5K

adik1992

Moderator
Członek Załogi
Ze swojej strony radzę się wstrzymać z graniem pozostałych spotkań grupowych. Większość drużyn ma już pewny awans i trenerzy mocno rotują składem. Prawdziwa gra zacznie się od 1/8 bo tam nie będzie kalkulacji.
Można zrobić super analizę, mieć wszystko rozpisane a tu trener na jeden set zmieni całą szóstkę i wyniki są jakie są.
Wczoraj holenderki uwalily mi kupon i pewnie nie tylko mi. Dziś włoszki które powinny roznieść Słowaczki, tracą set. Wcześniej Turczynki dają seta w prezencie Rumunkom.

Ostatnia edycja:
Do góry Bottom